2016/08/05

Ki a hibás?...a politikus? a nép?

Egyik régi harcostársamnál Olvastam egy elmúlt huszon év vezető politikusait ábrázoló kép előszavaként:
... "A magyar nép nagy többsége soha nem akarta ezt a fajta kapitalizmust! Ilyenné ezt, a vezetői tették. A rendszerváltó politikai elit, demokráciát és szociális piacgazdaságot ígértek a népnek, és ezt kaptuk helyette!"

Nekem pedig az alábbi válaszom született erre:

Nem akarta a nép? ...De nem is tett ellene semmit. Szavazgattak arra amelyik több nagyobb kóbászt ígért a naaagy semmire. A nép meséket meg kóbászokat akart izibe de menten a semmiből. Az igazságot pedig hallani sem akarta...nem akarja, még mindig nem. Sőt...nép ellenség aki az igazságot mondja a szemükbe. Akkor ki is a hibás? Milyen vezetőket választott ez a nép?...Ki engedte mindezt? Ki avatta szentté a saját választott vezetőit? ...ki hajbókol a saját választott vezetői azaz a saját alkalmazottai előtt?...ki is akkor a hibás? ...a balfasz szolgalelkű teszetosza nép! ...aki senkiket szarháziakat rablókat nyekegő herevasaló tahókat avat sztárrá.

 Félrevezetni csak azt lehet aki hagyja magát, rosszabb esetben akinek a "félrevezetés" kell. Egy részét csak ideig óráig lehet, másrészét pedig egyáltalán nem lehet. Ebben az országban túl sok aki hagyja magát, túl sok akinek a félrevezetés kell. ...aaaa mesék. Mint már többször is leírtam, elmondtam...Hibázott a teljes Magyar értelmiségi "elit" is, mert "elfelejtették" az értelmiség eredeti szerepét mint a "nép tanítói, vezetői, vezető ereje", nem tanították meg a népnek a demokrácia működését a tudatosságot. Hogy ezt szándékosan tették e?...szolgalelkűségből?... egyszerűen csak "elfelejtették?...ők sem tudják?.... aaa politikusok pedig ...háát...nekik ez így volt jó, mert etethették...ik a népet, urat játszhattak...nak. ..és nem VEZETŐT.

Amíg a nép nem hajlandó gondolkodni, tudatára ébredni, tanulni a saját és múltja hibáiból, amíg a mesék kellenek neki, amíg urak és nem vezetők kellenek neki, amíg nem hajlandó demokráciát tanulni, amíg a 100 és 1000 éves sebeit nyalogatja, amíg elhiszi a mesét hogy ő különb más népeknél mert Magyar, amíg cifra gúnya cifra rang lesz neki a fontos és nem az EMBERSÉG a TISZTESSÉG a TEHETSÉG az ALKALMASSÁG...... Addig a nép is hibás.

A válaszomra a harcostárs ezt írta vissza:

" ..és meddig siránkozunk még, akiket nem vezettek félre, meg akik megvilágosodtak? gyerünk, kezdjük újra és újra..."

Rajtam és sokunkon nem múlik! ...Na de tanulva az elmúlt évekből.., én többé akárki mellé mögé biodíszletnek, tapsikológépnek, “monnyon le!” rigmusokat óbégatónak NEM ÁLLOK!
A “monnyon le!” már rég kevés! ...Na de mi legyen aztán? .... Jöjjünk össze! Beszéljük meg! Egyezzünk meg! Tegyük is meg! ..... nekem van koncepcióm.

Ui. Ezidáig értelmes koncepciót nem láttam, nem hallottam, csak nagyhangú hőbörgést, túl agyalgott értelmiségi agymenéseket, pártok politikusaitól származó szépenhangzatos széplelküsködő ( jajj de mi demokraták nem olyanok vagyunk típusú ...) tipikusan “politikus” politikai párt téziseket ( egynek kettőnek ) . Olyant hogy ha nem is teljesen kidolgozott, nem teljesen részletes pontos koncepciót, de legalább elképzelést a lényeget érintőt, nagyvonalakban de szinte mindent érintőt, ami aztán alap lehet..., na olyant még nem.

...és “Figyeljetek! a mamáék NEM mennek el.”  :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!