2015/07/01

Görög válság kapcsán a saját kolbászunkról.

Mielőtt egyesek populista demagóg dumát eregetnek, vagy ilyen dumákat helyeselnek, osztanak meg naaagyon egyetértve vele. Főleg állítólag hűdenagy politikusok, párt vezetők figyelmébe! 

Hajrá Görögök! Így kell ezt csinálni. Túl költekezni, jobban élni mint lehetne, aztán kölcsönt kérni és nem megadni. Éljen! Ez ám a baloldali nem neoliberális tuti.  Azért a nagyon baloldalnak kissé feltűnhetne, elkölteni csak azt lehet amit megtermelünk. Hülyeségeket ígérgetni lehet ám a kormányok pártok részéről, lehet ám 13 - 14.-havi fizut adni, de az már nálunk sem jött be ugyi. Egyszer vissza üt ám. Talán ha a realitások talaján maradnánk többre mennénk. Nem tudom mit tetszene szólni a nagy baloldal ha tőle kérnének kőcsön, aztán mikor fizetni kéne, jól beintene az adós. Az állam háztartás is olyan mint a családi kassza. Amit apuci hazavisz, Anyuci csak azt tudja beosztani. Esetleg kölcsön kér a szomszédtól. Az pedig ugyi adósság. A Görögök vagy jó tíz éve tudják hogy bajok lesznek ha így folytatják. Csakhogy a pártok hazudoztak, egymásra licitáltak ígérgettek fűt fát a nép elhitte. Húzták az időt. Most pedig gyávák bevallani, elbaszták. Erre mi a menetrend? Mint nálunk orbán maffia...Mindenki hibás mindenki ellenség csak ők nem. Mikor dőzsölni lehetett a semmire akkor jó volt nekik az EU pénze ugye. Tisztelt baloldal és nem baloldali pártok! Jó lenne a maszlagolást a hamis meseszerű ígérgetéseket abba fejezni! Ezeknek isszuk ám a levét de bőven. Sajna még az unokáink is inni fogják.

A Görögök vették fel a hiteleket? Igen! Nekik kell vissza fizetni? Igen! Túl költekeztek? Igen! Hány év és hány megoldási javaslatot kaptak? Túl sokat. Egyik sem kellett nekik. Persze a nép szemébe kellene mondani , -Hazudtak a kormányaik. Vissza venni abból amit a nagy semmire adtak ígérgettek csakhogy ők nyerjenek. Nálunk ugyan ez megy 25 éve. Ez sem zavar? IMF hitel 1,5%-os kamattal. Az hol hasonlítható a mi bankjaink deviza hiteléhez? Tény! Kölcsönökből fedezték a Görög kormányok hosszú évek óta a hazug ígéreteiket. Miért nem lehet ezt megérteni? Jaa...Szép mesét a népnek demagóg hülyítést aztán majd lesz valahogy ugye. Lesz hát. Csőd. Normális tisztességes programot, alternatívát és nem demagóg hablatyolást! Abból kaptunk már épp túl sokat is.

Egyszerűbb nyomni a populista demagóg süketelést. Mint a fidesz... Mindenki hibás mindenki ellenség csak épp mi nem a saját hülyeségünkért. Az ilyen hamis szép meséknek már jópárszor bedőltünk és fizetünk érte rendesen. Kolbászból lészen az kerítés ugye. Csakhogy azt a kóbászt elébb le kéne gyártani ám. Ha meg nem sikerül?..jaaa...az a randa szomszéd a hibás. Ellopta a hozzávalónkat. Nem adta kőcsön a húsdarálót, sőt még a hozzávaló húst sem, persze ingyé. Ki a bánatos isten vette föl azt a kőcsönt? Nem a Görögök kormányai? Dehogyis nem. Ki élte föl? Nem a Görögök? Dehogynem! Géppuskát tartottak a homlokukhoz hogy vegyék föl aztán éljék föl? Nem! Hazudtak nekik a saját politikusaik aztán elhitték és most mindenki hibás csak ők nem. Nem kellett volna 180%-ra engedni a tartozásukat. Időben szóltak nekik hogy baj lesz és mit tegyenek hogy elkerüljék. Tettek valamit? Semmit! Húzták az időt hazudoztak tovább. Nanááá...Gondolták majd jóóól elnézik nekik. Majd mások más országok adófizetői finanszírozzák az ő balfaszságukat. Ha én és a családom balfasz és dőzsöl a nincsre, a ház többi lakójával finanszíroztatni a "dőzsölésemet" ugyi nem szép dolog. Népszerű dolog ám a demagóg süketelés, másra kenni a saját balfaszságunkat, de egyszer vissza üt ám de nagyon.

A mi kormányaink is ezt tették, csak kisebben. a Görögöknél tíz éve 180%-os az adósság, nálunk "csak" 83%-os. Hazudoztak a saját kormányaink és mi benyeltük...illetve máraki. Hitelekből éltünk. Az orbánék is Rengeteg államkötvényt dobtak ki. Azért egyszer fizetni kell. Kinek? Nekünk. nanááá ki másnak? Mi éltük föl. Mint a családi költségvetés. Jön a szomszéd és nanááá kéri vissza a pénzét. 

Szóval...Demagóg duma, politikai hisztizés helyett normális tisztességes őszinte Programooooot! A hiszti a demagóg duma NEM választási alternatíva.

A lényeg: Ha azt akarjuk hogy kolbászból legyen a kerítésünk, ahhoz elébb meg kell termelni a kolbászba valót. Aztán le kell gyártani azt a kolbászt. Közben figyelni köll arra is, nehogy a család némely tagja "elkóstolgassa" a belevalót. Nem árt arra is figyelni ne má ellopják a kolbász belevalókat, mert akkor csak egyeseknél lészen kolbász kerítés a többieknél még "fűrészporos" 3,80.- asra sem fussa. Persze..., lehet a szomszédtól kőcsön kérni a kolbászba valót, ha má annyira sürgős az a kerítés, na de akkor egyszer majd jön a szomszéd osztán kéri vissza a kőcsön húst belestül fűszerestül. Addigra vagy képesek vagyunk megtermelni, vagy a szomszéd viszi a kerítésünket szőröstül bőröstül. 

Nálunk 25 éve kolbász kerítést ígérgettek, aztán nem jött össze. Kőcsön kéregettek belevalót, de valahogy elkóstolgattuk, el is loptak belőle jócskán. A kerítés pedig..., sehol... kivéveee a leendő drót kerítést. Csakhogy az NEM ehető. Jaa..és nem ám a szomszéd a hülye! Mi magunk mert elhittük a kóbi mesét és hagytuk ellopni a belevalókat. 

Még valami fontos: A kolbász belevalók tolvajai közben minden mesét elterelő szarságot maszlagot dobnak a népnek, csakhogy a kolbász lopásukról eltereljék a figyelmet. ...és mi? ...nanááá beszopjuk miközben ők továbbra is lopják a mi kolbászkerítésünk hozzávalóit, mi menekülteket gyűlölünk, tőlük féltjük a kóbászunkat. Mi EU-t gyűlölünk mert kéri elszámolni az általa adott fűszerre valóval. Mi egymást gyűlöljük mert mert a tolvajok így akarnak még többet lopni. Míg mi mindenre figyelünk csak a tolvajokra nem, a kolbászunk lassan eltűnik.

A gyengébbek populista demagógok kedviért hogy talán ők is ércséééék. A 444! -által írt pár értelmező kérdés: 


A görög államcsődszerűség bonyolult ügy. Azonban egy Görögországhoz hasonlóan periférikus, félig-meddig demokratikus, sérülékeny gazdaságú, oligarchák által uralt, EU-pénzekből élő országból, ahol az adóelkerülés, a paternalizmus, a legfelsőbbtől a legalsóbb szintekig mindent átható ügyeskedés és korrupció a norma, valamivel jobban megérthető.

Magyarországon nem az euró a hivatalos fizetőeszköz, így nem pontosan ugyanolyan, csak nagyon hasonló veszélyek fenyegetnek minket, mint Görögországot. Az ezekre felkészüléshez elég néhány egyszerű kérdést feltenni. 

1.
Ha 2017-ben az EU úgy dönt, hogy a budapesti 4-es metróval kapcsolatban Magyarország nem teljesítette a vállalásait, kötelezettségszegési eljárást indít az ország ellen, és záros határidőn belül visszaköveteli a metróba öntött 181 milliárd forintot, amit a magyar kormány csak úgy tud teljesíteni, hogy még a futballstadionok építését is le kell állítania az országban, kit kell majd hibáztatni?

2.
Ha az EU-t finanszírozó gazdagabb országoknak 2019-ben elege lesz abból, hogy a Magyarországra irányuló támogatások jelentős része egy szűk érdekkör zsebében végzi, és saját adófizetőik nyomására átvizsgálják a 2014 óta a magyaroknak kifizetett támogatásokat, majd egy rendkívüli eljárás végén minden visszakövetelhetőt visszakövetelnek, de még azt is, amit már vidéki városok közvilágításába és 2×2 sávos autóutakba beleépítettek, kit kell utálnunk, ha ezt csak a közszféra béreinek és a nyugdíjaknak megnyirbálásával tudjuk teljesíteni: az EU-t, az IMF-et és az ECB-t, vagy a magyar politikai-gazdasági elitet?

3.
Ha Magyarországot az nemzetközi közösség követelései annyira megroggyantják, hogy a teljes gazdaság összeomlik, a forint értéke tizedére zuhan, a magyar tulajdonú bankok fizetésképtelenné válnak, és a lakosság jelentős részének megtakarításai egyik napról a másikra gyakorlatilag elillannak, kit kell majd hibáztatni? A nemzetközi intézményeket, a magyar politikai-gazdasági elitet, amely a 2004-es csatlakozás óta semmilyen komoly eredményt nem mutatott fel a Brüsszelből érkező pénzek kreatív lenyúlásán kívül, vagy azokat a magyarokat, akik újra és újra ilyen gazdasági-politikai elitet választottak maguknak, és az első évek morgolódása után már a legnyilvánvalóbb, milliárdos lopások esetén sem voltak képesek a hangjuk felemelésére?

4.
Összességében magyar vagy nyugat-európai törvények és törvényhozók fennhatósága alatt lenne jobb Magyarországnak?

5.
Ha közvetlenül a magyar összeomlás előtt a nyugat-európai sajtó és közvélemény a magyarokat lusta, tolvaj, a mások pénzéből élő és azt is lenyúló bandának kezdené el beállítani, az idegengyűlölet és posztimperialista nagyszájúság lenne, vagy nem?

Forrás: http://444.hu/2015/06/30/magyar-vagy-akkor-ez-az-5-kerdes-segiteni-fog-megerteni-a-gorog-helyzetet/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!