2015/07/03

ÖSSZEFOGÁS, SZOLIDARITÁS! ...nálunk? az minek?... Vagy?........

A napokban többször olvastam, láttam olyan írásokat, megosztásokat ahol az - ÖSSZEFOGÁS az egymás iránti SZOLIDARITÁS - hiányáról írtak. Az egészségügyiek tüntetései a közmunkás törvény módosítása kapcsán adtak többen hangot jogos fölháborodásuknak. Nincs összefogás, nincs szolidaritás. Tényleg nincs és ez tényleg baj, nagy baj. Nincs és nem is volt soha. Ez a nép ezeket a fogalmakat csak hírből ismeri. Mi nem állunk ki egymásért, nem vagyunk szolidárisak egymással. A legnagyobb baj pedig, még önmagunkért sem. Egyazon közösség, sérelmet elszenvedő társadalmi réteg, csoport tagjai még önmagukért, saját közösségükért sem állnak ki, nem képesek összefogni. Több olyan társadalmi csoport van amelyik ugyan nagy sérelmeket szenvedett el az utóbbi öt év során ( sokkal nagyobbakat mint előtte bármikor amikor évente pl. traktorokkal jártak tüntetni, vagy évente sztrájkoltak...vasutasok, pedagógusok...stb...) és meg sem mozdultak, semmit nem tettek a néha siránkozáson kívül.
Ugye emlékszünk még sokan a "kezdetekre" 2011 tavasza nyara ősz tél aztán 2012 egész év a Fegyveresek és Rendvédelmisek a Rokkantak - Mozgáskorlátozottak és sorba a többi. Már sokszor hánytam a szemetekre az illetékesekére, sokszor sok helyen leírtam elmondtam.... Mi zászlókon, felszólalókon, jelvényeken, ki kivel nem és kivel igeneken vitáztunk, martuk egymást. Hogy összefogtunk volna? Hogy kiálltunk volna egymásért? Ááá...Minek azt? Itt sokan akartak "sztárok" "hősök" "vezérek" lenni. Túl sokan és túl sok arra alkalmatlan. Aki valóban akart valóban tett volna aki tényleg komolyan gondolta, azokat kiszorították, elnyomták, elhallgattatták az erőszakos nyomuló senkik.
-Aztán egymásután jöttek a vádaskodások a szemrehányások..-miért nem jöttök?..miért nem álltok mellénk?...miért nem szolidarítotok?.... A másik oldalról pedig ..-miért? Ti jöttetek? Ti mellénk álltatok?...
-Aztán lett sok beletörődött belefáradt, belefásult, csalódott Ember aki tett volna ha...
Az akkori kötözködők? Az akkori nyomuló senkik?... Az akkori mindenkit lehurrogó megosztó szemetek? ...Vajh hol vannak most?
Hiányoljátok az -ÖSSZEFOGÁST a SZOLIDARITÁST az EGYMÁSÉRT KIÁLLÁST a SAJÁT MAGUKÉRT KIÁLLÁST? Én is! Na akkor gondoljátok át mit hibáztatok, mit hibáztunk és talán kezdjük új alapokról. Új VEZETŐKKEL. Talán még nem késő....annyira. Mi lenne ha a gyávák a közömbösek is a gerincüket veszítettek is átértékelnék önmagukat?
-Talán többre mennénk! Talán még tehetnénk valamit!
Neeee "naaaagy emberektől" várjátok a csodát! Azok a "naaaagy emberek" nem léteznek! Nincseeeek! Azok "naaagy emberek" csak szájat tépnek, okoskodnak, nyilatkozgatnak, szónokolgatnak, szép meséket adnak elő, saját székeikkel vannak elfoglalva.
ÖSSZEFOGNI SZOLIDARITÁST VÁLLALNI BÁTORSÁGOT ELŐVENNI GERINCET ÖNBECSÜLÉST ELŐ! ...Aztán Hajrá Önmagatokért, Egymásért a Gyermekeinkért! Érted e? Érted e!
Nem az MSZP-ért a DK-ért az Együtt-ért a mittom én melyik párttért kiért kikért! Ne Mesterházyért Gyurcsányért Tuaregért ...a mittom én melyik politikusért! NE a magukat megváltónak a mindenek tudójának a naagy mártirnak kikiáltókért! 

ÉRTED ÖNMAGADÉRT a TÖBBIEKÉRT EGYMÁSÉRT EGYÜTT a GYERMEKEIDÉRT az egész megnyomorított országért népért a jövőnkért az önbecsülésünkért a gerincünkért a sok mocsok ellen mit az elmúlt 25 év magukat politikusnak nevező senkijei a gerincét veszített és mindehhez asszisztáló "értelmiség" míveltek velünk. 

Még csak Ne is értem a kedvemért! Állj ki fogj össze önmagadért együtt a többiekkel egymásért! ...aztán hogy ki lesz A! Vezető? .... Majd alakul. ......Lényeg hogy NE székért funkcióért pillanatnyi hírnévért tegye, ne soook tarka bizonyítványt cifra rangot címet lengessen, hanem hitet tenni akarást szívet lelket tehetséget alkalmasságot emberséget Mindannyiunkért. 

Ez egyszer kérem! -Oszd meg ha te is így gondolod ha egyetértesz! Ha fűzöl hozzá pár gondolatot, azt sem bánom. Talán...talán eljut végre a süket fülekig a "vak" szemekig, talán..... 

A jelenlegi politikai "elitben" az ellenzék...nek nevezett katyvaszban már nem hiszek, nem bízom. Talán pár emberben még úgyahogy. Nem bízom benne ha adott esetben helyzetbe kerülnének, megtennék amit kell. - Mégpedig a korrupció totális kegyetlen kiirtása a közigazgatásban a rend a közszolgálatiság valódi megteremtése az adózás emberivé tétele az adó törvények közérthetővé végre hajthatóvá tétele az adózás a járulék fizetés kegyetlenül szigorú behajtása a csaló korrupt tolvaj maffia rezsim minden egyes tagjának és családjának minden érintett közreműködőjének korrupt támogatójának segítőjének szigorú elszámoltatása és kellően szigorú büntetése. Az állam és vallás teljes szétválasztása. A társadalmi szolidaritás elvének teljes érvényre juttatása a szolgáltató állam megteremtése. ...és még biztosan van jó pár dolog....

 A fentebbi "programból" biztosan kihagytam pár fontos dolgot. Volt amit szándékosan, volt amit véletlenül. nincs szándékomban politikai programot hirdetni. Egyenlőre. smile hangulatjel Talán majd egyszer.... Minden esetre gondolkodjatok el ezeken kedves olvasóim aztán várom a Ti véleményeteket ötleteteket is. Elgondolkodni dolgokon és véleményt alkotni! Itt kezdődik a lényege a demokráciának. Az önállóan gondolkodni látni hallani véleményt alkotni képes Ember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!