2014/11/30

Uri...zálós világ - Porba hullva.

Emlékeztek azokra a régi festményekre? A gazdagok a hatalmasok ülnek a dúsan terített asztaloknál, dőzsölnek mulatoznak habzsolják az életet pofájukon kétoldalt csorgó zsíros boros maszattal. Az ebeik a pórnép a szolga had ül a padlón és várják a koncot... A gazdagok néha odavetnek pár félig lerágott csontot cafatot. Az ebek pedig örülnek és vigyorognak a gazdáikra. Emlékeztek? "Úri" világ dőzsölős világ, hatalmas...kodók világa. Nos...ilyenek vannak mostanság is... Ilyenek vagytok Ti fidesznyikek "úri"-zálós világa. Felkapaszkodott senkik taknyosok iskolapadból magukat bársonyszékekbe nyalók urizálós világa. De bár... Sajnos ilyen ez a magyar ( szándékosan kisbetű ) lélek. Urizálós dőzsölős sznoboskodós megjátszós egyrészről... Mert ugyi van egy talponálló köpködő kocsmája, de már minima naaagy 10 milliós autó dukál ám, meg a márkás cucc a márkás ruci óra telcsi napszemcsi... Nanááá...Ő a HMCS a helyi naccságos asszonság ám... Másrészről a gazdagokhoz a hatalmas...kodókhoz dörgölőzködős önalázós nyálcsorgatós vigyorgós nyelvlógatós szolgalelkűsködős ....
Ilyen világot akarunk? ... Én NEM! Nem ááám! Olyant ahol a gazdagság felelősséget, kötelezettséget, példamutatást, gerincességet, húzóerőt a jó a jobb irányba, szolidaritást jelent. Ahol a szegénység a proliság az alkalmazottiság büszke tartást, gerincességet, öntudatot, tisztességet, szolidaritást Emberséget jelent. Ilyen világ...ezt igen. Szebb napokat kívánok gerincét öntudatát büszkeségét tisztességét Emberségét veszített Magyar Nép!

Ui. -Nem tudom mit hitt a Magyar úgy huszon éve a rendszerváltás tájékán. Talán hogy belépünk a naaagy kapitalista világba a naaagy demokráciába aztán izibe kóbászbul lészen minden kerítés?...hogy a Demokrácia azt jelenti menten bármit szabad? Semmi kötelesség csak a naaagy gazdagodás a dőzsölés a jog és semmi tenni való? Eltévedett ám akkor de nagyon! Huszon évek alatt szép lassan rádöbbent hogy nincs kóbászbul még a kóbász sem, hogy a demokrácia sem működik rend fegyelem öntudat gerinc nékül. Olyannyira ledöbbent hogy izibe hasra is esett aztán valahogy ott is ragadt a porba és elfelejt felállni.

Ui.-2 Nyomulós mindenkin átgázolós bizniszelős dinnye hónalj alá szorítós izomagyazók böhöm terepjárókba pöffeszkedős újtelcsis napszemcis tahókból lett hmcs-k, rongyrázós nyekegős soppingolós szolizós menőpasizós vastagbakkártyába szerelmeskedős divat majmolós nő szerű képződmények újgazdagék, tehetségtelen senki nyelvlógatva bájolgók naagy emberekre nyomulós körbe vigyorgós bólogatós sztárolós gerinctelenek, tahó senkik bugyuta libák győzikék gizikék gőzekék "valóvilágozós" "sztárvendégezős" tévébe hisztizős bármiáronsztárleszek műsorokon felnövős silány senkik úri világa.

  • Sajnos a rendszerváltás eufóriájában elfeledkeztünk fontos dolgokat rendezni, végig gondolni. Legtöbben csak úgy kullogtak az események után. Sokan kihasználták a lehetőségeket a káoszt. Aztán jöttek sorba a pofonok. Az értelmiségi és politikai "elit" pedig elfelejtette egy fontos feladatát. -Nem tanítottak minket a Demokráciára. Mi magunk is hibásak vagyunk jócskán. Hagytuk hogy ide fajuljon a dolog. Most kapkodunk...má ha tudunk. De sajna még mindig sok a fal. Még mindig sokan vannak akiknek ez így jó, vagy nem óhajtanak ébredni.
    A másik a SZOLIDARITÁS. Lehet ám kifogásokat keresni bőven a miért nemre. Eddig keresgéltük... addig addig kerestünk kifogásokat míg ide jutottunk. Most már piszok nehéz elkezdeni egy végletekig megosztott társadalomba. Kérdés..-Továbbra is kifogásokat keresünk a miért nemre, aztán megássuk végleg a sírunkat. Vaaagy...Elkezdjük végre és összefogunk. Nem az elmúlt 25 évet kell elásni egy az egyben. CSAK elkezdeni végre rendet tenni, gerinceket elővenni, összefogni, kisöpörni a szemetet aztán tisztességesen felújítani a házat!
Kérdés... Ha akadna ilyen Vezető, vajon biztos lehetne benne hogy mellé mögé állnának elegen? Nem hagynák é ott éppen őt magára?

Másik kérdés... Vajh Ki az milyen az a Vezető? milyennek képzeljük mi? mert "vezető" akadt ám már épp elég. ilyen olyan önjelölt meg sztárolt is ám. Aztán ha akadna is általunk elképzelt aki felvállalja a "rendcsinálás" kemény feladatát... Vajh nem akadna é menten húsz ellen önjelölt? ...

 Demokrácia? Szolidaritás? Öntudat? Tudatosság? Összefogás? Európaiság? Vezető - Vezér - Főnök? Fogalmak....

Egyszer neki KELL állni végre! Ha má eddig nem tettük meg. Aztán ha végig vettük, álljunk is neki megcsinálni de rendesen keményen!

Ja hogy ehhez egy olyan Vezető kell aki tudja mit kell tennie aztán felvállalja és meg is tenné rohadtul keményen és következetesen? Tény.   

Itt már annyi a szemét a rom amit el kéne takarítani hogy kicsi asztali söprücskékkel, morzsalapátokkal eltakarítani nem lehet. Vagy...legalábbis hosszú évek és sziszifuszi munka és még mindig maradna szemét esetleg a terítő alá söpörve. Buldózer kell, markológép útseprőgép. Aztán lehet alapozni. 

 Hagytunk épp elég szemetet ( sebet ) az elmúlt 25 évben felgyülemleni. Mert nem volt senkinek bátorsága szembenézni velük. Mert finomkodtak. Mert jó fiúk lányok akartak lenni. Mert a szemét hegyek között ők is könnyebben kapirgáltak. Aztán a szemét csak egyre gyűlt és egyre büdösebb lett és egyre jobban fertőzött. Kérdés... Letakarjuk szép színes szőnyeggel és hagyjuk tovább rothadni mérgezni, vagy egyszer végre szembe nézünk a szemét halommal és takarítunk alapozunk aztán építünk.

Tudjátok az a véleményem. Ez a demokrácia nevű izé olyan mint amikor házat építünk. Van egy telek amin sok a gizgaz. Kell egy buldózer ami letakarítja aztán alapozás és lehet építkezni szép új házat. Vaaagy... van egy romos ház amit ki kell takarítani de rendesen aztán felújítani. Vaaagy annyira romos a ház hogy alapokig vissza kell bontani a romjait eltakarítani és újra építeni. Vajon Mi szeretett Hazánk melyik?.....

Nagy baj van itt teljesen fentről kezdve az alapokig mindennel. A kormánnyal a országgyűléssel a közigazgatással a közhivatalokkal közintézményekkel az emberek fejével.... Egy nagy zavaros káosz az egész. A Demokrácia sem működik Rend törvények törvényesség nélkül. Ahhoz viszont Tudatos Öntudatos önállóan gondolkodni képes Emberek kellenek. 

 Egyszer és mindenkorra meg KELL tanulnia mindenkinek! -Demokrácia NEM egyenlő a káosszal a szabadossággal a nekem mindent bármit szabad elvvel. Aztán hogy a Politikus NEM egyenlő az imádni való sztárral hanem a KÖZ szolgálója képviselője vezetője..Mondom! ...VEZETŐJE és NEM ura. A Köz alkalmazott van a Közért és NEM fordítva! A Szolgáltató van a szolgáltatást igénybevevőért és NEM fordítva! A Tanár az Iskola van a Gyerekekért és NEM fordítva! A Kórház az orvos van a Betegért és NEM fordítva! A Rendőr a Bíróság az Ügyészség van a Tisztességes polgárért és nem fordítva! Mindennek ára van és csak azt lehet elosztani amit Megtermeltünk és azért valakik keményen megdolgoztak. Egy közösséghez ha valaki oda belép, alkalmazkodni KELL és nem lehet. A közösség minden egyes tagja Felelős azért a közösségért és tennie is kell érte. NINCS csak jog és semmi kötelesség. A kettő együtt jár! ....

Fogalmazd meg magadban milyen világot szeretnél.... Én már rég túl vagyok azon a megfogalmazáson. Tudom milyen világot szeretnék a Gyerekeimnek, másoknak és magamnak. Már csak meg kéne teremteni. Mennyi idő van rá? Nem sok. Nincs újabb 25 év.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!