2014/04/09

"Mesterházy úr! Tényleg nekem kell szólnom?"

Tudom, hogy ezzel most nem leszek népszerű Mesterházy Attila körében.

Meghallgattam, hogy reagált a "miniszterelnök-jelölt" a súlyos választási vereségre. Úgy tett, mintha valami elháríthatatlan természeti katasztrófa okozta volna ezt az eredményt. Vagy valami tőle teljesen független balszerencse. A véletlenek hülye összejátszása. Ja, meg persze a Fidesz agresszív, csaló politizálása, a választójogi törvények átírása, médiamonopólium létrehozása.

Mintha e két utóbbi csak most derült volna ki. Mintha nem mindezek ismeretében vállalta volna az ellenzék a választásokon való részvételt.

Bizony, Mesterházy Attila nem tartotta fontosnak, hogy akár csak egyetlen önkritikus mondatot mondjon. Beszédéből az derül ki, hogy a jövőt az eddig megszokott módon tervezi: kikaptunk, de jönnek az új feladatok.

Mesterházy Attilát másoknak kell figyelmeztetni - így például nekem - arra, hogy amikor agresszív, egoista magatartással kizsarolta, hogy ő legyen az együttes baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje, azzal hatalmas felelősséget is vállalt. Valóban ő volt a legnagyobb szervezett ellenzéki erő első számú és legitim vezetője. De nem értette meg, hogy a maga által kikövetelt vállalt feladat elvégzésére alkalmatlan.

Hosszan sorolhatnám most a baklövéseit. Onnan, hogy Attila fiával játszott inkább (mert megígérte neki, hogy azt a március 15-ét vele tölti), amikor annak idején zászlót bontott az orbáni hatalom ellen felháborodott erők sokasága. A parlamenti ülés alatti ostoba wellnessezésen keresztül egész odáig, hogy most vasárnap, amikor leadta a szavazatát, nem nyilatkozott a sajtó jelenlévő képviselőinek. Nem akartam hinni a fülemnek, amikor ezt a hírekben hallottam. Kampánycsend nincs, minden politikus felhasználta a választók nap közbeni meggyőzésére azt a lehetőséget, hogy szavazása alkalmával megkérdezik. Ő nem. Neki ez derogál. Éppen magánéletet él, senki se zavarja.

Az elmúlt négy évben nem csak Orbán, hanem Mesterházy is ámokot futott. Egy értelmes ötlete nem volt, azt hitte, pont megfelelő, ha önmagát adja - ezt tette. Ez pedig ennyire volt elég. Egy igazából semmihez sem értő, nem karizmatikus pártfunkcionárius próbálta eljátszani az államférfi szerepét, de ez csak percekre sikerült. Nem is kellett kikezdenie őt a Fidesznek, néha már-már dicsérték is - ennél szégyenteljesebb bizonyítványt csak a választók állítottak ki róla, vasárnap.

Mesterházy Attila sokat dolgozhatott, nem vonom kétségbe. Nyilván nagyon érzékenyen érintette őt a választási kudarc. Vajon tényleg nem fordult meg a fejében, hogy mekkora ebben az ő személyes felelőssége?

Az MSZP valóban mindent úgy akar folytatni ezután, mint ahogy eddig tette? Azért, mert ők a legnagyobb ellenzéki erő?

Nekem kell szólnom, hogy amikor a csak vesztésre elegendő, de mégis hatalmas számú szoci voksra gondolnak, akkor azt nem tekinthetik egy megszerzett és főleg megszolgált támogatásnak? Hogy már több választási ciklus óta a szavazataik legalább fele csak annyit jelent, hogy nincs más, ez az egyetlen valódi remény, ezért megkapják az ikszet? Mit gondol Mesterházy Attila, meddig lehet még ezzel visszaélni?

Amikor erre a "hatalmas szavazótáborra" hivatkozik, semmiben nem különbözik Orbán Viktortól, aki ugyanígy kisajátítja, a maga érdekeire használja fel a számokat.

Sem szerénység, sem alázat nem fedezhető fel Mesterházy Attila magatartásában, fiatal kora ellenére pont olyan pökhendi, mint a Kádár-korszak káderei voltak, akiket örök időkre helyeztek oda, ahol vannak, bajuk sose lehetett.

Tényleg nem akar elszámolni Mesterházy Attila azzal, hogy a világtörténelem legszemetebb kormányának négyéves pusztítása alatt mit végzett, mit tett egyszemélyi felelős vezetőként a legnagyobb ellenzéki párt élén? Nem szégyellte magát, amikor a kis pártok képviselői akcióztak a parlamentben - helyettük? De nem is kezdek bele a felsorolásba.

Súlyos önértékelési zavarok lehetnek itt. Ha valami, akkor ez a választási tragédia rá kell hogy ébressze Mesterházy Attilát arra, hogy alkalmatlan arra a munkára, amit vállalt. Ha tovább erőlteti, még nagyobb kárt fog okozni Magyarországnak - már ha egyáltalán ezt a mostanit helyre lehet hozni valaha.

Forrás: http://poldi.blog.hu/2014/04/07/mesterhazy_ur_tenyleg_nekem_kell_szolnom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!