2013/09/20

2012 január 02 Budapest Operaház.....

Emlékszel?????

"Élet és Irodalom
A holnapi számban Bruck András:

"Ravaszul csinálták, apránként ereszkedett le a redőny, lassan jött a sötétség. Nem vettük észre, hogy ez az egész nem más, mint felkészítésünk a hatalmon lévők szeme előtt lebegő végső cél, a diktatúra visszaállítására. Felkészítésünk a belenyugvásba. A stratégia bevált, és talán még soha ennyire közel nem voltunk ahhoz, hogy valóban beteljesedjenek Metternich híres becsmérlő szavai: „A Balkán a Landstrassénél kezdődik”, azaz Bécs harmadik kerületénél, ahonnan a Magyarországra vezető országút indult. Két évtized után most ismét nullán állunk, akár megint kezdhetnénk mindent elölről. Csakhogy nincs mindig újrakezdés. Meglehet, gyengeségeinkért, hibáinkért a történelem ez egyszer utoljára, végleg benyújtja a számlát. Megeshet, hogy Ady „rossz csillagú Magyarországán” ezúttal tényleg az utolsókat pislákolja a fény.
Pedig volt lehetőségünk véget vetni az egyvégtében tartó meghátrálásnak, volt esély megállítani a hatalomba beleszédülteket. A legígéretesebb 2012 legelején. Ha akkor, január másodikán este bemegyünk az Operába, most egy másik országban élünk.

(...) Aznap este ott bent a megdöntött alkotmányt, a parlamenti demokrácia megkezdődött végvonaglását ünnepelte a jobboldal, és mi nem mentünk be, hogy véget vessünk a zenének. Az Andrássy úton egyre csak nőtt a tömeg, az ünneplésre érkező jobboldali vendégek közül többen már inkább az Opera öreg falai mellett osontak el, és oldalt meg hátul jutottak be az épületbe. Talán rossz volt a lelkiismeretük, talán féltek is. És a miniszterelnök sem jött ki a balkonra, hogy a néppel együtt ünnepelje meg az új alkotmányt, hanem dolga végeztével a hátsó kijáraton át, rendőrök sorfala között ugrott be az autójába. Micsoda felemelő ünnep volt!

Addigra kinyílt a szemünk, mégsem mentünk be, megelégedtünk önmagunknak az aszfalton egyre hosszabban elnyúló látványával. Elhitettük magunkkal, hogy ezt így, ilyen „kulturáltan” kell csinálni. Az a fővárosi elit kivonulása volt, amely a mai napig arra büszke, hogy ő „nem olyan”, ő nem gyújtogat kukákat. És a színpadon állók közül sem tette fel senki a kézenfekvő kérdést, hogy vajon jogfosztottan nem inkább barbárok vagyunk-e, mint kulturáltak?"
 Emlékszem. Igen...ott voltunk. Ott álltunk az Opera előtt kb. 5000-en és vártuk hogy jöjjenek a többiek is. Felemelő érzés volt látni hogy bundás "hölgyek" szmokingos "urak" bujdokolva sunnyognak be. orbán aki addig a hülyék bátorságával élvezkedett mindig... ott félt először. Testőrök közt bújtatva menekítették be és ki. Mi ott áltunk és fél lépésenként mentünk előre. Emlékszem a fiatal Rendőr srácok és Lányok arcára ott velünk szemben. Igen... elcsesztük. Nagyon....
A vezetőink is gyávák voltak. Átvertek bennünket és most ugyanazt teszik. Mi összefogást akartunk...azért vittük a bőrünket a vásárra... Aztán mi lett belőle. Egy nagy hazugság! Kétpárti paktum...és még hazudják hogy baloldali demokraták.... és senki szarháziak tolulnak funkciókért.... és mi?... akik szívünket lelkünket hitünket tettük bele?... szart kapunk...meséket...hitegetést hazugságokat. Szarháziak senkik nyomulós szék vadászok agyatlan gondolatok nélküli szexi szépségek.... Mi pedig?... Mi akik éjjelt nappallá téve szerveztünk építettünk... Megkaptuk... "Nincs jogunk ott lenni mert csak csatlakozók vagyunk".... Kónya, Árok, Székelyek, Bajnai, Mesterházy..... és a többi .... ezek akarnak vezetni minket? ...és a helyiek?.... a funkció kell nekik...olyanoknak akik a szarba sem voltak mikor kellett... és most ezek akarják osztani nekünk az észt??? .... hát menjen mindegyik a bánatos .... oda! ( nem szabad csúnyán beszélni )
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!