2013/06/25

Egy ídézet és a véleményem... Az összefogás Bajnai - Mesterházy módra?

" Sándor Kiss

A nol információra hivatkozva, a DK, MAGUKAT MEGNEVEZNI KÍVÁNÓ DK-s politikusok véleményére alapozva, kitűnő TÁRGYALÁSI ALAPNAK tekintik a kiszivárogtatást, hogy Gyurcsány Ferenc semmilyen képviselőségre ne pályázzon!! Ugyanis , lehet, hogy Ő a DK egyhangúlag megválasztott elnöke, és az is lehet, hogy Ő képviseli legkövetkezetesebben a DK politikáját, de mindez mellékes!!

A lényeg, hogy az MSZP és az Együtt(vagy mi?) megegyezzen valamiben, és szívesen látná a DK-t is a szövetségben!! Javasolnám a tárgyalások azonnali megkezdését a DK-val is, a következő előfeltételek alapján!!! Az MSZP vállalja, hogy nem indítja még képviselőnek, sem, Horváth Csabát, Gúr Nándort és még fél tucat politikusát, akik baloldali populizmus csapdájába próbálják kergetni az MSZP-t!

Az Együtt (vagy micsoda?) vállalja, hogy Juhász Pétert, És még EGY TUCAT (később megnevezett!) személyiségét (majdnem politikusát írtam!) nem indítja még képviselő jelöltnek sem! Nevezettek ugyanis a jobboldali média sztárjai, és minden megszólalásukkor, KIMUTATHATÓAN legalább tizenöt (Igen 15!!!) volt jobboldali szavazót vonzanak, miközben legalább ezer demokratikus értékek iránt elkötelezettet TASZÍTANAK!

Felmerült még, hogy a miniszter elnök jelöltek se induljanak képviselőségért, hiszen nem is feltétel, hogy a ME képviselő legyen!! Sőt Az is, hogy RENDKÍVÜL MEGOSZTÓ személyiségek, még a demokratikus elkötelezettségűek között is, hiszen nagyjából fele-fele arányban támogatják őket!! De ezt legfeljebb csak a TITKOS TÁRGYALÁSOKON adják elő!! A magukat megnevezni KÍVÁNÓ DK-s politikusok remélik, hogy a tárgyalások SIKERESEK lesznek és az demokratikus erők összefogása ÍGY GYŐZNI FOG!!!"
***************************************************************************
-Hol él az mszp és a E14 ( vagy hogyhíjják? ) Mit képzelnek ezek magukról? E14 akik még egy nem is létező párt egy rendezvény szervező baráti társaság vezetőjével a háta mögött? Az mszp a fideSSel versenyt ígérgető klikkesedett funkció halmozó csapatával a mostani "haveri" körével? Naná hogy kell az összefogás! Naná ezt sírjuk már három éve rengetegen!!! Naná minden tisztességes DEMOKRATIKUS erő összefogása KELL! Naná elég a demokratikus oldal megosztottságából! Naná elég a fideSS orbán által szított megosztottságból! Na de hogy a magukat demokratikusnak baloldalinak mondók még saját magukat...minket is megosszanak? Az meg aztán a pofátlanságuk maximuma hogy ők ketten.. ( mszp-E14 ) írja elő hogy az összefogásban résztvevők kit indíthatnak és kit nem! Annak hogy ki indul és milyen funkciókban Eleve majd csak az összefogás egyik utolsó eksönjének kell lennie! Jó hogy azt nem írják elő Bajnai - Mesterházy páros hogy az összefogás tárgyalásokon melyik szervezetet ki képviselheti és ki nem! Jó hogy azt nem írják elő hogy melyik szervezetnek ki lehet a vezetője! Ez a pofátlanságuk netovábbja hogy ilyen diktátumokkal jönnek! Ez engem speciel vérig sértett! Ezzel több ezer Embert, Demokratát csaptak képen! ..és pont Mesterházy? Pont az mszp?...amelyik addig összefogásban sem gondolkodott, sőtt nagyképűen kijelentették még tavaly decemberben is hogy ők egyedül is.. míg  Bajnaiék el nem kezdték? Ők akik Horn után minden miniszterelnökük mögül kihátráltak,.. akik közt árulók vannak? Akiknek fontosabb volt az egyéni érdekek székek minthogy tiszta valóban megújult igazi baloldali párttá váljanak? Értem éééén... Nehéz elviselniük hogy volt valaki aki a szemükbe mondta az igazságot.  Bajnai?...ő aki elve Gyurcsánynak köszönheti hogy egyáltalán a politikához köze lett? Ő aki miniszterként részese volt a Gyurcsány kormányok sikereinek és kudarcainak? De úgy egyáltalán bárkinek joga van ehhez? Ez lenne a Magyar demokratikus oldal? Ez lenne a Magyar Baloldal? Uraim! Ne funkciókat székeket pozíciókat tessenek osztogatni és főleg nem előírni másoknak kit indíthat kit nem! Előbb az összefogás a programok... aztán a funkciók a feladatokhoz! Fogta Bajnai - Mesterházy és társai? Tudják... a Szavazáson Mi is ott leszünk... vagy NEM! Önökön -is- áll! orbán fideSS simicska oligarcha rezsim tovább...vaaagy egy tisztességes demokratikus Magyar kormány és Ország!

Megjegyzem... Ha jövőre marad orbán és rezsimje... Azt csakis kizárólag saját maguknak köszönhetik majd ..Önök "tisztelt" Bajnai - Mesterházy urak! Mert túl taktikázták magukat, mert halogatnak, mert ilyen mocsok diktátumokkal jönnek... mert ahogy elnézem... önök és a Demokrata fogalma...a baloldaliság pedig szintén... naaagyon messze áll önöktől! Önöknek még mindig fontosabbak a pozíciók a székek mint ez a szerencsétlen ország.... amibe jutáshoz önök is jócskán tettek! Úgyhogy ...Jó lenne még időben "vallást" váltaniuk...és ha kell... Tanácsadókat is! Mocskos nagy hiba ám arra számítani hogy az összefogás kedváéért az orbán rezsimmel szembeni gyűlölet majd akkor is elvisz minden demokratát csórót kárvallottat szavazni ha önök Diktátumokkal jönnek... Mert lehet...Erősebb lesz bennünk az orbán rezsim leváltásának vágya és szavazunk önökre... De! -Jobb ha tőlem tudják...Ez esetben nincs önöknek kegyelem ám... A legkisebb mutyira a legkisebb hibáikra is naaagyon érzékenyen fogunk reagálni! ...egyébként is... de így aztán főleg...ha már önök voltak...lesznek szívesek kényszerhelyzetbe hozni baloldaliak demokraták ezreit...

Egyébként... Itt nem "VEZÉR nem VEZÉR" kérdésről van szó! Nem is arról hogy Gyurcsány Ferenc személy szerint indul e vagy nem, visszalép vagy nem. Ez egyszerű elvi kérdés. NE álljon elő senki személyi diktátumokkal! Nincs hozzá joguk! A DK-sok, mi sem állunk elő diktátumokkal egyik felé sem! Ki és hol látta a DK-tól olyant hogy azt mondtuk volna... Ha az MSZP elnöke igen akkor mi nem..vagy Diktátummal állt volna elő a DK az E14-et illetőleg a fűvész csávót illetően? ... Bírálni aaazt igen... De ha az E14 felfogásába belefér Juhász...ám legyen. Ha vele kell együtt működni...ám legyen! De nem mondtuk azt ha a Juhász marad akkor mi nem! Látott ilyent valaki? Természetes dolog ha a DK ha Gyurcsány személyesen dönt úgy...értelem szerű elfogadjuk! De ez csakis a DK és Gyurcsány döntése lehet semmi esetre sem holmi pocsék külső diktátum!

Milyen szervezet az ahol a szervezet tagjai egy ilyenen nem háborodnak föl? Milyen szervezet az ahol a tagok nem állnak ki a vezetőjük... történetesen még alapítója mellett? Az ilyen szervezet megérdemli a sorsát!

Ha más nem meri vagy nem akarja kimondani...én kimondom... Az az mszp tesz ilyen diktátumokat, nevezi Gyurcsányt megosztó személyiségnek amelyik Horn Gyula után versenyt ígérgetett a fideSSel? Egymásra licitáltak melyik tud nagyobbat szebbet ígérni? Tény! -voltak az mszp-nek nagyon szép eredményei, de ezek jó részének igen nagy ára volt, lett. Aztán mikor látták baj lesz...kihátráltak a Miniszterelnökeik mögül. Ennek a hamis ígérgetésnek, illúzióba kergetésnek akart Gyurcsány véget vetni! Az a bűne hogy Ő őszinte volt? Őszinte akart lenni? Ha ez bűn?.... Akkor ez a nép megérdemli a sorsát! Mert azért valahol a lelke mélyén a többség tudja... Hamis illúzió kergetés ígérgetés, egymásra licitálás folyt a pártok között tízen évekig. Remélem egyszer majd megérti ez a Nép! Mint ahogy már Hornék lépéseit is kezdik érteni. Bajnai?...hát őt pedig végképp nem értem... Beszél őszinteségről, korszak váltásról és Gyurcsányt akarja kiközösíteni? Na neeeee!  


Az ellenzéki összefogásról! -Talán azzal kéne kezdeni hogy egyáltalán kik, melyik pártok vesznek, vehetnek részt az ellenzéki tárgyalásokban , együttműködésben. Aztán ha ez megvan akkor KÖZÖS együttműködéssel lehet vitázni a hogyanról. Először is meg kellene határozni egy Demokratikus minimumot, amihez igazodva lehet csatlakozni vagy elutasítani!
Az hogy ketten hárman jó előre lezsíroznak technikai dolgokat aztán ők meghatározzák kik csatlakozhatnak...aaaz nem együttműködés hanem DIKTÁTÚÚÚÚÚM!


 ..és ez viszont semmi esetre sem DEMOKRATIKUS! Aki ilyen Diktátumokkal áll elő az ne nevezze magát Demokratának!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!