2013/06/07

Bevezető Katalin Katona által. 2013. 06. 07. 21.00-kor

Katalin Katona a -Gyertyafény a Demokráciáért, Gyújts egy gyertyát a Köztársaságért csoport/esemény Adminjának/ Szervezőjének gondolatai. Kigondolta és lejegyezte: Katalin Katona 2013. 06. 07-én. Itt: https://www.facebook.com/events/420535237958169/ Megosztom: Én.

Szép estét a Csapatnak, szép estét Mindenkinek!!! ......megint péntek!...ismét eltelt egy hét!....és milyen hét?!...."orbánviktorcsapás" napi jelenlétét érezzük, de......most itt a VÍZ!!! Európa,... Magyarország víz "alatt"!

Itt az ár!... Telnek a homokzsákok, lapátolnak éjjel- nappal férfiak és nők, fiatalok és öregek, papok, katonák, polgárok, vezérigazgatók, textilkiskereskedők, autóbuszsofőrök és hullamosók,...még a rabok is!....felügyelettel!... Ezzel nincs is semmi baj,... így van rendjén. Természetes, hogy ha jön a víz, az ellen védekezni kell. Kézbe hát a lapátot magyar.... és gyerünk!!!.....

Csakhogy,.....csakhogy...Napok óta lapátol Gyurcsány Ferenc még Schmuck Andor is lapátolt....,de ott van a "gáton" Bajnai Gordon, Kónya Péter, Jávor Benedek, Schiffer András..... és több más politikus is... Az interneten meg,... mint sötét, penészes, nedves pincében a csótány,.....gomba mód szaporodnak a rosszindulatú, gyűlölködő, fanyalgó kommentek... ellenük:..... „Pont rájuk van ott szükség...” „Inkább tennének valami hasznosabbat, lapátolni más is tud...” „Persze, politikusok, píár, népszerűség...fujj”... Vagyis a helyzet úgy néz ki,... hogy ha jön az ár, lapátoljon mindenki, csak politikus ne....baloldali politikus meg főleg ne,...Oszt miért ne???.....

Igaz,.... nyilván nem az a néhány száz homokzsák fogja megmenteni a fővárost az áradástól, amit a politikusok töltöttek meg. Viszont az is igaz, hogy a homokzsák nem tudja, ki lapátolta őt tele.... Gyurcsány Ferenc vagy Bajnai....vagy Gipsz Jakab....annak mindegy,..... ugyanúgy segít megállítani a vizet!.... Munkáskézre van szükség az árvízi védekezéshez,.... és ha már a kormánynak nem jutott eszébe a több százezer közmunkást bevetni (tényleg, miért is nem?), akkor kellenek az önkéntesek.... Nyilván így gondolta ezt a belügyminiszter is, ezért hívott föl önkéntesek jelentkezésére, külön kérve a politikai pártokat, hogy mozgósítsák szimpatizánsaikat... Nem állíthatom, hogy kedvencem a belügyminiszter, és az is lehet,.... hogy ő éppoly kevéssé ért az árvízi védekezéshez, mint én,...de neki a rendelkezésére állnak szakemberek, akiknek talán hihetünk.... Ha tehát dr. Ferenczi Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője a Demokratikus Koalícióhoz küldött e-mailjében a Margitszigetet jelöli ki önkéntes árvízi védekezési munka végzésére, akkor ott vélhetőleg szükség van munkáskezekre. Akkor is, ha azok a kezek egy kőművesé, akkor is, ha egy részecskefizikusé, és akkor is,... ha egy volt miniszterelnöké.( miért is a volt?..)

Gréczy Zsolt facebook-bejegyzésében írott példája nagyon találó. "1838-ban elöntötte a jeges ár Pest-Budát, Wesselényi Miklós báró pedig csónakba szállt és mentette az embereket. Visszamenőleg „az árvízi hajósként” gondolunk rá, nem pedig úgy, mint egy exhibicionista főrendre, aki a sajtóhír és a társasági népszerűség kedvéért vette kezébe a lapátot ahelyett, hogy beszédet mondott volna az árvízveszélyről a felső táblán.

És ha már itt tartunk,.... egy amerikai mondás szerint a mókus és a patkány között csak egy különbség van, a "píár"! A politikus pedig csak akkor végezheti a munkáját, ha elegen szavaznak rá.... Miért is volna a szemére vethető, ha mókusként akar föltűnni a nagyközönség előtt?....

Aztán...árvízvédelmi tájékoztatón mondja miniszterelnökünk":...Nagybajcs térségébe fog belépni a tetőzés....Orbán királyi többesben megígérte, hogy "megvédjük" az országot... Nyilván ő... meg a gát!.... Utána"koronás" stílusban még megjegyezte, hogy "utasítottam a Komárom-Esztergom megyei főispánt,... vagy mi is annak a rendes neve?".....kérdezte a körülötte ülőktől.... Akik készségesen segítettek.... Kormányhivatal vezető! - mondta immár helyesen a miniszterelnök, s maga is elmosolyodott egy kissé?... Hogyan is eshetett ki a szerepéből... Hiszen az előző mondatot úgy kezdte: "utasítottam a Komárom-Esztergom megyei főispánt...",és akkor rájött, hogy ez így nem lesz jó.

Bizony nehéz megtalálni a megfelelő mértékeket és határokat, még akkor is, ha az ember miniszterelnök. Az addig rendben van, hogy az egyre súlyosabb árvízi helyzetben az ember ott van a gáton. Szó szerint és áttételesen is. De az már kérdéses, hogy ezernyi dolga, tennivalója közepette, láthatóan fáradtan, neki kell-e elsorolnia, hogy hol fenyeget veszély. Azt ráhagyhatná a vízügyi meg a katasztrófavédelmi szakemberekre,... és ő azt mondhatná, hogy "a nemzeti összefogás, együttműködés hibátlanul működik ezidáig".

Csakhogy a csábításnak nehéz ellenállni... Az országnak látnia kell, hogy a miniszterelnök ura a helyzetnek. Hiszen bízni kell benne, hogy majd jövőre, az urnák előtt is emlékezzenek rá... Ilyenkor azonban megnő a hibázás lehetősége.... Nem jut eszébe, hogy főispán az bizony már régóta nincs, az ő életében nem is volt. A kegyelmes, méltóságos, tekintetes urak ideje lejárt... Ám aki egy letűnt kor bűvöletében él és gyakran azt igyekszik másolni,... az számíthat rá, hogy elszólja magát.....
Tény,... miniszterelnöknek lenni nem könnyű. Másképp mérik az ember szavait, mintha egyszerű halandóként nyilatkozna. A szereplés elkerülhetetlen, de a hibák felnagyítódnak, néha önálló életre kelnek. Az elszólások ebben a pozícióban nem viccesek és nem is tekinthetők elszólásoknak. S ha előfordulnak,... sőt, egyre gyakrabban történnek meg, már nem csak az emberre vetnek rossz fényt, hanem arra a rendszerre is, amit képvisel.

Orbán Viktor "szereplése" megint bebizonyította, hogy minden poszton csak az iránta való hűség az elvárás,... nem kell szakembernek lenni senkinek.... na meg a PR!!!.... mert a hívek most láthatják Szuperaput, amint elhárítja a veszélyt az országról.

Égjenek hát ma is a gyertyák, mécsesek! Fényük tisztelettel, szeretettel ragyogjon mindazokért, akik csendben, megfeszített erővel dolgoznak a gátakon értünk,....az országunkért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!