2023/12/06

Így lopnak orbánék.. 2 stadionon bemutatva.

  A Puskás Aréna 533 millió euróba került, 2017 és 2019 között épült, egyébként 67 ezer férőhelyes stadionról van szó. A régi helyére épült az új.


A spanyol Atlético de Madrid is ekkoriban épített új stadiont magának, szintén egy régi helyére húzták fel az újat, 240 millió euróból. Hasonló színvonalú stadionokról van szó, igaz a madridi picit nagyobb, az 70 ezer férőhelyes.

De alapvetően ki lehet jelenteni, hogy a Puskás Aréna és az Atletico stadion között nincs nagy különbség, mindkettő hasonlóan nagy és modern, mindkettő a legmagasabb négy csillagos besorolású az UEFA-nál, igazából még hasonlítanak is egymásra.

A spanyoloknál 293 millió euróval került kevesebbe, az nagyjából 114 milliárd forint. Ha már ennyire kurva fontosak a stadionok, meg lehetett volna építeni a Puskást is 240 millió euróból, a maradék 293 millió euróból pedig egy stochkolmihoz hasonló campust felhúzni. Például. Vagy bármi mást. Még maradt is volna. De nyilván nem, itt azt a 293 millió eurót ellopták úgy-ahogy van, 3 millió ember legnagyobb örömére. Nincs más magyarázat arra, hogy miért került kétszer többe a budapesti, mint a madridi stadion, miközben a madridi még nagyobb is. Mert nekem azt ne mondja senki, hogy Spanyolországban olcsóbb lett volna az alapanyag, a munkaerő, vagy bármi más, mint Magyarországon. Sőt.

Fidesz-szavazó, szerinted miért került 293 millió euróval többe a Puskás Aréna, mint a gyakorlatilag pontosan ugyanolyan - sőt picit még nagyobb is - Atlético-stadion? Mondd meg a választ kérlek, őszintén érdekel, hogy a ti világotokban mi lehet a 293 millió eurónyi többlet oka. Szerintem az, hogy Orbán Viktor lop, szerintetek nyilván valami más (hiszen azt feltételezem, hogy egy ócska tolvajra nem szavaznál, nem vagy te bűnöző vagy bűn-pártoló), de akkor kérdem én, mi? Őszintén érdekelnének a válaszok. 

Vági Márton írása a facebook-ról. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!