2023/10/24

Oláh Krisztián - nak Cigánd város polgármesterének.

 Oláh Krisztián Cigánd polgármestere írta a saját facebook oldalára.


Előzménye az, hogy a cigándi tagunk Bodnár Attiláné Emese koszorúzni szeretett volna ott a városban október 23-án, úgy ahogy azt tettük sokan más városokban is. Ezt a polgármesterük nem engedélyezte Emesének. Mi ezt többen, Jakab Péter a Nép Pártján alapítója és vezetője is nehezményeztük és szóvátettük. Erre reagált a cigándi polgármester Oláh Krisztián így....  

Oláh Krisztián, Cigánd Város Polgármestere

“ Amíg én vagyok a polgármester Cigándon, addig nem kap lehetőséget olyan szervezet közszereplésre, amelynek valaha is köze van/volt (az idő itt teljesen irreleváns) bármelyik antiszemita vagy rasszista nézeteket valló szervezethez, párthoz. Ettől, én nem tágítok semmilyen nyomás hatására. Meg lehet engem ezért kövezni, de én nem hiszek a mesékben, nem hiszek a változásban, ezen a téren nálam nincs kompromisszum ” - Oláh Krisztián, Cigánd Város Polgármestere

De, mi is hozta elő ezeket a gondolatokat? 

Sokat töprengtem tegnap este azon, hogy egy polgármesternek valóban minden aljas támadást el kell tűrnie ami személye vagy közössége ellen irányul? A válasz erre nagyon bonyolult, hiszen közszereplő vagyok, és magasabbnak kell lenni az ingerküszöbömnek.  De, vajon, hol van az a lélektani határ, amikor már szót kell hogy emeljek a közösség és a család védelmének érdekében?

Úgy hiszem ennek most eljött az ideje ! 

Történt ugyanis, hogy a gonosz polgármester, nem támogatta Bodnár Attiláné Emese kérését, miszerint, Ő nagyon szeretett volna koszorúzni a közös OKtóber 23.-i megemlékezésünkön Cigándon, a nép pártján színeiben.  

A válaszunk a megkeresésére  viszonylag egyszerű volt és valóban vártuk a megértést : ” Kedves Emese! Mindenki részt vehet az ünnepi rendezvényen, természetesen Te is. A városi rendezvény keretében Cigándon még nem helyezett el egyetlen politikai szervezet sem koszorút, mert ezek a megemlékezések mindenkinek szólnak politikai preferenciáktól függetlenül és ezen nem is szeretnénk változtatni. Amennyiben az általad képviselt szervezet vagy párt is szeretne megemlékezést tartani megteheti közterület használati engedéllyel. Megértésedben bízva:  Andris”


Erre válaszolom neki én. 

Oláh Krisztián - nak Cigánd város polgármesterének.


Mivel ön letíltott és így nem tudom megnézni az ön személyes oldalát és így válaszolni sem tudok a fent idézett szövegére. Na azért megtudtam nézni ám egy másik oldalammal, viszont ön  nem adott hozzászólási lehetőséget. Így itt vagyok kénytelen válaszolni önnek.

Először is a letiltásról.  Ez orbánista mánia önöknél, ha az igazsággal szembe kell nézniük, akkor tiltják az igazat szólót, megpróbálják ellehetetleníteni, akár még fenyegetnek is. Nos ezzel nálam nem nyert sem ön, sem egyetlen orbánista sem! Sőt! Senki sem! Találok módot az igazam  elmondására, így most is találok! Ön sem tud sem a funkciója, sem a hivatala, sem a tiltás mögé bújni. Különben is, milyen politikus az aki ha a szemébe mondják az igazságot a véleményt, akkor tílt, fenyeget? Egy DEMOKRATA SOHA nem tesz ilyent. Persze ez itt orbanisztán és itt megtehetik egyesek akik kiskirálynak, középkori ispánnak képzelik magukat. 

És akkor a lényegre...

Ön ezt írja... "A városi rendezvény keretében Cigándon még nem helyezett el egyetlen politikai szervezet sem koszorút, mert ezek a megemlékezések mindenkinek szólnak politikai preferenciáktól függetlenül és ezen nem is szeretnénk változtatni. " 

Nos az a helyzet, hogy a "nem szoktuk, nem így szokás, a "még nem helyezett el..." NEM INDOKLÁS! Tudja... orbanisztánt SEM "szoktuk..." mégis a nyakunkra rakták.  Így jobb ha "szokják"! MERT!... JOGUNK VAN HOZZÁ! Mindenkinek JOGA nemzeti ünnepeinken koszorút elhelyezni! ...legyen az hivatalos, magán személy, vagy szervezet, civil, vagy politikai. 

Jobb helyeken ahol ismerik a demokrácia fogalmát a jogot, ott TERMÉSZETESNEK veszik, hogy koszorúzunk. Ilyen pl. Gyomaendrőd, ahol a rendező művelődési intézményünk és a polgármesterünk IS TERMÉSZETESNEK vette, hogy ott leszünk sokak közt MI IS a Nép Pártján nevében a városi megemlékezésen és koszorút helyezünk el sokakkal együtt. Sőt! JOG akár külön IS koszorúzni és nem kérnek hozzá területfoglalási engedélyt sem! ...ahogy társaink tették ezt szerte az országban sok településen mindenféle engedély nélkül természetesen. 

Az ön által leírt hivatkozás semmi más, mint egy orbánista agymenés. Ön egyszerűen megijedt attól, hogy egy ideje ott önöknél Cigándon IS lett ellenzék. Nem tán fél és van miért? Ha ön tiszta becsületes és demokrata, akkor NINCS MITŐL félnie. Ez ilyen egyszerű! 

A másik... Ön azt írja ... " ...vajon, hol van az a lélektani határ, amikor már szót kell hogy emeljek a közösség és a család védelmének érdekében?

Úgy hiszem ennek most eljött az ideje ! "

Hogyaaaaan!? Ön egy tisztességes DEMOKRATA politikai szervezet nemzeti ünnepi koszorúzásától védi a közösséget a családokat?  Ez annyira nevetséges, hogy mikor olvastam,, kiszaladtam, mert annyira kellett röhögnöm. Tudja... ez olyan tipikusan orbanisztáni "családvédelem" hazug duma. "Megvédjük a magyar családokat." ...hááát... Ez történelmünk egyik legnagyobb hazugsága. 

Aztán a legfelháborítóbb amit ön állít! 

Ezt írja ön... "Amíg én vagyok a polgármester Cigándon, addig nem kap lehetőséget olyan szervezet közszereplésre, amelynek valaha is köze van/volt (az idő itt teljesen irreleváns) bármelyik antiszemita vagy rasszista nézeteket valló szervezethez, párthoz."

Nos amit itt ön állít, az színtisztán hazugság! Ön egy tisztességes demokrata szervezetet, sőt, egy tisztességes teljes KÖZÖSSÉGET vádol "rasszizmussal. Vegye tudomásul ön IS és minden önhöz hasonló .... A Nép Pártján Mozgalom és Párt egy tisztességes, becsületes DEMOKRATIKUS KÖZÖSSÉG! Olyan KÖZÖSSÉG, melynek velem együtt sok igazi BALOLDALI tagja IS van. Vannak tagjaink közt minden vallási felekezethez tartozó emberek IS, van Zsidó IS! Van Roma tagunk IS, nem is egy! Én pl. Baloldali voltam, vagyok és maradok. SOHA nem csatlakoznék egy rasszista szervezethez, SŐT, szóba sem állnék velük. Engem mint BALOLDALIT... Szociáldemokratát... ha egyáltalán tudja ön mit jelent ez... örömmel fogadtak ebbe a közösségbe , sőt, megbecsült tagjuk lettem. Én aki mint BALOLDALI mindig kiálltam és kiállok a kisebbségek jogaiért, akinek voltak, vannak roma ismerősei, barátai, SŐT, nem csak romák, hanem még "melegek" IS... tudja? ... olyan LMBTQ emberek akik ellen az ön pártja az orbán párt mocskos kirekesztő törvényt alkotott és rendszeresen uszítanak ellenük. Megjegyzem... A Vona Gábor féle valóban rasszista JOBBIK párt a mostani Mi Hazánk náci párt épp az ön orbánista pártjának a naaagy szövetségesei. ...orbán viktor rasszista náci barátai, akiket bármikor uszíthat Baloldaliak, Romák, LMBTQ ...közösségek ellen ha mocskos hatalmi érdeke úgy kívánja.. ahogy már meg is tette ezt nem egyszer és teszi mai napig folyamatosan közösségek, emberek ellen uszítva.  Éééés... most ezt teszi ön IS! 

... Rémlik önnek a gazdája orbán viktor egyik mondata? Idézem! "az a közösség, amely biológiailag, fizikai értelemben nem képes saját magát fönntartani, nem is méltó arra, hogy létezzen"

Jakab Péter a Nép Pártján alapítója és vezetője  csinált a Vona Gábor féle szélsőséges pártból igazi demokrata Nép Pártot. Jakab Péter volt az, aki felszámolta a Jobbikban a rasszizmust és megszüntette a valóban rasszista Magyar Gárda alakulatokat. Jakab Pétert ezért ki is üldözték a Jobbikból. Jakab Péter ezért IS alapította meg a Nép Pártján Mozgalmat és Pártot. A Nép Pártján Mozgalom és Párt aminek Emese ( Bognár Attiláné ) is megbecsült tagja, egy igazi demokrata közösség. Itt a mi közösségünkben CSAK tisztességes becsületes és tisztességtelen tróger embereket ismerünk és sem vallás, sem bőrszín, sem nemzetiség, sem politikai nézet alapján  NEM TESZÜNK KÜLÖNBSÉGET emberek közt! Nálunk EMBER van tisztességes becsületes és ember van tróger becstelen.

 Az amivel ön vádolja a közösségünket nyílvánosan, szin tísztán mocskos hazugság, egy tisztességes KÖZÖSSÉG lejáratni akarása közhivatal vezetőjeként egy város polgármestereként. Ön nyilvánosan hazudik egy közösségről, tisztességes becsületes emberekről. 

Nos végül... mindaz amiket ön ebben a közösségi oldalára írt akármiben állít, semmi más, mint hazugság, egy tisztességes közösség, egy tisztességes ember lejáratni akarása, demokratához teljesen méltatlan. Mindez csak azt bizonyítja, ön nem demokrata, sőt attól igen messze áll. Ön mindezek alapján teljesen méltatlan egy város közösségének vezetésére. Tudja... tisztességes becsületes demokratának NEM KELL FÉLNIE... tőlünk a Nép Pártján közösségétől főleg nem! ...... Cigándon SEM... aaa Romáknak sem! ...a családoknak SEM! ...amelyek "védelmére" ön hivatkozni merészel ebben a ....... izé halmazban. Félni inkább az önhöz hasonló magukat kiskirálynak képzelőktől kell... a családoknak is... a romáknak is... mindenkinek is... 

...és most ezt is töröltetheti, innen is letiltathat ön a cigándi ...kiskirály? ... ispáááán? .... polgármester? .... demokrata? .... 

Kulcsár Lajos István ( Spanyol átíratban Luis Esteban Kulcsár Tsims ...akit ön letiltatott ) A Nép Pártján tagja és gyomaendrődi aktivistája. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!