2023/04/04

1945 április 4

 1945 április 4. A hivatalos verzió szerint e napon lépte át Nemesmedvesnél a Magyar - Osztrák határt a Szovjet vöröshadsereg és ezzel befejeződött Magyarországon a II.- világháború. Az emberek előjöhettek az óvóhelyekről és már nem kellett rettegni a repülők visító hangjától a bombák a gránátok visításától, sem a gépfegyverek kelepelő hangjától a lövetékek fütyülésétől sem. Béke lett. Elkezdhették az új életet a rommá bombázott ország újjáépítését a paraszt mehetett a földekre szántani vetni a gyerekek mehettek az iskolába. Az országot újjáépítették, de itt maradt sok sok fájdalom, sírok, "ismeretlenként" elhantolt katonák ... apák, fiak, férjek...szerelmek... ezrei szerte Európában a világban. ... civilek... apák, nagyapák, anyák, nagyanyák... gyerekek a romok alatt.

Az ország felszabadult. Felszabadult a horthy féle ciframentés melldöngetős naaagy magyarkodó ostobaság alól a német náci hitler eszement pusztítása alól a Szálasi féle Magyar náci hordák habzóvéres szájú tobzódása alól. .. A grófok bárók naccságosurak a velük parolázó csuhások hatalmaskodása alól. Onnantól már nem cselédsors várt a Magyar gyerekekre a Magyar Anyákra, Apákra. .... akár szép is lehetett volna...
Sajnos jött a Rákosi féle habzószájú vad terror. ...és 1956. ... amikor Magyar gyilkolt Magyart és újra lövedékes fütyültek az utcákon, sebek a házak falán, tankok az utcákon.
1956 után volt 33 "béke évünk" , majd azt hittük itt a nyugati kánaán aaa nagy demokrácia ami ránkszakadt és sajnos mi nem tudtunk vele élni a politikusaink pedig.... "éltek" vele... vissza! ...mert mi hagytuk, mert mi hittük... "Apám hitte..." ... hát NE HIGGYÜNK TÖBBÉ! Ne akarjunk újra cselédek lenni, mosható agyú alattvalók, új grófok bárók csuhások kiszolgáltatott cselédei! NE! NE AKARJUNK TÖBBÉ! Akarjunk Önállóan gondolkodni képes, öntudatos, szabad Magyar és Európai polgárok lenni!
A sebek begyógyulnak a romokat eltakarítjuk és újra építjük... DE SOHA NE FELEDJÜNK!
Zorán ... Apám hitte.
Zorán... Volt egy tánc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!