2023/03/31

Az elvtelen gerinctelenség etalonja, avagy van az a pénz.

 A hír. szili katalin az mszpm majd az mszp tagja az mszp valamikori üdvöskéje az mszp kormányok idején az országgyűlés elnöke belépett a kdnp...izzé... az orbán párt kdnp nevű fiókjába. Elvtársnő a nertársak közt... szili katalin.

Eeez igen! 😃 szili katalin elvtársnőből nertársnő lett. 😃 😃 😃 Van ám életút. 😃 ...és a gerinc hová lett katalin!? 😃 Én még emlékszem mikor Kaposváron a Lampert Mónikával versenyben szónokoltatok az orbán rendszer korruptságáról 2003-ban az EÜ főiskola nagytermében. Jaaa akkor még mszp-s voltál és házelnök. Ugye van az a pénz katalin!? Meghálálta orbán gazdi az árulásodat. 😃 Neked kell tükörbe nézned. ...és a régi társaid szemébe... 😃 Kívánom neked hogy az én szemembe ne kelljen belenézned soha.
némi adalék...
"Hazataláltam, és ha szolgálhatom úgy a nemzetet, hogy vállaltan egy értékrendet is szolgálok, akkor ezt szívesen teszem" mondta szili kati....
"Emlékeztetőül: Szili Katalin karrierét az MSZMP-ben kezdte, majd ott volt az MSZP alapítói között. Volt az utódpárt frakcióvezetője, majd 2002 és 2009 között házelnöke is, végül pedig csak egykori koalíciós partnerükön, az SZDSZ-en múlott, hogy nem lett belőle még köztársaságielnök-jelölt is. 2009-ben Pécsen próbált meg polgármesterjelölt lenni – sikertelenül. 2010-ben bejutott a parlamentbe, majd gyorsan otthagyta a szocialistákat. 2014-ben saját párttal próbálkozott, de az országgyűlési választásokon mindössze 0,22 százalékot kapott az általa gründolt Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt."
"Szili nyolc éven keresztül volt miniszterelnöki megbízottja Orbán Viktornak, e tisztségéről azt követően mondott le, hogy összeférhetetlenné vált egyetemi kuratóriumi tagsága miniszteri biztosi pozíciójával. Orbán Viktortól azért nem ment valami messze: most főtanácsadója a miniszterelnöknek."
"Navracsics szerint Szili Katalin nem trükközött, amikor miniszterelnöki megbízottból főtanácsadóvá vált
A váltásba többen azt látják bele, hogy Szili így akarja megtartani a pécsi egyetem kuratóriumi tagságát, mivel a miniszterelnöki megbízottal szemben a miniszterelnöki főtanácsadó nem politikai pozíció."
"Szili Katalin az ideológiai okok közt azt hozta fel, hogy a 21. század valódi szociáldemokráciája inkább a keresztény-szociális eszmerendszernek felel meg. A politikai motivációt azzal indokolta, hogy a szocialista párton belül mindig is azt a népi-nemzeti vonalat képviselte amelyet lenézett az úgynevezett „liberális mainstream”. Hozzátette, ez a nemzeti vonal sosem tudott a párton belül többséget teremteni.
A kormányzó pártok mai politikája sokkal érzékenyebb szociálisan, mint amennyire a baloldal valaha is az tudott lenni, hiszen mindig is a tőke logikán politizált, a tőke oldalán állt
- fogalmazott Szili Katalin.
A praktikus ok pedig az volt eddig is, amíg párton kívül volt: folyamatosan a kormányzó pártokhoz kötötték, s elképzelhetetlennek tartottak így egy nemzetpolitikai kiállást. Ezért szerinte legalább meg is felel ennek az egyébként belső indíttatásból fakadó elvárásnak is.
Szili Katalin az MSZMP-ben kezdett el politizálni 1983-ban, majd 1989-ben a Magyar Szocialista Párt alapítója volt. 1998 és 2006 közt egyéni képviselő volt, 2005-ben pedig Sólyom László kihívója volt az államfői posztra. 2002 és 2009 közt az Országgyűlés elnöke volt. 2010 októberében elhagyta az MSZP-t és saját formációkkal kísérletezett, miközben egyre inkább közelített a kormánypártokhoz. "
"Semjén Zsolt a parlamentben a közmédiának elmondta: öröm és megtiszteltetés Szili Katalin csatlakozása a KDNP-hez. Mint mondta, Szili Katalin nemzeti elkötelezettsége, az egyházak iránti szimpátiája, hozzájuk kötődő szolgálata mindig ismert volt. "
Na hát ez szili katalin az áruló a gerinctelenség etalonja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!