2023/01/17

Honvédség átalakítása kormányrendelettel?

 Jött a hír. átszervezik a honvédséget.

Honvédség átalakítása kormányrendelettel? Nem TÖRVÉNNYEL, hanem KORMÁNYRENDELETTEL! ...ÉRTED!?
A HÍR:
--"Honvédelmi fiatalítás: felmenthetik a legalább 25 éve tényleges szolgálati viszonyban lévő katonákat.
A veszélyek korában a magyar kormány számára a legfontosabb a magyar emberek biztonsága, írja keddi közleményében a Honvédelmi Minisztérium.
Mint fogalmaznak, a modern katonai technológia beszerzésével párhuzamosan zajlik a haderő szervezeti átalakítása is.
„Ebben a munkában most korszakhatárhoz érkeztünk. A haderő személyi állományának is meg kell újulnia” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kedd reggel megtartott Évértékelő értekezleten, a Bálnában. A hatályba lépő új kormányrendelet célja a Magyar Honvédség parancsnokságainak, alakulatainak és támogatói szervezeteinek, valamint a Honvédelmi Minisztérium katona állományának fiatalítása, tette hozzá.
A modern fegyverrendszerek, hadműveleti és harcászati eljárások alkalmazásához, az ezekhez kapcsolódó kiképzési és gyakorlatozási feladatokhoz, valamint a sikeres toborzáshoz elengedhetetlen egy jól felkészült, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, fiatal tiszti és altiszti állomány, folytatták, hozzátéve, annak érdekében, hogy a fiatalok előreléphessenek, szükség van a parancsnoki és tiszti állomány átalakítására.
Ezért a mai Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet hatálya alá eső szervezeteknél szolgálatot teljesítő azon katonák szolgálati viszonyát, akik a 45. életévüket betöltötték és legalább 25 év tényleges szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkeznek, a Honvédelmi Miniszter egyoldalú döntéssel és 2 havi felmentési idővel megszüntetheti
– írták.
Az érintett állomány részére a Kormány, elismerve a honvédelem ügye iránti elhivatottságukat, áldozatvállalásukat és az ország érdekében tett erőfeszítéseiket, bevezeti a honvédelmi szolgálati juttatást. A honvédelmi szolgálati juttatás alapja az utolsó illetmény 70 százaléka, amely az életkor és a nyugdíjkorhatár között még hátralévő évek száma szerint, évenként 2 százalékkal csökken.
A honvédelmi szolgálati juttatás abban az esetben is teljes összegében megilleti az arra jogosultat az öregségi nyugdíj korhatár betöltéséig, ha mellette munkát vállal.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy az új juttatási forma nem automatikus a rendelet hatálya alá esők számára, hanem egyénenkénti miniszteri döntéshez kötött. Ez a fiatalítási program a rendszerváltozás óta példátlanul előnyös módon, a több évtizedes katonai szolgálat kiemelten méltányos elismerése mellet nyit utat egy fiatal parancsnoki generáció felemelkedéséhez."--
Eddig a HÍR.
Ugye úgy gondolja az orbán banda, hogy azok a fiatalok akiknek így csinálnak helyet magas beosztásokban, így hálából a tróger orbánhoz lesznek hűek.
Minket "Kádár huszároknak" nevezett a szarházi orbán csicska takony, ezeket az ifjú titánokat? ... Ők lesznek az "orbán huszárok"?
...mint anno Sztálin, Rákosi... Éééés nem ám TÖRVÉNNYEL hanem KORMÁNYRENDELETTEL ( mint a szocializmusban ) ami ugye bármikor eltörölhető, bár ezeknél a törvény sem szent mint tapasztalhattuk.

Ugye a jelenlegi magas beosztásúakat akarják így elküldeni és a fiatalokat beültetni magas beosztásokba. Igen ám, de ezeknek a fiataloknak a helyére akkor mégújabbak kellenek... Honnan?

KORMÁNYRENDELET! ...és NEM TÖRVÉNY! ... azaz bármikor eltörölhető... ezeknél még a törvényes is.... Jól megbecsülik őket. ...hááát...
Amikor eléri a nyugdíjkorhatárt az így kirúgott volt katona, vajh mi lesz a nyugdíjszámítás alapja? ....
Most mondom... Ugye utódaink! ...már évekkel ezelőtt IS megmondtam... Titeket is úgy "becsülnek meg" mint minket. hááát csak szolgáljátok őket.

Ui. Jutott eszembe... A 135 leggyávább orbán csicskának ott a parlamenti székükben túl jól fizetve általunk... egyiknek sem jut eszébe megkérdezni a gazdájukat? .. "Bocs főnök!.. de ha te rendeletekkel kormányzol, akkor ránk mi szükség van? " Jaaaa hogy ehhez túl gyávák, gerinctelenek? ... na meg kell a jóóó zsíros állás? Ahhaaaaa!

Ui. 2.
Még jutott eszembe.- Egy ezredes nettója 498 000.- Persze ehhez még jönnek pótlékok, de alapból ennyi. Na most ennek a 70%-a 348 600.- minusz ha 45 éves akkor 20X2% azaz 40% = 139 440.- azaz kap 209 160.-ot. A fizetése felét sem. ....és 45 évesen menjen dolgozni civilbe? Aztán mi lesz a nyugdíja ha eléri a 65-öt? Vagy az 55-60 éves ezredes, tábornok?
...és ugye ez plusz kiadás a honvédségnek évente akár 100 milliók
Vaaagy jön egy új kormány és azt mondja ... Ez CSAK egy kormányrendelet, eltörlöm mert ..... Ugye nem TÖRVÉNY, így bármikor nyugodtan eltörölhető, ( egy demokratikus kormány nem változtat meg törvényt visszamenőleges hatállyal ahogy a tróger orbán ) felülírható és nincs tovább ez a pénz, na akkor mi van?
Esetleg csak lebegtetik a fejük fölött mint Demoklész kardját... "Látjátok? ... ha nem lesztek kellően hűségesek, ha nem nyaltok eléggé ez lesz a sorsotok. " Így nyalni fognak a főtisztek a tábornokok orbánnak meg a csicskáinak ha maradni akarnak....
De ha tényleg kipaterolják őket? A helyükre kell a fiatalabb tiszt a hadnagy, százados, őrnagy... és az ő helyükre? ... kit rak oda? Tele lesz a hadsereg épp lent a csapatoknál ahol emberekkel, technikával kell bánni tapasztalatlan ifjú titánokkal? Érdekes dolog lesz.

 Senki ne hasonlítsa össze a hivatásos katonát a lakatossal.... A hivatásos katona az életét tette a HIVATÁSÁRA ééééés az CSAK a hadseregben űzheti. A lakatos pedig bárhol ahol lakatosra van szükség. Nagyon nem mindegy a kettőnél a "munkahely" váltás. Persze a civil azt hiszi hogy...pedig dehogy! A hadsereg nem futball hogy minden hülye ért hozzá a pálya széléről vagy a kocsmában 15 üveg sör után. .... vagy a műkörmösnél ülve a műkörmeire várva....
...és ha má a "lakatosnál" leragadt... írhattam volna esztergályost, kőművest, ácsot, bolti eladót, kertészt.... bármit.

Épp a legtapasztaltabbakat rúgja ki... KORMÁNYRENDELETTEL és NEM TÖRVÉNNYEL! ... rendeleti kormányzás mint az "átkosban"? .... Erre már valaki nagyon ráfizetett, Sztálinnak hívták! Aztán kiket tesz a helyére? Lentről a fiatalokat? ... Aztán azok helyére kiket? A pályakezdőket épp oda ahol a legnagyobb szükség van a tapasztalatra a harcoló alegységeknél? ... ahol emberekkel kell neki foglalkozni? ..és adott esetben a halálba vinni?
Az "átkosban" sajnos túl sok volt ilyen, pályakezdő tapasztalatlan tiszt, altiszt ( akkor még "tiszthelyettes" ) és tönkre vágta a szakaszt a századot és önmagát is a fiatal. EMBEREKRŐL van szó, életekről és NEM gépekről! Ezt tán még egy civil is képes fölfogni!
Nem beszélve arról hogy ez semmi más mint politikai tisztogatás. Ez a kaszinó senkiházi meg a gazdája úgy gondolják a 45 év felettiek nem megbízhatóak a számukra. Ugye a tavaly módosított törvények szerint a hadsereget újra be lehet vetni belföldön CIVILEK ellen ha a szeretett pártunk és kormányunk úgy gondolja agybeteg hatalom mániája következtében hogy azok a civilek veszélyeztetik az ő hatalmát. Ilyen utoljára az "átkosban" volt... "A hazámat minden külső és BELSŐ ellenség ellen megvédem!" ...
MI "nem védtük meg" a "belső ellenség" ellen. Mi nem mentünk a saját népünk ellen a rendszerváltáskor!
Na ezeken rágódjon el de nagyon! ... mindenki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!