2020/01/22

Isten? Lucifer? Ördög vagy Angyal?

Egy "bölcselet"-ről jutott eszembe... Aszondja a "bölcselet".... "Vigyázz hogy kiben bízol! Az ördög is egyszer még angyal volt." Aztán jutott eszembe.... Az ördögöt azért tették ki a menyországbul, mert a főni szemébe merte mondani az igazságot, azaz hogy nem alkotott tökéletest, vagyis gyarló az alkotása. Bebizonyította Istennek, hogy nem tökéletes ő sem és az alkotásai sem. Ha Isten olyan mindentudó, végtelen hatalmú, akkor tudnia kellett volna, hogy az alkotása az ember gyarló. Nos ha ezt tudta...tudnia kellett, akkor mire föl kísérti ..."mindenttudás fája"....és mire föl bünteti? Ő alkotta ilyenné. Lucifer semmi mást nem tett, mint bebizonyította Istennek, nem alkotott tökéletest. A főni pedig az helyett, hogy belátta volna az ördög igazságát, ki.aszta az állásábul. Akkor most? ... Jaaa...és akkor akik maradtak és még mindig "angyalok"? ...Úúúgy van!...a simulékony főninek bólogatók.
Na akkor most kikben is bízhatunk? ... Istenben aki képtelen belátni tévedését? Az angyalokban akik bólogatnak a főnöknek? Az ördög Luciferben aki a főni szemébe merte mondani az igazságot? .........és erre ennek okán a világ Isten és Lucifer örök csatájának "áldozata". ...úgyhogy menjen a bánatosba mindkettő! ...de ha választanom kell...ene, választom inkább Lucifert

Tanulság, Következtetés?.... Idióta hülegyereket neveltem a kölkömből, aztán büntetem őt azért ami az én hibám?.... Leteszem a gyerekemet a 300 fokos lépcső aljára, én a lépcső tetején pöffeszkedek és elvárom a kölkömtől, másszon föl hozzám, imádjon, aztán majd ha ezt megteszi, szeretni fogom és kap minden jót... hát milyen szülő az ilyen?

Nekem valahogy nem jött be az az álságos néphülyítő mese. Biztosan rosszul raktak össze...Isten elcseszett műve volnék én is.... vagy a kölök akit leraktak a qrva magas lépcső aljára, aztán ott hagytak, gyere mássz fel ha tudsz és akkor majd hű meg hú..... Na...Kölök koromban sem tetszett az a sok ellentmondás abban a biblia nevű mesében, aztán meg főleg nem tetszett, hogy az az Isten nevű akárki miket mível az emberrel pusztán mert ő megteheti. A rossz szülő mintapéldányának tekintettem. Legfőképp pedig nem tetszett, hogy annak az Istennek a nevében mennyi mocskot aljasságot követtek el az ő papjai csuhásai. ...és ő a naaagy mindenek tudója mindenek ura mindezt tűri?....
Mindez az Isten...ek mese semmi más, mint az ember próbálta megmagyarázni a számára felfoghatatlant és gondolta, tán azok valami felsőbb hatalom művei, majd elnevezte istennek, ...akárminek, majd jöttek a trógerek akik mindezt kihasználva uralkodni kezdtek másokon. ...azaz hatalom az isten...ek nevében, mások vak hitét kihasználva mások a többiek felett. Az emberiség történetében ezidáig semmi nem volt ami megosztóbb, aminek nevében több mocskot követtek volna el mint az istenek. ....és ezt az a mindent tudó a mindenek ura a jóságos tűri, hagyja? ....ugyan má!

Zsidó - Keresztény - Muszlim... három vallás, egyazon isten...és gyilkolják egymást. ... Hogyan is?.......

"Nem Isten teremtette az embert, hanem az ember Istent... és mivel akkoriban még nem volt mit igazolni ott a tábortűz (vagy még az se volt?) mellet, így hát az ok a félelem az ismeretlennel szemben. Aztán jött a kereszténység, amely az addigi összes istent összegyúrta egybe és mindenek felett állóvá tette, s földi helytartói ennek nevében sanyargathatták azokat, akik hittek benne és ölhették azokat, akik nem. :( Hogy van-e Isten igazából, ki tudja, s ha van, melyik az igazi? Hány vallás van és ennek a nevében hány millióan haltak meg már? :( Köszönöm, de ebből az álságosságból én nem kérek!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!