2019/08/04

Ópusztaszer-Árpád és a vezérei ( Egy szoborcsoport )

A Hír! -Ópusztaszeren felavatták a honfoglaló hét vezér szobrát.
Ez egy szoborcsoport, ami Árpádot és társait a hat honfoglaló vezért ábrázolja.
Erre mit látok? Háborgást hőbörgést és egyesek odáig vetemednek, legendának tartják az egész "hét vezér" történetet és ezzel magyarázzák a szoborcsoport ellenességüket.

Én pedig nem értem. :( Mi a szent lufax baja van egyeseknek azzal a hét vezérrel? Már a turulos hisztériát sem értettem és nem is akarom érteni. Minden valamire való magára adó nép, nemzet büszke a történelmére ( már amire az lehet, de a jobbak a hibáikat sem tagadják és főleg nem kenik másra, hanem vállalják és igyekeznek tanulni belőle ) Erre mi mit csinálunk? Hisztizünk a turul miatt, Árpád és vezérei miatt. A Gallok büszkék a kakasukra pedig hol van az egy nemes turulhoz? Az a csóró turul madár a Magyar eredet monda fontos része. Árpád és vezérei pedig a Magyar történelem fontos alakjai azzal a csodaszarvassal együtt.
Emese a Turul, Magor és Hunor, Atilla és
Álmos és később fia Árpád · Előd · Ond · Kond · Tas · Huba · Töhötöm.

Mi rettenet mód hűde nagyon magyarkodunk meg hunozunk meg jajde ősi naaagy nemzetezünk, közben minden történelmi bűnünkért mást okolunk. Közben mintha pestis lenne úgy húzódunk el a saját történelmünktől a Hun - Magyar eredettől a nagy "legendáinktól" . ... aaaa saját nemzeti identitásunk eredetétől gyökereitől.
Egy család is őrzi identitását, akkor egy nemzet egy nép miért irtózik a sajátjától? Mi szégyellni valónk volna rajta?

Mi imádtuk és imádjuk más nemzetek hagyományait, szájtátva bámuljuk őket a tv-ben hallgatjuk zenéiket, ámuldoztunk vágyakoztunk mindenre ami nyugati ..... és giccsnek tartjuk, szégyelljük "jajjénnemiiiis" tartással elhúzódunk a sajátunktól.

Állítottak ebben az országban a kicsike szent kakától kezdve a radai rossebig mindennek mindenkinek, több mint háromnegyedéről párak kivételével azt sem tudjuk ki rossebek voltak. Erre mi?...Épp a történelmünk egyik legfontosabbjai szobrai miatt hőbörgünk.

Elbaszott egy népség vagyunk.....

Én igenis büszke vagyok arra a Turulra Emesére Hunorra Magorra Atillára Álmosra Árpádra Elődre Ondra Kondra Tasra Hubára Töhötömre. Igenis Büszke vagyok és a helyén kezelem, sem többnek de kevesebbnek sem ám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!