2019/05/19

"Tegye fel a kezét..."

Robert Lobenwein
Nem ígérek semmit, de szerintem utoljára írok ide, mert nem látom értelmét. Már nem hiszek a szavak erejében (legalábbis ilyen kispályásan - óriásplakáton, megtolva pár milliárddal még működik a dolog), a meggyőzés és a vita hatalmában. Most nem ilyen idők járnak. Csak a magam nevében beszélhetek, de én sajnos nem vagyok kompatibilis ezzel a világgal. Azért egy utolsó játék:
Tegye fel a kezét, akinek van meleg barátja, rokona, szomszédja, akinek egy meleg vágja a haját, szereli az autóját, műti a vakbelét és aki az egyik Közjogi Méltóság szerint erkölcsileg egy pedofillal egyenlő, ha szeretne egy árva gyereket örökbefogadni!
Tegye fel a kezét, akinek a kisgyereke túlterhelt az iskolában, mégsem kap olyan oktatást, amivel boldogulhat majd az életben és boldog lehet!
Tegye fel a kezét, akinek nagyobb gyereke vagy unokája már külföldön tanul, most jelentekezett külföldi egyetemre, most üldözték el az egyetemét az országból vagy aki már most úgy próbálja irányítani a gyerekét, hogy inkább külföldön tanuljon!
Tegye fel a kezét az a tanár, akinek a tanítás a hivatása mégis frusztráltan megy a munkahelyére mert nincs oktatói szabadság, nincs elegendő eszköz, viszont van bürokrácia, használhatatlan tanterv és több száz oldalnyi felesleges szócsépléssel léphet csak elő valaki a bértáblán, hogy megkapja azt a pénzt ami korábban már járt neki és ami kevesebb mint egy Tesco-s árufeltöltőé!
Tegye fel a kezét, aki szerint rémes állapotban vannak a kórházak, és úgy nagyjából a teljes egészségügy!
Tegye fel a kezét az az orvos, nővér, ápoló, beteghordó, aki az ereje és teljesítőképessége határán túl próbál helytállni és minden nap arra gondol, hogy külföldön folytatja a munkát!
Tegye fel a kezét az a rendőr, tűzoltó, mentős, aki miután életeket ment és az életét kockáztatja még másodállásban melózik, hogy fizetni tudja a rezsit!
Tegye fel a kezét az, akinek a kis családi boltjának, kocsmájának az tette be a kaput, amikor elvették tőlük a játékgépek üzemeltetésének és a dohányáru árusításának jogát!
Tegye fel a kezét, aki tart attól, hogy ez bármikor, bármi mással is megtörténhet? (ital, vendéglátás, szállás, fuvarozás, masszázs, vizibicikli-kölcsönzés)
Tegye fel a kezét, akinek a keze alól elvették a termőföldet, akinek az állataitól elvették a legelőt és esélyük sem volt az árveréseken, most pedig jó esetben ugyanezen a földön robotol valamelyik Mészáros cégnek!
Tegye fel a kezét, akinek jól működő, éveken át tisztességesen vezetett cége tönkrement, mert a megbízásokat, pályázati pénzeket más cégek kapták annak ellenére, hogy azok drágábban és rosszabbul dolgoznak!
Tegye fel a kezét, akiknek a cége azért ment tönkre, mert beszállítója volt egy korábban jól működő, tisztességesen vezetett cégnek, amelyik annak ellenére nem kap megbízást és pályázati pénzt, hogy olcsóbban és jobban dolgozott mint az a cég amelyik most sorra nyeri a tendereket!
Tegye fel a kezét, aki ezeknél a cégeknél dolgozott és az utcára került!
Tegye fel a kezét, aki lepusztult egykori iparvárosokban él és hiába várja a munkát teremtő befektetéseket, ehelyett kap másfél méteres kilátókat, kisvasutat, stadiont és demizsonkerülgető versennyel falunapot!
Tegye fel a kezét, aki utálja, hogy már csak olyan külföldi befektetők jönnek ide, akiket alkalmazottanként több tízmillió forinttal és őrült adókedvezményekkel támogat a kormány az adófizetők pénzéből, a többiek már elmenekültek vagy elüldözték őket vagy eszük ágában sincs olyan helyen befektetni, ahol nem a törvény az úr, vagy ahol a törvényt egy úr írja!
Tegye fel a kezét aki szeretne normális munkát, de csak a levelet söpri közmunkásként!
Tegye fel a kezét, aki szeretne vállalkozni, de epét hány attól a gondolattól, hogy korrupció és kapcsolatok nélkül nem jut sokáig!
Tegye fel a kezét, aki utálja, hogy el kellett költöznie kelet-magyarországi otthonából nyugati városokba, eladva fillérekért kertes családi házát és megvenni aranyért a garzont mert máshogy nem lenne képes munkát találni és fenntartani a családját!
Tegye fel a kezét, aki nyugat-magyarországi és utálja, hogy élhetetlen lett a városa, nem lehet közlekedni és megfizethető lakást találni a környéken a keletről idemenekültek miatt!
Tegye fel a kezét, aki utálja, hogy diplomával Ausztriában kell takarítani vagy felszolgálni, hogy boldoguljon!
Tegye fel a kezét, aki hajléktalan, aki devizahiteles, akinek beteg gyereket, szülőt kell ápolni, akinél rezeg a léc, hogy lassan nem lesz miből megélni, de nem kap sehonnan segítséget!
Tegye fel a kezét, akinek elvették a magánnyugdíjpénztári megtakarítását!
Tegye fel a kezét, akinek más megtakarításait lehetetlenítették el újabb törvényekkel!
Tegye fel a kezét, aki szerint nincs rendben, hogy színházakat, kutatóintézeteket, zenészeket, művészeket véreztetnek ki, miközben milliárdokkal tömik ki a focit!
Tegye fel a kezét, aki szerint nincs rendben, hogy a cégem bármikor fizethet adó helyett „támogatást” a havi milliókat kereső felcsúti focisták klubjának, de csak adózott és osztalékkal kivett nyereségből fizethetem a gyerekem továbbtanulását, vagy támogathatok egy mozgássérültet, hogy új eszközt vegyen magának!
Tegye fel a kezét, aki évtizede óta a piacgazdaságban próbál boldogulni és felfordul a gyomra amikor azt hallja, hogy 32 évesen van már olyan vej, aki bekerülhetett a leggazdagabb magyarok körébe!
Tegye fel a kezét, aki szerint minimum bűzlik valami ott, ahol egy ország minisztrelnökének családja, rokonsága, baráti köre, minisztereinek családja, baráti köre, államtitkárainak családja, baráti köre tartják kézben a gazdaság szinte minden szegmensét, birtokolják a földek nagy részét!
Tegye fel a kezét, aki látja, hogy NINCS SENKI, aki bűnözőket szeretne betelepíteni az országba, viszont vannak olyanok, akik már adtak ilyeneknek menedékjogot és szabad elvonulást!
Tegye fel a kezét, aki azt gondolja, hogy keresztényi érték, vagy méginkább kötelesség segíteni az elesetteken, az életüket féltő menekülteken!
Tegye fel a kezét, aki szerint nem keresztényi tett ilyen emberektől megtagadni a segítséget!
Tegye fel a kezét, aki szerint Ferenc pápa hitelesebb, jobb és hasznosabb ember, mint Semjén Zsolt!
Tegye fel a kezét, aki szerint a menekültek között jó eséllyel több a Semjén Zsoltnál tisztességesebb, jobb és hasznosabb ember!
Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy ha nem teszünk semmit a klímaváltozás ellen, akkor nincs az a kerítés, ami megállítja a menekülteket, mert országunkat újra tenger határolja majd!
Tegye fel a kezét, aki nem szeretne újabb atomerőművet, viszont szeretne szél- és naperőművet!
Tegye fel a kezét, aki biztonságosabbnak érez egy erős, egységes Európát, mint egy orosz vagy kínai közeledést!
Tegye fel a kezét, aki inkább Angela Merkelnek engedné meg, hogy elvigye fagyizni a gyerekét, mint Putyinnak!
Tegye fel a kezét, aki szerint nem normális, hogy egy demokráciában a XXI. században az adófizetők milliárdjaiból a közszolgálat csak kormánypropagandát sugároz!
Tegye fel a kezét az, akinek megfordult a fejében, hogy vajon nem lesz-e neki, vagy szeretteinek baja abból, ha lájkolja ezt a bejegyzést!
Tegye fel a kezét az, aki szerint nem normális egy demokráciában, ha egy ilyen gondolat bárkinek a fejében meg kell forduljon!
Tegye fel a kezét, aki még tudná folytatni a sort!
Most pedig nézzetek körül és magatokba! Aki nem tette fel egyszer sem a kezét, az nyugodtan fáradjon május 26-án az urnákhoz és adja le szavazatát lelkifurdalás nélkül a Fidesz-KDNP nevű vállalkozásra. Mindenki másnak minimum legyen egy kicsi lelkifurdalása, ha ugyanezt teszi.

Mindkét kezemet felemeltem többször is. Épp ezért megyek 26-án -is- és szavazok a trógerok ellen kik ezt tették a hazámmal....a orbán bűnbanda ellen! 

Ancsa Dobrovszki

Nagyon sok esetben találkozom olyan hozzászólással,hogy az emberek azért nem mernek kiállni a jogaikért, mert félnek a hatalomtól, félnek a fidesz megtorlásától.
Egy élete van mindenkinek! Miért engeditek, hogy a félelem kísérje végig az egész életeteket?
Miért vagytok megalkuvók?
Nézzétek a gyerekeiteket és az unokáitokat, ők adjanak erőt a küzdelemhez!
Ne engedjétek, hogy elhitessék veletek azt, hogy nincs kiút! A hatalom kihasználja a félelmet, kihasználja a kiszolgáltatottságot, De én úgy gondolom, hogy az egység erejével minden igazságtalan hatalom legyőzhető!
Fontos az összetartás és ebben van a megoldás lehetősége!
Tartsatok, tartsunk össze egy igazságosabb és jobb élet reményében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!