2019/05/21

"Állítsuk meg a migrációt"? ...Így!?

 Igaz hogy a cikk 2016-os, de ha akkor így, mi lehetett azóta és hány ezret azóta? ..és mindezt MI fizetjük majd vissza! ...TE is fideszes!...és "állítsuk meg a migrációt"? ... Na fideszes agymosott! erre varrj gombot! Így vernek át a tróger gazdáitok titeket is.

Ezeknek a gerincteleneknek meg van a pofáján bőr tele plakátolni az országot "orbán viktor programjával" és főleg van nekik bőr kiállni átverni a választókat az embereket a szemükbe bele hazudni. Ezek "tisztelik a másik oldalt"?...még önmagukat a sajátjaikat sem, mert nyíltan pofátlanul verik át őket is. Tróger agyatlan banda.

Egy hozzászólás a facebook-ról: "így van, ezt a kérdést tettem fel én is. Kb. 20 ezer! Mennyi pénzt vágott ebből zsebre Rogán? 
20 000 x 300 000 x 285 (napi árfolyamon). Én már nem tudok eddig számolni...😡
Csak két gondolat még: ezeknek a kőgazdag "migráncsoknak" van módja terroristákat kiképezni, hiszen pénz
ük, mint a tenger..és bizony van közöttük, nem is egy, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Mégis beengedték. Mégse fél tőlük senki,
A szegények meg veszélyesek....vagy nem...talán valami jel kéne a homlokukra, hogy tudja az ember, melyik van itt a fidess által bércsökkentőnek, melyik meg épp menekül, a hazájából, de innen is..A miheztartás végett ők a rettegés tárgyai a gondolkodásmentes agyakban."




"Idézet az angol szövegből: 
"Eddig 4000 pályázónak nyílt lehetősége megvásárolni és most alkalom van erre Afrika szerte is..."
A letelepedési kötvény 300 000 dollárba kerül, eddig 4000-et adtak el belőle másoknak. (Mármint a hirdetés megjelenésének dátumáig, azaz 2016-ig!)
Tudtok eddig számolni? 4000x300000x285 HUF - 2016-ig...és vajon hány afrikai csapott le erre a "kihagyhatatlan" ajánlatra?
Az első kötvény törlesztés pár hónapja már aktuális volt (..érdekes, elromlott a nyugdíjak kézbesítésének a programja éppen akkor..).
Hol a pénz, ami befolyt a letelepedési kötvényekből? (Költői kérdés, mindenki tudja, hogy Rogán Antalnál...)
Ki fogja ezt visszafizetni? (Nyilván te, meg én, meg a gyerekeink és nem ő/ők...)
Szóval jönnek a "migráncsok", szegények a bérek leszorítására, gazdagok a FIDESZ gazdagítására...de mi nem fogadunk be egyet sem, védjük Európát a kamu kerítéssel...és vívjuk Orbánnal a harcot a szélmalom ellen...
Számoljatok: 4000 x 300000 x 285..."



„Szerezzen állandó lakhelyet önnek és családjának az Európai Unióban!”

– így kezdődik a magyar kormány kétoldalas hirdetése, ami a NewAfrican magazin legfrissebb számában toboroz afrikai bevándorlókat (lásd még: migráns).

A letelepedési kötvény 300 000 dollárba kerül, eddig 4000-et adtak el belőle.

És hogy mindez hol jelent meg? A NewAfrican magazin legfrissebb, 2016. augusztus-szeptemberi számában, amelynek címlapsztorija: „Belépés megtagadva - az európai menekülttáborok mindeddig ismeretlen története”.


...és egy újabb cikk! 



145 fő híján húszezer külföldi jutott magyarországi tartózkodási vagy letelepedési engedélyhez 2013 és 2017 között, derült ki a birtokunkba jutott, minden eddiginél pontosabb adatbázisból. Az Orbán-kormány letelepedési kötvényprogramjában 59 ország 6543 kötvényt jegyző állampolgára, és ezek 13,3 ezer családtagja jutott magyar papírokhoz.

Az adatokat a Transparency International Magyarország (TI) korrupcióellenes szervezet kérte ki a Bevándorlási és Menekültügyi Hivataltól. Ez alapján kiderült, hogy a 19 838 letelepedési engedélyt kiváltó külföldi közül 15 754 érkezett Kínából, vagyis a kötvényes bevándorlók 81 százaléka kínai.

Őket követik az oroszok, összesen 1265-en kaptak magyar papírokat. A harmadik helyen az irániak végeztek (305 fő), majd a pakisztániak (241 fő), irakiak (222), vietnámiak (211 fő), törökök (204 fő) és szírek (171 fő) következnek a listán.

A teljes listát az alábbi grafikon mutatja. A kínaiakat és az oroszokat a magas létszám miatt kivettem a grafikonból.

Feltűnő, hogy olyan országokból is érkeztek külföldiek, amelyeket offshore adóparadicsomként tartanak számon. A karibi St. Kitts és Nevisről 19-en, Grenadából heten, Antigua és Barbudáról hárman, Belize-ből pedig egy személy kapott magyar papírokat.
Sokan így kerülhették meg az egyébként sem túl szigorú hazai szabályokat. Az offshore országokban jellemzően nagyon egyszerű állampolgársághoz jutni, és nem is csak az útlevelekkel lehet trükközni. Büntetett előéletű külföldiek például offshore országokban kérhettek tiszta erkölcsi bizonyítványt. A magyar bevándorlási szabályok szerint a lakhely szerint illetékes hatóságtól kell az erkölcsi bizonyítványt beszerezni.

A Magyar Nemzet korábban egy adócsalásért elítélt orosz esetét hozta példának, aki St. Kitts és Nevis szigetéről adott be tiszta erkölcsi bizonyítványt a magyar hatóságoknak, amelyek a dokumentumot elfogadták.

Ligeti Miklós, a TI jogi igazgatója a G7-nek azt mondta, hogy a letelepedési államkötvények forgalmazása az egyik legnagyobb biztonsági fenyegetés, amelyet a kormány önként és szándékosan szabadított rá Magyarországra.

A kötvény jegyzése folytán letelepedési jogosultságot szerzett közel 20 ezer külföldi állampolgár átvilágítása, valamint az általuk befektetett pénzek eredetének az ellenőrzése egyaránt alkalmatlan annak megelőzésre, hogy bűnözők, vagy akár terroristák Magyarországon mossák tisztára az ismeretlen forrásból származó vagyonukat

– mondta.

Ligeti szerint példa nélküli, hogy a kormány, illetve a parlament az adófizetőknek több tízmilliárdos veszteséget okozva juttat nyereséghez döntően offshore hátterű, ismeretlen személyek érdekeltségébe tartozó cégeket. A kötvényüzlettel a magyar adófizetők mintegy 17 milliárd forintot buktak, miközben a parlament gazdasági bizottsága által kijelölt cégek a program négy éve alatt 162 milliárd forintos bevételre tettek szert.

A külföldiek ellenőrzésére eleinte 8, majd 2015 után is csak 30 nap állt a magyar hatóságok rendelkezésére. Ennyi idő alatt kellett a bevándorlási hivatalnak ellenőrizni a papírokat és kiállítani a magyar engedélyeket. A kormány szerint ebbe a nyolc, majd harminc napba még az is belefért, hogy az unión kívül, Magyarorsszágtól több ezer kilométerre élő külföldieket a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ és az Alkotmányvédelmi Hivatal is ellenőrizze. Egy magyar állampolgár nemzetbiztonsági átvilágítására egyébként 60 napra – ami további 30 nappal meghosszabbítható – van szüksége a titkoszolgállatoknak.

A TI adatigényléséből az is kiderült, hogy a közel húszezer kérelmezőből nemzetbiztonsági kifogás miatt csupán 20 kötvényjegyző és 44 családtag esetében utasították el a magyar hatóságok a letelepedési kérelmeket. Ez azt jelenti, hogy a kötvényes külföldiek irreálisan alacsony aránya, csupán 0,3 százaléka nem kapott magyar papírt.

Ez azért beszédes, mert a 2017-es statisztika szerint más külföldiek esetében a magyar állam 22-szer szigorúbb, miután a tartózkodási és a letelepedési engedélykérelmek 6,4 százalékát utasították el.

 Egy újabb adalék:
https://168ora.hu/itthon/117-ezer-union-kivul-polgar-kapott-letelepedesi-vagy-tartozkodasi-engedelyt-a-bevandorlas-ellen-haboruzo-magyarorszagon-2017-ben-168483?fbclid=IwAR1jSlqf3c3SQghZCW_PCupjMR9waTjcSWJU326Pd24sgSu62m11i-R-zhY

"Magyarországon 2016-hoz képest több mint kétszeresére nőtt a nem uniós állampolgároknak folyósított letelepedési/tartózkodási engedélyek száma. Eszerint 2017-ben a magyar állam 117 026 nem uniós állampolgárnak adott ki engedélyt. 

Ez a növekedés majdnem a háromszorosa annak, mint amit a második legnagyobb növekedést mutató ország mutat: Bulgáriában 41 százalékkal nőtt az arány ugyanennyi idő alatt. 

A hirtelen megugrott növekedés alighanem összefüggésben áll azzal, hogy a magyar kormány 2017 végével vezette ki a Rogán Antal-féle letelepedési kötvényprogramot, aminek keretében kínai, orosz és arab országok állampolgárok tízezrei juthattak állandó tartózkodási engedélyhez."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!