2018/07/11

Mennyit ér egy ember élete?

Ágoston László  Július 8., 11:11

- Apa! Mennyit ér egy ember élete?
- Attól függ, fiam.
- Mitől? A jellemétől?
- Nem.
- A bőrszínétől?
- Nagyban befolyásolja, de nem.
- Vallás?
- Nem.
- Szabad a gazda!
- A körülötte kialakult mesétől, a médiaképességétől, fiam.
- Hogy érted?
- Ha valaki egy barlangban rekedt focista thai gyerek, a világ összefog érte: ezrek sietnek a segítségére, milliárdokért a hegyet is elbontják fölüle. Ha mondjuk rohinga, oda se fordítjuk a fejünket, amikor kínhalált hal.
- De akkor ez inkább etnikum kérdése, nem?
- Sokat befolyásol, persze. A társadalmunk szerint a legtöbb joga az életre a fehér keresztény kisfiúknak van. De emlékszel mondjuk arra a menekült kisfiúra, akit László Petra operatőr rúgott fel az apjával együtt?
- Persze.
- Érte például összefogott a világ. Állást ajánlottak az apjának, neki pedig világsztárok küldtek ajándékot. Annak, aki mellette egy méterrel ment, maradt a tömegszállás, ha megélte. Mi a különbség?
- A történet.
- A mese, ami egy adott emberhez tartozik. Ha jó a mese és megérinti az embereket, a vállukra vesznek, ha rossz, elpusztítanak. A valóság meg nem érdekli őket. Mint a gödöllői fagyiárus Illés bácsi esetében anno: mindenki a kisemmizett szegény öregembert látta benne és senki sem volt arra kíváncsi, valóban betartotta-e a közegészségügyi szabályokat.
- Jól van ez így, apa?
- Nincs jól, de természetes. Jó lenne, ha az emberiség mindent tudatosan döntene el, de a viselkedésünkben meg egyelőre több az állati, mint a tudatos elem.
- Harcolni akarok ez ellen, apa!
- Előbb a magad portája előtt söprögess, fiam! Előbb tanulj, ismerd meg jól a világot és magad. Egy nap talán nyit neked a sors tért. Megírtad már a leckét? Nézd! Elkezdték kimenteni a gyerekeket a barlangból! Ha időben kijutnak, ott lehetnek a VB-döntőn. A FIFA meghívta őket. Szurkolok nekik!
(Ha tetszett, kedveld az oldalam itt: fb.com/agostonlaszloartist)

Értitek!? ...na akkor essetek kétségbe, aztán gondolkodjatok el! Fura egy világ ez... 12 barlangban rekedt thai gyerekért a fél világ szurkolt, hadsereget mozgósítottak...a háborúban szenvedő, onnan menekülő a szüleit elveszítő Szír gyerekért?....A sok sok éhező gyerekért? ... az ország nyomorgóiért? Az itthon kisemmizettekért?...egymásért!? .......jaaa...ők nem focisták, nem egy barlangba rekedtek ...ők csak a nyomorba a felnőttek a mi ...általunk választott...vezetőink által teremtett mocsokba rekedtek... mocskos egy világ ez!...és mi teremtettük...következtetés?.... ....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!