2016/12/09

A Jézuskának levelet író 8 éves Alex és sok sok "Alex".....

Egy nap alatt a magyar internet szomorú kedvence lett a nyolcéves Alex, aki arról írt levelet a Jézuskának, hogy azt szeretné, ha karácsonyra meleget, kenyeret és vajat hozna neki.

Napok óta terjed a Facebookon egy levél, amit egy bizonyos Alex írt a Jézuskának, és így kezdődik:

"Tudom hozzánk nem jössz, de írok azért."

Alex nyilvánosság előtti sztorija december 5-én indult, stílszerűen egy nem nyilvános, és nem is annak szánt facebookos levelezésben.

Íme Alex levele: 

Aztán felbolydult az internet a közzétevő webes portálok kommentekkel teltek a Facebook-on terjedt. Reakció rengeteg féle...Ki kételkedett a valódiságában, ki Alexet kereste segítő szándékkal, ki pedig... a sok sok "Alexről" írt, ki pedig az okozókról.... 
Ezek közül az írások közül egy.. 
Írta: Barics Éva ( a párom ) 

"Kb. fél éve, de lehet tán egy is, írtam néhány sort egy falu éhező gyerekei kapcsán. Ott minden ember segélyből él, munka nincs. Mellette sikerült még hiteles adatokhoz is jutnom, akkor országosan 120 ezer gyermekről volt kijelenthető, hogy ÉHEZIK.
Nagy vizet kavartam fel az írásommal? Frászt. Persze sokan sajnálkoztatok, sokan szóltatok hozzá nemtetszéseteket kifejezve.
Ennyi történt, nem több.
Hányan osztottátok meg az írásomat?
Elárulom.
Senki.
"A lőtéri kutyát sem érdekelte".
Egyetlen ember nem kezdett keresni egyetlen éhező gyermeket sem a kapcsán. Sem máshol, sem a saját környezetében.
Igen, te sem, aki most ezt olvasod.
..és most egy elkeseredett fiú levelet írt a Jézuskához.
Nyomoz az ország, valós személy-e, hová küldjék neki a segítséget? Keresik Alexet. Keresik a közvetlen környezetünk Alexeit...
Drága barátaim! Nem azon kellene már elgondolkodni, hogy a felelősöket keressétek? Azokat, akik miatt ide jutottunk? Azokat, akik majd a jó meleg pasaréti vagy törökvészi villájukban milliós ajándékokkal lepik meg egymást, körbeülik a minden jóval megrakott asztalt...
...mert mindezt tehetik az adófizetők elfíbolt pénzéből.
Az éhező gyerekektől ellopott, a tőletek ellopott pénzből. Az ország ellopott pénzéből.
Nem őket kéne végre keresni?!
Alexet keresitek? Keressétek az okokat! Keressétek azokat, akik erre a sorsra juttatták a gyerekeket. Nem csak Alexet, SOK SZÁZ másik gyereket is. Keressétek a felelősöket, a bűnösöket.
Mocskos dolog ez a politika. Mi meg olyanok vagyunk, mint a hamis kutyák, ugatunk, míg messze az ellenség, de ha belénk rúg behúzzuk a farkunk és szűkölünk.
Hát keressétek csak a "saját" Alexeteket...nyugtassátok meg a lelkiismereteteket....mert jön a karácsony."

Néhány hozzászólás... Volt akinek lejött a mondandó lényege.... 

B.J. írja... 
"Alexet keresitek? Keressétek az okokat! Keressétek azokat, akik erre a sorsra juttatták a gyerekeket. Nem csak Alexet, SOK SZÁZ másik gyereket is. Keressétek a felelősöket, a bűnösöket.
Mocskos dolog ez a politika. Mi meg olyanok vagyunk, mint a hamis kutyák, ugatunk, míg messze az ellenség, de ha belénk rúg behúzzuk a farkunk és szűkölünk.
Hát keressétek csak a "saját" Alexeteket...nyugtassátok meg a lelkiismereteteket....mert jön a karácsony." "

Sz.R. írja önálló bejegyzésben.

"...ahogy olvasom, az egész ország Alexet keresi, valaki feltette azt a kérdést is, hogy vajon létezik-e? Igen, sajnos Alex létezik. Létezik minden nélkülöző, éhező gyermekben. sokan vannak alexok. S bár szívet melengető ama kérés, hogy osszuk a levelet, mert valaki segítene szeretne Alexen. de ez tüneti kezelés. És mi lesz a többi Alexszel? Milyen országban élünk? Ahol a tehetősek egyre csak gazdagodnak? Kilopják a szemünk is...Ahol mindenfajta szociális védőháló megszűnt...ahol értékek vesznek el, értelmes emberek hagyják el a hazát...mert itt mindent lehet, csak megélni, teremteni, örülni nem..:-( Én közelről láttam a gyermekéhezést, nyugdíjaséhezést...de lassan ez már nem csupán e két réteg " kiváltsága ". Maguk elé néző, megfáradt, fásult emberek mindenütt, félelem a bizonytalanságtól, szégyen az egyik napról a másikra élés miatt....nem ritkán egy átdolgozott élet után...De minek is sorolom? Mindenki tisztában van ezzel, akik tehetnének valamit...azok nem tesznek, a kisember meg örül (?) ha jut még valami az asztalra, és nem érkezik egy nap valamiféle felszólító levél.. "Félek", hamarosan királlyá koronázás lesz a Duna jegén..:-( Igaza volt felmenőmnek? Olyan kormányunk van, amilyet megérdemlünk? Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni a kényelmes fotelekből, felállni, amíg tart testi és lelki erőnkből..."

Szintén Sz.R. írja: 
"...az örömteli, hogy támogatták..:-) Felesleges írnom, de azért hadd tegyem meg....Ez az emberi sors sajnos általánosítható, bejegyzésemben valóban egy jelenség ellen szóltam, mindamellett, hogy a levelet író Alexet is végtelenül sajnálom. De mint írtam: az ő megsegítése egy gyermek állapotának kezelése, s mint ilyen...tüneti. Sajnos, csak az ő helyzetét oldja meg..."

Tegnap este Párommal Alexről és a sok "Alexről" alelkiimeret megnyugtatásról és az okozókról beszélgettünk. A következmény ez lett nálam a Facebook-on:

Na! Jól fölhúzott életem párja. Sajnos igaza van. Holnap ha eszembe juttatja, megint anyázni fogok. Ma má késő van...De a qrva annyát ennek a fölfordult qrva világnak a gyáva gerincét vesztett népnek....... meg az összes tróger féreg vezetőjének! ...meg az összes eddigi tüntetgetés szervezőnek akik mindig hazaküldtek minket békével...... meg nekünk is akik aztán haza is mentünk büszkén békével.......
Ne legyen jó éjszakátok! Ne legyenek szép álmaitok! ...nincs miért! ...a sok sok "Alexért". 

Aztán ma kissé higgadtabban írtam hozzá... :


Erről beszélgettünk életem párjával az este, minek következménye lett az esti kifakadásom és életem párjának eme írása. Páran leírtátok itt hogy Ti mivel miképp segítetek. Igen! Tisztelet minden segítőnek aki lehetősége szerint segít egy kettő több "Alexen" vagy családon. Tisztelet! Csakhogy...Ez tüneti kezelés csupán egy kettő napra enyhít egy kettő család gondján baján. ...és?.... aztán minden megy tovább ahogy... "Alexek" éheznek vágyakoznak teljesen hétköznapi dolgok után, egyre több "Alex" lesz. Az okozók?...Dőzsölnek tovább, lopják ki a szemünket is, gazdagszanak továbbra is pofátlanul. Az ellenzék?...illetve azok akik annak mondják hazudják magukat?...... Egymást marják, székeken funkciókon osztozkodnak, néha hangzatosakat cirkuszolgatnak nyilatkozgatnak. Mivé tették valaha volt büszke nemzetem!? ... gerincét veszített meghunyászkodó gyáva hűbéres szolgalelkű néppé. Egyesek gyávák, mások meghunyászkodók, egyesek közömbösek, mások szolgalelkű talpnyalók. ....egyesek tennének de már belefáradtak bele fásultak. Még az elvileg egy oldalon állók az azonos sérelmeket elszenvedők is megosztottak. Csodára messiásra naaagy emberre vezérre várók..... külső segítségre várók..... A sajátjainkért sem kiállók... Szolidaritást nem ismerők... Közben...Csak gyűlnek csak gyűlnek az "Alexek"........ MEDDIG MÉÉÉÉG!!!? Mikor lesz ELÉG!? ...Mikor kel föl végre ez a gerincét veszített nép és űzi minden megyéből Budapest Kossuth térig az összes szarházit tolvajt hűbérest talpnyalót ezt a mocskos maffiát éltető szemét söpredék szolgalelkű talpnyalókat "kusovszky imrénéket" korbáccsal verve gyalog menetben, hogy aztán ott mindet összeterelve igazságot vegyen rajtuk!? ......... MIKOR!? MEDDIG MÉG!? ...aztán zavarni el mindet kik ezért felelősek , mind az 26 év összes politikusát!?......kisöpörni a szemetet a korruptakat a tolvajokat a talpnyalókat a szolgalelkűeket mindenhonnan! Aztán fölépíteni egy valóban Demokratikus a Társadalmi Szolidaritás elvén működő új államot!

Egyenlőre itt tartunk...
 
Úgy hiszem a kis a sok kis "Alex" történetének lesz még folytatása.... hogy milyen?........ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!