2016/12/02

Kiverte a biztosítékot az az erdélyi fiatalember

"Kiverte a biztosítékot az az erdélyi fiatalember, aki egy interjú során bevallotta, románnak érzi magát, pedig magyar és magyarul is beszél. Az interjú most került fel a YouTube-ra, végig sértette az erdélyi magyar közösséget. ........... Információink szerint a felvétel még 2013-ban készül Gyulafehérváron, a románok nemzeti ünnepén. Ekkor állították meg alanyunkat, és interjút vettek tőle. Véleménye sok romániai magyar emberben kiverte a biztosítékot.
“Végül is… románok vagyunk. Oké, ha magyar is vagyok és itt lakok, román vagyok.” – nyilatkozta a fiatalember, aki vélhetőleg Gyulafehérváron él.
Szerintetek igaza van? Valóban románok lennénk?"
Írja a "Marosvásárhelyi infó " című weblap.
Hozzászóltam.....Szerintem.... Magyarországon élnek Román, Szerb, Horvát, Szlovén, Német, Szlovák, Roma, Görög nemzetiségek. Ők most akkor? Úgy gondolom, Román, Szerb, Horvát, Szlovén, Német, Szlovák, Roma, Görög nemzetiségű Magyarok ők. Ehhez a nemzethez tartoznak, ennek a közösségnek a tagjai, itt születtek, ez a hazájuk, ezt a nyelvet -is- beszélik. Őrzik kultúrájukat, nyelvüket, hagyományaikat. ..és ez így van rendjén. Nem attól lesz valaki naaagy magyar, mert kellően döngeti a mellét, de román sem attól lesz. Jaaa...és hamár itt egyes hozzászólók olyan nagyon ócsárolják ezt az embert és nagyon magyarkodnak..., legalább közepes szinten megtanulhatnának magyarul írni. USA, Kanada lakosságát szinte teljes egészében európai nemzetek tagjai lakják. ..akkor ők?... Nem Amerikaiak?...nem Kanadaiak? Csak úgy kérdem.
Még valami... A Horvát a Szlovén az Osztrák államok területén élő Magyarok is Magyarok és Horvátok, Szlovének, Osztrákok. Ők egészen jól elvannak egymással, pedig ők sem önszántukból csatlakoztak oda. Vajh miért is? ... Egyszerű a képlet... Mert emberség kérdése mindkét oldalról, befogadó nemzet és befogadott nemzetiség részéről is. Annyi sok országban élnek nemzeti kisebbségek és semmi gondjuk egymással.
Mondják nehányan... Itt ott él ennyi annyi éve, de... Nos más dolog itt ott élni x éve és más dolog ott születni x nemzetiségű szülők gyermekeként.
Amikor valaki vagy valakik kirekesztik magukat egy társadalomból, mondván...én...mi nem vagyunk Románok, Németek, Szerbek, Szlovének, Magyarok, akkor elvárhatja é hogy őt az adott társadalom ne rekessze ki, mondván...Te...ti nem vagytok ez az amaz, így nektek nem is jár ez az amaz. Sajnos sokszor...túl sokszor megtapasztaltuk már ezt. Sajnos itt Magyar honban manapság is tapasztaljuk. Itt Magyar honban még mi a Magyarok is kirekesztjük egymást, ...mondván.. Van jó Magyar van jobb Magyar és vagytok ti egyebek ezek azok.... és jönnek a jelzők.
Ui. Nos tegnap óta kaptam nehány "kedves" választ. Elhoztam őket és az én válaszaimat is. Úgy másoltam ahogy ott az eredetinél van, szöveg és mondat szerkezetestül, mindenestül. Érdemes figyelmesen olvasni ezeket a naaagy magyarokat. Érdekes olvasmányok. Íme!
Írta nekem válaszul ez a nagyon művelt:
Istvan Feleki · "Az universum örök élet iskolája és egyeteme (Én megjegyzésem...Vajh ott milyen végzettséget kaphatott ez a "jóember"? :D)
"Lajos István Kulcsár! Az erdélyi magyarokat hogy vegyíted össze Kanada. amerikaival vagy akár bármilyen országgal? Szegény indiánok! :( Az erdélyi magyarok mindig ott éltek ők nem bevándorlók! Nekik saját országuk Erdély volna mert az határok változtak meg nem egyszer és volt aki Ukrajnában 6 állampolgársága volt egymás után! A más nemztek a nyakukra mentek rabolni elrabolták az földet ahol évszázadokon keresztül éltek erőszakosan be asszimiláltak sokat vagy elették láb alól azért mert magyar volt! Ja akkor a svájci francia vagy német az mi? Az Erdey magyar is magyar kellene legyen de erdélyi! Te kaptál egy pofont éltedben csak azért mert elénekelted a magyar himnuszt vagy megvertek valaha érte megbüntettek? Mert bármelyik nemzet is magyarnak vallja magát más országban próbálják elnyomni nem szabad az anyanyelvén beszéli és próbáljátok kipofozni megverni utcán bárhol katonásnál kötelező volt minden fiatalnak mindig megverték a magyarokat! Verjétek meg csak a szerbet és horvátot a nemzetiségiért vagy ha énekel az anyónyelvén lásuk csak minek fogja vallani magát?Nos legyenek is meg egymás mellet a nemzetek de akinek beköltöznek erőszakosan a lakásában majd kidobják és elrabolnak mindent tőle sót fenyegetik ott béke nem lesz! A magyar és az oláh az olyan mint a kutya és a macska soha nem fognak egymás mellet megférni és szeretni egymást! De ne is én is utálom a büdös oláhokat a mocskos bocskoros balkáni rabló szemét népet mint a szar megfojtanám mindegyiket egy kanál vízben szenvedtem eleget és mondjátok csak hogy szélsőséges vagyok aki mondja az nyalja ki a seggem az vagyok vállalom! Senkivel szemben nem vagyok csak az oláhokkal a tetű egye meg e nyakukat atom bomba nekik az dobnék ha lehetne a mocskosoknak! De minek írogatok ennyit egy bal liberonak mert aki ilyen ír az szarik rá a nemzetire csak a duma mint a nemzet majom macska Gyurcsány az is minden csaknem magyar!! Jó közmondás székely szarta a magyart az ilyen büdös szart meg kelet volna egye! Tisztelet a kivétel!"
Írtam neki én válaszul:
"Istvan Feleki Ez egy épületes hozzászólás volt. :D Ha még esetleg legalább közepes szinten helyesen is írta volna Magyarul, esetleg ha szöveg és mondat szerkezetileg is... Hamá annyira magyar. :D Ha esetleg képes rá... Fusson neki mégegyszer annak amiket írtam, aztán esetleg még ha nem csak olvasná, hanem értelmezné is. Talán ha el is gondolkodna rajta... Má ha van mivel. Aztán ha esetleg eredményes lesz az értelmezése, talán értelmesen is el lehetne róla csevegni. Egy kérdés... A Székely az Magyar vagy Székely? :D "
Aztán írt más is:
Ő ezt:
Júlia Mezei · Nevelő, Fót Gyermekváros
"Még valamiIstván: nagyon nincs igazad! Mert aki magyar, az mindenhól magyar, legyen a nagyvilágon bárhol! Nem tagadja meg a magyarságát! Főleg felválalja és nem szégyenli! Kiáll az elödei melett! Ennyi!
Lajos István Kulcsár Mondjak valamit, te is csak egy olyan vagy.....aki könnyen eladja magát! Ne írj, mert nem válaszolok! Nekem ennyi elég is volt!
Lajos István Kulcsár Ha meg itt élsz magyarországon, akkor tuti, hogy liberális vagy! Az a fajta, aki most könnyen eladja magát! Ennyi!"
Neki válaszoltam Ezt:
"Júlia Mezei Azért csak írok... :D Baloldali vagyok és szociáldemokrata. Ha nem tudná mit takar ez a politikai meghatározás, segít a Google. Aaaa "liberális" fogalom értelmezésében is segít. :D "Írja ön..."... tuti, hogy liberális vagy! Az a fajta, aki most könnyen eladja magát!" Nos akkor kik is azok akik eladják magukat? Nos jobb ha tőlem tudja mintha későn ébredve igen fájdalmas lesz az a ébredés...orbán báránykái azok akik eladják magukat és vele együtt minket a hazát is egy mocskos maffia hűbéres talpnyaló ország és nép kifosztó bandának, ez a moslék banda hazánk jó hírét is ellopták tönkretették. Ezek az orbán báránykák pár ezer forint rezsi csökkentésnek hazudott valamiért, orbánék által elővezetett hazugság halmazért. Vagy mert egyszerűen szolga lelkűek akiknek "vezér" kell Vezető helyett, akiknek meg kell mondani miről mit hogyan gondoljanak lássanak. Eladták magukat az erdélyi a Romániában élő magyarok és ezzel minket is a Hazát a Magyar hazát a Magyarságot amire verik a mellüket sokan egy kettős állampolgárságért a MI adónkból a MI pénzünkből oda tolt milliárdokért. Eladták ennek a rabló maffiának hazát magyarságot. Erdélyben ennek a mocskos maffiának tapsikolnak, lóháton hurcolásszák a semmire sem jó naagy keresztény...de inkább undorító féreg semlyén zsoltit, díszpolgárrá avatják orbán haverját mészáros lőrincet aki hat év alatt lett gázszerelőből sokszoros milliárdos...vajh hogyan?...hát úgy hogy orbán haverja strómanja... Szóval ott Erdélyben ezt a mocskos rabló tolvaj bandát éltetik, ezeket avatják díszpolgárrá hurcolásszák ló háton éltetve tapsikolva őt. Ki is az aki eladja magát?
Elgondolkodtak ott Romániában önök Magyarok Erdélyek, Székelyek hogy kiknek köszönhető hogy ilyen ocsmány gyűlölködés lett a honi magyarság és a határainkon túl élő magyarság közt?... Elgondolkodtak önök azon, kiknek köszönhető ez a mocskos megosztottság Magyar - Magyar és Magyar - Külhoni Magyarok közt? ...Ugye nem?..Nos akkor épp ideje lenne...még!...ideje. Nehogy késő legyen az ébredés.
Aztán...írtam én olyant hogy meg kell tagadnia bárkinek a magyarságát bármilyen nemzetiségét? Nem írtam! Sőt..azt mondom vallom hogy igenis meg kell őrizni mindenkinek nemzetiségét nyelvét kultúráját bármi nemzetiséghez tartozzon is. DE!...úgy hogy közben beilleszkedik abba az országba amelyben él, nem rekeszti ki onnan önmagát, elfogadja és tiszteli annak kultúráját. ...ha önnek is nehéz a szöveg értelmezés, ajánlom fusson neki még párszor az olvasásnak és a gondolkodó..önálló gondolkodó és nem az agymosottat... képességét is használja...Értelmezzen.
Látom, ön romániai Magyar születésű. :) de itt él Magyarországon... Miért is?...Ön akkor most eladta a szülőföldjét egy viszonylag jobb életért? Ejjnye!
Ön "gyermek védelmi asszisztens"... Ahhaaa... vajh ön mitől védi azokat a gyermekeket? ...mire neveli?.... Érdekes lehet.
Ön "naaagy keresztény" is mint látom, merthogy Pátriumi Keresztény Egyetemen" szerezte végzettségét. Osztán kend milyen keresztény?..Mint Jézus?...vagy mint ezek itt nálunk, ez az ocsmány maffia akik naaagy kereszténynek mondják...hazudják magukat, de a valódi kereszténységhez közük nincs? Szemforgató haszonleső nép nyúzó rabló csuhások. Szolgalelkű talpnyalók hűbéresek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!