2015/01/18

Édelgők és csapat? ....

Ugye nem fogtátok mit műveltetek azzal a csoporttal? Vagy talán túlságosan is jól fogtátok?
Valakik biztosan túlságosan is jól tudják...tudták. A célt elérték. Lehet örülni.
Kettő és fél éven át jól működött. Felépítettem, megcsináltam. Voltak gondok de megoldottuk. Ugye jópáran valamit nem gondoltak végig. Persze vannak akik nagyon is.
Na de nekem már mindegy. Lehet örömködni  az édelgéseken, lehet édelegni.
Lelketek rajta.
...és ne mosdassa magad senki! Ne próbálja senki rám kenni. Ha ti olyan okosak lennétek, végig kellett volna gondolni dolgokat és a következményeket. Persze, lehet nagyon is jól végig gondolták valakik.
Eláruljam mit?

Pl. belegondoltál hogy azok után amit művelt, visszahozni egy ilyen embert mivel jár majd?
Belegondoltál hogy a múltkori balhé után megnyugodott a csoport, most így visszahozni mit jelent?
Belegondoltál hogy az amit ő ott a kezdetektől művelt mivel járhat?
Belegondoltál abba hogy egy politikai csoportba egy ilyen fazon mit jelent?
Hogy teljesen más irányba viszi el a csoport egyes arra fogékony tagjait és nem a lényegre fognak koncentrálni hanem az édelgés irányába mennek? Főleg ha még társa is akad ebbe?
Hogy ez a csoport széjjel szakadásával járhat? ...hogy így klikkek alakulnak ki?... Hogy az a "Csapat" aminek egy irányba kéne mennie, egységes egészként kéne működnie, Csapatként követni a vezetőit, az egy ilyen édelgő fazon miatt széjjel szakad majd?

Hogy akik tényleg komolyan vették a politikai ellenzékiséget azoknak az ilyen édelgés zavaró és inkább lelépnek?
Nem vetted észre hogy csoportokra klikkekre szakadtunk?
Nem vetted észre hogy a csoport egy nagy része egy szenilis édelgő miatt a vezetője ellen fordult?
Egy kékmacikás rózsaszín szívecskés esti klub lettünk? Ugye nem?.... Egy bezárkózott zárt klikkesedett klub lett ami már semmit sem ér..., Legalábbis abból semmit amit érnie kellett volna, amiért alakult, ami a feladata lett volna.


Na de a cél elérve a csoport megválik a vezetőjétől. Ehhez Ti jócskán hozzátettétek a magatokét.


A célt elérték akiknek ez volt a feladata. Ez a csoport már soha nem lesz az ami volt, aminek lennie kellett volna.

Ugye ti okos édelgők, magatokat olyan hű de kedvesnek mások iránt toleránsnak nevezők?...Ti politikai ellenzék? Legföljebb klubokba klikkekbe édelegve kicsit hőzöngők.  Van fogalmatok mit jelent a szó...Csapat. ? ...hát benyeltétek jópáran amit benyeletni szándékoztak valakik veletek.
Nem kellett semmi más, mint kihasználniuk a nagy lehetőséget. Volt egy édelgő öreg fazon akinek a politika olyan mint kiskutyámnak a hold. ...-Szép fényes de piszok magasan van, azért néha megugatja. Már csak kellett valaki aki "társául" szegődik az édelgésbe és jócskán rá erősít. Akadtak az édelgésre fogékonyak. Így sikerült is a csoportot szét szedni klikkekre, elterelni nagy részét a lényegtől a feladattól.  Persze... sajnos a csoport vezetője is hibázott. Nem tette ki időbe őket. Sajnos hallgatott az édelgésre fogékonyakra is... "Kell ilyen is...." Amikor kitette már késő volt. Addigra a klikk kialakult addigra a csoport már nem a lényegre koncentrált. Addigra az édelgő már fontosabb lett sokaknak, mint a lényeg a közös...közös?...cél a feladat a Vezető.
Ennyi volt. ..................

Előbb olvastam egy Blogot..."Shepherd elbizonytalanodott...." http://shepherdszerint.blog.hu/2015/01/18/ogym_deka_42_rendszervaltas
  • Nem csak Shepherd van elbizonytalanodva. Én is de nagyon. Amíg zárt csoportokba elbújva, ott is klikkesedve egymást biztatgatjuk, lelkesítjük, néha inkább elkedvetlenítjük. Amíg sokaknak minden más fontosabb mint a lényege ezeknek a csoportoknak. Amíg képtelenek vagyunk a vezetőinket követni, mögé egységes egy irányba húzó Csapatként felzárkózni. Addig itt semmi rendszerváltás nem lesz. Nem beszélve arról hogy ezek a csoportok sem képesek összefogni. Na de bezzeg a politikai ellenzéktől elvárjuk az összefogást.... Nos én nem csak elbizonytalanodva vagyok, hanem egyenesen elkeseredve. hááát...Lelke rajta mindenkinek.
    Még valami... Belépegetnek sokan különféle csoportokba. Ott osztják az észt, megosztanak ezt azt, néha kicsit cseverésznek, néha kicsit hőbörögnek, néha kicsit vitatkoznak. Aztán klikkesednek, sokan azt sem fogják mi a lényege annak a csoportnak... Egyesek elvannak ott a naaagy magányukba. De hogy eszükbe jutna hogy ezeknek a Csoportoknak CSAPATKÉNT kéne működniük?.....Hogy egységes erős egy irányba húzó a célért tenni képes a vezetőjük mögé egységes Csapatként felsorakozni? ....
    Egy másik hozzászólás: " Ezt a leckét tanulták meg a legjobban Oszd meg és uralkodj! Működik kicsiben, nagyban Mindenhol beléjük botlasz, mindenhol figyelnek. Elég egyetlen morzsa a gépezetben, máris segítik, támogatják, felhívják rá a figyelmet, állásfoglalásra késztetik az embereket. Különbözőek vagyunk, különböző véleményekkel. Innen már csak egy lépés néhány klikk, javarészt "nem észrevevő", alig pár gerinces. Mind előre kiszámítható ...ész sem kell hozzá, különösebb tapasztalat sem. Egyszerű emberi reakciók. Keresd a morzsát;...és nyert ügyed van. Összefogás?! Összefogás...."

    Igen! Én mint volt Katona aki sok éven át voltam "vezető" ( parancsnok ) pontosan tudom mit jelent egy jó Vezető és mi a különbség a kényszerből parancsra "elfogadott" vezető és a hiteles az önként elfogadott és követett Vezető közt.  Vannak helyzetek mikor a Vezetőinket nem választjuk, hanem Van..., azaz kapjuk. Aztán a többi a vezetőn és a közösségen múlik. Ha az a Vezető mindent megtesz és igyekszik valódi JÓ Vezető lenni és a lelkét kiteszi a közösségért a közös célokért a közösség pedig ezt észre veszi , értékeli, akkor lehet igazi JÓ Csapat. Kevés egymagába a jó Vezető a mögé felsorakozni a célokért egységesen tenni képes közösség nélkül. Ha a közösségbe egyetlen porszem kerül és azt a közösség nem észleli, nem akarja észlelni, ha nem mérik föl a porszem kártékony hatását a vezető megfeszülhet. Akadozni fog a közösség. Ebben teljesen mindegy hogy az a vezető választott é, avagy kijelölt. Van közös cél, van Vezető és kell a Csapat. Más... Vannak helyzetek mikor van egy Vezető egyéniség aki tenni akar valamit egy célért. Ezt közhírré teszi. Jönnek az Emberek akik csatlakoznak hozzá. Megnézik, aztán ha tetszik nekik a dolog és ők is tenni akarnak azért a célért, maradnak. Elvileg ez az a helyzet mikor önként csatlakoznak egy már meglévő Vezetőhöz. Ja hogy ez már nem is tudatosul bennük? Na az már baj. Itt kezdődik az a baj amit fentebb írtam, -... 

    Sokan belépegetnek ilyen olyan Csoportokba, mert az olyan jó "buli", meg mert miért ne, aztán a saját lelkiismeretük megnyugtatása végett..., mondván..."én is teszek valamit"... De hogy felfognák, Tulajdonképpen egy Közösséghez csatlakoztak, egy Vezetőhöz csatlakoztak, egy célért tenni akaró csoportba léptek be?... A másik nagy baj mikor már eleve annak a "csoportnak" a "vezetői" sem tudják hogy ők egy közösséget hoztak össze. Persze, van olyan is, amikor valaki azért hoz létre egy "csoportot"...ami igazából nem is csoport és főleg nem közösség..., hogy lehetőséget adjon, vagy mert unatkozik ... 

    • Persze...Mondhatják nehányan...,"ne vegyük má ennyire komolyan magunkat..." Ne? Akkor tessenek felnézni pl. bármelyik ellenzéki politikai  Csoportnak a fejlécére! Mi van oda írva? Tessenek megnézni a Csoportok leírásában ( már amelyiknek van... ) a csoport létrejöttének okát! Főleg tessenek végig gondolni az elmúlt öt évet az orbán maffia rezsim mocskát! Ezek nem é komolyak? Nem é halálosan komolyak? ... Nos???....
       Ja kérem... Ezekért a célokért, ez ellen a sok mocsok ellen zárt rózsaszín szívecskés kék macikás klubokkal tenni nem lehet.
 ...és megkaptam életem egyik legszebb, legnagyobb, legértékesebb dicséretét: 
"Mielőtt nyugovóra térünk egy meglátásomat meg kell,hogy osszak veletek! Mert most már napok óta izgat és foglalkoztat ez a dolog! Bizonyára többen is tisztában vagytok azzal amit most írok,de hangosan még senki nem mondta ki! Ha Lajos István Kulcsár két utolsó bejegyzését,írását olvastátok,abból egyértelműen tudnotok kell,hogy Lajos nem elfáradt,nagyon is tettre kész, Ő a körülményeket figyelembe véve harcosabb kiállást várt mindannyiunktól ehez a támogatást nem kapta meg és a csalódás kedvét szegte,de ahogy én megismertem csak átmenetileg! Ő képtelen passzívan, ellenállás nélküli szemlélni az eseményeket,a maga módján meg fogja találni a helyét,hogy a Gyermekeinek és a Hazájának megcselekedje a legtöbbet amire képes!!! És én ezért sajnálom,hogy lemondott a csoportunk vezetéséről,Ő egy példakép lehetett számunkra,és ezzel nem az új vezetőt akarom bántani,mert nincs is miért! Elnézést de ezt ki kellett írnom magamból!" 

G. Irénke! -Szívből köszönöm! Ezért már megérte. :)  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!