2014/07/16

Roma/Cigány kérdésről egy Roma/Cigány Embertől....

Az alábbi írás (Facebook jegyzet) egy Roma/Cigány Embertől  származik. Nem kommentálom. Olvassátok el és ki ki vonja le a saját következtetéseit. Én levontam.....  Az eredeti itt olvasható: https://www.facebook.com/notes/910973245585029/

"KEGYETLEN IGAZSÁG.....

2014. július 15., 16:57
                                    

Nem vagyok Barátja és Híve sem Forgács Istvánnak – romaügyi szakértőnek -, azonban most, kivételesen igazat kell adnom neki.
Végre egy roma ember, aki nem körtönfalaz tovább, hanem, - nagyon keményen,minden tabut félretéve elkezdte kibontani annak a palacknak a száját, amit nagyon sokan szeretnének zárva tartani. Miről is van szó?

Változik a napi politika és vele együtt változnak az emberek is.A kétszínűség kora lejárt, akik HATALOMRA TÖRNEK, kénytelenek az igazat mondani, ha akarják, ha nem. Maga a napi eseménysor kényszeríti erre az embereket, hogy végre azt hallják másoktól, amit eddig – önmaguktól kimondani nem mertek, - de ott van a mindennapjaikban és teszi tönkre azt, amit egyszerűen csak KÖZÖSSÉGI ÉLETNEK nevezünk.
Rasszizmus – mondják a jogvédők, amikor a felszínre kerülnek azok a problémák, melyeket a roma közösségek okoznak. Eszükbe nem jutna értékelni, elemezni azt, hogy a többségi társadalmat képező NEM ROMA EMBEREK miért is vannak kiakadva a romákra, és miért is hangoztatják sérelmeiket. De mert kimondják, és valami INTÉZKEDÉST követelnek, ezért a nyakukba varrják a rasszista jelzőt – pedig nem kellene.

A politikai pártok is belátták, hogy most már nem lehet HAZUDNI, nem lehet meg nem történtté tenni sok esetet, és NEM LEHET azt mondani az EMBEREKNEK, hogy TŰRJETEK, amikor már minden türelem elfogyott…


Írtam egykoron, hogy miféle magatartás az, ha egy gyermek kerékpározik egy közúton, BALESETET OKOZ, és a VÉTLEN autós megáll, akkor azt az embert véresre verik, mert segíteni akart az áldozaton, aki a bajt saját magának okozta. Hosszas vitákat folytattam emberekkel, akik azt hajtogatták, hogy a nyomorban bizony mások az erkölcsi normák, mert a SZUBKULTÚRA már csak ilyen…

Írtam arról is, hogy az ISKOLÁBAN egy tanulói közösségben is vannak szabályok, amiket be kell tartani ahhoz, hogy a KÖZÖSSÉG, a kis iskolai közösség is békében élhessen egymásért. Nem lehet megengedni azt, hogy a nagyobbak csupán azért, mert a második, harmadik osztályban Ő már dohányzik, és 14 -15 éves, a kisebbeket terrorizálja. Nem lehet megengedni azt sem, hogy a roma szülők, ha sérelem éri a gyermeket – amit egyébként saját magának idézett elő magatartásával – egyszerűen nekimenjenek a pedagógusnak és bántalmazzák más gyermekek előtt. Elvenni a becsületét, a tekintélyét egy embernek, aki nem mást szeretne, mint a tudást átadni – amire a szülő sem volt fogékony, a gyermeke pedig csak utánozza a rokonait. Esetek, egyszerű kis mindennapi esetek, amik a közösségek életét tönkre teszik.
MISKOLCRA is vannak példák. Milyen jó hallgatni azoknak az embereknek az alkoholtól mámoros állapotban zengő nótázását egy panelházban, ahol mások dolgoznak, pihenni, vagy egyszerűen csak a családban szeretnének békésen elbeszélgetni. Nem lehet, mert mások, a cigányok a lépcsőházban…. Emberek,akiknek FOGALMUK sincs arról, hogyan kell élni a másik embertárssal békében, barátságban. Emberek, akik nem ismerik az ENYÉM, TIED, ÖVÉ fogalmat, és ami megtetszik, azt erővel is megszerzik. Rablások, melyeket világos nappal követnek el az utcán, idősek és gyermekek sérelmére. Bátor tett, és a JOGVÉDŐKNEK kellene megszólalni egyesek szerint, hogy az elkövetőket méltányosan kezeljék. Az IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS teszi a dolgát. Bűnözőket egyetlen JOGVÉDŐ sem védhet meg az eljárás alól. Feleljen a tettéért mindenki! Naponta lehet olvasni BÁTOR, HARCOS ROMÁKRÓL, akik csupán heccből embereket támadnak meg, szurkálnak össze – vissza csak azért, mert nekik mulatni volt kedvük.

A baloldali politika sem akarja elveszíteni a híveit.
Érthető? Igen, ÉRTHETŐ, sőt MEGÉRTHETŐ. Rasszizmus-e, az, ha valaki csak az igaz mondja? Szerintem NEM! Fáj az igazság? IGEN FÁJ – NAGYON, de el kellene viselni, vagy tenni ellene valamit… Fáj, amikor a szemünkbe mondják az igazat, és általánosítanak! Általánosítanak, mert néven a gazember nem nevezhető, fényképe nem közölhető csak úgy simán a sajtóban.

CIGÁNY VAGYOK – NEM BŰNÖZŐ – mutatták a táblácskákat a legutolsó tüntetésen.
Igazuk volt, mert a PÁRTKOMMUNIKÁCIÓ egyenlőségi jelet tett mindenkivel –mindenkivel szemben. A Roma, csak bűnöző lehet, halljuk ki a szövegből, de ezt hiszi, és vallja nagyon sok ember is abban a pártban, de sok más politikai alakulatban is. Ez ellen TILTAKOZNI kell, de hogyan, milyen módon? Most, ez volt a legalkalmasabb, és tán a legütősebb is, mert a figyelmet felhívta valamire, ami nem jó irány igazán….!

                                  

                                                                  VAN-E,MEGOLDÁS?

Lehetne találni, de ahhoz mindkét félnek, első sorban a magyarországi cigány közösségeknek kellene most már tenni valamit. Vannak kisebbségi önkormányzatok, vannak politikai és más társadalmi szervezetek, egyesületek, amelyek vagy működnek, vagy nem, de az eredmény nem látható. Egy nagy közös cél lebeg mind - előtt. Bejutni a nagypolitikába, az országot át meg átszövő pénzes bizniszekbe, bolondítani a kis romákat jobbra – balra, de igazából értük semmit nem tesznek! Nem is tehetnek, hiszen egyiknek sincs POLITIKAI HATALMA, nincs igazi POLITIKAI háttér mögöttük, csak a nagy pártok jóindulata, akiknek eladták a társaikat, a szegény cigányokat! Most, ezek a pártok azok, amelyek választások után arculatot váltottak, és ők is elővették a cigány kártyát, amellyel tovább operálni már nem lehet! Kifulladt, és aki ezzel akar továbbra is játszani, - ELVESZETT! Ezt pedig nem akarják!
Vannak ROMA SZÁRMAZÁSÚ rendőrök, akiktől azt kérik számon, hogy mit tesznek akkor, amikor nyíltan folyik a rasszizmus az utcán, vagy más pártokon belül. Miért nem lépnek fel JOGVÉDŐKÉNT, miért nem állnak oda a tömeg elé, és miért nem tiltakoznak mindezek ellen?

                                                                     NÉZZÜK CSAK!


Kiket kellene megvédeni a roma származású rendőrnek? A KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐT? Azokat, akik nem akarják a közösségi normákat magukénak vallani? Miért kellene az állását, a munkáját kockára tenni gazemberekért?! Azok mit tennének érte, és a családjáért? Tudomásul kell venni, hogy a REND ŐRE, függetlenül a származásától, vallásától, a TÖRVÉNYT, a TÖRVÉNYES RENDET képviseli. Annak szellemében jár és köteles eljárni… Aki ezt megszegi, BŰNTETTET, vagy más FEGYELEMSÉRTÉST követ el, ami igen szigorú felelősségre vonással jár… Mindenki, csak a saját családjáért felelős. Aki nem így tesz, az felelőtlen. HIVATALBÓL a rendőri egyesületek, ott a berkeken belül valóban léphetnének, de tudomásul kell venni, hogy SOHA NEMFOGNAK, a fentiek miatt.
A nyugdíjasokból álló roma rendőr egyesült pedig teszi a dolgát. Oktatnak a roma közösségekben, az iskolákban és kielégítik azt az igényt, amit a JOGVÉDŐKNEK is tenni kellene. Igaz, nem a balhén van a hangsúly, hanem a párbeszéden, az ismeretek továbbadásán, de ez nem tetszik az alulképzett sok – sok megmondó embernek. Ők azok, akik lenézik a DIPLOMÁT, az ISKOLÁT, mert melléjárni egyszerűbb volt, de írni – másolt szövegeket közreadni sokkal egyszerűbb,és olyan jól mutat, mintha a saját gondolataik lennének. Ma már odaírja az igazi szerző nevét, de azokat meg az iskolázatlan cigányok nem ismerik, fel nem fogják azok jelentőségét. Az egyszerű megszólalás pedig még nem megy. Nem értik az emberek.

A ROMA ÉRTELMISÉG pedig félreáll. Nem akarnak olyan vitába keveredni ahol a tudatlanok, ha összefognak, győznek az ostobasággal, -mert akik őket védik, fel nem fogják, hogy miről is van szó – igazából. Nem jönnek az Orvosok, az Ügyvédek, a Tanárok, és mások sem, akik már diplomások.Nem keverednek olyanokkal, akik ezt az ügyet nem előre viszik, hanem akkor tartják jónak, kívánatosnak, ha kiabálhatnak a többséggel szembe, ha magukat fontosnak érzik. Kis senkik, akik az egész cigányságot teszik tönkre pillanatnyi előnyökért, hírnévért…

Nemkedvelem Forgács Istvánt, de el kell ismerni, hogy most, olyan igazságot mondott ki, amit rajta kívül szinte senki. Apró kis momentumok voltak, de azokat is elhallgattatták azok, akik magukat a JOGVÉDELEM területén kikerülhetetlenek mondják, szószólónak, véleményformálónak, stb….
Én sem leszek mától kedvenc. Vállalom, mert az IGAZSÁGOT, ha nem mondjuk ki, akkor mindig ott leszünk, ahol a part szakad. Eljött az ideje annak, hogy merjünk lenni ÖNKRITIKUSOK, és merjünk végre valamit tenni is azért, hogy a közvélemény végre azt lássa, hogy akarunk, és nem csak KÖVETELÜNK! Csak az követelhet –tarja a mondás, aki tesz is valamit az asztalra. Hát akkor eljött az idő! Rajta Barátaim!…

                                                                                                          Mutassuk meg!!!"

Budapest, 2014. július15.
                                                                                                                                                                             Villás Lajos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!