2013/10/27

Még mindig Október 23.....

Hoztam kettő írást másoktól, egy kiegészítés/véleményt és egy péntek esti eseménynél írott bevezető írásomat   magamtól. ........... Rátok bízom a többit...........

Jessy Zsuzsanna Telegdi:
Eddig hallgattam, de aki ismer tudja!
Nem szokásom naponta 5 -6 bejegyzést írni, ha még is, annak oka van! Most megint ez a helyzet, mert besokkkkaltam, sajnos mostanában egyre többet.
Nem szeretnék senkit megbántani csak a véleményemet írom le, vagy tetszik, vagy nem, de kénytelen vagyok ide kitenni azt, amit gondolok és már megírtam Zsolti egyik posztjához.Tehát, az én véleményem erről a túl magyarázott fotóról és az egész ellenzéki sértődésekről.
"Nem hiszem el, hogy ez mindig ekkora fejtörést okoz. Ha nem a te oldalad lenne Zsolti cifrábban fogalmaznék. De a rohadt éledbe, az miért nem zavart senkit, hogy Gyurcsány Ferencet a jelenlévők nem hagyták szóhoz jutni azzal a rohadt vastapssal és mocskos, lejárató módon merték kiabálni neki, hogy " Húzzunk bele"? Ezzel miért nem foglalkozik senki? Ez nem zavarja egyik oldalt sem? Gyurcsány Ferenc, demokrataként csak felemelte a kezét, hogy az Őt szóhoz nem juttatott embereket már végre elhallgattassa. "Miazhogy" valakibe bele folytja a tömeg a szót? Nem azt kiabálták, hogy "takarodj", hanem azt, amit Ők, maguk is meghirdettek: "Összefogást ! " Tehát megállapíthatjuk, hogy nem az volt a bajuk, hogy kiabálták eme "becses" szót, hanem az, hogy Gyurcsány nagyobb tapsot kapott, annak ellenére, hogy próbálták elrejteni két liberális között, (megjegyzem, a legjobb helyen) hanem az volt a gondjuk, hogy a nagy ellenzéki párt vezetője kisebb tapsot kapott, nem beszélve arról a szlogenről, amiről azt hitték, többet már nem fogják hallani! Valljuk be ez, mindenki számára a 2006-os győzelmet jelképezi és szorosan hozzá tartozik Gyurcsány Ferenchez, hisz csak az Ő megjelenése alkalmával "csendült" fel. Én inkább erről szeretnék hallani a mi oldalunkon. Azt, hogy mekkora jelentősége van annak, hogy 5 év után újra szól a "Húzzunk bele! " Ami igen is félelmet váltott ki mind az MSZP, mind az E2014 részéről! Hisz tudják, hogy ez mivel fog járni! A DK erősödik, nem kicsit.... nagyon is! Egy idézet: "Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort….."- Nem a képekkel kellene foglalkozni, van zászló, nincs zászló.
Miért kell ez? Nem mindegy? Nem annak volt a legnagyobb jelentősége mit akart a tömeg? Nem mindegy milyen képet raktak ki? Ilyen kis piti dolgokkal foglalkozunk és hergelünk embereket?
Elvárnám csak így szerényen, hogy a médiában a DK részéről annak adjanak hangot, ami nekünk igazán fontos!
Ami minket érint pozitívan! Nem az érdekel, hogy ki sértődött meg!
A DK képviselőjének pedig törekedni kellene arra, hogy a médiában ez kapjon nagyobb hangsúlyt. Ha pedig a sajtótól a TV-n át a rádióig, minden orgánum kerüli ezt a témát, akkor nekünk kell "erőszakosabbnak lenni" és erre felhívni a figyelmet. És ha kell, igen is "papagáj kommandó " módjával.
VEGYÜK TUDOMÁSUL, HOGY MIND AZ MSZP VEZETŐSÉGE, TÖRÖK ZSOLTOSTÓL SZANYI KAPITÁNYIG, NAGYON JÓL TUDJÁK MEKKORA JELENTŐSÉGE VAN ANNAK, HOGY ÚJRA SKANDÁLJA A TÖMEG A MÁR JÓL ISMERT SZLOGENT! TUDJÁK, HOGY ITT VALAMI, ÚJRA ELKEZDŐDÖTT!!
És ez rájuk nézve egyáltalán nem jó.Október 22-én aláírtak egy megállapodást, erre 23-án újra felcsendül a "Húzzunk bele!" Ami 2006-ban pozitív "hidegrázást" okozott mindenkinek a baloldalon, addig ma ez átváltott negatívba. De nem nekünk, nem az igazán összefogást sürgetőknek,hanem azoknak, akik úgy hitték Gyurcsány Ferenc le van írva. Tévedtek!
Hagyni kellene már a kuncsorgást ,mert az idő csak megy. Foglalkozzunk magunkkal, a választóinkkal, a szimpatizánsainkkal és azzal, hogy újra emelt fővel járhatunk! Folytassuk a tenni akarást, a rászorulók megsegítését, a hajléktalanok ellátását, ami erőnkből és anyagi helyzetünkből adódóan kitelik. Mert mi erre büszkék lehetünk és arra, hogy nincs még egy olyan párt, ahol ennyi tenni akaró önkéntes mindig napra kész!
Ahogy Gyurcsány Ferenc mondta: Még a választás előtti napon is megváltozhat minden!
Addig pedig igen is: "Húzzunk bele!"

ÉN:
Egyetértek azzal a kiegészítéssel... Igencsak jó lenne ha mszp - e14 befejezné a kicsinyes gyerekes hisztizést bosszúállást! Aztán nem ártana előbb tisztáznák magukkal...ki is az ellenfelük, kit is kell leváltani elzavarni! Attól tartok... mszp - e14 nem orbánt tartja igazán ellenfélnek hanem Gyurcsányt és vele minket a DK-sokat, DK/Gyurcsány szimpatizánsokat. A másik naaagy érzésemet nem is igazán akarom említeni...biztos hogy mszp - e14 leakarja váltani orbánt???....Talán nem is?...Csak bevallani nem szabad?...kell egy hibás?...nem tán ehhez keres bűnbakot??,...és talált rá Gyurcsányban és DK-ban???..........Attól tartok ez a helyzet... és hogy miért gondolom így?.... Mocskos játék ám ez uraim hölgyeim! A MI bőrünkkel tetszenek játszadozni a MI pénzünkön! Mert MI vagyunk ám az önök munkaadói és nem fordítva! Önök kuncsorognak nálunk állásért és NEM fordítva! Az X-et mi fogjuk húzni!.... Ha igazából nem is akarják orbánt leváltani?... akkor mocskos játék amit űznek! ...Ha pedig leakarják?... Akkor eszük mint a döglött krokodilnak! .... Mert így?.... ezzel a hozzáállással?... Elárulom... Sooook ezernyi szavazatot tetszettek elveszíteni 23-án! ..és neeeem csak DK-sokét!...De nem ááááám! 

...és az a péntek esti bevezetőm:

Kellemes szép estét kívánok! Szeretettel üdvözlöm a múlt Péntek óta hozzánk csatlakozókat!
-Eddig törtem az agyam mit is írjak ma este... Nem volt könnyű. Volt Október 23... egy Nemzeti Ünnep...lett volna... Volt ellenzéki közös demonstráció is... Volt... Kár volt! Régebben is mondták már páran... Mi egy fura nép vagyunk... Mi még ünnepelni, emlékezni, gyászolni sem tudunk normálisan. Igazuk volt. Mi történt? ... Tudjátok jól. Kicsinyes gyerekes hiszti...Politikusokhoz méltatlan hisztéria összeesküvés elmélet gyártás... Direkt csinálták? ... Persze hogy direkt... Direkt a DK... direkt Gyurcsány... Mintha mások sokan...több ezren nem is lettek volna ott... Mintha... mások... a NÉP nem kiáltotta volna ott akkor és előtte három éven át az óhaját elégszer... "ÖSSZEFOGÁST!".. . neem.. nekik a DK-ra kellett kenniük... Ki is itt az ellenfél nekik? orbán? a fidesz?... Már elgondolkadtam ezen sokszor... Érdekes egy nép vagyunk mi... Egyik fele istent..."élőistent" imádó békemenetelő a diktatúra mellett... a másik fele?... végletesen megosztott... orbán elérte amit akart és ehhez egyesek asszisztálnak..mi több... ráerősítenek.. Itt már tényleg CSAK a hatalomról, miniszterelnöki székről...pozíciókról szól minden... kicsinyes gyerekes ovis hiszti... bosszú... ezek (szándékosan nem Ők... ) játtszák a durcis hisztis gyerekek idióta játékát..és a NÉP???... hol marad??? ... ezek a népért?...Értünk???.. ugyan már!! Érett megfontolt politikus?... Miniszterelnöki aspiráns?...Ez?... Aaaz nem így viselkedik... Egy népéért aggódó igazi megfontolt érett politikus... Nem így viselkedik!!! Ezek akarnak egy országot Népet vezetni?...főleg egy orbán utáni romhalmazban???... Valakit idézzek... "Nem a DK kiabált... a föld dübörgött."...Értitek? Értitek ti ezt "politikus" urak hölgyek??? .... Na és ugye... TI vagytok értünk! TI vagytok a MI alkalmazottaink!! Nem ám mi értetek!!! Értitek??? ...

orbán?... Magyarország miniszterelnökeként őt "élőisten"-ítő híveivel körül bástyázva a nemzeti ünnepünket párt rendezvénynek hitte.... Eltéved! Végleg! ..és sajnos vele együtt mi is.... "

A másik írás mástól Vicsek Ferenctől:

Vicsek: Renonc - 2013.10.26
"Szálazzuk szét az eseményeket, nézzük, mit akart a tömeg a Műegyetem rakparton? Összefogást! Ezt üvöltözték teli torokkal, erre akarták felhívni Mesterházy Attila figyelmét, de nem a médiatörvény megváltoztatásáért, vagy a húsáfa csökkentéséért, esetleg az egyetemi tandíj megszüntetésért, sőt, még csak nem is az egykulcsos adó felszámolásáért akartak összefogást, nem és nem, hanem az Orbán-kormány megbuktatásáért.

Ők már értik, hogy a rezsimváltás, ahogy az Együtt mondja, nagyon találóan, az nem megy egy lépcsőben. Ha a haramiák betörnek a lakásunkba, és mindenféle fegyvereket nyomnak a homlokunkhoz, miközben bezsákolják a magánnyugdíjpénztárunkat, meg a tulajdoni lapokat, az ezüstöt, de még a gyerekek játékait is, akkor ott nem lehet velük, pizsamában arról egyezkedni, hogy a nagymamát azért 8-ra vigyék el zuglói szociális otthonba és a névre szóló kötvénynek legalább a kisebb tételeit adják vissza, mert kellene a közös költségbe.

Azért emelte fel a tömeg a hangját, hogy egyértelmű legyen: előbb Orbán Viktor rendszerét, a gátlástalan maffiokráciát kell eltakarítani, és addig nem is akarnak másról beszélni. Azt is mondták ezzel, hogy renonc! Újraosztást követelnek, mert nem érzik elég erősnek a csapatot az uralkodó elit kitakarításához. Bokros Lajossal értettek egyet, hogy előbb vissza kell állítani a demokratikus viszonyokat, vagy, ahogy Horn Gábor mondta korábban, a 2014-es választás legyen népszavazás – Orbán Viktorról. Aztán majd meglátjuk. Az most nem érdekes, hogy később mi lesz, azt majd egy igazán demokratikus választás döntheti csak el. Azoknak is üzent a tömeg, akik eddig azon sopánkodtak, hogy a 2014-es választási rendszer olyan torz, hogy talán részt se kellene rajta venni. De igen. Részt kell venni, de csak arra szabad használni, amire való, az önkényurak elleni népszavazásra.

És azt üvöltötte a tömeg, hogy ehhez minden tehetséges szónokra szükség van. Az összefogás mozgósít. Se Bokros, se Ungár, se Fodor, se Kuncze, se Bajnai, se Mesterházy, se Gyurcsány nélkül nem jöhet össze a kritikus tömeg. Ha mind beállnak a küzdelembe, és mindenki hoz még néhány százezer embert, csak akkor lesznek elegen. Ezt követelte a tömeg.

Ők tudták: esély csak úgy van, ha a fellépők nem hakninak tekintik a szereplést, hanem szerződésnek. Azért álltak fel a színpadra, hogy felhatalmazást szerezzenek a tízezrektől, arra, amire ott elkötelezték magukat. Megkapták a felhatalmazást. Ezt üvöltötte a rakpart népe! Fogjatok össze! Ezt akarjuk. És egyetlen hang sem követelte, hogy 31-75 arányban, vagy 25-25-1-1—54 arányban osszák fel a parlamenti helyeket egymás között. Aki ott beszélt, meg kellett hallania, hogy a győzelem után a parlamenti helyét azonnal fel kell ajánlania egy rendes választás érdekében.

Ez Orbán Viktor csapdájából a kijárat. Az esélyek nagyon jók. A kormányfő muníciója fogytán. Elvett nyugdíjról, szemkilövetésről, idegen erők kiszolgálóiról beszél, hogy legyen mihez hasonlítania a kormányzati sikereit. Ha valaki fegyverbe szólítja a békemenetet, ott elég nagy lehet a baj.

De ettől még a következő hat hónap nem lesz könnyű. Akivel szerződést kötött a tömeg, az ezt munkát nem veheti félvállról. Mostantól napi 24 órában kell csatáznia, vitáznia, pereskednie, szónokolnia. Nincs maszekolás, nincsenek kényelmes hóbortok. Se tanárkodás, se uniós vigéckedés, se riporterkedés, se sunnyogás, hogy talán el lehet csípni egy képviselői helyet a surranó pályán. Ez most nem az az időszak, amikor könnyű nyerni.

Ráadásul, ha bárki megbántott bárkit a színpadon, annak először bocsánatot kell kérnie a másiktól. Mert az összefogás így kezdődik. Nem nehéz, megmutatom, csak annyit kell mondani: bocsánat. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!