2013/03/27

Kaposvár-Garázsajtónak nyomta az intézkedő rendőrt egy fideszes képviselő.

Kivették az utcai szolgálatból azt a rendőrt, aki egy befolyásos kaposvári önkormányzati képviselő ellen intézkedett. A ma már külföldön dolgozó rendőr és járőrtársa hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett, az ügyészség harmadszorra fut neki az ügynek – írja a Nol.

A Somogy Megyei Főügyészség döntése alapján a Kaposvári Nyomozó Ügyészség ismét nekifut Kovács József volt fideszes önkormányzati képviselő és két rendőr ügyének. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt nyomoznak – adta hírül a Nol.
Egy rendőrjárőr és társa feljelentése alapján indították a nyomozást tavaly, de a kaposvári ügyészség kétszer is megszüntette a nyomozást bizonyítékok hiányában.
Intézkedés
2012. februárban ittas vezetésen érték Kovács Józsefet, aki a Népszabadság szerint igen befolyásos képviselő volt (jelenleg az önkormányzat egyik szakbizottságának külsős szakértője) Kaposváron. Egy hónappal később – mondta Gálosi Sándor, az érintett rendőr – engedély nélkül vezetett Kovács. A második esetnél több száz méteren át üldözték autóját a rendőrök, egészen a háza garázsáig. Az esetről készült egy videofelvétel, amelyen az látható, hogy a politikus nem száll ki a kocsiból, hanem az autóval nekitolja a garázsajtónak az ellene intézkedő rendőrt. A felvételből a Nol csak képkockákat tett közzé.
A felvételen később egy beszélgetés is hallható, Kovács József ugyanis rögtön kérte a rendőr felettesének kiküldését. Beszélgetőpartnerének azt mondta, már "a múltkor is szólt a belügyminiszternek, pedig akkor... de ez most nem volt jogszerű". Kovács azzal érvelt, hogy otthonában nem intézkedhetnek ellene, amire a rendőr azt mondta, hogy ők már jóval korábban megkísérelték az intézkedést, csak a képviselő nem állt meg.
Következmények
A Népszabadság szerint a történtek következménye, hogy Gálosi Szabolcsot kivették az utcai szolgálatból, és sebességmérőnek osztották be.
Ő azonban járőrtársával együtt feljelentést tett: a Kaposvári Nyomozó Ügyészség el is kezdte a bizonyítékok gyűjtését, a folyamat azonban elakadt, mert időközben a rendőr külföldre költözött – meg is szüntették az eljárást. A főügyészség azonban helyet adott a sértettek panaszának, ezért a nyomozást mégiscsak folytatták.
A városi ügyészség bizonyítékok hiányában csakhamar megint lezárta a nyomozást, de a panaszosok újból a főügyészséghez folyamodtak, amely ismét eljárásra kötelezte a kaposvári ügyészséget.
Igazságot keres
Gálosi Sándor már nem rendőr, külföldön él: a Népszabadságnak azt mondta, felettesei lefeküdtek a politikusnak, aki már az első intézkedésnél megfenyegette azzal, hogy kirúgatja. Hivatali visszaélésért feljelentette azt a két rendőri vezetőt is, akik szerinte derékba törték karrierjét.
A korábbi főkapitány, aki ma már a Terrorelhárító Központnál dolgozik, azt mondta, az ő lelkiismerete tiszta, nem történt visszaélés. A Központi Nyomozó Főügyészség azonban hivatali visszaélés miatt nyomoz az ügyben.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20130327_Garazsajtonak_nyomta_az_ellene_intezkedo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!