2013/02/12

Szégyen! .......

"2013. február 11., hétfő
Szégyelld magad Budapest!

Szégyelld magad, hogy hagyod, hogy ez a kormány gúnyt űzzön a szegénységből, nyomorúságból! Szégyelld magad, hogy tespedsz, miközben több százan menetelnek, fagyoskodnak napokon, heteken keresztül! Érted is. A te jövődért, a te jólétedért is. És te még csak meg sem mozdulsz.
„Fukar kezekkel mérsz, de hisz nagy úr vagy!” Kétmilliós nagyúr, s azt hiszed, hogy te diktálsz a vidéknek is. De nagyot tévedtél, mint ahogy tévedtél mindig is. Mert ha a vidék éhezik, te is éhezni fogsz. Hidegben, hóban, fagyban. Úgy, mint azok, akik most a Kossuth térhez értek. És te rájuk sem hederítesz. Sőt!
Gusztustalan plakátot aggatsz, miközben önmagadnak tartasz tükröt. Karhatalmat vezényelsz, munkagépeket, nehogy szégyen érje „ékességedet”. Közben lapítasz az otthon langymelegében. De az ő nyomorúságuk a te nyomorod is, és a te gyomrod is egyre jobban korog, egyre hangosabban, egyre követelőzőbben. Csak még nem vetted észre, hisz’ szemedet és tudatodat jótékony homály takarja. Narancsszín homály.

Szégyelld magad Budapest!
Királycsináló lettél egy király nélküli országban, alattvalója gőgnek, hatalomnak, nyílt jogtiprásnak. Szövetségese lettél a gyávaságnak, hazugságnak, alávaló sunyiságnak.. Mert hallgatsz! Bűnösök közt cinkos, aki néma – tartja a mondás, s te most cinkos módon hallgattál. Hallgattál a Deák térnél, s hallgattál az Alkotmány utcában . Mint ahogy hallgattál 2006-ban is, amikor a múlt mocska borította lángba fényes utcáid, tereid. De te csak hallgatsz. Ugyanúgy, mint azok ott a folyó parti épület ódon falai között. A Dunánál. Cinkossá váltál Budapest! Vagy csak szimplán gyáva vagy? Gyáva vagy!

Szégyelld magad Budapest!
Én is szégyellem magam. Helyetted is. Pedig szeretlek, mint ahogy mindig is szerettelek. De most valami megváltozott, valami megszakadt. Mától valahogy nem tudom emelt fővel róni utcáidat, nem tudok úgy nézni rád, mint előtte. Mert ma megváltoztál Budapest és nem éppen az előnyödre. Ma sem álltál ki a szabadság, a demokrácia, a jog ügyéért. Az Ügyért. Azért, ami pedig a te ügyed is Budapest.

plajbász...."
Most találtam... Nem tudom ki az eredeti szerző... De hogy mélységesen igaza van az hétszentség! Én még hozzáteszem...- és szégyellje magát a vidék is, én is ez az egész ország! ... Szégyelljük mert engedtük mert tűrjük! Szégyellje magát a magát elitnek nevező értelmiség a munkás a paraszt is a kapitalista újgazdag arrogáns csűrhe is! Főleg szégyellje magát a politikai "elit"..nek nevezett bagázs is! Mind kivétel nélkül... mert tűrik, tűrték mert ők is hozzájárultak ehhez! Szégyellje magát az ellenzék is!...-Mert összefogás helyett alkudoznak, kirekesztenek, kizárnak, egyezkednek a háttérben...alkudoznak a MI sorsunkra bőrünkre a funkcióikért a székjeikért! .... Szégyelljük magunkat mi civil mozgalmárok is...Mert százakat alakítottunk...mert mind vezér akart lenni...mert mind okosabb akart lenni a másiknál! Szégyelljék magukat a hatalom kiszolgálói, talpnyalói a hivatalnokok...mert gerinc nélkül szolgamód kiszolgálják ezt az arrogáns gerinctelen rabló bandát!...Szégyelljék magukat a volt kollégáim a sorstársaim... mert lusták, érdektelenek voltak mikor kellett volna tenni kiállni magukért...magunkért! Én szégyenlem magam! ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!