2024/08/26

A faluszéli büdös patkánynak orbánnak!

 Te faluszéli büdös bunkó! Azt ejtetted ki a mocskos hazug etetődön, hogy....

"„A magyar törekvő fajta, mert mindig többet és jobbat akar, de nem mindegy, hogyan vagyunk elégedetlenek: van egy libsi elégedetlenség. Az egy nyegle, semmi se jó, ez is rossz, az is rossz. És persze mindig valaki más tehet arról, hogy az rossz. De van egy keresztény hagyománya is az elégedetlenségnek, és ez él Magyarországon. Én ehhez tartozom, állandóan elégedetlen vagyok: ez is jó, mert hat, az nagyon jó. De lehetne hét is, nem? Meg lehetne nyolc.”

"hat....hét, nyolc"... Mindig elégedetlen vagy te szarzsák úgy nemzethy keresztény módra. ... minél nagyobb hatalom, minél tovább...ha lehet örökké....és minél többet lehessen lopni csalni hazudni, urizálni, gazdagodni famíliástól KÖZPÉNZEN. Na így igaz a te elégedetlenséged te nemzethy keresztény elvtelen, gerinctelen hájas disznó. ... bocsánat a disznóktól!
Te nemzethy ganyékupac! Ezelőtt 20 évvel még te is "libernyák...diplomás kommunista" voltál, meg akkor is amikor a Soros pénzén Angliában tanultál, felépítetted a mocskos pártodat. Aztán lettél polgári, majd "illibernyák"... de magad sem tudtad mit is jelent, így váltottál nemzethy keresztényre. Bezonyám te elvtelen gerinctelen puhatestű! Na így jártasd a mocskos etetődet! Eljön ám az idő amikor a tek- falka sem fog tudni megvédeni a népharagtól.

2024/08/10

Kelet-Magyarországnak is van tenderkirálya: csak idén 56 közbeszerzést nyert el a cég

 GYOMAENDRŐDRE IS BETETTE A LÁBÁT! ... és a helyi vállalkozók? ? ?  


Szeptember 22-én már az 56. közbeszerzését nyerte idén a kelet-magyarországi közbeszerzések egyik sztárja, egy főként takarítással foglalkozó hajdúböszörményi vállalkozás. Az építési projektekkel is kacérkodó Tömb 2002 Kft. több szállal is kötődik a Fidesz holdudvarához, de korábban egy ingatlanbotrányban és egy szabálytalan közbeszerzésben is érintett volt. A cég bevétele az elmúlt öt év alatt 2,5 milliárdról 8,1 milliárdra nőtt, és idén 4 új telephelyet nyitott. A márciusban bejegyzett leányvállalata pedig egy 19 lakásos lakóparkot épít.

A Békés megyei Jankó János Általános Iskola és Gimnázium épületenergetikai fejlesztésére írt ki közbeszerzést a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. (NFSI) és a Klebelsberg Központ május végén.

A tenderre hat cég jelentkezett: a TÖMB 2002 Szolgáltató Kft., a BÓLEM Építőipari Kft., a Bácska Mérnöki Szolgáltató Kft., a Modinvest Épitőipari-Beruházó-és Kereskedelmi Kft., a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és az EVB Építő Korlátolt Felelősségű Társaság.

A befutó a hajdúböszörményi TÖMB 2002 Szolgáltató Kft. lett nettó 103,5 millió forintos ajánlattal.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a cég feladata lesz a tótkomlósi Jankó János Általános Iskola és Gimnázium energetikai korszerűsítése a KEHOP-5.2.2-16-2016-00028 azonosító számú projekt keretében, vagyis a beruházás uniós forrásból valósul meg. A munkálatokra azért van szükség, mert bár az épület(ek) az építési kornak megfelelő technológiai színvonalon épült(ek), a határoló szerkezetek nem felelnek meg a mai kor hőtechnikai és épületszerkezettani követelményeinek, így az épület(ek) jelentős hőveszteséggel működnek”.

Csak idén 56 nyertes tender

Az épületenergetikai beruházás a födémszerkezetek utólagos hőszigetelését, a homlokzati hőszigetelés javítását, valamint a fűtési rendszer korszerűsítését és egy villamos energiát termelő napelemes rendszer telepítését tartalmazza.

A TÖMB 2002 Szolgáltató Kft. alvállalkozókat is bevon majd az építőmesteri és szakipari részmunkákra, a gépész felelős műszaki vezetői feladatok ellátására, az építész felelős műszaki vezetői feladatok ellátására, valamint a napkollektoros, napelemes rendszer telepítésére és a gépészeti munkák elvégzésére is. Ez érthető is annak fényében, hogy a cég főtevékenysége az általános épülettakarítás. Ennek ellenére szinte mindent megnyer, amin indul.

A Közbeszerzési Adatbázis szerint a cég csak idén 56 közbeszerzést nyert összesen nettó 8,3 milliárd forint értékben.

Főbb megrendelői a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, a Békés Megyei Kormányhivatal, a Debreceni Egyetem, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, valamint a hajdúböszörményi és debreceni önkormányzat voltak. Ugyanakkor a Néprajzi Múzeum takarítását, valamint a Budapesti Műcsarnok és az Ernst Múzeum takarítását is végzi a cég honlapján olvasható tájékoztató szerint.

Kétségtelen, hogy a vállalkozás korábban is rendre tarolt a közpénzes pályázatokon. A Magyar Hang 2019 májusában az írta, hogy agyonnyerte magát a tankerületek uniós pályázatain a kelet-magyarországi közbeszerzések »nehézfiúja«, a hajdúböszörményi székhelyű Tömb 2002 Kft. Két hajdú-bihari és egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei tankerület iskolafelújításokra kiírt tenderein mintegy 650 millió forintnyi megbízást kaptak 2018-ban”.

A lap akkori számításai szerint ez azonban csak töredéke volt a 2018-as megrendeléseknek. Mint írják, a cég összesen 29 tenderen több mint négymilliárd forintnyi megrendelést kapott. A megbízók jellemzően fideszes önkormányzatok, vagy állami fenntartású, a kormányhoz lojális vezetők által irányított intézmények. Vetélytársai gyakran ugyanazok a cégek, de nekik csak ritkán terem babér  mutatott rá Magyar Hang.

Megsokszorozódott a bevétel

Természetesen, ahogy az lenni szokott, a tömegesen elnyert közpénzes megbízások jócskán megdobták a Tömb 2002 Kft. forgalmát. A cégbíróságon leadott beszámolók szerint

a kft. évi nettó árbevétele az elmúlt öt év alatt 2,5 milliárdról 8,1 milliárdra nőtt, az adózott eredmény, vagyis a nyereség pedig 46 millió forintról 1 milliárdra emelkedett 2019-re. Igaz, tavaly „csak” 574 millió lett.

A vállalkozás 2002-ben indult betéti társaságként, és 2010-ben alakították át kft-vé. Tulajdonosai Török Imre és Török Imréné, az Opten adatbázisa szerint pedig jelenleg 236 fővel működik.

Egészen 2019-ig egy hajdúböszörményi panellakás volt a cég székhelye, ám abban az évben átköltözött egy hatalmas épületbe, a város egy családi házakkal teli utcájába. Ez az épület már 2018 márciusa óta a kft. egyik telephelye volt.

A telephelyek száma szépen bővült az évek során: 2011-ben még csak egy tömblakás a Bocskai téren, majd 2016-ban egy családi ház a város szélén, 2018-ban a ma már székhelyként szolgáló nagy épület a Polgári utcában (ugyanekkor a Bocskai téri lakás kikerült a telephelyek közül). 2019 végén egy-egy ház a Káplár Miklós utcában és a Vásár téren, 2020 elején egy ingatlan a modern házakkal teli Külső-Debreceni utcában, majd három egymás melletti ingatlan a székhely szomszédságában, a Polgári utcában.

Idén májusban pedig további három új telephelyet jegyzett be a Tömb 2002 Kft.: a csupán helyrajzi számmal jelölt ingatlanok a számozásuk alapján egymás mellett találhatók valahol Hajdúböszörményben.

Bővülő tevékenységek

A területi terjeszkedést lehetővé tévő megnövekedett árbevétel minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy a cég az évek során folyamatosan bővítette profilját. Bár a fő tevékenységi köre a mai napig az általános épülettakarítás, az évek során elkezdett kacérkodni az építőiparral, és ennek megfelelő tevékenységi körökkel is bővült.

A 2012-ben felvett lakó- és nem lakóépület kivitelezése mellé például 2015-ben bejegyezték a tetőfedést, és 2018-ban az útépítést. Idén pedig már három építéshez kapcsolódó tevékenységet vett fel a Tömb 2002 Kft.: a vízi létesítmények építését, a műanyag építőanyag gyártását, valamint a fém épületelem gyártását.

2021 februárjában a vállalkozás örömmel tudatta a Facebook-oldalán, hogy egy új nyílászáró üzemmel bővülnek, ahol korszerű német automatizált gépsorokkal, német profillal, német vasalattal és európai szintű minőséggel fog folyni a termelés.

A profilbővülés miatt a cég egyre több építőipari közbeszerzést nyer: szeptember 22-én például az adóhivatal épületeinek energetikai korszerűsítésére kiírt bő 2 milliárd forintos tender felét csípték meg, a miskolci és a nyíregyházi NAV-ingatlan felújítását.

Rendszeresen kapnak megbízást a hajdúböszörményi önkormányzattól is: az idei legnagyobb a Fürdőkerti Szabadidőpark fejlesztése volt nettó 590 millió forintért. A projekt magába foglalja ökoturisztikai látogatóközpont és összekötő híd felépítését, a meglévő játszótér bővítését, továbbá az ún. Magyar Szürke Ház és Kocsiszín építését, valamint a kapcsolódó környezetrendezést is a leírás szerint.

Kissé fura, abszurd vagy csak vicces módon a Tömb 2002 Kft. nyerte el nettó 202 millió forintért 2018 júniusában Hajdúböszörményben a cég mostani székhelyének helyet adó Polgári utca csapadékelvezetését is, ahol akkor már 3 hónapja működött a kft. egyik telephelye. A munkálatok az önkormányzat honlapja szerint 2019 márciusában kezdődtek és 5 hónapot vettek igénybe  pont ezután költözött oda a cég székhelye.

Lakóparképítő leányvállalat

Idén márciusban bejegyzte a cégbíróság a Szép Házak – 6. Pillér Kft.-t, amelynek a Tömb 2002 Kft. a tulajdonosa, a Tömb 2002 Kft.-t birtokló Török Imre az ügyvezetője, és a székhelye szintén a Polgári utcában található. A Szép Házak – 6. Pillér Kft. főtevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele, de lakóépület építése és művészeti tevékenység is szerepel a repertoárjában.

A Tömb 2002 Kft. Facebook-oldalán reklámozzák a leányvállalat (valószínűleg első) projektjét: az 5 épületből álló, 19 lakásos Családbarát lakóparkot, amely Hajdúböszörményben épül.

A hirdetés szerint a mintegy 3500 négyzetméteres területen elhelyezkedő lakóparkban nettó 600 ezer forint/nm áron vásárolhatók 45 és 93 nm közötti lakások, amelyek 20% önerővel leköthetők.

Ingatlanbotrány, fideszes szálak

A Tömb 2002 Kft.-ről az Átlátszó is írt már korábban, akárcsak a Magyar Narancs vagy a Népszabadság. Nem véletlenül. A cég ugyanis egy botrányos, még az első Orbán-kormány idején történt ingatlanosztásban volt érintett, amelyen keresztül Halász Jánossal, a Fidesz-frakció szóvivőjével és frakcióvezető-helyettesével is kapcsolatba hozták.

2012-ben a Magyar Narancs írt részletesen a hajdúböszörményi TÖMB 2002 Kft.-ről, ami 2010 után sorra nyerte a különböző közbeszerzéseket, feltűnően sokszor versenytárs nélkül. A cég megbízásai nagy részét a a Hajdú-Bihar megyei önkormányzattól nyerte el azután, hogy a közgyűlés Fidesz-többségűvé vált, de az EMMI-nek is dolgoztak.

Ahogy arról  egy milliárdos tender kapcsán  2016-ban beszámoltunk, Halász az első Orbán-kormány alatt az Országgyűlés Társadalmi Szervezetek bizottságának tagjaiból létrejött, az állami ingatlanok civil szervezetek közti elosztását felügyelő, azok pályázatait elbíráló albizottság elnöke volt, a kedvezményezett civil szervezetek közül pedig több is Fidesz-közeli volt. Például a Magyar Diákok Kultúrájáért Egyesület (MDKE), amely 22 ingatlanhoz jutott; és a Derecske és Térsége Fejlődéséért Alapítvány (DTFA), amely megkapta a helyben kiosztott mind a 9 ingatlanrészt.

Az MDKE élén a pályázat beadásakor Balázs Ákos debreceni fideszes önkormányzati képviselő állt, a döntés idején viszont már Mező Barna, aki egyben a DTFA vezetője is volt. A botrány kirobbanása után az MDKE néhány ingatlant kénytelen volt visszaadni, de egyéb következménye nem igazán lett az ügynek.

Egy évvel később, 2002 elején azonban megalakult a hajdúböszörményi Tömb 2002 Bt., amelynek kültagja Mező Barna húga volt, két évvel később pedig a nő férje, Török Imre lett a cég ügyvezetője és beltagja. 2006-ban Hajdúböszörményben fideszes polgármestert választottak, Mező Barna és a családi vállalkozás karrierje pedig felívelt: Mező az önkormányzat városfejlesztési osztályvezetője lett, a Tömb 2002 Bt. pedig egymás után kapta a megbízásokat a fideszes országgyűlési képviselő, Rácz Róbert által vezetett megyei önkormányzattól.

Török Imre és felesége 2010-ben átalakította a bt.-t Tömb 2002 Kft.-re, amelynek neve – hajdúsági pletykák szerint  Török Imre vezetéknevének első két betűjéből, és Mező Barna monogramjából tevődik össze, mutatva a kettejük közötti rokoni kapcsolatot. Rácz Róbert akkor a Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal vezetője volt, Mező Barna pedig a kormányhivatal alá tartozó foglalkoztatási főosztályt irányította (és azóta újra).

1,5 milliárd forintos régészeti megbízást nyert egy Fidesz-közeli takarítócég

A debreceni Déri Múzeum régészeti tenderén lett befutó a takarítással és építkezéssel foglalkozó Tömb 2002 Kft.

A cég később azért került a hírekbe, mert úgy nyert el egy 70 milliós közbeszerzést, hogy a tenderen induló egyik versenytársa, az Épít-Takarít Bt. székhelye Török Imre lakcíme, tulajdonosa pedig Török Imre testvére volt. Másik vetélytársával, a DH-Szerviz Kft.-fel pedig korábban már nyert együtt közbeszerzést. A KLIK a Népszabadság cikke után belső vizsgálatot indított, majd új tendert írt ki, amin a Tömb 2002 már nem indult, és amit végül a Nova-Bau 89 Kft. nyert meg.

Érdeklődtünk a cégnél, hogy szerintük minek köszönheti a társaság a sikereit. Arra is rákérdeztünk, a kft. neve valóban a Török és a Mező Barna nevekből tevődik össze; hogy Török Imréné szül. Mező Erika valóban Mező Barna testvére-e, és hogy mindez mennyire befolyásolja/befolyásolta a cég eddig elért eredményeit. Azt is szerettük volna tudni, mit gondolnak arról, hogy a Hajdúság Simicskájának nevezték őket az elnyert tenderek sokasága és a vállalkozás felfelé ívelése miatt. Cikkünk megjelenésig azonban a kft. nem reagált kérdéseinkre.

Erdélyi KatalinKatus Eszter

Forrás: https://atlatszo.hu/kozpenz/2021/09/30/kelet-magyarorszagnak-is-van-tenderkiralya-csak-iden-56-kozbeszerzest-nyert-el-a-ceg/


2024/08/09

Hisztike petike és a celebkedés.

 Mit tett a nerhuszár hisztike petikétek? több mint 14 éven át szolgálta a tróger orbánt, nyalta bőséggel a ner mézescsuprát és vett fel havi átlag 6,5 milliós fizetéseket, együtt bulikázott velük. Aztán elvált tőle a neje és hisztike petikét ki.aszták a mézes csupor mellől, erre behisztikézett a senkiházi nerhuszár. Míg az a szarházi igencsak túl jól fizetve nyalta orbán KÖZPÉNZEN termetesre hízott valagát, addig mások TÍZMILLIÓS büntetéseket fizettek mert TETTEK a tróger orbán ellen. 

Behisztikézett, aztán a végletekig lebutított a győzikén a maunika show-n meg az igénytelen ócska celebeken  szocializálódott tömegnek előadott egy ócska celeb show műsort, végig haknizta az országot, .... Ki miből pénzelte a show műsorát? ... a sok millióba kerülő technikát színpadokat hangosítást kivetítőket... stb... egyéb cirkuszi kellékeket, kitelepülő pultokat, pólókat, jelvényeket... egyebeket, országos körutazást komplett stábbal saját filmessel fotóssal? ... Több SZÁZMILLIÓS összeg... 

Ez a senkiházi elkényeztetett bulikázós felékszerezett selyemfijjuka semmi más mint a ner ócska terméke  egy ócska politikai celeb....cirkusz a népnek...már akik vevők erre a senkiházira meg a cirkuszolására...  valakik által megtervezve, pénzelve... 

Eddig mit ártott az orbán bandának? ... Semmiiiiit! ... sőt!... még egyezkedik is velük. Viszont rengeteget ártott a VALÓDI ellenzéknek. 

Na rágódjon el ezen minden rajongó ha még a hisztike petike feszülős nacijának bűvöletében képesek rá.

2024/08/06

A becsület ára... veszíteni tudni kell.

 MÉDIALÓGUS - TÉNYEK, ÉRVEK, VÉLEMÉNYEK

A BECSÜLET ÁRA - mélyütéssel nyerni?
Nem akartam erről már írni, de sajnos muszáj beszélni róla.
Előszó
Édesapám azt tanította, ha csalással nyersz, akkor igazából vesztettél. Kapusként világ életemben sportot űztem a sportszerűségből, jó néhány alkalommal felbosszantva a csapattársaimat, amikor jeleztem a bírónak, amit csak én láttam, hogy bent volt a labda, és gól az ellenfélnek. De később ez átragadt a csapatra is, aztán, amikor egyszer feljuthattunk volna az első osztályba másodikként (csak az első jutott fel), mert visszalépett az egyik csapat, akkor úgy döntöttünk közösen, hogy nem élünk a lehetőséggel, mi a pályán szeretnénk kiharcolni a feljutást. (Másik évben ez sikerült is)
Azért írtam ezt a bevezetőt, mert ami az olimpiai ökölvívás körül kialakult, az finoman sem a fair play szellemében zajlik.
Tisztázzuk az elején, az algériai versenyző elindult az olimpián, és nem Imane Khelif tehet a kialakult helyzetről. Ő csak versenyezni akart. Khelif nőként tekint magára (tudom, tudom, ő algériai katona, ahol csak férfiak lehetnek - írta a mindmegettedekiköpteponthu).
Ide beszúrnám egy magyar biológus álláspontját:
"Szóval csak azt szerettem volna mondani, hogy az interszex állapotoknak semmi köze nincsen a társadalmi nemhez, a transzgender emberekhez meg a nemváltáshoz. A bokszolót nőként anyakönyvezték, nőként nevelték fel, nőként él, valamennyi versenyén nőként indult. Nem rájött, hogy "nőnek érzi magát”, nem operálták át, nem váltott nemet, semmit nem csinált. (Eleve teljes agyrém, hogy van, aki komolyan elhiszi, hogy Algéria transzokat küld az olimpiára.)"
Az is szégyenteljes, és ez elsősorban a sajtó felelőssége, hogy a közvélemény zöme szinte teljes mértékben figyelmen kívül hagyta, hogy Khelif is ember, vannak érzelmei, családja. Mintha csak Hámori Lucáról szólt volna a történet. Mintha az algériai sportoló csak egy darab rongy lenne, ami még portörlésre sem jó. Ez az igazi tragédia. Az emberiség tragédiája.
Iszonyatosan nagy a NOB felelőssége, hogy ez az áldatlan helyzet kialakult. Nem menet közben kell magyarázkodni, hanem az olimpia ELŐTT tisztázni mindenki számára, hogy ki tekinthető nőnek az adott sportágban. Aztán minden versenyző ennek tudatában indul el. (Gyanítom, igazából ők ennek tudatában indultak el, csak nekünk, az olimpia 16 napjáig ökölvívó szakembereknek okozott ez valódi meglepetést.) Tehát mind az olasz Angela Carini, mind Hámori Luca számára nem lehetett újdonság, hogy kicsoda Imane Khelif. Ha mégis meglepi volt, akkor nem tudom, milyen felkészülés állt e két versenyző mögött. A mai világban az a minimum, hogy felkészülsz a lehetséges ellenfeleidből, főleg a jobbakból.
Ha és amennyiben az olasznak és magyarnak kétségei voltak az algériai női mivoltját illetően, akkor már legkésőbb az olimpiai megnyitó után jelezniük kellett volna, hogy visszalépnek, ha Khelif indulhat a versenyen. Nem megvárva, hogy összesorsolnak-e vele.
Viszont mindketten elindultak, ezzel beleegyeztek az algériai indulásába is.
Nem akartam erről beszélni, de Luca iszonyatosan sportszerűtlenül viselkedett, olyan posztokat tett ki a saját felületeire, amiket később törölt is, és angol nyelven bocsánatot is kért ezekért. Majd a ringben is férfinak nevezte az ellenfelét.
A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a meccs után kezet fogott ellenfelével, és sportszerűen nyilatkozott Khelifről.
Itt kellett volna a történetnek befejeződni, és akkor úgy ahogy, Hámori Luca emelt fővel távozhatott volni az ötkarikás játékokról.
De nem így történt. Az orosz vezetésű nemzetközi bokszszövetség 50 ezer dollárt ajánlott fel annak, aki veszít Khelif ellen, plusz a magyar bokszszövetség is felajánlotta az egyébként 5. helyezést elérő Hámorinak a bronzért járó pénzjutalmat.
Ekkor írta meg közösségi oldalán a szintén 5. helyezett Kovács Richárd, hogy igazságtalannak érzi, hogy ő nem kapja meg a bronzérmeseknek járó járadékot. Tehát nem azt érzi igazságtalannak, hogy Luca kap, csak azt, hogy ő nem. Ehhez nem fűznék kommentárt.
Véleményem szerint azzal, hogy Hámori Luca kiállt az algériai ellen, azzal elfogadta a szabályokat. Azzal, hogy kiállt, példaképpé vált, de ha elfogadja az extra pénzt mind az oroszok vezette nemzetközi-, mind a magyar bokszszövetségétől, azzal elveszíti példakép jellegét.
Veszíteni tudni kell, mert azzal hosszútávon csak nyerni lehet.