2022/02/27

Volt egyszer egy menekült tábor... Nagyatád 1991.

 Emlékeztetni AKAROM az orbánista rezsimet mi lenne a dolguk! Egy emlékkel kezdem...

"30 éve lett Nagyatád Európa szíve. 1991 augusztusában nyílt meg a nagyatádi menekülttábor. Bő öt év alatt több mint 40 ezren leltek ott menedéket. Magyarok, horvátok és bosnyákok. Keresztények és muszlimok. Embertársaink.
Száznál is több névtelen, hétköznapi hős biztosította számukra a túlélést nap nap után. A hajlékot, az ételt, a gyógyszert, a nevelést-oktatást, és ami ezeknél is fontosabb, az együttérzést és a reményt.
Mert ezt diktálta a lelkiismeretük, az emberségük. "
Ez egy beszámoló a nagyatádi menekülttábor megalakulásának évfordulójáról. A volt laktanyám... 🙁
1991 - ben a Szerb-Horvát aztán Szerb - Bosznia háború idején rengeteg menekült érkezett Magyarországra Nagyatád - Barcs térségébe, de jöttek folyamatosan az egész Magyar - Horvát határon. Akkor a kormány a honvédség és a civil szervezetek összefogásával pár nap alatt a nagyatádi üres laktanyából egy komplett menekült tábort építettünk fel. ...kifestve, berendezve ágyakkal, ágyneműkkel, orvosi rendelővel, konyhával, iskolával... mindennel ami kellett ahhoz, hogy a menekültek emberi körülmények közt élhessenek. 5 évig működött szervezetten, flottul.
....és az orbán banda? ... ha a helyi civilek, önkormányzatok nem segítenének az Ukrán menekültek még mindig az árok szélén a szabad ég alatt áznának fáznának, mert az orbán ócska csicskásai a saját fényezésükkel, ócska fotókkal vannak elfoglalva... pl. rezsi pacal szilárd a hm államtitkára ugye... Na orbán ócska csicskásai!... tábornokból lett orbán csicskás honvédelmi miniszter úr... és kedvenc tábornoka MH parancsnok úr!... lehet példát venni a valóban nagy elődökről!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!