2018/06/28

"...a tábornoki jellemet nem a csillagok száma mutatja..."

Vadai Ági írta 2015 június 27-én, én megosztottam és írtam hozzá 2015 június 28-án. Ma az akkori vezérkarfőnök...az orbán rezsim honvédelmi minisztere. Megkapta a hűbérjutalmát. ...és akkor ugye igaza volt Áginak és nekem is. Ennyit a magyar honvédség tábornoki karáról a becsületről a tisztességről.............és ez a volt vezérkarfőnök ma már honvédelmi miniszter volt az, aki az akkori honvédelmi miniszter hende csaba mellett állva "katonához méltatlannak" nevezte 2012-ben mert kiálltunk a járandóságunkért a jogainkért.

Csak úgy példaként említem...Valamikor az 1990-es évek elején az akkori USA elnök a költségvetési hiány csökkentése érdekében az USA haderő veteránjai járandóságait is jócskán lefaragta volna. Az akkori USA vezérkar tábornokai meghallgatást kértek tőle és kaptak...Ott a következőt közölték az USA elnökével..."Elnök úr! Ezek a veteránok harcoltak a hazájukért és szolgálták azt. A legdrágábbat az életüket adták a hazájukért. Ha ön elveszi a járandóságaikat, mi itt letesszük az ön asztalára a tábornoki vállapjainkat." ..... és az USA elnöke NEM csökkentette a veteránok járandóságait. ...Talán csak legenda?... nem hinném, mert akkoriban a világot bejárta a hír... Na valami ilyesmi az igazi parancsnoki, tiszti, tábornoki tisztesség és becsület!

"Régen szokták mondani, -"Egy társadalom leghűbb tükörképe a hadserege." Nem ma kezdődött. A Magyar Honvédség már régóta olyan állapotban van mint a társadalom az ország maga. Hű tükörképe minden téren. Mondom...Minden téren! ...és egyre inkább olyanná vált. Ami miatt ez senkinek nem tűnik fel, az a Honvédség sajátosságából adódó zártsága. Beteg a társadalom, beteg a Hadserege. Korrupció, hajbókolás, talpnyalás, sógor koma cimbora, szolidaritás az egymásért kiállás hiánya és sorolhatnánk estig. Többen mondtuk és mondjuk ha van rá lehetőségünk itt ott néha, de senkit nem érdekelt soha. Mondjuk írjuk saját magunknak. A Hadsereg már rég a politikusok áldozata fogja. A vezérkar a tábornoki kar az épp aktuális miniszter kénye kedve teljesítésével van elfoglalva. Szorgalmasan bólogatnak. A Honvédség különben is olyan nyócadik gyerek. A lőtéri kutyát nem érdekli. Oda tesznek egy idiótát miniszternek aki jól elvan ott, lényeg hogy ő miniszter jó fizuért és haggyák őt békibe. A vezérkarnak pedig ez jó így. Eljárnak gyakorlatokra nézelődni aztán "minden nagyon szép, minden nagyon jó". Milyen áron? Lent az alakulatok az alegységek hogyan szenvedik meg? Kit érdekel? Kirakat politika. kifelé szép, belül rothad. Ennyi."

Vadai Ágnes
Teljesen világos, hogy óriási baj van a Magyar Honvédségnél. Az elmúlt öt év folyamatos pénzhiánya, a politikai ostobaság és a szakmai talpnyalás mára azt eredményezte, hogy nincs olyan hét, hogy ne érkezve valamilyen rossz hír a hadsereg háza tájáról. A tárca politikai vezetése már annyira kínos, hogy nincsenek rá szavak. De felvetem azt, hogy hol van a Magyar Honvédség katonai vezetése? Miért nem szólnak a miniszternek, hogy nagy a baj? Ha meg szólnak és nem történik semmi, akkor miért katonai vezetők még mindig? A Magyar Honvédség tábornoki karának egy része egyetlen nyamvadt tábornoki csillagért hajlandó bármit megtenni a jelenlegi politikai vezetésnek???
Tegyük világossá: még a tábornoki csillag sem fedi el, ha valaki nem más, mint szolgalelkű talpnyaló. Semmilyen csillag nem fedi el, ha valaki fontosabbnak tartja saját kis karrierjét, mint a katonáit. Emlékeztetni szeretnék arra, hogy a tábornoki jellemet nem a csillagok száma mutatja, hanem a katonákért érzett vezetői felelősség. Ez pedig különösen mostanában igaz!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!