2015/11/13

Korrupció ellenes ügyészség Románia. - Magyarország??? .....

Vajon Magyarországon miért nincs ilyen -Korrupció ellenes ügyészség???.... Sőt...egyesek szerint Miért nem kell? A fidesz szerint nincs rá szükség. Vajon miért is nincs? Mert korrupcióban valóban jól teljesítünk? A világ dicstelen élvonalában vagyunk a korrupciós ranglistán. Tehát ...A VILÁG EGYIK LEGKORRUPTABB ORSZÁGA VAGYUNK. Vajon hány ezer politikust, hűbéres tartóztatnának le Magyarországon? Hány 10 MILLIÁRD Forintot kellene elkobozni, zárolni? Attól tartók a Magyar politikai "elit" szinte teljes egészében börtönben ülne a hűbéreseikkel együtt. Új börtönt kéne építeni. Érdemes elolvasni a cikket és megnézni a SZAVAZÁST is. Az idézetek a cikkből valók.

"2002-ben hozták létre a román korrupcióellenes ügyészséget, azóta három betű miatt cidriznek a húsosfazék közelében ólálkodó politikusok, tisztviselők: DNA (Direcția Națională Anticorupție). A hatóság látókörébe a közepes és magasszintű korrupciós esetek állnak, tehát csak 200 ezer eurós vagyoni kár vagy 10 ezer euró feletti áruérték esetén lendülnek akcióba továbbá olyan személyek esetében – függetlenül a mutyi összegétől -, akik a társadalom életét kiemelt súllyal határozzák meg. Ilyenek például a kormánytagok, államtitkárok, szenátorok, polgármesterek, tábornokok, tehát a korábban érinthetetlen nagyemberek. ........ tavaly összesen 1138 embert tartóztattak le a DNA nyomozását követően, köztük Andrea Nastase korábbi román miniszterelnököt is. .....DNA kopói nem állnak meg a román államhatárnál: a vádhatóság idén 190 millió euró, gyaníthatóan bűncselekményből származó vagyont zárolt, a korábbi években korrupciós ügyekben született jogerős ítéletek nyomán pedig 310 millió eurót koboztak el ügyészei."
"TI: a korrupció lehetőségei központosultak
A TI ( Transparency International ) : Az uniós források korrupciós kockázata Magyarországon című tanulmánya szerint az Európai Unió évente mintegy 1000 milliárd forintot juttat az országnak fejlesztési célokra. Enélkül Magyarországon sem növekedés, sem közberuházás nem lenne. ( Értitek ezt szarabbik jobbikosok, fidesz bárányok??? Megj.-By ÉN. ) A szervezet közpénzügyi programvezetője a tanulmány bemutatóján arról beszélt: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2014-es megszűntével a fejlesztések irányítását végző hatóságok a minisztériumokhoz kerültek, a központi koordinációt pedig a Miniszterelnökség látja el, ezzel a korrupció lehetőségei központosultak. A TI egy külső szakértője szerint a korrupció nem csak forrásokat von el más fejlesztésektől, hanem rossz mintát is ad, miszerint a siker nem a valódi teljesítményen múlik." .http://24.hu/kozelet/2015/11/12/magyarorszag-lassan-belelephet-romania-levetett-cipojebe/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!