2014/12/29

Elkeseredés szülte.

Egy elkeseredés szülte írás egy régi kedves Ismerősömtől Barátomtól Harcostársamtól. 
Csak olvassátok aztán értsétek is. Aztán?... gondolkodjatok Ti naaagy civilek, Ti naaagy pártoskodók, Ti naaagy ész osztók, Ti naaagy messiások, Ti ...Ti fiatalok és Ti öregek.... De aztán értsétek áááám!

Írok, mert írhatnékom van. Írok, mert hányingerem van, nem kicsit, de nagyon!
(No, nem azért, mert szülni fogok, de most itt viccnek nincs helye.)
Ki akarom ordítani magamból a gondolataimat!
Dühös vagyok. Egy vagyok a sok közül, a végtelenül szomorú, még normálisnak megmaradt, de nagyon elkeseredett magyar emberek sokaságából...
Ha a jövőben hiányoljátok a tőlem megszokott hírek osztását, hát nem, vagy csak nagyon kevés, kivételesen jó írást fogok közzé tenni. Semmi értelmét nem látom, hogy keringjünk itt magunk között, és mit értünk el ezzel eddig is ? Ötödik éve az égvilágon semmit!!!! Ötödik éve!! És a helyzet csak rosszabb lett, lassan visszafordíthatatlanul rosszabb, sok-sok elpocsékold idő és energia..Négy évig lelkesedtünk, tettük, amit tehettünk, szervezkedtünk, bíztunk, reméltünk, majd pofára estünk Isten tudja hányszor, de feltápászkodtunk..., majd kezdtük elölről, illetve folytattuk. Mindig láttunk egy kis fénysugarat, mindig visszatért a sokszor elveszettnek látszó Remény! Hogy EGYÜTT erősek leszünk, és véget ér e hatalom pusztító ámokfutása!
Ami itt a fészen folyik napok óta, az hűen tükrözi a magyar állapotokat, amiben én már nem óhajtok részt venni!! ( legalábbis itt nem!! )
Olvasgatok...., megrémülök,fáj a lelkem, dühöngök! Talán ennyire megosztva még sosem voltunk,saját köreinkben!!! pedig évek óta ez dívik! Bíztam a net-es tüntetés után, hogy jön egy nagyobb, még erősebb tömeg, hogy feltámad a tenger, a népek tengere - ahogy a költő mondja.
És mit látni, mit olvasni bármerre járok? Gyűlölet gyűlölet hátán, ember ember ellen, de ami rettenetes, ennek nem a fidesz a tárgya!! (legtöbbször)
Nem! Most kirekesztősdit játszunk! Nem kellenek a pártok! Nem kellenek a zászlók! Kellenek az emberek tömeget képezni, bármikor és mindenhol, de nem vallhatják be hovatartozásuk! Csak civilek kellenek, és bár pártok, szimpatizánsok adják az emberek többségét, de hazudjunk azt, hogy civilek vagyunk!! Nincs jogosítványunk, hogy őszintén felvállaljuk magunkat, legalábbis ezt sem akarják a tüntetést szervezők!!
A pártok utálják egymást, inkább egymás ellen dolgozik a többség, mint orbán ellen! Elképesztő!!!! Az különösen, hogy Gyurcsány nagyobb téma, legeslegnagyobb ellenségnek kikiáltva, megelőzve orbánt is!!! Nooormálisak vagytok ti, gyűlöletből táplálkozók??
Ó, mennyire végtelenül kitanult, okos a fidesz, milyen jól ismeri az embereket! Elég egy gyurcsányt bedobni, és erre ugranak, rágják a milliószor lerágott csontot, sőt marakodnak, ki tud még nagyobbat belerúgni!! Így már nem is téma a korrupció, Paks, a szegénység, a maffia kormánytagok és többiek!!! Ügyesek! És az emberek ezt az elterelést.. még mindig beveszik... Elvégre irtózatos nagy bűnöket követett el Gyurcsány, ezek közül talán a legnagyobb, hogy nem pusztult bele az ellene elkövetettekbe, amibe mindenki más talán igen.
Elgondolkoztam. Valamikor együtt voltunk, mi EMBEREK, a mai semmirekellők, illetve csak mutatványra kellők!! Jó barátságban voltunk helyi szinteken, mindegy volt a párt színe, emberek voltunk "csak" és hasonló gondolkodású embereket láttunk magunk körül, egy volt a CÉLUNK! Mi lett ebből mára??
Csak a gyűlölet maradt. Saját városomat hozom példának.Itt nem kell a DK-s az Együtt-nek, nem kell az mszp-nek és így tovább, mert a dékás az fúúúúúúúúj, és így tovább..., pedig az EMBER ugyanaz az ember maradt (többnyire) aki volt! Iszonyú energiákat fordítunk a másik ellenzéki lejáratására, a FELADAT helyett!!
Én ugyanaz az ember vagyok, aki négy éve elkezdtem a harcom, és nem ez számít?? Tudom, az érdekek....Rengetegen behódoltak a fidesznek, talpnyalók lettek sokan, számomra emberi mivoltukat elveszítve. Alattomos, aljas, megbocsáthatatlan játszmájukat játszva...
DE! Kikérem magamnak, hogy ha én egy tüntetésen részt veszek, mint magyar állampolgár, nekem bárki is meghatározza, mit vihetek magammal, netán mibe öltözzek?? Az emberek sokszínűek,és egy ilyen borzalmas rendszerben, melybe így bizonyára előbb-utóbb belefulladunk, el kellene fogadni mindenkit, olyannak amilyen, zászlóval vagy nélküle! Ki merészel felettem parancsolni, pláne olyat, ami minden józan ésszel ellentétes??
Hogy merészelnek hirtelen előbukkant civilek azt mondani, hogy dobjuk ki az elmúlt 25 évet, és öntsük ki vele együtt a gyermeket???
Dolgoztunk, küzdöttünk, hogy jobb legyen a jövő nemzedéknek, és most ezek az emberek azt mondják gúnyosan,mit akarnak EZEK, kiöregedett vénségek sokan????? Igen. Mondjuk a magunkét, mert éltünk, sok mindent megéltünk jót és rosszat is, ÉRTETEK, fiatalok!! Értitek?? Igen! Mi nem menekülünk (sok okból nem), de nem akarjuk hagyni a múltunkat, jobbat szeretnénk,és azt, hogy ti sem menjetek...
Nem akarjuk veszni látni, amiért keményen megdolgoztunk!!
Ja, és ne felejtsétek, inkább tudjátok! Megöregedtünk - lehet, de hülyék nem lettünk!!
Ezen belső harcot látva azt mondom én, a "harcos", hogy így, ilyen körülmények között egy tapodtat sem fogok mozdulni, hogy köztetek lehessek a "nagy" tüntetésen, ahol kisded játékaitokat játsszátok a mi bőrünkre, a saját dicsőségetekre!! (tisztelet a kevés kivételnek).
GONDOLKOZZATOK, beszélgessetek az emberekkel, hallgassátok meg, ŐK mit akarnak,
és főként legyen vége a gyűlöletnek!!!
(emlékeztetnék, aki elfeledte, ki uszította embert ember ellen!! de óriási a mi, mindnyájunk felelőssége is, ez alól kevesen vonhatják ki magukat)
bocsánat, ha hosszúra sikerült az írás:
egy egyszerű, nagyon szomorú átlagos magyar embertől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!