2013/05/31

2013. 05. 31-én 21.00-kor nyitószöveg .....

Íródott Katalin Katona szervező által, 2013 Május 31-én 21.00 - itt: https://www.facebook.com/events/420535237958169/


Katalin Katona
Szép estét Mindenkinek!
Megint péntek.....és milyen PÉNTEK?!.....Normál esetben az ember viccesen csengő hangján eldalolja önfeledten az ünnepeltnek a Boldog születésnapot dalocskát, amin az ünnepelt a "borzalmas" előadás ellenére is elmosolyodik és kicsit meg is hatódik, mert milyen szép, hogy gondoltak rá születése napján.... Vagy a facen felraknak neki egy tortáról készült képet, sablon szöveggel, esetleg vicces képet,.. mert van aki attól fakad könnyekre. Fejeken ez a furcsa szülinapi varázsló sapka, szájakban az a hangot kiadó ...fujóka,... amiből papírcsík jön elő, ha megfújja az ember istenesen. Koccintás, mosoly, estére egy kis "hangulat".. és ajándékok, amik fele tök felesleges.....

Na de ez ugye nem ugyanaz, mintha mondjuk én..vagy te érnél el az 50-be. Mert, hogyan is hasonlíthatnánk magunkat egy Istenséghez, aki leszállt közénk a mennyekből,.... Mondják, hogy.... Mária egyszer megállt... -még régen- Felcsúton, és azt mondta:.. nagy ember jön még el innen közétek, és lám.....!.. De még abban sem vagyok biztos, hogy vajon ő csak isten fiacskája?,... vagy maga a Nagy Teremtő?.... Az biztos, nem gyarló földi halandó. Turulba született 50 évvel ezelőtt,... ahogy minden igaz magyar. És talán édesanyja méhében sem úszott arra, amerre a .... halak szoktak.

Szóval nem is tudom, hogy az ilyen ember hogyan köszönthető fel születése napján. Nyilván csodálatos lesz este a templomban a hálaadó ima a jó Istennek,.... hogy van nekünk ez a Bölcs Vezető. Na de ha ő maga a Jó Isten, és aki őt támadja az a Sátán csábításának enged, akkor neki köszönjük majd meg, hogy ő van nekünk?...Hogy is van ez?... Ezt az én buta ballibes agyam nehezen dolgozza fel,... nyilván mert fertőzött.... De nem kevés ez az egyetlen elmondott ima???.... Miért nem az ország összes templomában mondják el születése órájában az imát? Szerintem az is nagy hanyagság, hogy nem épült a tiszteletére egy hálaadó Bazilika, amiben ha éppen nincsen imádság hozzá, akkor labdarúgó mérkőzéseket lehetne rendezni?!....Debreceni stadion már is stortnó!... Bevezethetnék, hogy minden 50-kor megkondulnak az országban a harangok... egy éven át. Utána meg 51-nél. 60 után nem tudom mi lesz,...de azon ráérünk majd akkor tépelődni.

A főváros vezetését se igazán értem. Hiszen ezen a Nagy Napon, nem az lenne a természetes, hogy Tarlós utasítására a BKK elindít egy 50-es számot viselő trolijáratot? És valahol a városban, a Vezér szerénységét dicsérve egy 30 méteres lovas szobrot is illett volna állítani.... és akkor mindenki láthatná, hogy épülhetett volna 50 méteres is,.. ahogy az járna neki?.. de a Kedves Vezető szerény,..talán beéri kisebbel is..... Vagy annak is itt lett volna az ideje, hogy a Parlament terét a rebellis Kossuthról végre a méltó személy nevére kereszteljék át. Ezekben a "nevezésekben" nagy gyakorlatuk van.....ám.

És azt se igazán értem, hogy az állami és önkormányzati munkahelyeken, csak úgy bemennek és dolgoznak az emberek,... mintha semmi nem történne,.... mintha ez is csak egy olyan nap lenne, mint a többi. Sehol egy vállalati buli,... ahol csasztuskák és egyéb remekművek versenyében dicsérnék Nemzetünk Géniuszát a jeles alkalomból. És az általa kinevezett, a területhez ugyan nem értő, de megbízható vezérigazgató elvtársak hosszan méltathatnák a Nagy vezető érdemeit és kiválóságait, amin a dolgozók meghatódnak,... az asszonyok pityeregnek is egy kicsit,.... a férfiak szeme is párásodik és állva ütemes tapssal éltetik a haza megmentőjét.

Mélyen felháborító, hogy a média is alig-alig emlékezik meg a jeles napon arról a személyről, aki kivezette a médiát a kétkedés sötét alagútjából és világos kordonjaival kijelölte a helyes haladási irányt számukra... Levette a vállukról a gondolkodás terhét,... sehol egy teljes oldalas kép a címlapon. Sehol egy ünnepi műsor rádióban, tévében a Kedves Vezetőnek hálát adva a létezéséért.... Ha az én szívem elkeseredik ennek hiányától, akkor vajon Ő, aki értünk él és dolgozik reggeltől késő éjszakáig, hogyan élheti meg ezt a szörnyűséget?.. Ki a felelős ezért?

És hol van az Ifjúság? Az iskoláknak utcákra, terekre kellett volna vonulniuk az iskolai ünnepség után, hogy a Kedves Vezető tiszteletére fújják üde mámoros ajakkal az Összetartozás vidám és csodálatosan szép dalát, amit a Vezér direkt nekünk rendelt meg. A nagyobbak már önállóan írhattak volna verseket, ódákat, dalokat Nemzetünk Édesapjának... Az áhítat ülhetne ki arcukra a Jótevőnk nevének kimondásától is! Szegény Kerényi....igazán megrendezhette volna.....

Most itt vagyunk... tűzpiros betűvel írva fel az égbe az 50-es számot és Szeretett Vezetőnk nevét,... de ez kevés. Ez semmi.... Ennél ő jóval többet érdemel!!!... És bizony,... ha valóban azt kapná amit megérdemel, rendben is lenne az az 50.

Azért a tegnapi "fellépését" se hagyjuk ki.....Orbán Viktor tegnap kijelentette, hogy Magyarországot kivezette a napfényre!....Érzitek?....hogy tűz reánk az ő napfénye?,... arról nem beszélt,hogy a túlzott deficit eljárás alóli kikerülésnek nagyon nagy ára volt, és ezt a bérből és fizetésből élők és a legrászorultabb réteg fizette, fizeti meg.
Ezt a kis momentumot nem hallottam a beszédben,... pedig ha valakiket ünnepelni kellene az a MAGYAR NÉP!!!,.. aki megint némán tette a dolgát,... és hagyta hogy még több bőrt nyúzzanak le róla.
Nem köszönte meg az ország lakóinak áldozatvállalását,... nem azt mondta, hogy nem ezt ígértem, de Ti megmutattátok!... azt mondta: Ő vezette ki Magyarországot a napfénybe.... Ha másért nem, ezért bukjon el ez a szedett-vedett bűnszövetkezet, amit Fidesz-KDNP-nak neveznek!!!
Szégyelld magad Orbán Viktor!...

Égjenek hát a gyertyáink, mécseseink! Segítsen fényetek az összefogásban, az összetartozásban.....s, hogy 2014-ben nem "ünneplünk" 51-t !!!


...és büszke vagyok rá hogy személyesen ismerem. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!