2019/02/25

Azt mondod..."Nem politizálok...Nem érdekel a politika..."

Azt mondod..."Nem politizálok...Nem érdekel a politika..."
Akkor téged nem érdekel semmi, nincs és nem mondasz véleményt semmiről ami körülötted zajlik, neked minden jó ahogy....
Csak a tisztábban látás végett. Politika = Közügyek, Politikus = Közügyekkel foglalkozó. A "Polisz" Görög szóból ered. Tehát aki "közügyekről" beszélget, véleményt mond, az máris politizál. Közügyekkel pedig mindenki foglalkozik és mindenkit érint. Közügy az oktatás az egészségügy a közlekedés a bolti árak a nyugdíj a munkahelyi viszonyok a közszolgáltatások a közhivatali állapotok az óvoda a közbiztonság a honvédelem... tehát tulajdonképpen minden ami egy kisebb vagy nagyobb közösséget érint. Érteni nem is nagyon kell hozzá, egyszerűen csak látni, hallani, beszélgetni róla, véleményt alkotni....elgondolkodni rajta. Az "érteni hozzá" egyszerűen "csak" azt jelenti, összefüggéseit átlátni, mélységeiben látni, aktívan foglalkozni vele....

"
Az elmúlt 30 évben a politikusok kisajátították a politikát, mondván ez az ő dolguk. Egyetlen kormányzó párt se törekedett arra, hogy tudatosítsa a lakossággal és a felnövekvő nemzedékkel, hogy a politika nem a politikusok kiváltsága. Jelenleg se futottam bele olyan beszédekbe, vagy írásokba, ahol a közügyekben való aktívabb részvételre buzdítanának, kihangsúlyozva, hogy ez nemcsak a 4 évenkénti szavazásra vonatkozik."

"Olyan fennkölten hangzik, hogy "társadalmi részvétel", pedig alapvető dolgunk lenne!"

"Öntudatról, ha már megemlítettétek.....rajtunk is múlik, ahogy itt is látszik a neten, egyesek, kikérik maguknak, hogy eléjük kerüljön az amit az ismerőseik megosztanak, mert annyira sem képesek, hogy megtanulják helyesen kezelni a saját oldalukat! Ha erre nem képesek az emberek, akkor ne már a politikusokat okoljuk azért mert mi képtelenek vagyunk nyitottak, vagy gondolkodók lenni! Egy pl...a dán munkások, dolgozók soha nem várnak a politikusokra..viszont erősen kritizálnak, felháborodnak, tiltakoznak minden olyan ostoba politikai terv ellen ami nincs átgondolva, ami az Ő megkérdezésük nélkül akarnak elkövetni! Náluk is esedékes a nyugdíjkorhatár emelése a dán politikusok szerint...a dán televízió meghívott politikusokat különböző munkahelyekre, hogy próbálják ki, milyenek a munkakörülmények, mennyire "tűrhető" hosszú távon egy munkafolyamat! A politikusok igen meglepődtek (fiatal és idősebb egyaránt, jellemzően a fiatalabb politikus forszírozta a hosszabbítást, miközben majdnem belerokkant a bemutatott szalagmelóba a hűtőházban).Bemutatták a munkások, hogy amiről a politikusok hablatyolnak, az egy képtelenség! .... Igen tudom nálunk nincs független televízió, épp ezért nem kell megvárni amíg mások megmozdulnak, mindenkinek van esze, gondolkoznia kell! Az öntudat a mi felelősségünk, és nem a politikusoké, vagy egyéb állatfajoké! Azért hívják ÖNTUDATNAK!"




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!