2015/09/26

“Nagy csatát vívnak...” Rendőrök - Katonák és megbecsülés.




Ma délelőtt megint olvastam valamit itt a frászbukon egyik volt kollégám által megosztva. Ki is csapta nálam a biztosítékot rendesen.
Egy felhívás volt és így kezdte, -"Kérünk minden Magyar embert hogy ossza meg!"...majd folytatta..."....Talán a Ti ismerőseitek/barátaitok/családtagjaitok is lent vannak a határokon, ahol nagy csatát vívnak értünk! "
Na ez csapta ki a biztosítékot nálam. -"....nagy csatát vívnak értünk" ...Értitek? "...nagy csatát vívnak...."
Válaszoltam is izibe indulatból ezt:
"Komolyan mondom eszem ...meg az is...megáll! "...nagy csatát vívnak értünk..." Hol a bánatos f....omba osztán kivel nagycsatáznak? A drótkerítéssel? A fegyvertelen menekültekkel? Vagy mi a bánatos f...ommal? Katonák Rendőrök! Ott vannak és teszik amit parancsba kaptak. Ennyi és nem több, nem kevesebb. Megbecsülés és tisztelet nekik... A hétköznapokon is ám a bánatos isten kerengesse körbe! De ez mit itt egyesek túl lihegnek ez már gyomorforgató. Mikor három éjjel három nap derékig érő hóba a mezőn villanykábeleket raktunk helyre hogy legyen villany? Mikor árvízből mentettek? Mikor tökig sárból a a répát hordtuk ki a földekről? Mikor csak Katona volt az utakon hogy a tökig érő hóból falvakat szabadítson ki? Mikor a Szerb - Horvát háború idején a családunk nem tudhatta hol vagyunk egy héten át? ...mert a határon kellett lenni hogy a nép nyugodtan alhasson? A kurva isten felénk nem nézett. Egy kurva köszönömöt nem kaptunk. Az természetes volt ugye? Most "nagy csatát vív...mi hőseink".... Mikor Pesten gyújtogató Tv székházat romboló csürhe ellen védték Pestet? Akkor ugye voltak "mocskos zsaruk..." Sőt még ők lettek a bűnösök mert tették a dolgukat. Lettünk mi "Kádár huszárok" ... Kollégák, volt kollégák, utódok! Majd akkor lelkesüljetek az ilyen gyomorforgató túl lihegett faszságokon, mikor vége lesz ennek az egész szarnak és újra "ingyenélő katonák, mocskos zsaruk, esetleg évek múlva ti majd "orbán huszárok" lesztek. A többit nem írom ide, mert az már lázításnak minősülne. De csak kérdezek mégis? Kiknek a parancsait hajtjátok végre? Ők vajon gondoskodnak e rólatok tisztességgel? Megbecsülnek e titeket? ...azok akiknek kötelességük lenne?......A hétköznapokon is a "mi fiaink a mi hőseink" lesztek e majd?..mikor kértek tisztességes megbecsülést?..akkor is?"

Mert hát tudom én... Jól esik az odafigyelés a törődés a megbecsülés azoknak a Rendőröknek, Katonáknak odalent a határon. Kinek nem esne jól? Azt is tudom... Szép dolog a segíteni adni akarás. Így is kéne ezt rendes normális helyeken mindig.
Nade ez a túl lihegett agyaskodás?... "...nagy csatát vívnak...." ??? Aztán ki a bánatos izémmel vívnak "nagy csatát"?..... De tényleg! A Fegyvertelen menekültekkel? A drótkerítéssel? Miféle ellenség hódító orvul támadó galád had tette be lábát szeretett szép hazánkba kivel "nagy csatát" kell vívniuk?
Tudom ééén... Nem könnyű a fiuknak lányoknak odalent távol családtól otthontól. Na de azé ne essünk má túlzásokba ha lehet.
Épp elég SOKK hogy pártunk és kormányunk jócskán túl teljesít túlzásokba.
Legalább mi a nép maradjunk má a realitások talaján.
Na meg ez a hirtelen jött naaagy naaagy "megbecsülés tisztelet a mi fiaink a mi hőseink" izék?... Ez má nagyon büdös így. Írtam már erről...
Ha ez a nagyon segíteni akaró hon társunk, kire ilyen nagyon rátört a Rendőreink, Katonáink iránti megbecsülés vágy... ha esetleg azt írja pl. "A Mi tisztelt Rendőreink, Katonáink odalent a határon teljesítik szolgálatukat, teszik a kötelességüket, mert parancsot kaptak. Akiknek dolga kötelessége lenne gondoskodni róluk, ezt nem teszik tisztességgel. Segítsünk ezeknek a fiuknak mi  a hon polgárai....." ...Na ha így kezdi, azt mondom... "Eeez igen! Tiszteletet érdemlő. " De így van valami ebben a felhívásban ebben a hirtelen jött naaagy naagy megbecsülésben ami hiteltelenné teszi amitől bűzlik az egész. Ez nem a Rendőreink a Katonáink megbecsüléséről szól.
...Így újra csak idézni tudom a fentebb idézett "hirtelen felindulásomban írt hozzászólásom utolsó mondatait...
"mikor vége lesz ennek az egész szarnak és újra "ingyenélő katonák, mocskos zsaruk, esetleg évek múlva ti majd "orbán huszárok" lesztek. A többit nem írom ide, mert az már lázításnak minősülne. De csak kérdezek mégis? Kiknek a parancsait hajtjátok végre? Ők vajon gondoskodnak e rólatok tisztességgel? Megbecsülnek e titeket? ...azok akiknek kötelességük lenne?......A hétköznapokon is a "mi fiaink a mi hőseink" lesztek e majd?..mikor kértek tisztességes megbecsülést?..akkor is?""

Írtam én ma a Frászbukon. Néhány hozzászólás onnan:

 György: Családjaik, barátaik hőseik lesznek. Most is azokért dolgoznak!


Lajos István Kulcsár: Így igen. Azoké örökké. De sajnos nem az ilyen időleges "rajongóké" és azoké sem kiknek megbecsülni kötelességük lenne a haza szolgálóit.


György: Lajosom ez így vagyon, ahogy írod!
   

Lajos: Szívemből szóltál druszám!!
Péter:
Én ugyan nem láttam, de most már többedszer hallom, olvasom, hogy súlyos gondok vannak a határra vezényelt rendőrök ellátásával. Vajon lesz újabb "tábornok-per"...elöljárói kötelezettség elmulasztása vagy micsoda?

   

Lajos István Kulcsár: Kedves Péter! Biztos vagyok benne hogy nem lesz. Ezek a tábornokok ( talán egy kettő kivételével ) a mindenkori "hatalom" hű kiszolgálói. A csíkos gatya a parkettás váll-lap és a velejáró kiváltságok mindenekelőtt. A beosztottakról gondoskodni? Megvédeni kiállni értük ha kell? Az minek? A beosztott CSAK beosztott.....


    Lajos István Kulcsár: Hány tábornok vagy akár ezredes ( ezredesről kettőről tudok, de ők is nyugalmazottak voltak már akkor ) állt ki értünk, emelt szót mellettünk mikor "Kádár huszárok" lettünk? ...Naaa?....Ugye? Egy sem! ....
  


 István: Jól beszélsz!


Éva:
A tiszteletet ki kell érdemelni,kikövetelni meg úgy sem lehet! Minden tiszteletem a rendőröké és minden rendfenntartóé,mint a mentősöké,és a tűzoltóké,vagy a katasztrófavédelmiseké,de azért mert ezt a munkát választották és a nagy többségük igen magas színvonalon és becsületes végzi,nem azért mert utasításba kapom,hogy tiszteljem őket! És mint írtam:mindegyikőjüké,nem csak a déli határvidéken szolgálatot teljesítőké! Az aggódásom már inkább csak rájuk irányul! A nem megfelelő ellátás éa az embertelen értelmetlen parancsok miatt.Aminek a következményei lehetnek még meglepőek,és nem lenne igazságos,ha ezek a dolgozó emberek lennének bűnbaknak kikiáltva ,ha később a hatalom érdeke úgy kívánja!
   
Lajos István Kulcsár: Kedves Éva! Ebben egyetértünk. A megbecsülést ki kell érdemelni. Kikövetelni nem lehet. Na de megbecsülni így "rajongani" nem csak ilyenkor kellene ám. Mert ugye a hétköznapokon, ha épp fordul a kocka? Most mert a "fegyvertelen menekültek ellen vetették be őket, akikről ugye tudjuk..."terroristák idegenek szemetelnek sok pénzük van ifonjuk van adidas cipőjük elveszik a munkánkat nem tisztelik a.....stb....." , szóval a "gyűlölt" idegenek ellen "vívnak nagy csatát"... Hű de nagy lett a rajongás. Ha majd és amikor a tomboló Magyar csürhe ellen???......

 Gabriella: · Kedves Lajos! Van egy félelmem! Amikor már nem a "tomboló, Magyar csürhe ellen", hanem a végletekig elkeseredett, kisemmizett, megalázott emberek ellen kell menniük! Akkor vajon mérlegelnek-e? Tudod, van egy idézet! "Ne lőj fiam, mert én is ott leszek!"
Lajos István Kulcsár:
 Na igen.  Ez az én félelmem is. Akkor majd kinek a "mi fiaink mi hőseink"-jei lesznek?

Éva:
Úgy gondolom,ugyanazok a gondolatok ébredtek bennünk! Az a rendőr miért nem "hős" aki dupla műszakot teljesít mert a határra rendelték az állomány 30%-át országosan,az otthon maradókkal miért nem foglalkozunk??? Egy dal ami nagyon aktuális: https://www.youtube.com/watch?v=tW6HX0tXzJQ "Hogy hová megyünk…, mondd, kit érdekel?
Jobb, ha csöndben maradsz és nem kérdezel.
Ha parancsra lősz, helyesen teszel,
majd ha téged lőnek, a hősünk leszel.
És szép közös emléktáblád lesz velem:
itt öltük egymást, hogy béke legyen.
S mert nem leszünk ott, mikor megérkezünk,
csak azt mondanád el: hová megyünk…


Csaba:
Senki nem azért áll be a seregbe,vagy más erőszervezetbe, mert hogy majd valaki kényszeríti olyanra amit nem hajthat végre lelkiismerete okán, hanem azért, mert bízik abban nem kap olyan parancsot. Nem a végrehajtón múlik és nem is felelős oly mértékben , mint a parancsot kiadó felettes. Amikor beosztottat vesznek elő és hurcolnak meg, mindig valamely felettesről terelik el a gyanút. 2006. okán a fidesz pedig arról a tényről, hogy akarva csinálták, hogy megbuktassák a kormányt.

Lajos István kulcsár: Ez így igaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt, Javaslatot, Érveket írj! Bunkózásra, Komcsizásra, Cigányozásra, Zsidózásra NEM vagyok vevő!