2017/02/22

27 év és az ellopott józan ész.



Csalódtunk 27 év alatt annyit, estünk pofára, vertek át bennünket, ígértek hazug álmokat, használtak ki bennünket aztán szartak ránk, majd újra jöttek mert pár napig kellettünk...Mi mindig csak mögéjük állhattunk de sosem melléjük....Ők mindig csak elénk álltak, de sosem mellénk vagy mögénk, sosem ki értünk. Mindannyian másképp viseljük. Csalódtunk épp eleget. Nem csak téged, engem őt őket is megviselt, vagyunk még páran, csak egyikünket így, másikunkat úgy. Itt mszp tag meg szimpatizáns a dk tagnak szimpatizánsnak, mindkettő a pm-esnek a pm-es a dk-snak ...egyik a másiknak másik az egyiknek ketten a harmadiknak ugrik és fordítva. 👈👉Alig alig pár ember aki még nem szenved amnéziában és a 27 év dolgai alapján józanul átgondolva, mérlegelve igyekszik értékelni és ítélni. Olyanok akarnak ócska arroganciával "meggyőzni" érvek helyett akik közelébe sem voltak olyan dolgoknak mint pl. én. Itt 95%-ban nem józanul átgondoló, mérlegelő gondolkodó emberek vannak, hanem fanatikus hívők...minden oldalon. Győzködhetem én a pokol mélységéig csalódottat vagy az agyatlan fanatikust 27 évnyi tényekkel érvekkel... Írhatok mondhatok sorolhatok érveket tényeket....Hiába minden. Hiába írom mondom hogy mikre figyeljenek, miket tegyenek mérlegre...ááá..minek. Az érzelmek vezetnek itt má majd mindenkit...Sajnos még általam valaha értelmesnek tartottakat is.


Fanatikusok vannak, érzelmi alapon ítélő ítélkező valaki vagy valami mögé beállók vannak. A józan ész az érvek itt mit sem érnek. Amnézia, szelektív emlékezet, fanatizmus...érzelmek.

Olyan hogy elvszerűség?...józan elkötelezettség elvek mellett? ...aaaz má rég nincs, talán nem is volt, csak nagyon kevesünknél.

Persze!... Én mint baloldali demokrata sosem leszek sem jobboldali konzervatív, sem liberális, sem más.. Így szocializálódtam. Ezen elvek értékrendek alapján ítélek meg dolgokat. DE! .... sosem nyers érzelmek és főleg nem fanatikus rajongással valaki..k iránt.

Az ilyeneknek írhatom lágyan szép irodalmi stílusban, de írhatom kőkeményen nyersen durván csiszolatlanul is.

EMBEREK! ...Nem veszitek észre? ...A TI kedvenceitek akik mögött ti fanatikusan kiálltok, vették el a józan eszeteket is!? Ők elvették, Ti hagytátok. Ezek a "kedvencek" pedig ezt kihasználva néha kicsit cirkuszolva egész jól elvannak. Hogy az országot közben újra széjjel lopják rabolják? .... míg ti egymást tépve marva fanatikusan rajongtok érdemtelenekért. Nektek nem VEZETŐK kellenek, hanem vezérek és a rajongásotoknak tárgy. Nem lesz ez így jó! ☝.....

Nekem Elég volt belőlük!✋...Ha kell és okát látom...Ütöm vágom őket mint a répát. Ha kell mert okát látom, védem őket...már amelyiket érdemesnek tartom rá... érvelek mellettük.

S közben keresem az érdemeseket akik MELLÉ állhatok akik mellénk állnak és nem csak elénk, akik kiállnak értünk és érdemes kiállni értük.


🔄
**********************************

Idézet önmagamtól! "Örülök ha vannak mérvadó véleményű értelmiségeink, de sokkal jobban lelkesítene, ha végre a népnek lenne mérvadó véleménye és nem állandóan arra várna a nép, hogy valaki, esetleg valakik megmondják miről kiről mi legyen a véleménye."

Nekem van saját mérvadó véleményem...Önmagamé!...ami saját sok éves tapasztalataimon, figyeléseken, át meg el rágódásaimon alapszanak. Persze attul még meghallgatom mások épkézláb véleményét is és elgondolkodom rajta. Ha úgy ítélem meg érdemes, akkor esetleg alakítom, esetleg átalakítom a sajátomat is.

2017/02/19

Kitiltottak - Botka / MSZP

Ezt is megértem! Letiltott az mszp a facebook oldaláról a hozzászólásaimat pedig törölték. Ennyit az mszp kritika tűréséről és ennyit az állítólagos demokrataságukról. Ezek után még szavazzak rájuk? Fáj az igazság nekik? Megértem.
Az egyik Botkát reklámozó bejegyzésükhöz szóltam hozzá valami olyasmit hogy, -"Győztes csapat? Ha így folytatják, nem olyan biztos az. Kendtek újra eljátsszák a 2013-14-es "nagy a mellényünk melldöngetős mi vagyunk a legnagyobbak" játékot. Talán ha szerényítenének cseppet!...Talán ha megtalálnák az utat a választókhoz elvekben és a naaagy valóságban is. ...Tudják mit jelent ez?...nem?...Megmutatom ha kérik. "
Nos kb. ezt és ennyit írtam nekik. Az mszp-nél a jogos kritika = kitiltás törlés.
Akkor most már folytatom... Botka pofátlan arrogáns és hazug beszólásával Botka és az mszp ma veszített el pár 100 ezer szavazót. Botka László nem hogy nem méltó a miniszterelnöki pozícióra, de egy pofátlanul arrogáns öntelt hólyag, semmiképp nem profi politikus. Ezek után ne csodálkozzon ha még mi legelkötelezettebb baloldaliak is némi mutyizást kezdünk gyanítani Botka és orbán szegedi találkozója mögött.
Felhívnááám Botka és az mszp figyelmét hogy nem mindenkinek szelektív az emlékezete. Az első orbán kormány idején az mszp folyamatosan nyomta a "üres a kassza mert a fideszes fijjuk mindent elloptak" szöveget, aztán ígértek kivizsgálást ha ők kerülnek kormányra. 2002-ben az mszp ígért fűt fát kóbászból kerítést 100 lépés programot. Annó Kaposváron Lampert Mónikától rákérdeztem az ellentmondásra "üres ellopott kassza és ennyi ígéret? ...Mónika csak azt hajtogatta..."megoldjuk, tudjuk, megcsináljuk..." A fidesszel versenyt ígérgettek.... Nyertek. El is kezdték teljesíteni az ígéreteiket.... Kár volt...kiderült hogy a fideszes fijjuk télleg ellopták a kasszát mindenestül. Belebukott Medgyessy... Jött Gyurcsány. Gyurcsány kiállt és az mszp szemébe mondta hogy "Hazudtunk...." IGEN! Érti é Botka úr? így többes számban mondta..."HAZUDTUNK"...Önök hazudoztak versenyt a fidesszel együtt. Ugye akkor ön bőven benne volt ebben a hazudozásban mint az akkori mszp prominense a haveri körös klikkes érdekkörös mszp-ben. Nem Gyurcsány hazudott, hanem ÖNÖK! ...csakhogy ezt Gyurcsány nem vállalta, mármint a hazudozást még az önök kedviért sem. Önök hazudozni akartak és azt is tették... Ja hogy az a "fidesz bűnöket, ezüst hajó, kaja ibrahim...stb...kivizsgáló bizottság" amit kendtek ígértek hová lett? ..Eltűnt mindenestül. Említek még valamit... Olaj ügyek... Ígérték azt is...Hová lett?...vajh miért? III/III-as akták?... Minő érdekes...valahogy azóta sem emlegetik egyik oldalról sem...vajh miért?
Önök 2014-ben már eljátszották nekünk ezt az összefogósdi hazug cirkuszt. Akkor egy alkalmatlan tehetségtelen suttyót nyomtak a Mesterházyt.... Ja és akkor is mell döngetve hirdették kendtek öntelten pofátlanul arrogánsan a saját nagyságukat.
2013 novemberében egy a Harangozó testvérek által tartott Kaposvári fórumon megkérdeztem a Harangozó tesókat..." Ha már így hirdeti az mszp a saját nagyságát, me lenne ha az mszp mint a legnagyobb ellenzéki párt összehívná a kisebbeket, akár a civil szerveződéseket, mozgalmakat is és összefogná őket?"..Mi volt Harangozóék válasza?.... felháborodott orcával azt válaszolta Harangozó Gábor hogy "Nem gondolja komolyan bárki is hogy az mszp a legnagyobb ellenzéki párt majd leül tárgyalgatni holmi kis 100 fős csoportocskákkal!?"... Aztán lépett volna tovább...Akkor csak ennyit válaszoltam nekik..." Azok a kis 100 fős csoportocskák alkalom adtán több ezer szavazót jelentenének"... Lefagyott az öntelt vigyor a képükről... Nálam ez itt be is tette az mszp felé a kaput. ...azóta zárva! ..és most Botka e megnyilatkozása után már hét lakattal...és még sok ezrünknél.
Ismét írom... Botka "úr"! Ön nem profi politikus, ön egy öntelt nagyarcú hólyag. Talán jó Szegednek polgármesterként, de nem a végletekig megosztott széjjel rabolt tönkretett morális válságban lévő Magyarország miniszterelnökének. Önök adtak újabb négy évet orbánnak és maffiájának. Ne próbálják másra kenni!...Ez kőkeményen az önök bűne!

FELHÍVÁS!...vagy csak kampány íz?

Megjelent az MSZP weboldalán egy "Felhívás" amit a Baloldali Önkormányzatok Közösségének (BÖK) tagjai írtak alá.
MEGJEGYZÉS! ( -Előre bocsájtom még mielőtt valaki félre értené!... a lenti kép Botka Lászlóról az MSZP miniszterelnök jelöltjéről NEM az én kiállásom Botka jelöltsége mellett! Csupán a internet működésének hozadéka. A írásom alján lévő link automatikusan hozza magával a képet. )
Értem én, tán örülnék is hogy a polgármester urak és hölgyek ébredeznek végre. DE!...Kérdem én!... T. polgármester urak hölgyek! Hol teccettek lenni kendtek 7-azaz- HÉT évig? Értem én hogy most kampányolnak Botka mellett, mert hát elvégre egy a párt. Ez a "Felhívás" nekem olyan "egy a párt egy a jelölt" kampány ízű nagyon is. Persze amiket leírtak e "Felhívásban" az igaz és helyén való elvárás óhaj sóhaj, csak az a kampány íz ne vóna benne.
Talán ha az elmúlt 7 - HÉT évben többször írogattak volna ilyent, talán ha többször fölálltak volna, esetleg épp összefogva, mert sajnos alkalom lett volna többször is ám!... Pl. hol voltak kendtek mikor a településeiken élő -Fegyveresek és rendvédelmisek- jogfosztása ellen köllött volna kiállniuk?...Aztán a -Mozgáskorlátozottak- megalázása ellen?...a -Trafik mutyik ellen a településeiken élő volt és igazi trafikosok kisemmizése ellen?... az iskolák elvétele és átadása a KLIK nevű szörny szülöttnek - ellen? ...A Gazdák állatai alól a bérelt földek elrablása és orbán hűbéreseknek átjátszása ellen?...Az egészségügy lezüllesztése ellen?... A számtalan sok mutyizás ellen?... Szóval polgármester urak hölgyek! Alkalom lett volna és állítom önöknek ha mindazokért mindazok ellen ilyen "Felhívásokkal" jöttek volna kendtek, most felhőtlen lenne a lelkesedésünk, de így?... Felhők vannak... amolyan holmi párt politikai kampány színű felhők. Olyan...nem igazán hiteles. Még valami!... Lehet tán én láttam rosszul, de egyetlen tüntetésen, megmozduláson amit szerveztek valakik épp az előzőekben felsoroltak miatt, kendtek nem igazán tolongtak ott az élen a közösségeik élén, vagy ha már kendtek esetleg hivatali okokból ezt nem tehették, tán a településeiken az önök megszólalási lehetőségeit kihasználva esetleg biztatták volna a jogaikért való kiállásra az orbán maffia által megrugdosottakat.
Íme a "Felhívás":
FELHÍVÁS MINDEN DEMOKRATÁHOZ
Mi, Magyarország demokrata polgármesterei közösen állunk ki egy szolidáris és
egyenlő Magyarországért, ahol tiszteletben tartják az önkormányzatiság
alapelvét. Valljuk, hogy minden embert ugyanolyan jogok illetnek meg, bárhova
is született az országban. Abban hiszünk, hogy a helyi ügyeket helyben lehet a
legjobban megoldani.
Nem értünk egyet a kormány központosítási politikájával az önkormányzatiság
leépítésével, a települési jogkörök folyamatos csökkentésével. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kormány kiüresíti az önkormányzatokat és
kegyként osztogatja a fenntartáshoz nélkülözhetetlen forrásokat. A Fidesz terve
,a magyar önkormányzatiság teljes felszámolása. Célja, hogy nélkülünk
dönthessenek rólunk, otthonunk jövőjéről.
A 2018-as országgyűlési választásokra készülve eljött az ideje, hogy saját
kezünkbe vegyük sorsunk irányítását. Elég az uram-bátyám világból, a feudális
viszonyokból. Demokratára kell bízni az ország vezetését.
Támogatjuk Botka Lászlót, mert személye és programja garancia arra, hogy a lakóhelyünket érintő döntések csak a mi jóváhagyásunkkal születhessenek
meg. Szeged polgármestereként megmutatta, milyen a cselekvő, hiteles,
igazságosságra és egyenlőségre törekvő várospolitika.
Értelmetlen tovább húzni az időt. Ne fecséreljük el energiáinkat arra, hogy
egymással küzdünk közös ellenfelünk helyett. Botka László alkalmas kihívója
Orbán Viktornak. Kérünk minden felelős demokratát, felelős városvezetőt, hogy
Magyarország településeinek és lakóinak érdekében csatlakozzanak hozzánk.
Támogassák tudásukkal és munkájukkal Botka Lászlót. Tegyünk meg mindent
nemzetünk jövőjéért, hogy Botka László legyen Magyarország következő miniszterelnöke
!
2017. február
Név Település Funkció
Aller Imre Kóny polgármester
Bánhidi József Annavölgy polgármester
Bognár János Igar polgármester
Csabai Gyula Boldva polgármester
Fazekas László Albertirsa polgármester
Fehér László Celldömölk polgármester
Fekete Zsolt Salgótarján polgármester
Halmi József Győrtelek polgármester
Hiesz György Gyöngyös polgármester
Kéri Zoltánné Csenyéte polgármester
Király László Deszk polgármester
Kovács István Örkény polgármester
Lassu István Lábod polgármester
Lerner Henrik Szigetszentmárton polgármester
Magyar József Mezőszilas polgármester
Marton Béla Balatonfűzfő polgármester
Máté Antal Nyírbátor polgármester
Molnár Péter Újszász polgármester
Pluhár László Elek polgármester
Radvánszky Judit Nógrádszakál polgármester
Rédai János Kuncsorba polgármester
Sódarné Varga Gyöngyi Magyarbánhegyes polgármester
Szabó József Répcelak polgármester
Szabó Zoltán Nagykorpád polgármester
Szentgyörgyi József Halásztelek polgármester
Szirbik Imre Szentes polgármester
Szitka Péter Kazincbarcika polgármester
Takács László Grábóc polgármester
Tóth József dr. Budapest XIII. kerület polgármester
Tulbura Gábor Tiborszállás polgármester
Varró István Tápiógyörgye polgármester
Vécsi István Ricse polgármester

2017/02/07

Normálisak vagyunk?....egyáltalán... Akarunk lenni?

Normálisak vagyunk?....egyáltalán... Akarunk lenni?
Vajon van VÁLASZ? ...remélem, néha hiszem, néha tudom van VÁLASZ.
Szebb estéket kívánok!
Talán kicsit zavaros lett ezen írásom, talán kicsit nehezen emészthető, de nézzétek el nekem, mert sok év keserű csalódása az élet bűzös mocsarában szerzett tapasztalatok íratták velem. Olvasd! Rágd meg! Gondolkodj el! Emésztgesd! Értelmez! Kérdezz! ...és változzunk együtt, keressük és találjuk meg együtt a választ.
Má megint kezdik! Azt mondják egyesek... "Akkor is el kell menni szavazni ha csak ilyen silány a választék, mert ha nem megyünk, azzal orbánra szavazunk...orbánt erősítjük...stb... "
Osztán kire, kikre szavazzak? A silányra? Csak azért szavazzak ezekre mert kevésbé silányak mint amazok? Ha mi mindig benyeljük ezt, sosem fognak változni a silányak, mert nekik ez így kényelmesebb. Miért legyek jobb ha a népnek elég a mosléknál kicsit jobb? ...mondják...és talán igazuk is van.
"csak azért szavazzak a silányra, mert kevésbé silányak mint amazok? ...és ezt használják ki évek óta az állítólag ellenzék... "Szavazz ránk, mert ha nem, akkor orbánt támogatod"....az helyett hogy valóban JOBBAK JÓK!...akarnának lenni és azért szavazzak rájuk.
Egyébként is!...az ellenzék ne azon agyalogjon , hogyan győzzék le orbánt, hanem azon, hogyan győzzenek meg engem a szavazót hogy rájuk szavazzak.
Ezzel a "szavazok akkor is ha...." hozzáállással pedig nekem van bajom és pedig épp azért "akkor is szavazok, az előbbre visz?...előbbre vitt? Szavaztunk...és?...ide jutottunk. Silány ócska választék. Ha mi mindig bedőlünk ennek a rémisztgetősdi cirkusznak, miszerint "szavazni kell mert ha nem akkor a mégsilányabb nyer", akkor sosem jutunk előrébb. Silány ócska szart nem veszek!.... akkor majd rádöbben a "ezeknek ez is megfelel" elv alapon működő politikai "elit" hogy új szlogen, új hozzáállás köll, mégpedig a "Legyünk sokkal jobbak mint bárki más"! De amíg minket ilyen ócska fenyegetőzésekkel lehet szavazásra a szar árú megvételére kényszeríteni, addig így marad, addig nem kapunk jobbat, addig ilyeneket érdemlünk.
-Kik lopták széjjel az országot?....hogyan reagáltunk erre és a nagy demokráciára? Okoltunk mi mindenkit Sorosoztunk Zsidóztunk, multiztunk kapitalistanyugatoztunk.... és közben a MIEINK a saját tolvajaink ügyeskedőink lopták csalták hazudták széjjel az országot, gazdagodtak gyorsan hirtelen.
Mi pedig közben?... néztünk ki a fejünkből és tátott szájjal bambultunk .....aaaa "kapitalista" csillivilli árú választékra a kirakatokban.....
Kolbászból kerítés mese és a valóság?
-III/III-as akták? Olajügyek?
-Első orbán kormány által felállított olaj ügyeket vizsgáló bizottság? -MSZP kormány által felállított Első orbán kormány bűneit vizsgáló bizottság?
...Nem fura?...hová lettek ezek?...Akták,...80 évre titkosítva.
első orbán kormány a szét lopott kassza ( Kaja Ibrahim, Ezüsthajó meg a többiek?...Emlékszünk? ) meg az mszp.
üres kasszára 100 lépés? Hogyan reagáltunk? Éljeneztünk.
Kell az igazság? Kell a mese?
Aztán jött a nagy pofon... mégis üres az a kassza. Medgyesy belebukott.
Aztán? Jön Öszöd
- Egy föláll és kimondja...Hazudtunk...Hazudtak. ...MIND HAZUDTAK A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA,,,,,
Aztán? .....jönnek a hiénák és cafatokra tépik.
Sajátjai árulják el.
Budapesten csürhe randalírozik, Tv székházat rombol.
...és mi? ... Döbbenten bambulunk.
Jön a gazdasági válság...és mi még mindig a szépen hangzó hazug meséket hisszük.
Jönnek ezek akik semmit nem ígérnek. "elmútnyócéveznek"....Sajtószabadság kinyírása?...és mi? Hallgatunk.
Fegyveresek Rendvédelmisek...Rendőrök Katonák Tűzoltók Büntetésvégrehajtásiak.... Korengedményes nyugdíj? ....Mondják ezek a suttyó iskolapadból bársonyszékbe kapaszkodott pottyantott senkik... "Kádárhuszároznak" minket senkiházi taknyosok, ügyünket egy elmebeteg hatalom mániás a "Bohócügyi államtitkárára" bízza.
...és a nép?...Ellenünk...mert mondják...Minő képzelik ezek fiatalon nyugdíj?...Mondjuk mi érintettek... "Utánunk TI következtek."...Senki nem áll mellénk és senki nem hisz nekünk.
Aztán?...Következnek sorban...rokkantak trafikosok gazdák......
...és mi? Nem állunk ki egymásért...mondván...Ti sem álltatok mellénk...
Mi nem állunk ki egymásért, még önmagunkért sem. Mi nem fogunk össze.
Mi évekig zászlókon jelvényeken vitázunk, ki kivel nem...ha az ott akkor én nem.
Mindig jön pár akinek semmi nem jó ahogy mások csinálják. Itt mindenki vezér akar lenni.... Nyomulnak rombolnak közösségeket.
Jönnek bomlasztanak rombolnak....
....és mi?...Tűrjük. El és bele fáradunk....feladjuk
A vezetőink?...egyik pártoskodik, aztán átveri azokat is kik mellette...a másik civilkedik, aztán egymást nyírják...
...és mi? Csoportokba zárkózunk, egymásnak osztjuk az észt, csak lélekben vannak velünk....lilamacikákat színes gyertyácskákat osztogatunk....
Mi még a saját vezetőinkért sem állunk ki. Nekünk fontosabb a "békességet akarunk, meg szerizés meg legalább itt ne..."...mondják írják...és elveszik az eredeti cél és értelem?...Kit érdekel? ....Hogy párak akik akartak?...belefáradnak, belefásulnak, lelki sebeket kapnak?...Kit érdekel? ...fő a nyugalom a szép színes hazug álságos világ.



-Mi évekig tüntetgetésekre járunk, nyökögve felolvasott meg unalmas...néha azért akadt egy kettő hiteles kőkemény is...beszédeket hallgattunk, tapsoltunk, “orbán takaroggy”-ot skandáltunk, aztán békésen haza mentünk. ... Mert mi demokraták nem olyanok vagyunk...és rettenet büszkék voltunk magunkra...mert mi legalább ott voltunk.


-Mi hittünk önjelölt messiásoknak, lelkesedtünk értük, aztán kiderült..., ez is csak jól átvert kihasznált minket.


-Mi messiásokra csodatévőkre várunk, de hogy aztán mellé is álljunk?...hogy ahhoz mi is kellenénk?....Talán az a “messiás” akit kikiáltottunk annak, hittük hogy az, ...talán lehetett is volna ha..., ha mi mellé állunk, kiállunk érte mellette. Mi másokra várunk, EU-ra meg mittudom én kikre kire, de hogy a magunk dógát ügyét nekünk köll megoldani?...aaaz nem jut el agyunkig.


-Mi “demokratikusan” vezetőket, képviselőket választunk magunknak, akiket MI fizetünk, akiknek dolguk lenne hogy minket vezessenek képviseljenek, értünk dolgozzanak, aztán megválasztjuk, bizalmunkat adjuk nekik, jó fizetést zsíros állást...és mi?... Urainkként hajbókolunk előttük, széles hazug vigyorral sündörögjük körbe őket, pitizünk nekik. Hogy el is lehet zavarni őket ha vissza élnek a bizalmunkkal?...aaaz nem jut agyunkig.
-Hőzöngünk hogy fogjanak össze... De hogyan is képzeljük?...Persze!...de a miénk aztán előbbre ám. ...az ne legyen ám benne....amaz meg legyen ám.....
-Téziseket állítunk föl hogy ezek itten nem is akarják a nyerést hogy titokban paroláznak...hogy háttér alkudoznak hogy egymást is átverik kijátsszák egyiket a másikat elárulni készt keresnek...
-.Egy feláll közülük és kimondja ezt...Újra a hiénák a divatos hűdeszépeníró sokak által osztogatott megírogatás mániákus mindegymitcsakírjakosszanak emberek és cafatokra tépik.
-Hogy eljátsszák nekünk az összefogósdi cirkuszt?
-...Hogy egyik melldöngetve hirdeti saját nagyságát? ...a másik besértődik?...amaz aztán senkivel sem?...
-Hogy a szavazók a szimpatizánsok köllenének ám de a vezetőik az elveik má nem?...és ezt egyesek ...túl sokak természetesnek hiszik és ugranak mint hiéna ha másképp gondolják emezek, de ha övével bánnának így?...naaagyon besérülne ám.
-Új kell! Új arcok!...mondjuk...aztán ha megjelenik?...Újra a hiénák a fanatikus ide oda rajongók és cafatokra tépik...mondván...ez is csak megosztani akar koncot akar....
-Normálisak vagyunk?
--Okos tudorok naaagy tudósok profok profasszonyok politológus okosok osztják az észt sok sok éve itt meg ott és akarják belénk tolni miről miként hogyan mit gondoljunk érezzünk. Csakhogy van pár gond ezzel... Nincs köztük egy tisztességesen elfogulatlan reálisan józanul okoskodó. Egyik ide másik oda hajlik. Aztán ezek a naaagy okos észosztók a rettenet nagy okosságuk a tévedhetetlenségük biztos tudatán osztják..., de mit is?...a saját belterjes elefántcsont tornyuk "igazságait". Hogy egyik is lejönne ide ahol mi próbálunk fejünket kapkodva kiigazodni?...ide le a valódi élet bűzös mocsarába. Na azt ezek neeem követik el.
-Mi lenne ha egyszer s mindenkorra eldobnánk eddig belénk rögzült ..."okosok meg nagyjaink" által szándékosan belénk épített.... rossz szokásainkat? Mi lenne ha eldobnánk fanatizmusainkat? ..ha többé nem fanatikusan imádnánk ragaszkodnánk ehhez ahhoz amahhoz párthoz szerveződéshez naaagy embörhöz?
-Mi lenne ha fanatikusból átváltanánk TUDATOSRA?... Józanul mérlegelő átgondoló összefüggésekben értékelő TUDATOS polgárba?
- Mi lenne ha ráébrednénk?... A POLITIKA MI MAGUNK VAGYUNK és nem a pártokról, főleg nem egyes naagy emberekről az ő fényűző életükről fontos funkciókba ültetéséről, bársonyszékekről szól, hanem RÓLUNK!
-Mi lenne ha a funkcióba ültetés előtt nem cifra címet rangot hírös naaagy támogatót keresnénk , hanem emberi alkalmasságot, tisztességet, tehetséget? Mi lenne ha a bűnöző politikuson nem a tarka bizonyítványát kérnénk számon először, hanem a gerincét a tisztességét az alkalmasságát?
-Mi lenne ha egyszer végre észhez térnénk?
Józanul elvek mentén...avagy mi csak ennek annak a fanatikusaként tudunk?
-Vajh van é VÁLASZ? ... Úgy gondolom... van!...De ez rajtatok rajtunk is múlik jócskán!...Sőt! Leginkább rajtunk...rajtatok!
Akarunk magunknak ...Tisztességes békés nyugodt emberi jelent?...a gyermekeinknek unokáinknak tisztességes békés emberi jövőt? Akarunk bátran büszkén a szemükbe nézni?
Nos?.....
Ehhez TI is kelletek!
Kellemes hasznos elgondolkodást kívánok hozzá!
Nem szoktam...most mondom...Osztani ér, ha egyetértesz velem, ha nem is mindenben, ha kicsit vagy néhány dologban nagyon nem...akkor is.
Köszönöm!

Egy kiegészítés/hozzászólás életem párjától: 

Éva Barics '89-ben két törött lábbal nyomtam az ágyat, csak a tv-ből értesültem mindenről, sokáig,nagyon sokáig..Hányszor mondtam: nem lesz jó nekünk ez a "szabad" és "alternatív" Magyarország...Szerintem a társadalom nem rendszerváltást akart, egyszerűen jobban akart élni. Emlékeztek még? A határon túl kolbászból volt a kerítés is...Hogy érdekből, vagy érdektelenségből, de valami kimaradt az addigi oktatásból: a demokrácia tudománya. Az, hogy mi a joga és mi a kötelessége egy demokrata állampolgárnak. A magyar nép nagyon ritkán gondolkodott azodáig (napjainkig) "társadalmi szinten". Csak az egyén, a csoport érdeke számított, hiszen hol tanulták volna meg a többet, a fontosat? Baromi lelkesen tapsolt mindenki egy rendetlen, farmeres, szakállas ismeretlennek Nagy Imre temetésén...Aztán a négyigenes népszavazás....bemásolom ide a Wikiből: "A szavazás érvényes és eredményes lett. A köztársasági elnök megválasztásáról szóló kérdés eredménye a legszorosabb a magyar népszavazások történetében, csupán 6101 szavazat (0,14%) döntött." A FIDESZ legelső sunyisága, az eldugott negyedik kérdés a végén...ilyen simán tolták már le akkor is a torkunkon, hogy lemondjunk arról, ami máig sem a miénk..A fékről, a demokráciáról..vagy annak a lehetőségéről. Megfelelő volt a helyzet, senki sem akarta a szinte önjelölt Pozsgait köztársasági elnöknek, hát az is igennel szavazott, aki gondolkodott netán...így mondott le a magyar nép arról, hogy köztársasági elnököt választhasson..... és az akkori baloldal? Ők sem akarták a Pozsgait...hát ennyi. Így és sehogy másképp nem történik azóta sem semmi, a FIDESZ így "veszi" meg a népet, sunyin és törvénnyel, vagy törvénytelenül fosztogatja az országot, a baloldal (?), ellenzék(?) meg hallgat, és asszisztál hozzá. Soha nem fogunk tisztán látni a Lajos által felvetett kérdésekben, mert kéz-kezet mos...nem érdeke a jelenlegi politikusoknak. Ki lenne az a hülye, aki maga alatt vágja a fát? 
Ennyit a békés rendszerváltásról....
Mocskos dolog a politika. 
Még annyit: társadalmi színtű gondolkodás a mai napig nincs. Nézzetek csak körül a csoportokban, amelynek tagjai vagytok, szinte mindenhol ugyanazok az arcok köszönnek vissza. Szaporodnak az oldalak, mozgalmak, események...mert mindenki kicsit másképp képzeli és ezért létrehoz egy új csoportot. Volt már kísérlet nem is egy, platformokat létrehozni, de mindig kudarcba fulladt. Miért? Mert képtelenek vagyunk kompromisszumokra, mindenkor az egyéni elképzeléseinket helyezzük előtérbe. Talán túlbonyolítottuk, ezért a letargia, talán sose voltunk rá képesek...A románok nem agyaltak/nak..
Úgy gondolom ez a dal idepasszol. " István a király " című rock operából egy részlet. Az érdekessége csupán annyi... na azt nem árulom el. ...majd rájöttök.