2016/09/25

Kis magyar robbantás-történelem

Van egy olyan érzésem, hogy érdemes felfrissíteni az emlékeinket arról, hogy milyen körülmények között is zajlott az 1998-as választás. Ebben a vs.hu Kis magyar robbantás-történelem cikkének egy részlete lesz segítségemre: 
Az 1998-as parlamenti választásokhoz közeledve a szokásoshoz képest is több volt a robbantás. A sor 1997. február 19-én kezdődött, amikor egy XIV. kerületi MSZP-irodát támadtak meg. Néhány nappal később, március 10-én a koalíciós partner SZDSZ egyik cinkotai kirendeltségénél volt robbantás, majd egy hónap kihagyás után, április 21-én egy újpesti MSZP-iroda következett. 1998. márciusában 8-án az SZDSZ hódmezővásárhelyi képviselőjelöltjének kukatárolójában, majd 11-én a budapesti Halló Bár nagykörúti bejáratánál robbantottak. Március 16-án történt a magyar politikatörténet egyik leghíresebb detonációja, ekkor Torgyán József, volt kisgazda pártelnök házánál robbantottak a Rózsadombon. A detonáció hatására a környéken 30-40 méterre elhelyezkedő autókban és garázsokban is komoly kár keletkezett. 1998. május 1-én megtörtént az első fideszes politikus ellen szervezett merénylet. Ekkor Szájer József használaton kívüli Futórózsa utcai háza előtt következett be robbanás, majd a hónap végén az MDF Dózsa György úti kirendeltségénél is robbantottak, itt ketten meg is sérültek. Szintén májusban a politikusok elleni merényleteken túl több maffialeszámolás is történt, ahol jugoszláv kézigránátokat használtak fel. A rendőrség csak ekkor kezdte el kiemelt esetként kezelni a bombatámadásokat. Ekkor fogták el Dietmar Clodo vállalkozót is, akit korábban Németország több bankrablás miatt is köröztek és elítéltek. Clodot a rendőrség állítólag éppen bombagyártás közben kapta el. A Fidesz Lendvay utcai székházánál 1998. június 15-én robbant fel egy pokolgép az egyik erkélyen. A támadásban az épület súlyosan károsodott, kitörtek az ablakok, és a repeszek az egész belső udvarban szétszóródtak. A korai órán még senki sem volt a közelben, ezért sérülés sem történt. A Szájer József lakásánál és a Fidesz-székháznál végrehajtott robbantásokkal Jozef Rohác szlovák fogorvost is megvádolták, de semmit sem sikerült rábizonyítani; végül 2 és félév felfüggesztett büntetést kapott robbanóanyagokkal való visszaélés miatt, de szabadon távozhatott. (...) Bár az 1998-as országgyűlési választások után több robbantás is történt Magyarországon, egészen 2006-ig nem támadtak meg politikai célpontokat. 1998. július másodikán egy Polski 126-osba rejtett pokolgép semmisítette meg a budapesti Aranykéz utca nagy részét. A detonációban húszan sérülnek meg, négyen meghaltak, minden ott parkoló autóban jelentős anyagi kár keletkezett. A fő célpont Boros Tamás vállalkozó volt, aki nem élte túl a merényletet, és ez komoly gondot okozott a rendőrségnek, hiszen ő lett volna a 90-es évek olajszőkítési botrányának koronatanúja.
Az eredmény ismert: Az év elején még a duplázásra toronymagasan esélyes szoci-szdsz duó végül vesztett, és így négy nappal az Aranykéz utcai merénylet után a Parlament miniszterelnökké választotta Orbán Viktort, ő pedig sokak meglepetésére belügyminiszternek Pintér Sándort tette meg.
És lám, a robbantások hirtelen abbamaradtak.
Pintérről nem sokkal később bebizonyosodott, hogy a fenti események előtt többször isszemélyesen találkozott a robbantásokkal kapcsolatba hozható, és ezért később 10 év börtönt kapó Dietmar Clodóval. Más országban már ez elég lett volna ahhoz, hogy lemondassák a miniszteri posztról, de nem Orbanisztánban, ahol csak még erősebb lett a pozíciója. Hiába került elő azóta az olajszőkítéshez és a robbantásokhoz kapcsolódóan számtalan mocskos ügynél a neve, az egymást követő Orbán kormányokban egy biztos pont mindig volt: a belügyminisztert Pintér Sándornak hívták.
Mint ahogy most is.

2016/09/24

Van az a pénz........

Egyeseknél a -tisztesség a gerincesség a becsület az elv- bármikor cserélhető, ledobható, forgatható érdek szerint. Igaz gyenesei mester? Van az a pénz........Többen már 2006-ban tudtuk...szóltunk is...Nem kéne!...de az akkori somogyi MSZP-nek köllött gyenesei mester.....Hogy miért?...kérdés azóta is.... gyenesei mester kirítt magának egy országgyűlési képviselői helyet az MSZP-től. Indították... Nagyatádon... Miért ott amikor gyenesei mester kaposvári?...hááát az hosszabb történet. Majd miután beülhetett a parlamentbe, izibe elsődóga volt hogy kijelentette..."ő má pedig független"...és nem ült be az MSZP frakcióba. Aztán kisírt egy miniszteri széket is... ( úgy kell a szociknak ha má ilyen balfaszok vótak ) gyenesei mester Somogy nyájaskodó köpönyegforgatója és pálinka főző bajnoka most esmét köpönyegforgatásban, elvtelenségben, gerinctelenségben mutat "példát" Somogynak.
"Gyenesei István pálinkafőző mester és feketeöves köpönyegforgató is beszállt a migránskampányba.
Az ő lelkivilágában még kevésbé kívánnánk elmélyedni, de, hogy összeáll azzal, aki 2006-ban a megyei közgyűlési székben váltotta őt, és első dolga volt, hogy széltében-hosszában rágalmazza, mocskolja, feljelentse, súlyos, be nem igazolt vádakkal illesse, majd pedig az emlékezetes Ormai-ügy kapcsán úgy behúzza a csőbe, hogy okirathamisítás miatt büntetőeljárás induljon, és ítélet szülessen ellene – nos, ehhez már a rendszeres cefrekezelésen edzett gyomor kell.
Most, a „nemzeti ügynek” csúfolt szégyenletes politikai cirkusz alkalmából letörli a köpéseket, és szépen beáll Gelencsér mögé.
Egy gyönyörű barátság kezdete, avagy van az az ár, amiért összenő, ami összetartozik… éppen egy éve még azzal tömjénezte magát, hogy egy csapat fiatal migránst fuvarozott el Gyékényestől Nagykanizsáig „hitének parancsára”. Akkor még úgy tűnt, ezzel lehet népszerűséget szerezni, mára kiderült, hogy hasznosabb beállni a vonító kórusba, a tűzparancsot követelők közé. "


Csóró Somogy!...többet érdemelne!.....szita ájtatos szökőkút károly.... öntelthólyag ostoba orbánhűbéres semmitérő gelencsér attila ..... semmitérő háznagyasszon..( rosseb tuggya az mi de qrvasokat tesz zsebre érte ) mátrai mártika...na meg....a gerinctelenség bajnok gyenesei istván... Jesszus nehaggyel! Akkor olvassátok el még ezt is! -

2016/09/17

Külhoni Magyarok és......

Egyik ismerősöm osztotta meg az alábbit:
""Az jutott eszembe, hogy ha a külhoni magyarok levélszavazatai segítségével érvényes lesz a népszavazás, és ennek folyományaként kikúrják Mo.-ot az EU-ból, mi lesz ezekkel a drága jó határon túliakkal??? Dacosan felszegett fejjel, karakánul, saját jogon, EGYEDILEG kilépnek, miközben továbbra is egy EU-s országban tengetik életüket? Vagy - logikusan - ezerrel átpucolnak ide, az anyaországba, végre szabad, Brüsszelmentes ájert szívni?"
Egy erdélyi Magyar írta a fentihez hozzászólásként: "És hol olvastad ezt Zs...., és tudod, hogy te vagy a Multiplys ismerőseim közül az egyetlen, aki ennyire migránspárti, és a külhoni magyarok ellen posztolsz mindenféle >baromságot<, ezzel megkérdőjelezve a magyarságukat. Mert szerintem nem az ők szavazatuk fog dönteni..."
Válaszoltam neki én:
Hol kérdőjelezte meg a külhoni Magyarok magyarságát? Egyébként pedig ha az ő szavazatuk dönt , ha nem, milyen jogon szavaz akárki bárki aki nem itt él, nem itt fizet adót járulékot, nem itt viseli döntése következményeit? ...Ha szavaz azzal máris hozzájárult a szavazás sikeréhez. Aztán télleg.... Szavaz a külhoni Magyar, támogatják éltetik ezt az orbán maffiát a szavazataikkal és minket kizárnak az EU-ból miatta, akkor a külhoni Magyar?...Áttelepül ide és "élvezi" a gyümölcsét,...vagy él továbbra is egy másik EU-s országban? ...és várja tőlünk továbbra is a támogatásokat? Mert az a külhoni Magyar aki szavazati jogot követel magának nagy magyarsága okán, vajh a kötelességeket a következményeit is kéri és vállalja? Ja hogy csak az előnyök és jogok? Arról esetleg nem akarnak szavazni azok a külhoniak hogy a MI pénzünkből nekik tolt milliárdokat esetleg itteni kórházakra, oktatásra, szegényekre, idősekre fordítsák? Esetleg orbán kisvasútjába stadionjaiba haverok rokonok szeretők zsebibe tolt milliárdok helyett a MI gyerekeink jövőjére kéne költeni? Ezekről nem akarnának szavazni? De ha annyira szeretik az orbán maffiát, a 6 év alatt gáz szerelőből lett milliárdos mészáros lőrincet hogy díszpolgár címet kap ( a mi pénzünkből bőkezűsködésük miatt ugyi ) , ám szeressék...Vigyék oda, ingyé adjuk, élősködjenek rajtuk. Majd építenek ott is stadionokat, kisvasutat, kitömnek pár rokont havert kurvát szeretőt a külhoniak pénzén...Akkor is így szeretgetik majd őket?.... Na mindenki Magyarkodjon ott ahol viseli a döntése minden következményét is. Mi sem várunk szavazati jogot meg anyagi támogatást Erdélytől, felvidéktől, délvidéktől, bácskától....annak okán mert valaha volt Magyar terület.
Most látom...Ön épp Csíkszeredában él. Na ott kapott díszpolgári címet az orbán haver gázszerelőből 6 év alatt lett milliárdos mészáros lőrinc. Tudják é önök ott hogy miképp lett milliárdos az a szarházi? ...Tudják é önök ott hogy a Magyar adófizetőktől ellopott pénzből volt olyan bőkezű önöknél? ...és ennek a senkiházi tolvajnak adtak önök díszpolgári címet..... Az a cím minket a Magyarországon élő és adózó polgárokat illetné. Önök éljenzik és lóháton...( mint horthy miklóst ) vonultatják a másik szarházi semjén zsoltot. Tudják é önök hogy neki van egy funkciója milliós fizetéssel, de azon kívül hogy önöknél parádézik, semmit nem ér? ...egy álszenteskedő sem nem demokrata sem nem keresztény gerinctelen szarházi. Tudják é önök hogy orbán mióta az iskolapadból kiesett, politikából él, de oda sem járt be tisztességesen és már az egész családja a haverjai többszörös milliárdosok? Önöknél Romániában van korrupció ellenes ügyészség és a korrupt politikusokat börtönbe rakják...Nálunk?... Az egész orbán maffia a korrupcióból gazdagodik pofátlanul.
Sz. Sándor! Tudják é önök ott kint külhoni Magyarok?... A csauseszku elleni forradalmuk idején MI itthoni Magyarok egyként támogattuk, segítettük önöket? ...baloldali, liberális, jobboldali, semmilyen oldaliak mind! Tudják é önök hogy amikor önöket ott kint bántották, bántják a magyarságuk miatt, mi itthoniak mind egyként fájószívvel gondolunk önökre?..baloldali, liberális ( az orbán maffia és a nagymagyarkodó új fasiszta hordák által le komcsilibsi soros gyurcsány bérencezettek ) . Tudják é önök hogy kettős állampolgárságért szavazati jogért támogatnak, éljeneznek éltetnek önök egy maffiát? .. Tudják é önök hogy ki a felelős azért hogy ez az ország ez a nép ilyen megosztott egymás torkának ugró lett? ..Tudják é önök ott kint kinek "köszönhetik" hogy ennyire szembe fordult egymással itthoni és külhoni Magyar? ...Ugye nem tudják? Amikor ott önöknél önöknek azt mondta orbán viktor..."önök itt az igazi Magyarok"..., akkor a MI az itthoni magyarok Magyarságát kérdőjelezte meg? .... Önök azzal hogy a szavazataikkal egy maffiát támogatnak éltetnek, minket az Önök anyaországát adták árusították ki egy szarházi tolvaj maffiának. és jócskán hozzájárultak önök a Magyarság ilyen megosztottságához, szembefordulásához. Önök CSAK arra kellenek ennek a maffiának hogy a szavazataikkal tovább éltessék őket. Önöket egyszerűen ki és felhasználják ellenünk. Na ezeket osztogassa ön ott Erdélyben amiket itt leírtam önnek! ...aztán gondolkodjanak el ezeken de nagyon.

Hazudott?...Hazudtak! hazudnak!

Csak egy hozzászólásom....
Már sokszor megfogadtam az utóbbi némileg több mint egy évben, nem szólok hozzá politikai eszmefuttatásokhoz. Elment a parttalan vitáktól, egymás győzködésétől a kedvem. ...vitázunk, öszödözünk, gyurcsányozunk, zászlózunk, jelvényezünk, mindenkimás hibás csak mi nemezünk, ....vitázunk fórumozunk, néha kicsit tüntetgetünk a vezetőink...vezetőink? ... nyilatkozgatnak neha.. Aztán?...orbánék tovább amortizálják az országot a népet és egyre több családtagjuk szeretőjük, kitudja kijük áll a saját lábára a MI pénzünkből. ...A lényegre térve... A baloldal és benne az MSZP 2002 óta "megújul" és valahogy azóta sem sikeredett. Egyébként pedig Gyurcsány "hazudtunk" ki szólását én úgy értelmeztem kezdetektől, -Úúgy van! Hazudtak mind a teljes politikai "elit" a rendszerváltás kezdete óta. Hazudták hogy az a demokrácia micsuda csuda jó világ, csak elfeledték hozzátenni , hogy má akinek és milyen áron. Valahogy "elfeledték " megtanítani a népnek a demokrácia működését a tudatosságot. ...és ebben bűnös az értelmiségi "elit" is! Hazudták hogy "nép képviselet, meg hogy minket a népet képviselik". Csak valahogy egyre inkább önmagukat képviselték, párt érdekeket, egyes "elit" réteg érdekeit képviselték a saját székeikbe kapaszkodást képviselték. Sokan hitték, nekik az a funkció jár. Valahogy a kampányban fontosak lettünk, majd utána valahogy má nem is annyira. Vezetőket képviselőket választottunk, akik aztán kevés kivétellel egyre inkább urak lettek. Igen!...hazudtak!... Emlékszem még az egymásra licitálós ígéret cunamikra. ...úgy 2002 tájékán lett az igazán erős. A mire? Az MSZP akkor mondta... "csontvázak a fideszes szekrényekben...kirámolták a kasszát..."... de azé szorgalmasan ígérgették a 100 lépés programot. Ígérték...kivizsgálják az első orbán kormány bűneit"...Fel is állt egy bizottság...Ééés?.. azóta a hírét nem hallani épp úgy, mint az első orbán kormány "olaj ügyeket vizsgáló bizottságét" sem. Ígérték... Szép lesz, jó lesz az a demokrácia..és? ... A nép mit tapasztalt?...Ügyeskedők lopják széjjel az országot, gazdagszanak, tűnnek el gyárak TSZ-ek... Ígérték... Egyre jobb lesz, fejlődünk ..mi a példakép..Ahhaaa... Aztán mi lett? ...egyre jobb lett egyeseknek és egyre rosszabb a többségnek. Igenis igaza volt Gyurcsánynak...Hazudtak! ...Nem Ő!...Nem az MSZP hazudott....hanem mind a teljes politikai és értelmiségi "elit" ...és hazudnak ma is. Mi pedig a balga nép,... Marjuk gyűlöljük egymást. Vezetőket választottunk és urakat kaptunk.

Akkor most?...a fiainkat vagy lányainkat kell féltenünk?

“Az én okom a fiam jövője. Van két lányom is, de remélem, hogy őket majd elveszi valami fiatalember, és eltartja őket.” (Kubatov Gábor, 2016. szeptember 14.) Ez a véleménye a saját lányairól kubatov gábornak...Igen!...az a kubatov...a fidesz maffiás a listás kubatov... Ennyire tartja a saját lányait. ...és akkor még EGY fiatalember a KÉT lányát?..mert ez így nyelvtanilag azt jelenti. Egyébként mondta ezt indoklásul, miért támogatja orbán "kvóta ellenes" szavazását. Ahhaaa...A fiáért aggódig a lányaiért nem annyira. akkor hogyis? nem tán attul tart hogy a fiát erőszakolják meg a "migráncs hordák"? ...vagy esetleg muszlim hitre térítik? ...esetleg elrabolják osztán terroristát faragnak belőle? A lányait nem félti a "migráncs hordák" erőszak tevésétől? Most akkor nem értem. Eddig többek közt azt sulykolta a bárányokba az orbán maffia miszerint "a migránsok megerőszakolják a lányainkat, asszonyainkat"... Akkó most mégis a fiainkat köll féltenünk? A lányainkat nem?...ölég ha egy pénzes helyi menő csávóhoz adjuk őket aki majd gondoskodik róluk eltartásilag? ..Jaaa...persze fideszkdnp jóóó keresztyén igazmagyar haver legyen az a csávó, nem ám libsikomcsisorosgyurcsány bérenc, ne má a vagyon kikerüljön a belső körbül.
Jóóó reggelt Magyarország!......

2016/09/08

Egyedül nem megy...Aztán csalódunk?... Pukliék kapcsán.....

Pukli nem hogy nem akar politikus lenni, hanem kijelentette hogy ők nem akarják leváltani az orbán rezsimet. Na ez az emberek baja vele. Sokan azt hitték, majd Pukli és társaik mozgalma kormány váltást csinál. ...Tévedtek. Pukliék csak az oktatási rendszer átalakítását reformját akarják, azaz csakis a saját szakmájukkal az oktatással foglalkoznak. A bennük csalódó emberek és Pukliék valamit nagyon nem értettek meg... Az emberek azt nem értik hogy van egy mozgalom ami ...akik...csakis a saját szakterületükön akarnak változást és nem a maffia egészét akarják leváltani. Valami igazságuk van... Merthogy ebben a velejéig romlott korrupt sógor koma orbán rendszerben CSAK egy területet megváltani már nem lehet. Alapjaitól kell az egészet. De mégsincs teljesen igazuk, mert miért épp a pedagógusoktól várják mindezt? ...A többiek?...mindazok kikbe ez a maffia belerúgott?...Ők maguk az emberek?.... Pukliék pedig azt nem értik épp amit előbb írtam... csak az oktatást nem lehet megváltoztatni az egész maffia rendszer eltörlése a teljes alapokig reformok nélkül. Azt sem értette meg Pukli mozgalma, ha ők lázadnak, akkor a változást akaró nép sokkal többet fog tőlük várni mint amit ők Pukliék akarnak. A legnagyobb baj pedig az... Mindenki egy messiás szuper hősre vár aki majd egyedül kapirgálja ki a sütögetni valót és nem akar a tudatukig eljutni..., NINCS ILYEN SZUPERHŐS!... Nélkülük az emberek nélkül, összefogás és kiállás nélkül..., NEM FOG MENNI! A "lélekben veletek vagyunk" hozzáállással NEM FOG MENNI! Jába akadna itt VEZETŐ akinek nem CSAK "zavarjuk el orbánt" a max. elképzelése, hanem a "mi legyen utána"-ra is van elképzelése. NINCS az a Vezető aki önmagában bármit elérhet. NINCS az a Vezető aki önmagában sikeres lehet, ahhoz a mellé álló, mellette KIÁLLÓ Emberek is kellenek...Sokan... A Vezető kiáll az általa vezetettek mellett a vezetettek pedig kiállnak a vezetőjük mellett! ...Ez így működik. Tehát... NINCS SZUPERHŐS!...hiába várják! ...az csak a filmekben létezik.
jaaa...hát persze hogy le amortizálják az emberek a tenni akarókat az esetleges "vezetőket"... Mert ugyi Egyedül nem megy, kiállni mellette nem igazán akarózik, aztán csodálkoznak ha csalódniuk kell.....Mert egy idő után mind aki tett vagy tett volna..., belefárad a győzködésbe a magányos harcba. Holott... Az embereknek épp önmagukba kellene a legnagyobbat csalódniuk...

Ui.   Megjegyzem... Nem tudom miért hitte vagy hiszi bárki a pedagógusokról, hogy mások jobbak vagy rosszabbak a társadalom más részeinél? Egy részük épp úgy a hatalom hű kiszolgálója mint bárki más részek. Épp úgy szolgalelkűen kiszolgálják a mindenkori hatalmat mint más részei a társadalomnak. Egy részük épp úgy közömbös mint a többi más társadalmi részek, csak a napi "rutin" és semmi több. Egy részük úgy van vele hogy "tenni kéne valamit, csak azt ne neki kelljen". Egy részük érzi a gondot, de gyáva kiállni még önmagáért is. ...Épp úgy mint a társadalom többi részei. A pedagógusok nem a társadalmi elit, épp úgy nem mint ahogy ma nincs egyáltalán társadalmi elit réteg. Van az úgynevezett "gazdasági elit és a politikai elit"... má ha egyáltalán elitnek nevezhetőek vónának. Az értelmiség mint a "társadalom vezető ereje a társadalmi elit"? ... épp úgy siralmasan morális válságban vannak mint az egész társadalom.

Hozzászóló: Egy diktátor lehet "jó" - mint Peiszisztratosz - és lehet "rossz" - mint Peiszisztratosz utódai. És egy anekdotikus-adomatikus történet szerint egyszer egy öregasszony azt kívánta, hogy az aktuális zsarnok éljen minél hosszabb ideig - a zsarnok magához vitette, és megkérdezte, miért teszi ezt, mire az öregasszony megaszondá: hosszú élete tapasztalatai szerint ha az egyik zsarnok eltakarodik, utána egy még rosszabb szokott uralomra kerülni, hát inkább éljen minél tovább az aktuális...
Hm?


Én:  Van némi igazságod. Azt mondják... Mátyás király jó király volt az elődei és utódai nagyobb részéről ugyanez nem mondható el. Azt mondják sokan némi nosztalgiával... Kádár rendszer jobb volt mint ez a demokráciának nevezett akármi. Pedig az -is- diktatúra volt. Igen... Van az igazságos...abb? a népéről mint gyermekekről gondoskodó ..és van az igazságtalan a népét sanyargató a saját és hűbéresei érdekeit szolgáló diktátor. A nép egy része szereti ha mint gyermekről a szülék, gondoskodnak róla, megmondják neki miről miképp mit gondoljon. Végül is... Némi biztonságot ad, na meg ugyi nem köll gondolkodni sem. Csakhát ugyi van jó és van rossz szülő.


Hozzászóló: Egyetértek, hiszen a döntés felelősséggel jár és ez sokaknak fárasztó , meg az'tán nem lettek rá megtanítva. Ha belegondolsz a poroszos iskolarendszerbe, pont arról szol, hogy a diákok ne hozzanak döntést, hanem fogadják be elméjükbe a tananyagot.

Hozzászóló: A nép nagy része szereti, ha gondolkodnak helyette. Az emberek többsége nem kiemelkedően magas intelligenciájú, nem politikus. Akkor érzi jól magát, ha létbiztonságban élhet, egyszóval, gondoskodnak róla. Nincs ebben semmi kivetnivaló. Ha pedig érzik, hogy valami nincs rendben, segíteni kell/ene nekik.

Én: A létbiztonság és a "gondoskodás" nem föltétlenül összetartozó fogalmak. Az igaz, nem baj ha szereti a nép a létbiztonságot a gondoskodást, csak az nem mindegy milyen formában "gondoskodik " a "gondoskodó" arról a népről.

Hozzászóló: Te is általánosságban használtad ezt a fogalmat, mind a jelenlegi, mind a Kádár rendszerre. Nyilván mindenki érti, tudja, melyik "gondoskodás" mit takar, hiszen diktatúraként jelölted meg mindkét időszakot. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy ne kezeljük le az embereket azért, mert ilyenek. Az "átlag" csak élni akar, egyszerűen, kiszámíthatóan. Mint én is. Nem megyek rendszert váltani, mert nulla vagyok hozzá, de azt érzem, hogy ez így nincs rendben. Mutass egy embert, akihez csatlakozhatom, megvan benne a nagyság, a vezető kellő alázata az emberek iránt, akik a sorsukat és az országét a kezébe tették és csatlakozom. Addig maradok tisztelettel egy átlag, egyszerű honpolgár.

Én: Félre értettél. Nem kezelem le és nem nézem le azokat az embereket kik szeretik ha gondoskodnak róluk, főleg nem kik a létbiztonságot szeretik. Ki ne szeretné? Az olyan fajta "gondoskodás szeretést" ítélem el és nézem le ami a szolgalelkűségből ered. Amikor az emberek a saját választott vezetőiket uraikként kezelik és nem vezetőikként. Amikor a "vezetők" uraikként bánnak a "vezetettekkel", hűbérurakként hűbéreseikként bánnak velük és mindezt tűri, sőt "gondoskodásként" éli meg az a nép.

 Egyébként... Az államnak mint közösség kell hogy gondoskodó legyen bizonyos mértékig és nem a "hatalomban" lévők. Már eleve az is helytelen megfogalmazás egy tisztességes demokratikus közösségben ( mint az állam is kellene legyen ) hogy "hatalomban lévők". Mert ők NEM hatalomban vannak, hatalmon vannak, hanem vezetői a közösségnek és mint ilyenek, az őket vezetőiknek választók adnak nekik némi hatalmat azért hogy hatékonyabban tudják vezetni azt a közösséget. Azaz... A Közösség vezetőiként a közösség által adott a közösség érdekében a közösség nevében gyakorolják a "hatalmat" . Ez a "hatalom" NEM teljhatalmat" jelent, hanem szabályozott, korlátozott és ellenőrzött hatalmat.

Hozzászóló: Ebben a formában akkor valóban félreértettelek, elnézést.
De akkor lépjünk vissza kicsit. A nép szolgalelkű? Miért? Ki tanította meg őket arra, hogy ne legyenek azok? Ki tanította meg őket arra, hogy akit megtisztelnek a bizalmukkal, értük van, számonkérhető, felelősségre vonható? Volt valaha egyetlen rendszer is, amelyik tanította a demokráciát? Dehogy! Hiszen minden diktatúrának az a legkényelmesebb, ha ilyenek a polgárai. ...és hogy ezt továbbgondoljuk...újratermelődik, hiszen a jövő vezetői ezeknek az embereknek a gyerekeiből nőnek majd ki, és látják a példát... a vezetőinket ki tanította (ki fogja meg megtanítani) a vezetésre?

Én: Na látod ez az!... Ezt tettem szóvá már többször is és hánytam a szemére azoknak kiknek ezt a tanítást meg kellett volna tenniük. Igazad van... Senki nem tanította a Népet erre. Szerintem az értelmiségi elit dolga lett volna ez a "demokrácia tanítás", de nem tették meg. .... hogy miért nem?... mert nincs is az az "értelmiségi elit"? ...vagy szerep tévesztésben vannak?...vagy ők sem különbek mint a nép többi része?.... Talán ők sem igazán értik tudják a demokrácia lényegét valóját? ..... A politikusok?...nekik is dolguk lett volna, de valahogy "elfeledték". ...miért? ... Valóban csak elfeledték?...Azt hitték a nép ezt automatikusan tudni érezni fogja?... Esetleg épp mert nekik ez az önös érdekük?.....

Hozzászóló: Ez a színtiszta érdekük. :(


Én: Esetleg az "értelmiségi elitnek" is ez a nem tanítás az érdeke? ...Egy részük ide, más részük oda beálltak a mindenkori "hatalom" mellé mögé mint hű kiszolgálók egyéni hasznot remélve?.... Más részük csak úgy elvan, gondolván..., ez nem az ő dolguk, ha nem szólnak abból baj nem lehet?....

Olvastam:
"Pukli szerint értékrendek vannak, amik közül lehet választani! " Ezen páran kiakadtak és főleg azon hogy ezbéli kiakadásuknak írásos formát adtak Pukli Facebook oldalán, mire állítólag Pukli törölte azt.
Aztán valaki azt írja...Ne bántsák Puklit mert..." Ő az egyetlen aki tett a nép érdekében ! Sokan mások semmit sem tesznek !"

-Erre én!...Ő az egyetlen? Ne tessen má röhögtetni! Hol volt Pukli az előző ÖT évben amikor sokan tettünk? ...és hol voltak azok akikért tettünk? Jaaa....otthon ültek és vártak a csodára és lélekben voltak velünk. Gyáva szolgalelkű népért bármit tenni? ...... Egyébként valahogy igaza van. Elvégre ez az urambátyámsógorhaverhűbéresnagyonmagyarhűdekeresztény maffia világ is egyfajta értékrend. Értékrend a semmit nem választás a közömbösség a saját gyermekeid a saját jövő juss iránt is. A gyáva szolgalelkűség a talpnyalás a gerinctelenség is értékrend.
-és azt is mondta Pukli..."Nem akarjuk az Orbán kormányt leváltani..."
-Erre én...Abban is igaza van...Ő nem akarja a maffia rendszert leváltani, csak az oktatást megreformálni. Végülis... Minden más maradhat úgy ahogy van. Egyébként is...Mééé ő legyen aki maffiát akarja leváltani?..A többi akikbe belerúgott a maffia?... Akarja é? ..hát nem úgy néz ki.