2016/08/26

Baloldaliság, Liberalizmus, Jobboldali konzervativizmus.

Az alábbi gondolatokat egy beszélgetésnél öntöttem írásba és úgy gondolom, ide is el kell hoznom.

- Elnézést kérek, de kissé "hosszú" leszek. Úgy gondolom nem árt tisztázni néhány politikai fogalmat, ugyanis Magyar honban túl sokan nem értenek, nem is akarnak érteni, illetve "nagyjaink" példáját követve szándékosan félre magyaráznak fogalmakat, szitok szóként használnak olyan politikai elvrendszereket, jelzőket amiknek egyébként sokat köszönhetnének. Szerintem a Magyar baloldal nem igazán baloldal, a Magyar liberális nem igazán liberális, a Magyar konzervatív jobb nem igazán konzervatív jobboldal. A Magyar politikai pártpolitikai eszme és rendszer egyfajta kutyulmány. Magyarországon a liberalizmus, de még a demokrácia fogalmát is rosszul értelmezik és szitok szó lett a liberális. Túl sokak szerint a liberalizmus egyet jelent a szabadossággal az erkölcsi értékek a "hagyományos" családi értékek felrúgásával a tisztességes törvénytisztelő vállalkozás helyett a multinacionalista szabadrablással. Túl sokak értelmezik a liberalizmust és a demokráciát úgy, hogy nekik bármit szabad. Holott a demokrácia a liberalizmus nem erről szól.

 --A liberalizmus...röviden...az "élni és élni hagyni" elve. Azaz "A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadság-ot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a 17–18. századra, a felvilágosodás idejére nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus." 

-A "baloldaliság" legfontosabb elve pedig a "társadalmi szolidaritás" elve. Azaz a társadalom szolidáris azon tagjaival akik rosszabb körülmények közt élnek, kevesebb lehetőségük van, a gyengébbekkel a betegekkel az idősekkel. ... Az erősebb a magasabb jövedelmű a "társadalmi szolidaritás" elve alapján vállaljon többet a társadalmi terhekből. "A baloldal, illetve baloldali politika jellemzője, hogy nagy súlyt fektet a társadalmi egyenlőség érvényre juttatására és az általános (szociális) jogokra, szemben a társadalmi hierarchiával, illetve egyenlőtlenséggel. A baloldali politika támogatja a kisebbségek és a hátrányosabb helyzetű csoportok jogait, illetve e jogok érvényre juttatását, támogatja a szabadságjogokat, és általában támogatja a kulturális sokszínűséget, gazdaságilag pedig a nagyobb állami szerepvállalást. 

-A "jobboldali konzervativizmus" pedig, "A konzervativizmus legfontosabb jellemvonása a tradicionalizmus, amely a meglévő vallási, politikai, kulturális szokások és intézmények tiszteletét jelenti. Eszerint az intézmények hosszú idő alatt formálódnak, és a konzervatívok szerint az így kialakult hagyományok, szokások és előítéletek jobban irányítják a társadalmat, mint a racionalitásra hivatkozva a társadalmat (sokszor erőszakosan) absztrakt elméletekbe gyömöszölő általános ideológiák. Részben emiatt utasítják el az észre hivatkozó forradalmi változásokat és az egalitarizmust.
A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben (a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll). A társadalmi hierarchia létezése egyszerre szükségszerű illetve törvényszerű, és a mesterséges egyenlősítő kísérletek csak erőszakkal képesek elérni céljukat, ezért helytelenek. Ennek megfelelően szükség van az úgynevezett uralkodó elitre."

A szélsőségekről is nehány sort.

-Szélső baloldal, -A totális társadalmi egyenlősdit hirdetik, azaz mindenki egyenlő, nincs gazdag és szegény. van a proletáriátus ( munkás osztály ) mint vezető erő, van a mezőgazdasági parasztság és van e kettővel szövetséges értelmiség. Az állami tulajdont tekinti elsődlegesnek, mondhatni szinte totálisan.

-Szélső jobb, -Nacionalista. Egységes nyelvű kultúrájú színű fajú nemzetállamok. Egyes népek, nemzetek, illetve kultúrák felsőbb rendűségét hirdetik a többiek alacsonyabb rendűsége mellett.

Elnézést kérek a hosszúságért és a félreértések elkerülése végett nem "kioktatni " akarok és nem politikai oktatást tartani, de úgy gondoltam, nem árt tisztázni fogalmakat. Egyébként épp ezt a tisztázatlanságot látom egyik legnagyobb hibának a rendszerváltás óta. Mint már többször szóvá és írásba tettem...  Magyar értelmiségi elit és politikai elit  nem tartotta fontosnak, vagy “elfeledte?..., szándékosan?... megtanítani a népnek a fontosabb társadalmi, politikai fogalmak értelmezését a demokráciát.  Az értelmiségi “elit” ...elvileg...mint a társadalom vezető ereje eltévedt valahol a rendszerváltás körül és a mai napig nem találja igazi szerepét, feladatát. Nagy részük beállt valamelyik párt szolgálatába, másik részük pedig “csak úgy van” mint átlag ember.  Sajnálatos módon az oktatási rendszer is “elfelejtette” oktatni az alapvetően fontos társadalmi, politikai fogalmakat, társadalmi politikai rendszer működést a demokratikus “játékszabályokat”.  a rendszerváltás óta felnőtt egy politikailag “műveletlen” korosztály.  Nagy hiba!...Nagyon nagy hiba! ...az értelmiségi és politikai “elit” nagyon nagy hibája!

Ui. Mondják sokan ha kérdik... “Én jobboldali...., Én baloldali.... Én liberális vagyok.” Aztán ha rákérdeznek...”Mond má!...mit jelent az hogy baloldali, jobboldali, liberális?”... Akkor nagy többségében a naaagy habogás. ...még a pártok nagy “elitje” vezető funkciókban lévőknél is. ...és ez főleg szomorú.  Talán ha vennék az emberek a fáradságot és mielőtt besorolnak másokat, de legfőképp önmagukat valamely oldalra, talán ha utána járnának mi is az az oldal, mit takar?..mit jelent? ... Nagyon sokan meglepődnének hogy rossz oldalra soroltak. 

2016/08/13

Határon innen és túl....

Tegnap este láttam egy megosztást, aztán elolvastam a cikket. Az online "sajtó" egy szlovákiai Magyar "sajtó" termék és Pukli Istvánról szól. Azaz Pukli István azon nyílt levelével kapcsolatosan amit a klik nevű rakásszarnak írt a migráns tanulók adatait bekérendő szennyére válaszul. Nos ez a szlovákiai sajtó mizé cikk írója szerint Pukli István "le migránsozta" a külhoni Magyarokat. Az má rég tudjuk hogy orbán maffia hazug propagandája és hazai nemzet megosztó mocska megtette hatását külhonban is és hogy akadnak külhoni Magyarjaink közt is szép számmal akik bő nyállal kiszolgálják az orbán maffiát mint "hű" alattvalók, hűbéresek. A cikk szenny íróának némi szöveg értelmezési gondja akadt, vagy ha valójában értette Pukli István szavait, akkor mégroszabb a helyzet, merthogy ezesetben szándékosan etette félre szlovákiai Magyarjainkat mint a maffia talpnyalója.
miután elolvastam a szennyet, nem álltam meg szó nélkül és kommentben írtam nekik pár kedves keresetlent.
Íme a hozzájuk szólásom:
Nem ártana ha az orbán maffia külhoni magyar szószólói legalább szöveg értelmezést tanulnának. esetleg ha ismernék a valós itthoni viszonyok, talán értenék is miért írta Pukli István azt a nyílt levelet. Amíg önök ott külhonban a mi bőrünkre magyarkodnak és támogatják az orbán maffiát, addig mi itt sajnos évek óta nyögjük. Tessenek tán ide jönni, itt adót, járulékot fizetni, "élvezni" döntéseik minden kínját az orbán maffia sógor koma haver rokon uram bátyám maffia tolvajlását, nép és nemzet megosztó mocskát gerinctelenségét. Önök ott látják és hallják amit a gerinctelenített orbán maffia talpnyaló hűbéres magyar "köz tv" nyom önöknek, de nem élik meg a valóságát. Talán vigyék oda magukhoz az egész maffiát. Mi örömmel adjuk. Egyébként tessenek mondani... Önök ugye kettős állampolgárok lehetnek ( szerintem azt még joggal, mert hát önök is magyarok és nem tehetnek róla hogy egy bűnös rendszer bűne miatt önök most külhoniak lettek ), és mint kettős állampolgárok, szavazhatnak azaz dönthetnek arról mi legyen a mi sorsunk itthon? ... Levélben akár. ...és mi önöknél szavazhatunk é arról hogy az önök falujában városában ki legyen a polgármester, mi legyen az önök sorsa? Ugye nem? .. és jogosan nem. Szavazzan mindenki ott ahol él, ahol viseli döntései minden következményét. Az önök szavazatai, az önök döntése támogat, hatalomban tart egy maffiát aminek következményét mi viseljük. Na de majd egyszer önök is ám, mert ez a maffia nem marad örökké. Ugye minő érdekes?...Máris egy "eredménye" a orbán maffiának a naaagy kereesztény jobboldalnak... Sikerrel ugrasztotta egymásnak már nem csak az itthoniakat, hanem az itthoniakat és külhoniakat is.. nos önök ehhez is nyújtottak hathatós támogatást. egészségükre!
Erre reagált egy hölgy Sz. Luca és valami olyasmit hogy..."Mi nem lehetünk kettős állampolgárok, mert akkor elveszítenénk a szlovákot is. Épp ezért nem is szavazhatunk" ( ez a hozzám szólás ma reggelre eltűnt. Gondolom Luca törölte valamiért )
Neki is válaszoltam:
Sz Luca Higgye el nekem, őszintén sajnálom hogy önök nem lehetnek, de azt hogy nem szavazhatnak, nem sajnálom. reménykedem csak hogy ön érti miért. Tudja... ennek a portálnak illetve cikknek az írója ahogy nevezett minket..."balliberálisok" épp úgy fájlaltuk és egyként álltunk az erdélyi vagy a szerbiai, vagy önök felvidéki Magyarok mellé mikor önöket ott bántották. Mi balliberálisok épp úgy szeretnénk ha önök és mi itt békében nyugalomban egységben, jólétben élhetnénk európai polgárok módjára. Nem igaz az állítása a itteni melldöngető nagy magyarkodó jobboldalnak miszerint mi baloldaliak, liberálisok önöket nem tekintenénk a Magyar nemzet részének. aki ilyent állít..Hazudik! Mi azt szeretnénk hogy önök ott épp olyan joggal lehessenek Magyarok, mint Szlovákok, Románok, Szerbek.... .Mi azt szeretnénk csak, ha önök külhoni Magyarok értenék a mi itteni Valós gondjainkat és nem úgy szólnának bele hogy szinte semmi valósat nem tudnak róla és nem viselik következményeit. Sem jobbra, de ránk "balliberálisokra" sem szavazzanak olyanok, kik nem itt élik meg döntéseik következményeit és nem ismerik a valós viszonyokat. Önöket jócskán félre tájékoztatják a Magyar köznek nevezett szenny sajtók és sajnos az ilyen orbán maffia által a mi pénzünkből jócskán kitömött szennyek is mint ez itt.
Megjegyzem... Ennek a szennynek az írójának gőze nincs a mai valós Magyar lebutított iskola rendszerről. ...és még sok másról sem. Ha lenne, értené Pukli István levelét. Vagy talán érti is, de gerinctelenül eladta magát egy maffia hordának pár garasért.
Amit este már nem volt kedvem leírni önöknek... Önök külhoni Magyarjaink tényleg elhiszik a mesét hogy az orbán viktor féle maffiának önök a külhoni Magyarjaink iránt érzett olthatatlan naaaagy szeretet miatt fontosak? Ha elhiszik,..akkor önök nagyon naívak. Önök semmi másra nem kellenek ennek a maffia hordának, mint péz mosodának és szavazó gépnek, támogatónak, melldöngetésnek, hogy "lááám minket mennyire szeretnek külhonban és mi mennyire naaagy Magyarok vagyunk és nemzet meg stb. " Véletlen hogy orbán és hűbéres nyaloncai Erdélybe szaladgálnak legtöbbet?... Véletlen hogy nem Szerbiába, Horvátországba, Szlovéniába, Ausztriába, Szlovákiába, Ukrajnába az ott élő Magyarjainkhoz? Nem véletlen! Ugyanis az erdélyi magyarok közt találtak legtöbb talpnyalót, hűbérest és ők hajlandóak leginkább szavazni, ott van a legtöbb hűbéresük talpnyalójuk és birtokuuuuk, pénz mosodájuuuk.... aaa MI adónkból tömik erdélyi hűbéreseik zsebét. A többiek a Horvátországi a Szlovéniai az Ausztriai Magyarok köszönik de nagyon jól elvannak orbán maffia gyűlölködése megosztó politikája nélkül, de talán még önök Szlovákiai Magyarok az Ukrajnai Magyarok nagy többsége is.
Sz. Luca ismét válaszolt:
"Kulcsár úr, egyetértek a hozzászólásaival. A cikk undorító. Nem mindegyikünk hülye, többségünk úgy látja a helyzetet, ahogy ön. De csatlósok,megélhetési orbán-magyarok páran itt is vannak, akik igen jól élnek az önök adójából."
"Kulcsár úr,a felvidéki magyar társadalom is megosztott, mint önök MO-n. Vannak az ilyen Sz.D.félék, és vannak olyanok,akik szerint a magyar adófizetők pénzéből a magyar állampolgárokat kellene támogatni, nem a határontúli politikusokat."
A viszont válaszom:
Kedves Luca! Higgyék el nekem, mi itt az anyaországban tudjók jól hogy nem minden határontúli Magyar hülye és megvezethető. Sajnos a honi baloldal és a honi értelmiségi "elit" sem tesz szinte semmit azért hogy önökhöz is eljussanak a hazai VALÓS hírek és állapotok, így természetes hogy abból tájékozódnak amijük van. Az pedig sajnos egy gerinctelen, kilóra megvett magyar média és a maffia rabló horda fizetett hűbéres, szolgalelkű talpnyalói. Ezeknek a hűbéres talpnyalóknak az már nem jut el a tudatáig, ha ott önöknél Szlovákiában vagy Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában lenne ilyen maffia szélső jobbos uszító nemzet megosztó banda, önöket rég kicsinálták volna. Az sem jut el az sötét agyukig hogy a liberális eszméknek köszönhető ha bárki ember fia lánya bárhol él a világon, szabadon büszkén használhassa anyanyelvét, vallhassa magát bármi nemzet gyermekének, gyakorolhassa vallását. Ezzel szemben mit "köszönhetünk" a nacionalista" melldöngető jobboldalnak? ...Azt hiszem ezt önök sokkal jobban tudják mint mi itt, hiszen a saját bőrükön érzik....
Sz Luca: "Kulcsár úr, elolvastam a profilján a hozzászólásokat. Szomorú, hogy a Fidesz, nálunk meg a parlamenten kivüli MKP, a Fidesz puszipajtása, ilyen éket vernek magyar és magyar közé. Mi nem akarunk önöknél szavazni,mert nem élünk ott."
Én: Így igaz sajnos. Semmi bajunk nem volt egymással anyaországi és külhoni Magyaroknak mindaddig amíg ez az ocsmány politikai hulladék közénk éket nem vert. Az egész hatalmuk a megosztásra a gyűlölködésre épül, mert így tudják a saját a hűbéreseik a talpnyalóik a haverok és rokonok zsebét tömni, urizálni a MI pénzünkön. Hogy itthon minket így megosztottak, az még érthető is lenne, mert az kell a hatalmukhoz a tolvajlásukhoz. Na de hogy önöket anyaországon kívülieket is és minket önökkel?.... Az a mocsok a gerinctelenség a hatalom mániás elmebaj netovábbja.
...és akkor a szlovákiai Magyar online szenny cikke:

2016/08/11

Azt írja a .....

Azt írja a ...( szintén mindegy ki írta ) "Sem olimpikont, sem embert nem tisztel Magyarország."
Erre írtam én, -Ejj ezt de mennyi mindenre ellehet mondani ebben az országban. Itt senkit nem becsülnek, nem becsülünk csak addig míg csúcsra járatva sok bőrt lehet lenyúzni róla. Aztán ha már kiöregedett, elfáradt akkor eldobják mint egy rongyot. Így van ez szeretett volt hivatásomban is. Így van ez szinte mindenben ebben a melldöngető cifra gúnyás cifra rangos magyar világban.
Erre valaki, -"Ennyire azért nem szörnyű hely Magyarország. ..."
Erre én, - Ennyire nem, de lehetne sokkal élhetőbb is ha... ha nem az irigység a nyelvlógató nyomulós álvigyorgók dörgölőzködők, cifra gúnyás cifrarangos szolgalelkű uram bátyám komám mindenbe beletörődős egymásért még önmagukért sem kiállós melldöngetős tehetséget alkalmasságot nem becsülős fiatalt lenézős időset tehernek nézős tolvajt herevasaltató gyökereket ostoba nyekegőket sztárolós....stb ország vóna.
Amíg ez a nép úgy választ magának vezetőket, megválasztja a valakit és általában nem a tehetségesebbet az emberileg alkalmasat, aztán miután megválasztotta, uraként hódol előtte, vigyorogja körbe. Amíg a vezetők nem valódi tehetségesekkel, emberileg alkalmasakkal, hanem hosszú nyelvű vigyorgókkal veszik körbe magukat. Amíg ez a nép képes eltűrni és semmit nem tenni egy ilyen rabló horda urhatnám nyikhaj maffia bandát..banda ellen. Addig ez az ország ha nem is csupa szar hely, de hogy nem is jó hely...az biztos.
Aztán más valaki, -"a változást mindig magunkkal kell kezdeni"
Aztán én, -Ahhaaa! Osztán mihez önmagunk változzunk? Változzunk és alkalmazkodjunk ehhez a fura világhoz, mentalitáshoz? esetleg elmondaná ezt a változni nem akaróknak is? Esetleg akik már rég önmagukban változtak, Esetleg nem is volt van szükségük önmagukban változni mert eleve rühellték rühellik az fura világot miről írtam föntebb? Esetleg a saját lehetőségeik szerént megpróbáltak tenni is a változásért, de sajna kevesen voltak... és esetleg azok sem álltak melléjük kiknek köllött volna? Lángoló házat...hazát vizipisztollyal oltogatni ugyi.... .
Végül már csak itt és én.... Ez az ország eljutott oda, hogy sokunknak, túl sokunknak már nem "otthon", csak "lakhely". tették mindezt az utóbbi 26 év "politikusai" a mi választott "vezetőink" a mi a nép hathatós közreműködésével...bal jobb közép...NINCS KIVÉTEL! Sok 100 ezren,....túl sokan és fiatalok...már lakhelyüknek is, sokan új otthonuknak is mást választottak. Tudom, tudjuk jól, lesznek még túl sokan ilyen új otthont választók. Aztán itt maradunk mi és azok kik ilyenné tették avagy közreműködésükkel, talpnyalásukkal, szolgalelkűségükkel, melldöngető naagy magyarkodásukkal, cifra gúnya cifra cím imádatukkal jócskán hagyták segítették ilyenné tenni. .... Na akkor lesz ez az ország igazán szar hely.

2016/08/05

Ki a hibás?...a politikus? a nép?

Egyik régi harcostársamnál Olvastam egy elmúlt huszon év vezető politikusait ábrázoló kép előszavaként:
... "A magyar nép nagy többsége soha nem akarta ezt a fajta kapitalizmust! Ilyenné ezt, a vezetői tették. A rendszerváltó politikai elit, demokráciát és szociális piacgazdaságot ígértek a népnek, és ezt kaptuk helyette!"

Nekem pedig az alábbi válaszom született erre:

Nem akarta a nép? ...De nem is tett ellene semmit. Szavazgattak arra amelyik több nagyobb kóbászt ígért a naaagy semmire. A nép meséket meg kóbászokat akart izibe de menten a semmiből. Az igazságot pedig hallani sem akarta...nem akarja, még mindig nem. Sőt...nép ellenség aki az igazságot mondja a szemükbe. Akkor ki is a hibás? Milyen vezetőket választott ez a nép?...Ki engedte mindezt? Ki avatta szentté a saját választott vezetőit? ...ki hajbókol a saját választott vezetői azaz a saját alkalmazottai előtt?...ki is akkor a hibás? ...a balfasz szolgalelkű teszetosza nép! ...aki senkiket szarháziakat rablókat nyekegő herevasaló tahókat avat sztárrá.

 Félrevezetni csak azt lehet aki hagyja magát, rosszabb esetben akinek a "félrevezetés" kell. Egy részét csak ideig óráig lehet, másrészét pedig egyáltalán nem lehet. Ebben az országban túl sok aki hagyja magát, túl sok akinek a félrevezetés kell. ...aaaa mesék. Mint már többször is leírtam, elmondtam...Hibázott a teljes Magyar értelmiségi "elit" is, mert "elfelejtették" az értelmiség eredeti szerepét mint a "nép tanítói, vezetői, vezető ereje", nem tanították meg a népnek a demokrácia működését a tudatosságot. Hogy ezt szándékosan tették e?...szolgalelkűségből?... egyszerűen csak "elfelejtették?...ők sem tudják?.... aaa politikusok pedig ...háát...nekik ez így volt jó, mert etethették...ik a népet, urat játszhattak...nak. ..és nem VEZETŐT.

Amíg a nép nem hajlandó gondolkodni, tudatára ébredni, tanulni a saját és múltja hibáiból, amíg a mesék kellenek neki, amíg urak és nem vezetők kellenek neki, amíg nem hajlandó demokráciát tanulni, amíg a 100 és 1000 éves sebeit nyalogatja, amíg elhiszi a mesét hogy ő különb más népeknél mert Magyar, amíg cifra gúnya cifra rang lesz neki a fontos és nem az EMBERSÉG a TISZTESSÉG a TEHETSÉG az ALKALMASSÁG...... Addig a nép is hibás.

A válaszomra a harcostárs ezt írta vissza:

" ..és meddig siránkozunk még, akiket nem vezettek félre, meg akik megvilágosodtak? gyerünk, kezdjük újra és újra..."

Rajtam és sokunkon nem múlik! ...Na de tanulva az elmúlt évekből.., én többé akárki mellé mögé biodíszletnek, tapsikológépnek, “monnyon le!” rigmusokat óbégatónak NEM ÁLLOK!
A “monnyon le!” már rég kevés! ...Na de mi legyen aztán? .... Jöjjünk össze! Beszéljük meg! Egyezzünk meg! Tegyük is meg! ..... nekem van koncepcióm.

Ui. Ezidáig értelmes koncepciót nem láttam, nem hallottam, csak nagyhangú hőbörgést, túl agyalgott értelmiségi agymenéseket, pártok politikusaitól származó szépenhangzatos széplelküsködő ( jajj de mi demokraták nem olyanok vagyunk típusú ...) tipikusan “politikus” politikai párt téziseket ( egynek kettőnek ) . Olyant hogy ha nem is teljesen kidolgozott, nem teljesen részletes pontos koncepciót, de legalább elképzelést a lényeget érintőt, nagyvonalakban de szinte mindent érintőt, ami aztán alap lehet..., na olyant még nem.

...és “Figyeljetek! a mamáék NEM mennek el.”  :)