2016/06/20

Kiáltványra kiáltvány, avagy Magyar futball ügy.

Mióta elkezdődött a futball EB, azóta megy az oda vissza egymás "osztogatása" kiosztása vita veszekedés gyűlölködés. Egymásnak ugranak régi ismerősök, barátok, volt régi harcostársak a foci miatt. ... A foci miatt? ...biztos? Ez már "csak" okozat indok. Valójában sokkal mélyebb indulatok okok húzódnak itt és csapódnak a focira...foci okán. Persze...szították ezt az indulatot páran akik "zászlós lobogós nemzeti ünnepes együtt lelkesedős, 15 millió Magyar szív együtt dobbanós, egy a zászló egy a nemzetezős ...igaz magyarkodós naaagy magyarkodós ." bizbaszt vezettek..nek elő az aranylábúak EB szereplése okán. Valódi ok itt az hogy "valaki" ( tuggyuk ki ) politikát csinált a futballból. ...hogy sperma korába szívódott vóna föl az apjában mint fehérje!

Kiáltványozunk....  

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/nem_lehetne_egy_sikeres_sportesemenyt_politikai

Egy volt "harcostársunk" írta a fenti linken található "kiáltványt", aztán elolvastam és írtam én is neki -is-. válaszul:

Válaszom Teplán Tibornak... má csak a közös "harcostársi" múltunk okán is... "Bocsánás hogy belekotyogok! ... De! Lehetne, sőt úgy kellene, csak nem Magyarországban, hanem egy normális országban. Sajnos itt már minden át lett politizálva. Ahol milliárdokat ölnek egy idióta elmebeteg maffia vezér hobbijára és az egészségügy az oktatás csődben van, ahol emberek tízezreit fosztanak ki, haverok zsebét tömhetik ki adófizetők pénzéből, ahol egyesek adófizetők pénzén urizálhatnak dőzsölhetnek...Mondjam még?... Száz milliárdokat ölnek kongó üres stadionokba kétballáb semmit érő futbalistáknak, fél várost széjjel verő csürhének... Kijutottak évtizedek óta először és nyertek egy meccset?... Azta! "Nagy esemény, nemzeti ünnep"... Zászlódíszbe kéne öltöznie az országnak? Na neeeee! Az eddig is érem hegyeket hozó sportolók kedviért vajh mééé neeem? Persze!...lehet örülni végre a foci kedvelőknek is, de azé had ne legyen má belőle nemzeti zászlódíszes ünnep! Azé ti focirajongók se várjátok már el tőlünk többiektől, hogy istentelenül lelkesüljek, aztán zászlódíszbe öltözve sűrű könnyekig meghatódva hálát rebegjek kétballáb arany fijjuknak. ..Ja és istenbizuccse..én politikától függetlenül nem lelkesülök, de hagyom lelkesülni akik lelkesülni akarnak má ha normálisan teszik és nem zászló díszes nemzetileg ünnepelős fél várost széjjel verősen."
Még pár dolog... Politika mentesen lelkesülök én bárki ember gyereke sikerének ha az megérdemelt siker. Lelkesülök én akár a focisták sikerén is, má amennyire siker, de nem vagyok hajlandó "zászlódíszes nemzeti ünneplős" lelkesülni senki sikerén sem, má csak azért sem, merthogy az a siker az Ő sikerük, egyéni siker és nem az enyém. Én sem várom el senkitől hogy az én sikeremet zászlódíszes nemzeti ünneplős lelkesüléssel ünnepelje. Örülök mint bárki ember gyereke sikerének és örülök ha az én sikeremnek örül velem más is, de ennyi!...politika mentesen. Nyert egy meccset a foci csapatunk. ...Éééés?... Nyertek érem hegyeket más sportolók és nem csináltak belőle nemzeti zászlós lobogós ünnepet politika mentesen sem és politikailag sem. Az érem hegyeket begyűjtő sportolók rajongói sem várták el senkitől ezt a piszok naaagy "nemzeti zászlós ünnepes minden Magyar szív együtt dobbanós" bizbaszt. Jaaa...és azokba a sportokba NEM öltek adófizetők milliárdjait csak azért mert bal vagy jobb így úgy tisztességes...nek látszó..., avagy épp ország kifosztó maffia vezér miniszterelnök hobbija vóna... Az szív együtt dobbanós zászlós lobogós nemzeti ünnepelős futballista rajongók pedig lelkesüljenek de normálisan ha szabad kérnünk és NE várják el tőlem másoktól a naaagy együtt dobbanós zászlós lobogós izét!...Vegyék tudomásul hogy vagyunk jópáran kik nem vagyunk hajlandóak sem politikailag, sem politika mentesen együtt dobbanni! Vegyék tudomásul hogy sajnos a futball orbán hobbi, adófizetők milliárdjainak beleölése óta "politikai tényező lett". ..Neeem a mi hibánk! Köszönjék orbánnak! Talán majd mi a most nem együtt dobbanós nem nemzeti ünneplősök is jobban lelkesülünk ha adók milliárdjainak beleölése nélkül sokkal fontosabb dolgok kárára nélkül érnek el valódi sikereket a futballista fijjuk a stadionok tele lesznek normális...mondom...NORMÁLIS lelkesülőkkel. ...Majd ha a milliárdok nem az oktatás az egészségügy és mások kárára rovására folynak bele a futballisták hobbijába. Nem vagyok hajlandó kevésbé baloldalinak, főleg nem a baloldal árulójának tekinteni a most a fijjuk teljesítményén lelkesülőket, de nem vagyok hajlandó kevésbé Magyarnak tekinteni avagy hazaárulónak azokat akik nem lelkesülnek! Nem vagyok hajlandó nagyobb magyarnak tekinteni a lelkesülő zászlós lobogós nemzeti ünneplősöket sem a nem lelkesülőknél! ...és az ismerőseim listájáról törölni sem vagyok hajlandó senkit sem pusztán azért mert lelkesedik avagy nem lelkesedik.... velem vagy ellenemben bármiért.
Ez pedig az ÉN KIÁLTVÁNYOM bal és jobb oldalhoz, futballista rajongóknak és nem rajongóknak, lelkesülő szív együtt izélősöknek és nem együtt dobbanósoknak.
Kónya Péter országgyűlési képviselőhöz is szóltam pár kedvest, ha má annyira egyetértett és gratulált Teplánnak a kiáltványához, "Péter! Te mint országgyűlési képviselő, esetleg írhatnál egy kiáltványt ( ha má így egyetértetek ) az aranylábúakhoz. Valami olyasmit -Ha má az adófizetők pénzéből az egészségügy az oktatás és sok más sokkal fontosabb dolog rovására milliárdokat öltek beléjük, talán végre meghálálhatnák a Magyar adófizetőknek esetleg egy tisztességes szerepléssel. Aztán a szurkolókhoz egy kiáltvány?...esetleg?... Ha má az adó milliárdokból kongó üres stadionokat kaptak, talán ünnepelhetnének, szurkolhatnának végre tisztességesen Ember módjára. Nem kéne a városokat alkohol mámorosan végig randalírozniuk, leamortizálniuk. Tudood?...mint minden más sportág szurkolói teszik Ember módjára méltósággal. ...csak ha má "kiáltványozunk". Talán a nem lelkesülők nemzeti ünnepelők is jobban lelkesülnének. Talán még én is bírnék lelkesülni csipetnyit."

Aztán folytatódott ez a kiáltványosdi adok kapok vélemény "harc". A frászbukon írtak véleményt többen foci meg nemzeti meg örömködés meg nem örömködés ügyileg, majd hozzászóltunk többen. valaki aztán azt írta..."Nah... most elolvastam Tepi írását. Ha mán ennyire hivatkozol rá. Jelentem, igaza van!" Erre reagáltam én:

Szerintem pedig csak úgy féligmeddig van igaza. Mert ha teszem azt abba a kiáltványba bé veszi hogy..."Kiáltvány a futball rajongókhoz a futballból politikát csinálókhoz a aranylábúak EB szerepléséből zászlós lobogós nemzeti ünnepet csinálni akarókhoz.. Ugyan fogják má vissza magukat kicsit és örömködjenek emberhez méltón magukban. Hálálják mán meg a népnek jó szerepléssel azt a sok ezer milliárdot. Esetleg pár száz milliárdocska a futball mellett jusson mán egészségügyre oktatásra is...." Talán akkor még én is egyetértettem volna vele.




Na de most télleg!... ezekkel "egy a zászló, egy a nemzet"? ...Ezekkel lelkesüljek zászló díszes nemzeti össznépi lelkesülős ünnepeset? Osztán meg a itthon kocsmákba több litykó sör benyalás közben tévén kivetítőn meccset néző aztán utána a várost végig ordító randalírozó kopp részeg futballista drukker "értelmiséggel"?