2015/09/26

“Nagy csatát vívnak...” Rendőrök - Katonák és megbecsülés.




Ma délelőtt megint olvastam valamit itt a frászbukon egyik volt kollégám által megosztva. Ki is csapta nálam a biztosítékot rendesen.
Egy felhívás volt és így kezdte, -"Kérünk minden Magyar embert hogy ossza meg!"...majd folytatta..."....Talán a Ti ismerőseitek/barátaitok/családtagjaitok is lent vannak a határokon, ahol nagy csatát vívnak értünk! "
Na ez csapta ki a biztosítékot nálam. -"....nagy csatát vívnak értünk" ...Értitek? "...nagy csatát vívnak...."
Válaszoltam is izibe indulatból ezt:
"Komolyan mondom eszem ...meg az is...megáll! "...nagy csatát vívnak értünk..." Hol a bánatos f....omba osztán kivel nagycsatáznak? A drótkerítéssel? A fegyvertelen menekültekkel? Vagy mi a bánatos f...ommal? Katonák Rendőrök! Ott vannak és teszik amit parancsba kaptak. Ennyi és nem több, nem kevesebb. Megbecsülés és tisztelet nekik... A hétköznapokon is ám a bánatos isten kerengesse körbe! De ez mit itt egyesek túl lihegnek ez már gyomorforgató. Mikor három éjjel három nap derékig érő hóba a mezőn villanykábeleket raktunk helyre hogy legyen villany? Mikor árvízből mentettek? Mikor tökig sárból a a répát hordtuk ki a földekről? Mikor csak Katona volt az utakon hogy a tökig érő hóból falvakat szabadítson ki? Mikor a Szerb - Horvát háború idején a családunk nem tudhatta hol vagyunk egy héten át? ...mert a határon kellett lenni hogy a nép nyugodtan alhasson? A kurva isten felénk nem nézett. Egy kurva köszönömöt nem kaptunk. Az természetes volt ugye? Most "nagy csatát vív...mi hőseink".... Mikor Pesten gyújtogató Tv székházat romboló csürhe ellen védték Pestet? Akkor ugye voltak "mocskos zsaruk..." Sőt még ők lettek a bűnösök mert tették a dolgukat. Lettünk mi "Kádár huszárok" ... Kollégák, volt kollégák, utódok! Majd akkor lelkesüljetek az ilyen gyomorforgató túl lihegett faszságokon, mikor vége lesz ennek az egész szarnak és újra "ingyenélő katonák, mocskos zsaruk, esetleg évek múlva ti majd "orbán huszárok" lesztek. A többit nem írom ide, mert az már lázításnak minősülne. De csak kérdezek mégis? Kiknek a parancsait hajtjátok végre? Ők vajon gondoskodnak e rólatok tisztességgel? Megbecsülnek e titeket? ...azok akiknek kötelességük lenne?......A hétköznapokon is a "mi fiaink a mi hőseink" lesztek e majd?..mikor kértek tisztességes megbecsülést?..akkor is?"

Mert hát tudom én... Jól esik az odafigyelés a törődés a megbecsülés azoknak a Rendőröknek, Katonáknak odalent a határon. Kinek nem esne jól? Azt is tudom... Szép dolog a segíteni adni akarás. Így is kéne ezt rendes normális helyeken mindig.
Nade ez a túl lihegett agyaskodás?... "...nagy csatát vívnak...." ??? Aztán ki a bánatos izémmel vívnak "nagy csatát"?..... De tényleg! A Fegyvertelen menekültekkel? A drótkerítéssel? Miféle ellenség hódító orvul támadó galád had tette be lábát szeretett szép hazánkba kivel "nagy csatát" kell vívniuk?
Tudom ééén... Nem könnyű a fiuknak lányoknak odalent távol családtól otthontól. Na de azé ne essünk má túlzásokba ha lehet.
Épp elég SOKK hogy pártunk és kormányunk jócskán túl teljesít túlzásokba.
Legalább mi a nép maradjunk má a realitások talaján.
Na meg ez a hirtelen jött naaagy naaagy "megbecsülés tisztelet a mi fiaink a mi hőseink" izék?... Ez má nagyon büdös így. Írtam már erről...
Ha ez a nagyon segíteni akaró hon társunk, kire ilyen nagyon rátört a Rendőreink, Katonáink iránti megbecsülés vágy... ha esetleg azt írja pl. "A Mi tisztelt Rendőreink, Katonáink odalent a határon teljesítik szolgálatukat, teszik a kötelességüket, mert parancsot kaptak. Akiknek dolga kötelessége lenne gondoskodni róluk, ezt nem teszik tisztességgel. Segítsünk ezeknek a fiuknak mi  a hon polgárai....." ...Na ha így kezdi, azt mondom... "Eeez igen! Tiszteletet érdemlő. " De így van valami ebben a felhívásban ebben a hirtelen jött naaagy naagy megbecsülésben ami hiteltelenné teszi amitől bűzlik az egész. Ez nem a Rendőreink a Katonáink megbecsüléséről szól.
...Így újra csak idézni tudom a fentebb idézett "hirtelen felindulásomban írt hozzászólásom utolsó mondatait...
"mikor vége lesz ennek az egész szarnak és újra "ingyenélő katonák, mocskos zsaruk, esetleg évek múlva ti majd "orbán huszárok" lesztek. A többit nem írom ide, mert az már lázításnak minősülne. De csak kérdezek mégis? Kiknek a parancsait hajtjátok végre? Ők vajon gondoskodnak e rólatok tisztességgel? Megbecsülnek e titeket? ...azok akiknek kötelességük lenne?......A hétköznapokon is a "mi fiaink a mi hőseink" lesztek e majd?..mikor kértek tisztességes megbecsülést?..akkor is?""

Írtam én ma a Frászbukon. Néhány hozzászólás onnan:

 György: Családjaik, barátaik hőseik lesznek. Most is azokért dolgoznak!


Lajos István Kulcsár: Így igen. Azoké örökké. De sajnos nem az ilyen időleges "rajongóké" és azoké sem kiknek megbecsülni kötelességük lenne a haza szolgálóit.


György: Lajosom ez így vagyon, ahogy írod!
   

Lajos: Szívemből szóltál druszám!!
Péter:
Én ugyan nem láttam, de most már többedszer hallom, olvasom, hogy súlyos gondok vannak a határra vezényelt rendőrök ellátásával. Vajon lesz újabb "tábornok-per"...elöljárói kötelezettség elmulasztása vagy micsoda?

   

Lajos István Kulcsár: Kedves Péter! Biztos vagyok benne hogy nem lesz. Ezek a tábornokok ( talán egy kettő kivételével ) a mindenkori "hatalom" hű kiszolgálói. A csíkos gatya a parkettás váll-lap és a velejáró kiváltságok mindenekelőtt. A beosztottakról gondoskodni? Megvédeni kiállni értük ha kell? Az minek? A beosztott CSAK beosztott.....


    Lajos István Kulcsár: Hány tábornok vagy akár ezredes ( ezredesről kettőről tudok, de ők is nyugalmazottak voltak már akkor ) állt ki értünk, emelt szót mellettünk mikor "Kádár huszárok" lettünk? ...Naaa?....Ugye? Egy sem! ....
  


 István: Jól beszélsz!


Éva:
A tiszteletet ki kell érdemelni,kikövetelni meg úgy sem lehet! Minden tiszteletem a rendőröké és minden rendfenntartóé,mint a mentősöké,és a tűzoltóké,vagy a katasztrófavédelmiseké,de azért mert ezt a munkát választották és a nagy többségük igen magas színvonalon és becsületes végzi,nem azért mert utasításba kapom,hogy tiszteljem őket! És mint írtam:mindegyikőjüké,nem csak a déli határvidéken szolgálatot teljesítőké! Az aggódásom már inkább csak rájuk irányul! A nem megfelelő ellátás éa az embertelen értelmetlen parancsok miatt.Aminek a következményei lehetnek még meglepőek,és nem lenne igazságos,ha ezek a dolgozó emberek lennének bűnbaknak kikiáltva ,ha később a hatalom érdeke úgy kívánja!
   
Lajos István Kulcsár: Kedves Éva! Ebben egyetértünk. A megbecsülést ki kell érdemelni. Kikövetelni nem lehet. Na de megbecsülni így "rajongani" nem csak ilyenkor kellene ám. Mert ugye a hétköznapokon, ha épp fordul a kocka? Most mert a "fegyvertelen menekültek ellen vetették be őket, akikről ugye tudjuk..."terroristák idegenek szemetelnek sok pénzük van ifonjuk van adidas cipőjük elveszik a munkánkat nem tisztelik a.....stb....." , szóval a "gyűlölt" idegenek ellen "vívnak nagy csatát"... Hű de nagy lett a rajongás. Ha majd és amikor a tomboló Magyar csürhe ellen???......

 Gabriella: · Kedves Lajos! Van egy félelmem! Amikor már nem a "tomboló, Magyar csürhe ellen", hanem a végletekig elkeseredett, kisemmizett, megalázott emberek ellen kell menniük! Akkor vajon mérlegelnek-e? Tudod, van egy idézet! "Ne lőj fiam, mert én is ott leszek!"
Lajos István Kulcsár:
 Na igen.  Ez az én félelmem is. Akkor majd kinek a "mi fiaink mi hőseink"-jei lesznek?

Éva:
Úgy gondolom,ugyanazok a gondolatok ébredtek bennünk! Az a rendőr miért nem "hős" aki dupla műszakot teljesít mert a határra rendelték az állomány 30%-át országosan,az otthon maradókkal miért nem foglalkozunk??? Egy dal ami nagyon aktuális: https://www.youtube.com/watch?v=tW6HX0tXzJQ "Hogy hová megyünk…, mondd, kit érdekel?
Jobb, ha csöndben maradsz és nem kérdezel.
Ha parancsra lősz, helyesen teszel,
majd ha téged lőnek, a hősünk leszel.
És szép közös emléktáblád lesz velem:
itt öltük egymást, hogy béke legyen.
S mert nem leszünk ott, mikor megérkezünk,
csak azt mondanád el: hová megyünk…


Csaba:
Senki nem azért áll be a seregbe,vagy más erőszervezetbe, mert hogy majd valaki kényszeríti olyanra amit nem hajthat végre lelkiismerete okán, hanem azért, mert bízik abban nem kap olyan parancsot. Nem a végrehajtón múlik és nem is felelős oly mértékben , mint a parancsot kiadó felettes. Amikor beosztottat vesznek elő és hurcolnak meg, mindig valamely felettesről terelik el a gyanút. 2006. okán a fidesz pedig arról a tényről, hogy akarva csinálták, hogy megbuktassák a kormányt.

Lajos István kulcsár: Ez így igaz.

Balfasz nép! Balfasz vezetők! Megérdemeljük egymást. ..........

Tudjátok... Manapság sokat agyalok ezen a "menekült" kérdésen. Na nem a
menekülteken...Inkább a tanulságain.
Mi az egyik legnagyobb legfontosabb tanulsága? ... Ilyen balfasz nép mint mi, nincs még
egy e földön. Jönnek a menekültek. Mi nemhogy összefognánk, kormány és nép, aztán
 megoldanánk a mi nagy dicsőségünkre a világ ámulatára... Mert meglehetett volna ha... 
Leírtam hogyan... Most nem írom le mégegyszer. ... Neeem. Mi inkább egymásnak esünk. 
Gyűlöl mindenki mindenkit. Már azok is gyűlölködnek akik eddig nem tették. Ismét egymásnak
 ugrik barát rokon testvér szülő gyerek családtagok. Mindenki mindenkinek. Mi gyűlölködünk.
 Ki ki politikai hol állása szerint. Vannak a fanatikus liberálisok jogvédők...
 Ők nanáááá mindenkit a keblükre ölelnének. Hogy bírjuk e? Hogy reálisan vizsgálnák 
kiket miért hogyan beilleszthetők e a mi liberális Európánkba?..Áááá dehogy. 
"Keblünkre mindenki!"
A fanatikus rasszisták jobboldaliak nacionalisták?... áááá...Senki sehová!

 "mocskos idegenek rablók tolvajok terroristák barnák feketék...miegymás"...
 Nekik mindegy csak gyűlölhessenek. A baloldal? Csakazértse mert a fidesz...
 Nanááá semmi sehogy nem jó nekik. A "szelidebb jobboldal?... "Nem köllenek ide idegenek mert..."
...Ők maguk sem tudják miért nem, de nem oszt kész. Szóval.... Mi gyűlölködünk, egymásnak
 esünk. Hivatásos rémhír és összeesküvés gyártók. Hivatásos rettegők.
 Ki a munkát...ami nincs egyébként sem...félti, ki a dekoltázsát, ki a gyermekét 
ki a rég elveszett szüzességét. Mindenki félt valamit.
Hogy valaki is reálisan látná értékelné? áááá! Dehogy! Minek azt?
Rettegni gyűlölködni jó. Most van rá ok. Van kit. Kinek kit.
A politikusaink? Naná ők is beálltak e sorba párt hovatartozásuk szerint. Sőt még erősítik is. 

Egy józanul gondolkodó lenne köztük? Minek azt? Lehet a saját tábort összekovácsolni erősíteni. Nanááá.
Mi pedig vevők vagyunk rá. Gyűlölködünk....- A bevándorlókat egymást testvér testvért,

 szomszéd szomszédot, szülő gyermekét, gyermek szülőjét....
Hogy közben fontos ügyek sikkadnak el? Hogy közben tovább rabolnak minket a saját 

kormányunk hűbéresei? Hogy közben a világ páriái lettünk?
Kit érdekel?
Hogy nem gyűlölködni kéne?...Kit érdekel?
Hogy miért nem vagyunk már ott a Kossuth téren és zavarjuk bele ezt a parlamenti 

csürhét a Dunába mindenestül??? ...fideszes maffiástul semmit érő ellenzékestül??? ...
 Na miért nem?
Mi inkább gyűlölködünk...... az olyan jó buli...Lehet elleplezni vele a saját balfaszságunkat gyávaságunkat.
...hát...Akkor csak rettegjünk gyártsunk összeesküvés elméleteket, féljünk gyűlöljünk tovább.

 Együk egymást, keblünkre minden idegent. Utáljunk minden mást ami nem Magyar.....
A saját ügyünk bajunk gondunk? .... Hogy jön a tél? hogy sok ezren éhezni fázni fognak?
Hogy a lelkünk cafatokban? Hogy győzünk majd kibékülni megbékélni egymással?
Balfasz nép! Balfasz vezetők! Megérdemeljük egymást. ..........

2015/09/21

Közösségek/Csapatok - Vezetők. "Menj...menj! az úton menj tovább..."

Ha valamikor valahol elindul egy közösség/csapat egy kitűzött irányba célért egy vezetővel, majd ez a közösség valahol útközben megáll, elfárad, úgy dönt más irányba folytatja, A közösség vezetője mindent megpróbál hogy tovább haladásra az eredeti út megtartására bírja a csapatot a közösséget, de a csapat a közösség válasza..nem, vagy inkább kihátrál a vezetője mögül, adott esetben nem áll mellé ...-Akkor a közösségnek és a vezetőjének is el kell gondolkodnia. A közösségnek hogy új vezetőt keressen az új irányhoz/feladathoz/tempóhoz. A vezetőnek pedig hogy folytatja tovább egyedül, vagy új csapatot keres.

Ha bármi hatására az irány már nem egy, nem azonos az út, akkor az új utakhoz új vezetők kellenek. egy vezető csak egy úton képes haladni azonos időben. Egy vezető egyféle stílus. Egy ideig megpróbálhatja összetartani a csapatát, egy ideig megpróbálhatja az eredeti irányba tartani, de a vezető is elfárad. Nem beszélve róla ha úgy érzi hosszabb ideje, több jelből a csapat már nem bízik benne, nem áll mellette. Akkor már hiába minden. Ha a vezető vagy csapat úgy érzi a csapat vagy vezető számára már minden fontosabb mint az eredeti út, akkor el kell gondolkodniuk. Akkor is el kell gondolkodnia csapatnak és közösségnek is, ha egyikük vagy másikuk már inkább visszahúzó erő a másik számára mintsem előre vivő lenne. Mert ha ez útközben egyszer kétszer megesik, betudható fáradtságnak és ekkor pihenni kell, megbeszélni. Na de mikor már tartóssá válik? Van hogy már sem csapat a vezetőben, sem vezető a csapatban nem bízik. Van e értelme tovább egymás rovására kínlódniuk egymással? Nem hiszem. Akkor inkább a tisztes elválás. A csapat együtt maradhat és mehet a maga választotta úton a vezető folytathatja az útját egyedül, vagy keres másik csapatot.

Nos...Mi van ha a vezető választotta új csapat sem válik be? Akkor a vezető rossz csapatot választott az útjához a célja eléréséhez. Vagy a vezető alkalmatlan csapattal együtt dolgozni. Akkor menjen magányosan az úton a maga vagy az élet a sorsa által kijelölt úton. Van hogy egy bizonyos kijelölt célt egy bizonyos úton kell elérni. Ezt jelölik ki. Akkor menni kell a célig bármi történjen is. Akadályokon át. Nincs olyan hogy új cél. A csapat a közösség feladata annak a célnak az elérése annak az ösvénynek a bejárása. Van hogy a vezető jelöl ki utat célt. Ehhez szervez gyűjt maga köré csapatot. Aztán útközben a csapat feladja, kimerül, nem kívánja azt az utat járni, természetes hogy a vezető folytatja másképp másokkal vagy egyedül. Esetleg ő is feladja. Módszereket lehet váltogatni, útközben lehet megpihenni, de a célt feladni nem. Illetve fellehet adni a célt, de akkor azt mondja ki csapat és vezető. Vagy tisztességgel váljanak el egymástól. Menjen ki ki a maga útján.

Van hogy célt és utat is kijelölünk, kijelölnek. Akkor azon kell haladni addig a célig. Esetleg lehet az utat útközben módosítani ha kiderül az az út nem járható. Van hogy a vezető adott mert őt jelölték ki, őt bízták meg, esetleg épp Ő jelöli ki a célt és utat, ehhez szervez csapatot. Akkor nincs mese. Menni kell. Ha közben kiderül képtelenek együtt menni, el kell gondolkodniuk a váláson.

Vagy a vezető vagy a csapat alkalmatlan. Esetleg mindkettő alkalmas, csak a csapat más vezetővel a vezető pedig más csapattal. Vagy mindkettő alkalmatlan. Akkor csapatot és vezetőt is váltani kell. Esetleg a vezető..., mert ő jelölt ki utat és célt, megy tovább egyedül.

2015/09/15

Megfontolok

Pirosak! Kékek! Zöldek! Rózsaszínűek! Sárgák! Barnák! Fehérek! Jogfosztottak! Megalázottak! Kifosztottak! Kimutyizottak! Nektek ki az ellenfeletek? Ti Mi itt egymásé? Egyikünk? Másikunk? Jelvényeink? Zászlóink? Mi fontosabb? Színek? Zászlók? Jelvények? Fehérségetek? Elveitek? Hitetek? ...Miiii???
Én Piros Sárga Zöld Kék Barna Fehér vagyok, van Hitem Elveim Zászlóm Jelvényem is ha kell mind. Nekem a Hazám a Népem a Demokrácia a Szolidaritás az Élni és Élni hagyni elv a Fontos. Nekem a narancs birodalom az ellenfelem!
...Erőst megfontolás tárgyává tettem... Visszavonulok csendes békés magányomba! Miért? CSAK! Majd szóljatok ha összefogni képesek lesztek egy közös cél érdekében és végre nem elnevezéseken színeken zászlókon jelvényeken sokszínűségen akadozva felolvasott beszédeken, szép ígéreteken, ki legyen a főhalljakend ki szerepeljen elsőként a tévébenen ki ki mellett álljon és ki mellett ne álljonon ki segíthet ki nem ki hogyan segíthet hogyan nemeken vitáztok. Majd ha nem egymást kéritek ki magatoknak, ha nem egymást cáfoljátok, nem egymást utasítjátok vissza, hanem a mocskot amit a narancsszínű maffia összehordott .
Addig ÉN megfontolok....

Ha én lennék. II. a Honvéd Vezérkar Főnöke.

Ha én lennék a Honvéd Vezérkar Főnöke.
-Először is nem vezényeltem volna a határra a beosztottaimat törvényi felhatalmazás, kellő felkészítés és tisztességesen megszervezett ellátás nélkül.
-Az összes alárendelt helyettesemet, szakági felelősöket/parancsnokokat, logisztikai alakulatok, központok, bázisok parancsnokát az össze alárendelt harcoló alakulat parancsnokot berendeltem volna.
- és tisztességes őszinte tájékoztatást adtam volna nekik a várható feladatokról, azok minden vonzatáról,
- majd, őszinte tisztességes NEM PUDEROLT jelentést kértem volna tőlük a feladatra készültségükről a lehetőségeikről a gondjaikról és hogy jelen állapotukban képesek e a várható feladatok tisztességes ellátására, illetve mi kell nekik ehhez.
-Mindezeket mérlegelve intézkedtem volna mindazokra amit saját hatáskörben megtudunk oldani.
-Amire nincs sem idő, sem lehetőség, sem pénz illetve a szükséges létszám azaz gondot problémát jelent azt jelentettem volna a Honvédelmi Miniszternek és azt is, mit kér a Hadsereg a feladat tisztességes végrehajtásához. Ha úgy ítélem meg hogy a Hadsereg képtelen a feladatot tisztességesen megoldani önerőből a rendelkezésre álló eszközökkel, szükséges felhatalmazásokkal, akkor ezt is jelentettem volna.
-Ha! a Honvédelmi Miniszter mindezeket biztosítja a Hadsereg számára, akkor kezdődhet a feladat végrehajtása. Viszont... az összes ezredest tábornokot magamat is beleértve levezényelném az alakulatokhoz a feladatok helyszínére ( de nem ám basáskodva urizálva csecse ruciban csecse csillivilli autókban pöffeszkedve ahogy szokták ) és ott folyamatosan ellenőrizném a felkészülést a katonák tisztességes felkészítését, segíteném az alakulatok parancsnoki tiszti állományát, gondokra adódó problémák megoldására helyszínen intézkednék. .
-HA! a Honvédelmi Miniszter nem biztosítja az általam kért feltételeket, akkor jelentettem volna, hogy a Hadsereg így a feladatát ellátni képtelen, én mint felelős JÓ parancsnok így parancsot nem adok a beosztottaimnak, így felelősséget vállalni nem tudok. A beosztottaimat alárendeltjeimet egy felelőtlen lehetetlen tisztességtelen helyzetbe nem viszem.
Mert ugye a JÓ Parancsnok nem csak a halálba vezényli katonáit, hanem gondoskodik róluk és megvédi őket ha kell!
Nem mellékesen a parancsot kiadó személy köteles a parancs végrehajtásához szükséges feltételeket biztosítani!
Aztán letettem volna a Miniszter asztalára a lemondásomat.
Ugye tábornok urak, parancsnok urak? Ha eddig nem tették, még megtehetik. Még nem késő...annyira.
Mert önök is épp úgy mint a beosztottaik, a Hazájukat a Népüket és nem holmi jöttment tehetségtelen arrogáns semmitérő politikusok kényét kedvét szolgálják! Lehet hogy lépésükkel ezen "politikusok" haragját vívják ki, de megnyerik a Beosztottaik a Nép tiszteletét, megbecsülését.

Menekült "problémáról" indulatok nélkül. -Ha én lennék...

Menekült "problémáról" indulatok nélkül.
-Ha én lennék...
-Először is nem gyűlölet plakát kampányt kezdtem volna és elkölteni elpazarolni rá 100 milliókat
Hónapok óta tudjuk, látjuk, érezzük... Épp ezért Időben felkészülés.
-Összeszedni az illetékeseket a hozzáértőket és időben felkészülni, menekült táborokat előkészíteni tisztességesen, emberségesen ahogy az egy európai demokratikus országhoz méltó. ( és még nem említettem a magukat naagyon Kereszténynek hirdetést )
-Közben a lakosságot a Magyar népet is tisztességesen emberségesen tájékoztatni, felkészíteni a várható feladatokra a tisztességes emberi hozzáállásra.
-Időben felkészülni a menekültek határon történő tisztességes emberi de roppant határozott fogadására. Ehhez a Rendőrséget és akár a Honvédséget is időben és tisztességesen felkészíteni.
-Nem összeveszni egész Európával, sőt a fél világgal, hanem tisztességes diplomáciával hozzájuk fordulni és együttműködést elősegíteni, létrehozni. Ha már közös európai határok ugye... Európának így kötelessége együttműködni és tisztességgel részt venni a feladat ( nem PROBLÉMA, hanem FELADAT ) megoldásában.
-Megfelelően tájékozott felkészített tehetséges és emberileg alkalmas Embereket összetoborozni akik a menekült táborok ellátását végzik, illetve foglalkozni tudnak a menekültekkel. Beleértve a menekültek tisztességes tájékoztatására felkészítést is.
- Ahogy a menekültek érkeznek.. Tisztességesen Ember módjára kezelni őket. Megfelelően tájékoztatni az eljárás rendjéről.
Ide értve azt is, hogy elmagyarázzuk nekik a "menekült státusz" megadásának nemzetközi jogi hátterét, feltételeit. Elmagyarázzuk nekik azt is, Mi mit adunk nekik...tisztességes emberi bánásmódot, tisztességes tetőt a fejük fölé, tisztességes emberi ellátást, tisztességes nemzetközi jogi eljárást. Cserébe mi mit várunk tőlük?.. Tisztességes viselkedést, türelmet, együttműködést. Értsék meg..Itt ez Európa Magyarország , más jog, más kultúra, más szokások. Tartsák be a törvényeinket. Tartsák tiszteletben a kultúránkat a vallásunkat a hitünket. Mi is tiszteletben tartjuk az övéket, szabadon gyakorolhatják a sajátjukat, DE nem kényszeríthetnek senkit az övékre, mint ahogy mi sem fogjuk őket a miénkre. .
...és HISZEM ha így járunk el, akkor nincs ma menekült "probléma", csak megoldandó feladat van. Hiszem... ha így járunk el a Világ fog tisztelni minket.
Persze ehhez tisztességes tehetséges emberileg alkalmas Emberek, alkalmazottak kellettek volna.
Nem pedig tehetségtelen, emberileg alkalmatlan semmitérő orbán maffia hűbérencek.
Tisztességes tehetséges emberileg alkalmas VEZETŐK kellettek volna.
Nem pedig egy politikai gazdasági maffia , amit úgy hívnak...orbán viktor fidesz maffia hűbéres talpnyaló rendszer.
Persze... ugye ennek a maffiának ez kellett... Mégjobban megosztani az ország népét. Félelmet generálni aztán a megmentő szerepében tetszelegni. Elterelni a NÉP figyelmét a szabadrablásról a milliárdok elsikkasztásáról az "államosított" korrupcióról a saját balfaszságaikról a milliárdok haverok zsebébe tolásáról. Na meg nem mellékesen... jóval túlárazott plakát kampány 100 millióinak lenyúlása a Kerítés építés 29 milliárdjának jelentős megcsapolásáról... Az EU-tól a menekült táborok fenntartására kapott milliárdok lenyúlása.
Mi a NÉP pedig itt jól felültünk ennek a hazug mocsok maffia politikának. Jól elgyűlölködünk itt Arabokat Menekülteket és Egymást is.
Velejéig romlott beteg társadalom lettünk....
Velejéig romlott agyilag lelkileg gerincileg beteg "vezetőkkel", semmitérő gerinctelen talpnyaló hűbéresekkel.
Nem beszélve a Rendőrség a Hadsereg határon történő bevetésével kapcsolatos KÜLÖN költségek lenyúlása....
...és akkor most jöhet az elgondolkodás tisztelt hontársaim, demokraták normálisan gondolkodni képesek, hivatásos rettegők, rémhír terjesztők, összeesküvéselmélet gyártók, habzószájjal lövöldözni akaró szarháziak, hivatásos gyűlölködők, agyilag mozgáskorlátozottak.
Én elmondtam, alternatívát kínáltam, nem csak bíráltam, nem csak gyűlölködtem,.....
Azért azt se feledjük... A határon szolgálatot teljesítő Rendőr és Katona is Ember, Apa, Anya, Testvér, Társ, Férj, Feleség, Gyermek, Férfi, Nő.
Ők parancsot hajtanak végre. A parancsot pedig megtagadni, szabotálni bírálni NEM LEHET! Illetve.. a Parancs bírálatának, megtagadásának nagyon nagyon szigorú feltételei vannak. A Rendőr a Katona a parancsot köteles végrehajtani akár élete árán is. Ők is Emberből vannak.
Mint volt Hivatásos Katona tudom jól... A parancsot végre KELL hajtani, de lehet tisztességesen EMBER módjára is. Lehet gépiesen mint egy robot. Lehet túlkapásokkal kegyetlen embertelenséggel is.
Katonák! Rendőrök! Ti sose feledjétek!...Emberek vagytok elsősorban. Ti a Magyar Hazátokat a Magyar Népet képviselitek és szolgáljátok ott is. ... nem pedig gerinctelen jöttment senkiházi alkalmatlan politikusokat... Büszkék lehessünk rátok majd és ne kelljen megvetéssel néznünk rátok. Nem mindegy nektek sem miként gondol majd rátok a történelem a haza. Az pedig főleg nem mindegy.., miként néz majd rátok a párotok a szüleitek a gyermekeitek. A tükörbe is nektek kell majd nézni. A lelkiismeretetekkel a gyermekeiteknek a szüleiteknek nektek kell majd elszámolni.. Egyetlen csíkos gatyás tábornok, egyetlen semmitérő politikus nem fog helyettetek.

Mondom a magamét.

Kedves Barátaim, Harcostársak, csendes szemlélődők, csendben lájkolók, cukiképeket osztogatók!
- Azzal ugyi egyetértünk, nagyon szarban van a Haza és benne mi. Persze egyesek nagyon is jól érzik magukat e langyos szarban, kellően zavaros ezért elhalászgatnak benne. 
Na most akkor... Azzal sokat nem érünk hogy a szar alá bukva bugyborékolgatunk. Azzal sem nyerünk sokat ha a tetején úszikálva néha dünnyögünk milyen büdös. Azzal sem megyünk semmire hogy örülünk , még nem elég híg és legalább a tetején maradhatunk. A szar attól még büdös és qrvára benne vagyunk, sokat tapisgáljuk még hígul is aztán lehúz.
-Nem sokra megyünk azzal sem, ha azon versengünk melyikünk tudja keményebben durvábban megmondani a tutkót.
Azzal sem nyerünk csatát sem, nemhogy háborút ha egymással versengünk, rivalizálunk. Nem győzünk azzal sem ha versenyt csinálunk a tetszikek gyűjtéséből a létszám gyűjtögetésből a ki hány minnéltöbb csoport ilyen olyan izé tagja hűdesok csopiba van benne. . Az sem csata nyerési lehetőség ám ha azon versengünk melyikünk a nagyobb a régebbi hős forradalmár, ki a nagyobb sztár ki a főnök, ki álljon élen, ki mondjon beszédet, ki ne mondjon, ki ne álljon ott. .
Na azzal aztán végképp nem nyerünk háborút ha zárt csoportokban egymást hergeljük, biztatjuk, egymásnak mondogatjuk a tutit. Van még sok minden amivel nem hogy nem nyerünk, de méginkább mélyre süllyedünk abba az egyre büdösebb egyre hígabb szarba.
Na szóval Kedves Barátaim, Harcostársak, csendes szemlélődők, csendben lájkolók, cukiképeket osztogatók! Ideje ébredezni, össze és nekifogni, véleményeket nyíltan felvállalni és kimondani, kimutatni, megmutatni... Sokan Rengetegen vagyunk ám kiknek qrvára nem tetszik ez a szar amibe bele tereltek minket.
Legalább annyit tessetek má megtenni... Mi akik többszázan kimondjuk leírjuk felvállaljuk... Mellénk álltok, megosztjátok, mondjátok viszitek átadjátok... Lássa má az ellen a szart csinálók... Sokan Rengetegen vagyunk és nem csak párszáz hüle mondogató hőzöngő írkálgató....
Érted é??, Érted e! ...is!