2015/08/31

Csak a bikini?...avagy a Menekültekről és háborgókról, gyűlölködőkről.

Eddig így önálló írásban nem igen szóltam a -Menekült ügyről-. Szóltam hozzászólásokban, elmondtam leírtam a véleményemet ezzel kapcsolatosan sokmindenről. 
Most írok.
Te aki gyűlölködsz fröcsögsz a Menekültek ellen. Te aki fröcsögsz és segíteni ugyan aaazt nem, de a segítőket gyalázni ellenük utálkozni azt nagyon tudsz. Te aki jössz azzal.."aki segíti őket, fogadja örökbe..." Örökbe fogadni? Ki mondta hogy kell? Ki mondta neked hogy te is segíts? Senki! Emberség! Tudod mi az? Ugye az neked semmit nem jelent. Te aki fröcsögsz és föl vagy háborodva azon , mert egy menekülteket segítő kérte...mondom...KÉRTE hogy a Muszlim menekülteket tiszteljék meg azok akik segítőként mennek oda..mondom..SEGÍTŐKÉNT mennek...és nem téged fröcsögőt..., hogy a hitükhöz illő ruházatban jelenjenek meg. Szóval te aki kiakadtál mert kérték, ne viseljenek miniszoknyát kíhívó szexis holmit.. Ezen te fölháborodtál... Azon vajh felháborodtál é mikor ez a maffia kormány visszamenőlegesen fosztott meg tízezreket a joguktól és alázta meg őket? és azon mikor Rokkantakat aláztak meg? ..és azon mikor haveroknak tolták a trafikokat elvéve azoktól kik évtizedek óta abból éltek?..és azon mikor a földeket vették el gazdálkodó gazdáktól és tolták haveroknak?..és azon mikor haverok zsebébe toltak milliárdokat korrupt módon?..és azon mikor stadionokba öltek milliárdokat kórházak iskolák helyett?...és azon mikor a senkiházi nyikhajok luxus kérója napról napra nőtt és végül 100 milliós lett? ..és amikor a nyikhaj kijelentette.."meglehet élni 47 ezerből"?..és azon mikor lázár szarházi kijelentette..."akinek nincs semmije az annyit is ér"...és azon mikor olajszőkítő főmaffiózó pintér birka tenyésztésre buzdította a 47 ezerből megélni nem tudókat?..és azon mikor a Gyereked az unokád iskoláját leamortizálták bárányka neveldévé alakították? ... 
Jössz nekem itt képekkel a gyűlölködésedet indokolván... "A muszlim országokban tiltják a bikini viselést".. Ez a te legnagyobb bajod? Itthon viselheted..Még.. De az jutott é eszedbe hogy a Katolikuuuus egyház is tiltja és erkölcstelennek tartja még a mini szoknyádat a mély dekoltázsodat is.. Hogy még hordhatod mégis?... Na nem ezen a maffia orbánon múlik és az ő álkeresztény talpnyalóin. Tudod kiken múlik hogy hordhatod? .. Elárulom neked.. Az ilyen "libsikomcsizsidóhazaáruló" demokratákon mint én és azok kik NEM gyűlölködnek, hanem EMBEREK tudtak maradni az embertelenségbe is! Akkor? Vajh tettél e valamit, ríttál e akkor mikor ..? Vagy csak most a bikinid a mély dekoltázsodat féltve? Vajh észre vetted é hogy ez az egész menekült ügy nem is létezne ha azok kiknek kellett volna tették volna a dolgukat? ..és azt észre vetted é hogy felültél egy orbán maffia által szándékosan generált gyűlölet kampánynak?.. Tudod ez arról szól, míg TE gyűlölködsz a menekültek ellen, amíg TE rettegsz tőlük, addig nem figyelsz az ő szabadrablásukra balfaszságaikra bénaságaikra. Amíg TE rettegsz és gyűlölködsz, addig ők rád a félelmeidre hivatkozva szépen lassan megerősítik a Diktatúrát! Rád hivatkozva olyan jogokat adnak Rendőrnek Katonának TEK-nek hogy bármikor..érted???..bármikor előzetes ügyészi engedély nélkül betörhetnek hozzád és házkutatást végezhetnek nálad.. Tudod é ehhez pusztán csak annyi kell hogy ők feltételezik..mondom..FELTÉTELEZIK hogy TE menekülteket rejtegetsz. Esetleg a szomszédod a haragosod és jelenti.."barna bőrű idegeneket látott az udvarodba, vagy idegenekkel csevegtél a házad előtt. Ezen vajh háborogsz é? Ettől vajh rettegsz é? Ez ellen teszel e? Vagy csak a bikini?.......Érted é?

Büszkeség?..... Egy írás Életem párjától és ......

Egy link Életem párja és Általam alkotott Facebook Csoport és oldal bejegyzéséhez. A gondolatait lejegyezte Életem párja... Büszke vagyok rá... Hozzászóltam én. Úgy gondolom nagyjából mindent elmondtunk... Persze lenne még pár kedves...nek nem mondható szavam pár volt kollégámhoz...nem vagyok rájuk büszke...és pár magukat demokratának tartó ismerősömhöz. Talán egyszer.... Egy biztos... Valaha szolgáltam hivatásos katonaként ezt a Hazát ezt a Népet. Büszke voltam rá... ma már NEM! Egyre inkább szégyenlem hogy ez a nép az én népem, ez a hazám... Ez nem nemzet és nem haza. Ez csak egy szolgalelkű , gerinctelen, meghunyászkodó gyűlölködés éltető elemű káosz és egy lakhely ahol ember CSAK lakik....Egy ország ahol kiknek a Népet kellene szolgálniuk...Katonák Rendőrök Bírók Ügyészek... egy mocskos maffiát szolgálnak. Egy ország ahol nulla IQ-s agyatlanok egyenruciban masírozgathatnak és a nép egy nagy része még közösséget is vállal velük. Egy ország ahol a gerinctelenség a talpnyalás a szolgalelkűség a birka szellem a hajbókolás a cifra gunya cifra rang a menő. Ahol holmi szarházi senkik andi vajna féle szarok rabolhatják a NÉP vagyonát "törvényesen" törvénytelenül és ehhez még tapsikolnak is sokan. Egy ország ahol szarházi senkik iskolapadból bársonyszékbe hullajtott taknyosok urizálhatnak és ők a "sztárok" az urak... Egy ország ahol százezrekbe milliókba rúgott, rabolt ki az a "hatalom", azok a "vezetők" kiket saját maga a nép választott bízott meg hatalommal hogy vezesse...és ez a nép birka mód tűri. Egy ország ahol sírnak rínak mert kifosztották jogait elvették de nem tesz semmit. Egy ország ahol a tisztesség a tehetség a gerinc az emberség semmit nem ér. Egy ország amelyiknek holmi gyűlölködésre okot adó üggyel be lehet tömni a száját a szemét a fülét és nem veszi észre hogy mindez a színjáték csak arra való hogy ezek a tolvaj szemetek tovább rabolhassanak, egyre keményebb diktatúrába vigyék az országot... A Hazám a Népem Katonája voltam...Büszke voltam rá..Büszke a hazámra a hivatásomra a hadseregre... Voltam...már nem vagyok. Rátok sem volt kollégák. ...Persze itt megint jön az... TISZTELET a kevés kivételnek! Azért van amire akikre Büszke vagyok........

És a link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=982345285163529&set=gm.1627118427551210&type=1

2015/08/17

A "Fekete szalagos kezdeményezésünk és utóélete ( Sándor Máriáért )

Mint előző írásomban beszámoltam róla, -Volt egy "Felhívásunk" a Facebook egyik általunk alapított Csoportjából a KODE-2014-ből. "Sándor Máriáért a "Fekete ruhás ápolóért" - néven. 

Lendvai Ildikó írt egy cikket a Népszava újságban. 
Íme a cikk: 

Sándor Mária testőrsége
Népszava 2015 aug. 15

Újabban minden magára adó közjogi méltóságot saját külön testőrsége védi. Leginkább persze egymástól, hiszen a rossz nyelvek szerint attól tartanak, hogy különben a melléjük rendelt őrök a miniszterelnök füleként és szemeként figyelhetnék őket.
Sándor Mária nem közjogi méltóság, most mégis megvédték. Saját "testőrsége" lett, irreguláris védősereg, csupa fegyvertelen önkéntesből. A "testőrség" ezúttal az álmosnak hitt közvélemény. Ember nem hitte el, hogy nem a hatalom akart példát statuálni rajta. A kormány pechjére ráadásul az ellene vizsgálatot kezdeményező kamarai elnököt ugyanúgy hívják, mint a tárca vezetőjét. Hiszek az összekeverés ellen kapálózó miniszternek, aki azt mondja, neki nincs köze az akcióhoz. De azt már nem hiszem, hogy az államilag elrendelten kötelező tagsággal rendelkező, hatalmi funkciókat, a szakma művelésétől való eltiltás jogát is gyakorló szervezet vezetője egy telefont sem ereszt meg valamelyik illetékesnek, mielőtt rászánja magát a jelképpé vált ápolónő elleni eljárásra, többszörös etikai vétség emlegetésére. Ezt merő jóindulatból nem feltételezem róla, különben azt kellene gondolnom, hogy hülye. Ez pedig távol áll tőlem. Annál is inkább, mert őszinte híve a kormánynak, amivel persze semmi baj. 2014 tavaszán nemcsak gratulált az újraválasztott miniszterelnöknek (ez egy normális országban természetes lehetne), hanem messze túlment a kötelező udvariasságon: szervezete nevében felajánlotta a kormányfőnek "a támogatást jövőbeni céljaik sikeres eléréséhez", bármik is legyenek azok. "Tiszta szívből" kívánt sikert, na nem az egészségügy rendbetételéhez, vagy a kamarai tagok méltatlan helyzetének javításához, hanem "a korábban megkezdett törekvéseik sikeres továbbviteléhez".
Noha a kamara sem maradhatott ki az egészségügy nagy tavaszi demonstrációjából, az elnök most tényleg támogatja a kormányt "jövőbeni céljaik sikeres elérésében". Azt a jövőbeni kormánycélt a vak is látja, hogy lehetőleg mindenki kussoljon. Bárki adta ott fent az engedélyt, vagy pláne az ötletet, azt hihette: kánikulában, migrációs hullám idején ez is átcsúszik. Nem csúszott. A Facebookon gombamód szaporodtak a csoportok: "El a kezekkel Sándor Máriától!". Egy vidéki házaspár fekete szalagot javasolt a ruhákra és az autóantennákra. Másnap már lelkesen integetett nekik egy betegszállító autó, szintén fekete szalaggal. Az etikai vizsgálat vezető hírré vált. Még a jobboldali sajtó is húzta az orrát, talán csak a Pesti Srácok tett egy gyenge próbálkozást, felróva, hogy Sándor Mária "viszonylag kevés szót ejt az egészségügyben zajló reformokról", és hogy őt "eszközként tekintik a különböző pártok". (Micsoda szerencse, hogy a Kamarát és elnökét senki sem használja eszközként.) Szolidaritási nyilatkozatot adott ki több szakszervezet, civil és szakmai közösség. Még pár nap, és nyár ide vagy oda, megérik egy tömegtüntetés is.
Megszólalt a vészcsengő: vissza kell vonulni, de azonnal! Szerencsétlen elnök kínosan feszeng a tévében, fenyegetésekről panaszkodik (azt a fenyegetést, amit az etikai vizsgálat hordoz, valahogy kevésbé érzékenyen kezelte), és zavaros levélben visszavonja a kezdeményezését. Az indok "az etikai eljárási rend ellehetetlenítése azáltal, hogy még a konkrét panasztétel kinyilatkoztatása előtt nyilvánosságra került egy vélelmezett helyzet". Vesszek meg, ha értem, de nem is arra szánták, hogy értsük.
Ritkán fordul elő, hogy a tévedhetetlenségéhez foggal-körömmel ragaszkodó hatalom visszavonulót fúj. A közelmúltból egyetlen esetre emlékszem: az internetadóból való kihátrálásra. Néha ez a hősködő-pöffeszkedő, folyton kidüllesztett mellel járó, nagyhangú garnitúra is behúzza a nyakát. Nagyon pontosan látszik, mikor. Csakis akkor, ha nemcsak az érintett kör, hanem nagyon különböző társadalmi csoportok, "nemzetrészek" is találkoznak a tiltakozásban. Amikor csak a közvetlenül sértettek lázadoznak, legyenek bármilyen sokan, akkor a kormány inkább erőt demonstrál, ha muszáj, taktikázik, fáraszt, mint a horgász a nagy hallal szokta. Fickándozz csak, annál hamarább fogy el az erőd!
Nagyon ritkán történik meg, hogy egyszerre mindenki megalázottnak és megfosztottnak érzi magát. Most ott volt a levegőben a vihar, távolról, halk morajként, de már hallatszott a mennydörgés hangja. Nem csak azért, mert az egészségügy mindenkit érint, hanem mert mindenki tudta, hogy Sándor Máriának igaza van. Azért is, mert a megtorló akció az önbecsülésünk utolsó foszlányát szaggatta volna szét: velünk már mindent lehet. Nálunk a kisinast bunkózzák le, aki kimondta, hogy a király meztelen, az meg csak grasszál tovább nagy bögyösen, pucéron a hajbókolók között. Ilyen vége nem lehet a mesének. Ezért állt fel lélekben Sándor Mária körül egy "társadalmi testőrség", erősebb bármilyen kormányőrségnél.
Augusztus van. Számos műtőben nincs klímaberendezés. Remélem, szeptemberig kitart a meleg, mert akkor rendez a Kamara két fontos eseményt balatoni wellness-hotelekben. A honlapon azt olvasom, hogy a siófokin a részvételi díj 49 700 forinttól 53 ezer forintig terjed. Lenne miről beszélni, csak nem tudom, hány nővér tud elmenni. Pedig a program szerint lesz "retro diszkó" is.
Lendvai Ildikó, volt országgyűlési képviselő
Forrás: http://nepszava.hu/cikk/1066644
Ott a Facebookon megköszöntem neki: 
Ildikó! smile hangulatjel Köszönjük! A cikk elejétől végéig egyetértünk. ...és nem csak azért mert mi vagyunk az a "vidéki házaspár".
Ma 2015 aug. 17-én Ildikó is megosztotta a cikkét az alábbi bevezetővel: 

"Sándor Máriát megvédték. Hogy kik- erről szól a cikk. Nem az az államtitkár védte meg (szabadságon van), aki korábban azt mondta a tüntetőknek: "Senkinek nem kell semmitől félni, mert Önöknek mindenben igazuk van". Sándor Máriát a közvélemény, mondhatnám: a "népharag" védte meg. "Testőre" lett a fél ország Szívesen megrendszabályozták volna, beállították volna a sorba, de túl sokan háborodtak fel.. Nemigen találhattak rajta fogást a szokásos karakterrombolással sem: hitelességéhez nem fért kétség. Mindenki tudta, hogy igazat mond, egész élete, munkája, a mikrofon előtt elszoruló torka, a kétségbeesésből fakadt bátorsága, az olajozott, rutinírozott hivatali és politikai megszólalásoktól annyira különböző, személyes mondatai szavatolták hitelét. Váratlanul robbanásveszélyes lett a hangulat, elegendő akár egy komolyabb demonstrációhoz is, pedig a kormány már éppen örvendezett, hogy a fárasztás, a meleg, a szokásos belső civódás és a mindent takaró menekült-téma.milyen jól elapasztotta a civil megmozdulások árját..Visszakozni kellett, amire nagyon nem szívesen szánja rá magát ez a hatalom. Figyeljünk oda, miért és mikor (legutóbb az internetadó visszavonásakor) teszi ezt mégis. Csakis akkor, ha nem egyetlen, mégoly nagy létszámú, de jól körülhatárolható, ezért izolálható társadalmi csoporttal találja szemben magát, hanem a tiltakozás többgyökerű, többrétegű, képes nagyon különböző helyzetű és gondolkodású embereket közös véleményre juttatni. Most ez történt. Valaki itt a facebookon úgy fogalmazott: "Ő kiállt értünk, mi kiállunk érte". Éppen ez az, amitől a rezsim képviselői meghátrálnak. Ez az, ami veszélyes. A kerítések, a társadalmi és kulturális válaszfalak hirtelen lebomlása.
Ebből a szempontból édes mindegy, a hajcihőt elkezdő kamarai elnök direkt parancsra, körmönfontabb óvatos bíztatásra cselekedett-e, vagy csak ostobán azt hitte: jószolgálatot tesz, amiben sértett hiúsága is elégtételt kap. Mindenki a "rendszer" bosszúját látta benne , hiszen épp úgy viselkedett, ahogy a nagyfőnökök szokták. Meg akarta bélyegezni, móresre akarta tanítani azt, aki bírálta. Még a botrány kitörésekor is neki állt feljebb: politikai gyanúval sározta, megvádolta azt, akit ő kezdett üldözni. A történet kezdeténél még lehetnek kérdőjelek, de hogy a vizsgálat sebtiben való visszavonását már valóban -mint mondta-. "fenyegetések" hatására tette, az igaz lehet. A felsőbb körökből szólhattak le neki, "fenyegethették" meg, hogy most aztán gyorsan hozza helyre a bajt.
A kamara az alapító okirata szerint egyébként "képviseli és védi az egészségügyi szakdolgozók jogait". Tényleg, mintha az állam dolga is az állampolgárok jogainak képviselete és védelme lenne. Épp úgy fogja fel feladatát, mint a kamara."

Erre írtam és mondom én:

Valahogy így kellene tennünk mindannyiszor amikor ez az ócska hűbéres maffia horda őrült hatalmi mámorában Embereket akar eltaposni, elhallgattatni. Amikor a hatalmat a vezért feltétlenül, elvek nélkül gerinctelenül bőnyállal hosszú nyelvvel kiszolgáló kiskirályok hatalmaskodnának. Összefogni és kiállni egymásért, mindenki egyért, egy mindenkiért. Nem azt nézni milyen színű a hite, vallású, falusi é vagy városi, mi volt hivatása. Összefogni és nem azt nézni ki kezdte ki az mi az ki tenni akar, hanem a célt az értelmet. Összefogni mert egy nagy család vagyunk, mert mi vagyunk az ország a hatalom és nem azok kik a mi bizalmunkból általunk kerültek "hatalomhoz" és vissza élve azzal, hatalmuktól elszédülve és azt hiszik.., mi vagyunk értük és nem ők értünk. Páromnak és nekem felemelő érzés volt látni érezni mennyi sokan csatlakoztak hozzánk a kezdeményezésünkhöz és osztották a felhívásunkat. Szívet lelket melengető hitet adó volt látni, nem volt hiábavaló. Most is azt mondom, -"Ő kiállt értünk, mi kiáll..tunk érte." Ennyi. Nem nagy dolog, nem került pénzbe, csak a hit a meggyőződés, csak amit a hitünk diktált.
Ildikó! Itt is köszönjük a figyelmet és ezt az írást. -is-.

A Párom a "vidéki házaspár" másik fele írta: 

Éva Barics Gyógyíthatunk velük, de gyilkolhatunk is. Lehetnek reményt adók vagy hidegek. Kérhetnek és utasíthatnak, lehetnek lágyak és döfhetnek kést a szívbe. Hasíthatnak, mint a jég, vagy a mennybe repíthetnek. Fűzheted őket láncba tréfásan, - vagy mint a szavak nagy mesterei, üzenhetsz velük virágnyelven. Megalázhatsz nyilvánosan, direkt vagy indirekt. Bánthatsz meg valakit akarattal vagy észrevétlen, ha nem fontosak neked az érzései. Lehet velük meg- és kimagyarázni. Telibe találni és mellébeszélni. Lehetnek könnyedek, kemények vagy fölényesek.
Használhatod őket kínzóeszközként, s csokorba is kötheted virág helyett. Ígérhetsz, s el- és megmagyarázhatsz velük. Játszhatsz és ölhetsz velük….de hallgathatsz is.
A természet csodája, meghajtom fejem az evolúció előtt, hogy erre képessé tette az embert.
Ugyanakkor a legveszélyesebb fegyver amióta világ a világ. Milliók és milliók haltak meg vallások, háborúk, világnézetek „hívó szavára”. 
Kiváló fegyver a politikusok kezében, forgatják is őket kényükre-kedvükre. Ígérnek, hitegetnek, kinyilatkoznak és visszavonnak. „Agyat mosnak” velük, „telebeszélnek fejeket”, „osztják az észt”. Reményt öntenek a szívekbe, de legtöbbször csak mellébeszélnek. Hazug szavaikkal „tele a padlás”.
Él egy nő ebben az országban. Olyan egyszerű ember, mint te vagy én. Szavakba foglalta az elkeseredését. Ő csak egyszerűen elmondta, megfogalmazta az egészségügy visszásságait. Önmagáért, a sortársaiért, - és igen; érted és értem is. Kiállni mellette emberi kötelességünk volt.
Köszönjük azoknak, akik csatlakoztak hozzánk. Akiknek a szavára „alapozhatunk”. Akiknek hívásunk nem „pusztába kiáltott szó”, azoknak, akik nem csak beszélnek „bele a világba”.
Valakiért megmozdultak végre az emberek. Nem tudom hányan lehetünk, de viseljük, s marad a fekete szalag. 
…mert „a szó veszélyes fegyver” !

2015/08/13

Egy "Felhívás" és az eredménye. A "Fekete ruhás ápolóért".

Így kezdődött:  A Facebookon a KODE-2014 Csoportba írtam. 

Olvasom a hírt... "Eljárás indult a fekete ruhában tiltakozó ápoló ellen".....
Sándor Mária a "fekete ruhás" ápoló ellen etikai eljárást kezdeményezett ez a kitudja mire jó...persze tudjuk mire.... Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke dr balogh zoltán elnök ( nem azonos a sötét bugyuta álkeresztény egészségügyért is felelős balogh zoltán miniszterrel )
Indoklás: " "többszörösen megszegte az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozó Etikai Kódex szabályait". ...azaz Beszélni merészelt az egészségügy az egészségügyi dolgozók csőd helyzetéről. Mert felemelte a szavát az egészségügyért azaz értünk betegekért, leendő betegekért is. Megtette a megalkuvó minden szart rózsaszínűre festő kórház igazgatók helyett az egészségügy "érdekvédői" azaz a szakszervezetek helyett.
--Idézet egy korábbi nyilatkozatából:
"Az biztos, hogy ha én vezető pozícióban ülnék, nem engedném, hogy a problémák ne jussanak el a felső vezetésig. Most pedig a kórházigazgatás folyamatosan azt próbálja felfelé bizonygatni: megy ez még, ennyi nővérrel és orvossal is elműködik a rendszer. Pedig ez már rég nem igaz. Az biztos, hogy sem az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetében (EDDSZ), sem a MESZK-ben nem az ágy mellett dolgozók vannak jelen. Nem tudják, mivel jár, hogy egy nővérre egyre több beteg jut. Nem tudják, hogy itt már nem ápolás folyik, hanem tűzoltás: oda futok, ahol nagyobb a baj. A tb-t fizető, egész életüket végigdolgozó állampolgárok egyszerűen nem ezt érdemlik!"
Azaz a kórházak vezetői nem a valós helyzetet vázolják fölfelé. Gondolom....A dolgozóktól a beosztottaiktól viszont elvárják hogy kussoljanak és építsenek várat a szarból.
Szintén Sándor Mária nyilatkozta:
"Cser Ágnes (az EDDSZ országos elnöke – szerk.) önmagának mond ellent, amikor azt mondja: mi vagyunk a kerékkötők, és már rég megegyeztek volna. De miről? .....És 2004 óta mit tudott felmutatni? Most azért ült le vele a kormány, mert mi kimentünk az utcára. Ő pedig ezek után arra büszke, hogy a kormány tárgyalópartnernek tekinti. Az Emmi előtt tüntető tizenkétezer ember egyként fordított neki hátat, épp azért, mert 2004 óta nem csinált semmit. Ezért is jött létre 2011-ben a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) – hiába próbálnak arra hivatkozni, hogy „csak a Cser ülhet le tárgyalni”. Pedig a mögötte álló szervezetnek nincs is igazán aktív tagsága."
Azaz a Cser Ágnes vezette szakszervezet Cser Ágnessel az élén semmit nem ér, egyszerűen "csak van" de minek? ....Eltudom képzelni. .... Mint a többi szakszervezet... Bezzeg a szocialista kormányok idején hogy járt a pampogójuk, Cser Ágnesé is... Akkor "bátrak" voltak mert lehettek. Akkor minden szarért tüntettek évente legalább kétszer. Vajon most miért nem??, ..... Ezt is eltudom képzelni.....
Nos most ennek a dr balogh zoltán elnöknek a kezdeményezésére -Etikai eljárást" kezd a Fekete ruhás Nővérrel szemben az egészségügyi kamara... Minő érdekesség még... Sándor Mária Budapesten él és dolgozik de a Zala - megyei kamarához utalták az eljárást.... Nem érdekes? ....ez is.....
Sándor Máriának a "Fekete ruhás ápolónak" az a bűne, hogy Szót emelt az egészségügyért és tulajdonképpen értünk Magyar állampolgárokért. Mert kimondta azt amit nem neki, hanem az igazgatóknak az érdekvédelmi szervezeteknek kellett volna. Ő kimondta... Ezért orbán maffia rendszerében Büntetés jár. Érted Magyar???!!!....
Mert kétséged ne legyen Magyar!....Itt ha szólni mersz igazat, ha nem vagy orbán hűbéres, nem vagy orbán báránykája...akkor neked KUSS és annyi....
Baloldali demokrata pártok elvakult és nem elvakult hívei, Jobboldali pártok elvakult és nem elvakult hívei, Párton kívüli "civilek" és még orbán birkamenetelő hívei is jobb ha tőlem tudjátok... A Betegség NEM NÉZ párt hova tartozást, nem nézi ki a jobb bárány... Nincs egészségügy...Megdöglesz és ott nem kérdik... melyik párthoz tartoztál vagy nem tartoztál, hű báránya voltál é a hatalomnak.
Nem hinném hogy mindegy lenne milyen esélyed van egy betegség, baleset után.. Ott nincs "birka menetelés", ott gyógyulás vagy halál van, esetleg... alapos egészségromlás és élet minőség romlás.
Szóval orbán menetelő báránykái!... és a többiek is... Magyarország szarul teljesít, de főleg orbán maffia kormánya teljesít szarul! ..Mert a Magyar egészségügyben az esélyed a nullához közeli. ...kivéveee...Ha az uralkodó "elit" bandához tartozol... Akkor jár a kiemelt luxus egészségügyi ellátás... A MI pénzünkön szar tehetségtelen gerinctelen talp és seggnyaló orbán hűbéreseknek.
Mert ez is igaz ám... orbán maffia kormányában nem a tehetség a tudás a gerincesség számít ám! Ott csakis a gerinctelenség a orbánhoz hűség a sötét agyatlanság. Sem miniszter, sem állam titkár nem a tudása tehetsége miatt van ott. De sok más vezető hivatalnok is....Csakis a talpnyaló képessége miatt és feladatuk nem a szakértelem a jó vezetői képesség a dolgok megoldása tisztességesen. A dolguk egyszerű... Talpat nyalni, gerinctelenül elvtelenül végrehajtani orbán parancsait és közben megdumálni...bármilyen balfaszul bugyután hangzik is, bármi logikát nélkülöz is...hogy a glott gatya kitérdesedik a hóember jól érzi magát a szahel övezetben.
Sándor Mária a "Fekete ruhás nővér" érted is szót emelt ! ... Ezért neki orbán hűbéres maffia rendszerében büntetés jár. balog miniszter szerint biztosan. ...és ehhez a egészségügyi kamarában partnerre talált. Ja hogy a kamara sem a valós érdekvédelemért van? hogy semmi szakmaiság nincs benne?... Nincs hát! Egyszerű...pénz behajtó és a "tagjait" megfélemlítő orbán hűbéresek. dr balogh zoltán a kamara elnöke? Van ennek a képén bőr?...gerince? Tisztessége? Nem é elsődleges feladata az egészségügyben tisztességes emberi feltételek, szakmai érdekvédelem a szakmai tisztesség biztosítása lenne? Tisztesség! ..Ja persze...ő sem azért került oda....... ... Ennyi! Ez a hivatalnok izé dr balog azzal szembe jár el azt akarja megfélemlíteni aki szót emelt azért amiért neki a kamarának a szakszervezetnek a miniszternek kellene a szakma a Hivatás Tisztességéért.
Én ennyit tehettem Sándor Máriáért a "Fekete ruhás nővérért". Megírtam ezt a jegyzetet....
.....és Ti mit tesztek?... a kérdésem költői.... De a válasz lehetősége a Tiétek!
Ui. Mégvalamit kifelejtettem... Erre a balog zoltán nevű sötét bugyuta homály papra mint -Emberi erőforrás miniszterre- kettő igen fontos dolgot bíztak. Egyik az -Egészségügy - a másik az -Oktatás-.
Mindkettő az Életünk. Egyik szó szerint közvetlenül és keményen , mégpedig az egészségügy a másik pedig közvetve a jövőnk az életünk minősége az esélyeink a gyermekeinkké. -az Oktatás.
Az egészségügyhöz ennek a sötét bugyuta papnak annyi a hozzádünnyögése... "Imához hülye Magyar és Kussolj...majd Isten megsegít ...ha....!" az oktatás?... hogy nincs kréta? ...nincs normális tankönyv?...nem tudják az iskolák a rezsit fizetni?...ugyan kérem...balog zoltánnak egy a fontos..."Imához büdös kölök osztán énekelj naponta és tornázz"....hogy buta maradsz?...az nem baj. Sőt ezeknek az a jó... orbán hűbéres maffia rendszerébe a buták a szolgalelkűek kellenek.
Sándor Mária üzenete kollégáihoz minden tisztességes Magyar emberhez:
Sándor Mária
NÉZD HD-ben , TELJES KÉPERNYŐN.
Műszakban vagyok reggel 7-ig,NE HÍVJATOK!
,,Senkinek nem kell semmitől félni,mert önöknek mindenben igazuk van”
Szeretett Kolléganők/Kollégák!Ti akik az ágy mellett álltok nap mint nap,akik
fürdettek – etettek- gyógyszereltek – újraélesztetek – halottat-
csomagoltok - adminisztráltok – megfelelni próbáltok
a betegnek – a hozzátartozónak – a főnővérnek – a főorvosnak – az osztályos
orvosnak – Ti-Mi – akik a legkisebbek vagyunk – ahogy neveztek minket
,,Az alulról jövő kezdeményezés”- ,,csak nővér „- ÉRTETEK INDULTAM!
Azon a,, bizonyos „ első beszélgetésen azzal a mondattal álltam föl :
,,Az életem árán is kiállok a nővérekért”
Február 11.-e óta,az a bizonyos első Házon kívül műsor – gondolhattátok,
nem lehet könnyű az életem-ilyen vezetők között.
A béke látszólagos mivolta, tükröződött az április 18-19.-i eseményeknél-
ahol újra egységben állhattunk volna ki-e helyett levetették a fekete ruhát.
Mindig ugyan azok az emberek- akik jelen vannak mind a MESZK-vezetésben
mind az én kórházamban.
Tudtam mindenről , minden próbálkozásról, ami ellenem irányul...Senki
nem értette,miért maradtam ebben a közegben. Mert szeretem őket ,akikért
indultam-akik mindent megérdemelnek-mert mindent föláldoznak a
munkájukért.
Nem török hatalomra,
nem pozícióért küzdök...hanem valós-minket képviselő vezetést akarok.
A,, véletlen” játéka volt a kórházunkban megjelent újság-az etikai kódexel-
ugye mindannyian jól ismerjük minden pontját!- hisz mikor egy kórház
alkalmazásába kerülsz,máris ezt nyomják a kezedbe,nem a MESZKbe
való fizetéslevonási -nyilatkozatot...
(Oldalainkon látható volt az újság...)
Mivel saját kórházamban is többen állnak mellettem (azok ellenére is hogy
FÉLNEK!)-mint ellenem,így most
elvitték az ügyet Zala megyébe...De azt is tudjuk miért...Ott van a legjobb
jogi csapatuk...
Példát lehet statuálni, hogy jár, aki szembefordul a rendszerrel...
Ezen információk fényében dolgozom már hónapok óta mosolyogva
azon a helyen,ahol ezen emberek is dolgoznak. Mert többen vannak
akikért érdemes maradnom- mint az a pár ember,akik nem értik hogy ez
róluk is szól...ők csak a pozíciójukat -állásukat -hatalmukat féltik.
Kérlek szépen NE FÉLJETEK! Ne csak a fülembe súgjátok könnyes
szemmel,hogy ,,Én melletted állok,de félek”- mert én csak Veletek
győzhetek.,,ÉRTETEK!ÉRTÜNK!VELETEK!”
,, Születni kell újra, meg újra. INDULNI KELL A HÁBORÚBA! ÉS HARCOLNI KELL! MEGHALNI !- és szeretni még, nem elég. ...”

Így folytattuk: A KODE-2014 csoport egy Felhívást tett közzé: 

Mi a KODE-2014 alapítói a következő -FELHÍVÁST- tesszük közzé!

Mindenki aki kiáll Sándor Mária "A Fekete ruhás ápoló" mellett a holnapi naptól kössön egy fekete szalagot a gépkocsija antennájára illetve viseljen ruházatán egy fekete szalagot.

A Kezdeményezésünk alapja:
Sándor Mária ellen etikai eljárást kezdeményeztek az alábbi indokkal: " Több nyilatkozatával súlyosan megsértette az egészségügyi dolgozók etikai kódexében foglaltakat." ...azaz szólni merészelt az egészségügyben uralkodó siralmas állapotok miatt. Szólni merészelt értünk a betegekért a leendő betegekért is.

Mi a KODE-2014 Facebook Csoport alapítói a holnapi naptól az Autónk antennáján egy fekete szalaggal, illetve az autó hátsó szélvédőjére kifüggesztett "Sándor Máriáért a "fekete ruhás ápolóért" felirattal jelezzük Sándor Mária melletti kiállásunkat és így tiltakozunk az orbán maffia aljas kiszolgálóinak terrorja ellen amellyel elakarják hallgattatni, meg akarják félemlíteni Sándor Máriát és mindenkit aki az igazságért szólni merészel!

Felkérünk minden tisztességes Magyar állampolgárt, csatlakozzatok a kezdeményezésünkhöz!
Kérünk minden ismerősünket, barátunkat a -Kezdeményezésünket ( felhívásunkat ) osszátok meg terjesszétek minél többen, minél több helyen hogy minél többekhez eljusson és csatlakozhassanak.

A Csatlakozásokat jelezni lehet felénk a KODE 2014 Facebook oldalán jelen felhívás alatt hozzászólásban -is-. ihttps://www.facebook.com/kode2014?ref=bookmarks


Csatlakozni a FELHÍVÁSUNKHOZ lehet ITT: https://www.facebook.com/events/870156199744859/
Köszönettel a KODE-2014 Csoport alapítói: Kulcsár Lajos István és Barics Éva

Az alábbiakban Sándor Mária üzenete mellékletként:

Sándor Mária
Műszakban vagyok reggel 7-ig,NE HÍVJATOK!
,,Senkinek nem kell semmitől félni,mert önöknek mindenben igazuk van”
Szeretett Kolléganők/Kollégák!Ti akik az ágy mellett álltok nap mint nap,akik 
fürdettek – etettek- gyógyszereltek – újraélesztetek – halottat-
csomagoltok - adminisztráltok – megfelelni próbáltok
a betegnek – a hozzátartozónak – a főnővérnek – a főorvosnak – az osztályos 
orvosnak – Ti-Mi – akik a legkisebbek vagyunk – ahogy neveztek minket 
,,Az alulról jövő kezdeményezés”- ,,csak nővér „- ÉRTETEK INDULTAM!
Azon a,, bizonyos „ első beszélgetésen azzal a mondattal álltam föl :
,,Az életem árán is kiállok a nővérekért”
Február 11.-e óta,az a bizonyos első Házon kívül műsor – gondolhattátok,
nem lehet könnyű az életem-ilyen vezetők között.
A béke látszólagos mivolta, tükröződött az április 18-19.-i eseményeknél-
ahol újra egységben állhattunk volna ki-e helyett levetették a fekete ruhát.
Mindig ugyan azok az emberek- akik jelen vannak mind a MESZK-vezetésben
mind az én kórházamban.
Tudtam mindenről , minden próbálkozásról, ami ellenem irányul...Senki 
nem értette,miért maradtam ebben a közegben. Mert szeretem őket ,akikért 
indultam-akik mindent megérdemelnek-mert mindent föláldoznak a 
munkájukért.
Nem török hatalomra,
nem pozícióért küzdök...hanem valós-minket képviselő vezetést akarok.
A,, véletlen” játéka volt a kórházunkban megjelent újság-az etikai kódexel-
ugye mindannyian jól ismerjük minden pontját!- hisz mikor egy kórház 
alkalmazásába kerülsz,máris ezt nyomják a kezedbe,nem a MESZKbe 
való fizetéslevonási -nyilatkozatot...
(Oldalainkon látható volt az újság...)
Mivel saját kórházamban is többen állnak mellettem (azok ellenére is hogy
FÉLNEK!)-mint ellenem,így most
elvitték az ügyet Zala megyébe...De azt is tudjuk miért...Ott van a legjobb 
jogi csapatuk...
Példát lehet statuálni, hogy jár, aki szembefordul a rendszerrel...
Ezen információk fényében dolgozom már hónapok óta mosolyogva 
azon a helyen,ahol ezen emberek is dolgoznak. Mert többen vannak 
akikért érdemes maradnom- mint az a pár ember,akik nem értik hogy ez
róluk is szól...ők csak a pozíciójukat -állásukat -hatalmukat féltik.
Kérlek szépen NE FÉLJETEK! Ne csak a fülembe súgjátok könnyes 
szemmel,hogy ,,Én melletted állok,de félek”- mert én csak Veletek 
győzhetek.,,ÉRTETEK!ÉRTÜNK!VELETEK!”
,, Születni kell újra, meg újra. INDULNI KELL A HÁBORÚBA! ÉS HARCOLNI KELL! MEGHALNI !- és szeretni még, nem elég. ...”

 Megosztani ér!...sőt lehet, szabad. Most kivételesen KÉREM!- Osszátok meg minél többen és csatlakozzatok minél többen!

Most ne csak a "Tetszik" gombot nyomjátok, hanem vigyétek és terjesszétek! Köszönjük! Értetek is szól!

Aztán csináltunk egy "Eseményt" a jobb hatékonyságért a könnyebb csatlakozásért: 

https://www.facebook.com/events/870156199744859/

Végül ez lett az eredmény: 

Tegnap előtt azaz 10-én Hétfőn értesültünk róla, miszerint Sándor Mária a "Fekete ruhás ápoló" ellen a Szakmai kamara elnöke etikai vizsgálatot kezdeményezett. Úgy gondoltam, valamit tenni kéne de gyorsan és olyant ami könnyen gyorsan végrehajtható és hatékony lehet. A Facebook nagy nyilvánosságát gondoltam megoldásnak és elindítottunk egy "Felhívást". Ez a felhívás arra szólít fel mindenkit aki tenni akar Máriáért és így mindenkiért aki szólni mer az igazságért, értünk is, -Tegyen az autója antennájára illetve ruhájára egy fekete szalagot. Ennyi röviden a felhívás Majd tegnap reggel hogy még hatékonyabbak legyünk, egy Facebook "Eseményt" indítottunk erre az alkalomra ahol könnyebb a csatlakozás a "Felhívásunkhoz" és még hatékonyabbak lehetünk.
A "Felhívást" és az "Eseményt" is innen a KODE-2014 csoportból annak nevében indítottuk. A KODE-2014 csoportot Én és Életem párja Barics Éva alakítottuk még Február elején. Ez a csoport -Nyílt- beállítású. Éppen ezért -is- innen indítottuk, mert egy -Nyílt- beállítású Csoportból egyszerű ilyen kezdeményezéseket indítani, sokkal könnyebb megosztani dolgokat.
Meg kell mondjam meglepődtünk és örült csepp szívünk tegnap... Alig elindítottuk a Felhívást és az Eseményt máris sorba kaptuk az értesítéseket a Facebooktól, tíz - tizenötösével osztották meg és csatlakoztak Emberek. Teljesen idegenek, számunkra ismeretlen Emberek osztották és csatlakoztak. Összefogtak egy ügyért Sándor Máriáért.
Semmi más, csak odafigyelés, tenni akarás, bátor kiállás, pár kattintás...megosztani a "Felhívást", csatlakozni az "Eseményhez"... Ennyi. Nem kellett menni utazni sehová. Esetleg egy fekete szalag autóra ruhára és a Facebook nyilvánossága...... és győztünk! Csak ennyi és nagy dolgot vittünk véghez. Kicsit mi is hozzájárultunk ahhoz, visszavonták Sándor Mária ellen indított etikai eljárást.
Itt is Köszönjük mindenkinek aki megosztotta a "Felhívásunkat" és csatlakozott az "Eseményünkhöz" a kezdeményezésünkhöz!
-Köszönet azoknak akik innen a csoportból csatlakoztatok, megosztottátok! Büszkék lehetünk kicsit magunkra, hiszen a mi sikerünk is volt. Köszönjük!
További szebb napot kívánok!

 "„Most leülök, mert forog velem a világ” – reagált Sándor Mária arra hírre, hogy a kamara elnöke visszavonta az etikai eljárást. Hozzátette: – A feljelentést sem értettem, de azt sem, hogy most mi történik. Ez a mi képviseletünk? – kérdez vissza. Csak azt tudom mondani, hogy: köszönöm szépen, Magyarország. Tegnap óta döbbenten állok a sok támogató megnyilvánulás előtt, ami az elmúlt 24 órában a védelmemben történt. Nagyon jó érzés volt, hogy általam teljesen ismeretlenek, szervezetek egy emberként mögém álltak. Nem tudom, mivel érdemeltem ki ezt a bizalmat."

Mi köszönjük Sándor Mária! 

Éva Barics Egy Ember kiállt önmagáért. Ezáltal közvetve a gyermekeidért, a szüleidért, az egészségügyért, érted és értem. Értünk tette, értünk szállt szembe a diktatúrával. Gondolj csak bele! Hasonló helyzetben... meg mernéd-e tenni? Mernél-e kiállni úgy, ahogyan Ő ? Menni felemelt fejjel, a "széllel szemben"? Ha csak egy kicsi bátorság lenne mindannyiónkban.... vajon itt tartanánk? 
Ahogy Lajos is írja: meglepődtünk és örültünk a sok-sok megosztásnak, csatlakozásnak! Örültünk, mert nem csak mi kezdeményeztünk, hanem sok-sok hasonló közösség alakult, láttuk, támogattuk egymást. Mint a futótűz, úgy terjedt az interneten az a dolog, amelyre oly régen áhítozunk : az ÖSSZEFOGÁS. Pártok, politizáló és nem politizáló civilek, egészségügyiek és egyszerű emberek... mind, mind kiálltak Sándor Máriáért, mert megértették, hogy ez többről szól! 
Olyan egyszerű pár gombot megnyomni a laptopon. Olyan egyszerű - ha csak morzsányi résztvevőjének lenni- egy országos összefogásnak és győzelemnek!
Mert visszatáncoltak. Tudjuk, ismerjük őket, még egy bástyát sem vettünk be. De! Legalább megmozdult az ország!
Sándor Mária meghatottan köszönte meg az összefogást.
Én úgy érzem, mi tartozunk köszönettel, KÖSZÖNJÜK MÁRIA!

Lajos István Kulcsár Ma voltunk Békéscsabán bevásárlás célból. Boldogság volt látni és érezni... Beértünk Békéscsabára és jött szembe egy betegszállító autó, ránk dudált és integetett mosolygott a vezetője... Rajta is fekete szalag... Haza értünk Gyomaendrődre és jött szembe egy kisbusz...Ránk dudált és integetett...Rajta is fekete szalag. Nem sok csak kettő, de öröm volt érezni.

Éva Barics Két autó, két dudálás és mindkettőhöz óriási mosoly! Az összetartozás mosolya. Mert mi, akik részt veszünk ebben, már összetartozunk. Szimbolikus "stadiont" építünk a diktatúra ellen. Nem ismerjük egymást, de tudjuk, egy csapatban játszunk. Megmozdultunk. Rossz hírem van a Felcsút SC-nek, én már tudom, hogy előbb, vagy utóbb, de ki fognak kapni.

A Mi autónk a fekete szalaggal és a felirattal. 

dr. Balogh Zoltán a Kamara elnöke visszavonó levele: 


Tudjuk jól, nem a mi kezdeményezésünk indította visszavonásra a kamara elnökét, de hisszük, -Kicsit mi is hozzájárultunk.  A Nyilvánosság erejét felhasználva összefogott sok sok Ember egyért és siker. 

Itt is köszönöm mindenkinek aki hozzánk csatlakozott a "Felhívásunkat" megosztotta! Felemelő érzés volt.