2014/12/29

Elkeseredés szülte.

Egy elkeseredés szülte írás egy régi kedves Ismerősömtől Barátomtól Harcostársamtól. 
Csak olvassátok aztán értsétek is. Aztán?... gondolkodjatok Ti naaagy civilek, Ti naaagy pártoskodók, Ti naaagy ész osztók, Ti naaagy messiások, Ti ...Ti fiatalok és Ti öregek.... De aztán értsétek áááám!

Írok, mert írhatnékom van. Írok, mert hányingerem van, nem kicsit, de nagyon!
(No, nem azért, mert szülni fogok, de most itt viccnek nincs helye.)
Ki akarom ordítani magamból a gondolataimat!
Dühös vagyok. Egy vagyok a sok közül, a végtelenül szomorú, még normálisnak megmaradt, de nagyon elkeseredett magyar emberek sokaságából...
Ha a jövőben hiányoljátok a tőlem megszokott hírek osztását, hát nem, vagy csak nagyon kevés, kivételesen jó írást fogok közzé tenni. Semmi értelmét nem látom, hogy keringjünk itt magunk között, és mit értünk el ezzel eddig is ? Ötödik éve az égvilágon semmit!!!! Ötödik éve!! És a helyzet csak rosszabb lett, lassan visszafordíthatatlanul rosszabb, sok-sok elpocsékold idő és energia..Négy évig lelkesedtünk, tettük, amit tehettünk, szervezkedtünk, bíztunk, reméltünk, majd pofára estünk Isten tudja hányszor, de feltápászkodtunk..., majd kezdtük elölről, illetve folytattuk. Mindig láttunk egy kis fénysugarat, mindig visszatért a sokszor elveszettnek látszó Remény! Hogy EGYÜTT erősek leszünk, és véget ér e hatalom pusztító ámokfutása!
Ami itt a fészen folyik napok óta, az hűen tükrözi a magyar állapotokat, amiben én már nem óhajtok részt venni!! ( legalábbis itt nem!! )
Olvasgatok...., megrémülök,fáj a lelkem, dühöngök! Talán ennyire megosztva még sosem voltunk,saját köreinkben!!! pedig évek óta ez dívik! Bíztam a net-es tüntetés után, hogy jön egy nagyobb, még erősebb tömeg, hogy feltámad a tenger, a népek tengere - ahogy a költő mondja.
És mit látni, mit olvasni bármerre járok? Gyűlölet gyűlölet hátán, ember ember ellen, de ami rettenetes, ennek nem a fidesz a tárgya!! (legtöbbször)
Nem! Most kirekesztősdit játszunk! Nem kellenek a pártok! Nem kellenek a zászlók! Kellenek az emberek tömeget képezni, bármikor és mindenhol, de nem vallhatják be hovatartozásuk! Csak civilek kellenek, és bár pártok, szimpatizánsok adják az emberek többségét, de hazudjunk azt, hogy civilek vagyunk!! Nincs jogosítványunk, hogy őszintén felvállaljuk magunkat, legalábbis ezt sem akarják a tüntetést szervezők!!
A pártok utálják egymást, inkább egymás ellen dolgozik a többség, mint orbán ellen! Elképesztő!!!! Az különösen, hogy Gyurcsány nagyobb téma, legeslegnagyobb ellenségnek kikiáltva, megelőzve orbánt is!!! Nooormálisak vagytok ti, gyűlöletből táplálkozók??
Ó, mennyire végtelenül kitanult, okos a fidesz, milyen jól ismeri az embereket! Elég egy gyurcsányt bedobni, és erre ugranak, rágják a milliószor lerágott csontot, sőt marakodnak, ki tud még nagyobbat belerúgni!! Így már nem is téma a korrupció, Paks, a szegénység, a maffia kormánytagok és többiek!!! Ügyesek! És az emberek ezt az elterelést.. még mindig beveszik... Elvégre irtózatos nagy bűnöket követett el Gyurcsány, ezek közül talán a legnagyobb, hogy nem pusztult bele az ellene elkövetettekbe, amibe mindenki más talán igen.
Elgondolkoztam. Valamikor együtt voltunk, mi EMBEREK, a mai semmirekellők, illetve csak mutatványra kellők!! Jó barátságban voltunk helyi szinteken, mindegy volt a párt színe, emberek voltunk "csak" és hasonló gondolkodású embereket láttunk magunk körül, egy volt a CÉLUNK! Mi lett ebből mára??
Csak a gyűlölet maradt. Saját városomat hozom példának.Itt nem kell a DK-s az Együtt-nek, nem kell az mszp-nek és így tovább, mert a dékás az fúúúúúúúúj, és így tovább..., pedig az EMBER ugyanaz az ember maradt (többnyire) aki volt! Iszonyú energiákat fordítunk a másik ellenzéki lejáratására, a FELADAT helyett!!
Én ugyanaz az ember vagyok, aki négy éve elkezdtem a harcom, és nem ez számít?? Tudom, az érdekek....Rengetegen behódoltak a fidesznek, talpnyalók lettek sokan, számomra emberi mivoltukat elveszítve. Alattomos, aljas, megbocsáthatatlan játszmájukat játszva...
DE! Kikérem magamnak, hogy ha én egy tüntetésen részt veszek, mint magyar állampolgár, nekem bárki is meghatározza, mit vihetek magammal, netán mibe öltözzek?? Az emberek sokszínűek,és egy ilyen borzalmas rendszerben, melybe így bizonyára előbb-utóbb belefulladunk, el kellene fogadni mindenkit, olyannak amilyen, zászlóval vagy nélküle! Ki merészel felettem parancsolni, pláne olyat, ami minden józan ésszel ellentétes??
Hogy merészelnek hirtelen előbukkant civilek azt mondani, hogy dobjuk ki az elmúlt 25 évet, és öntsük ki vele együtt a gyermeket???
Dolgoztunk, küzdöttünk, hogy jobb legyen a jövő nemzedéknek, és most ezek az emberek azt mondják gúnyosan,mit akarnak EZEK, kiöregedett vénségek sokan????? Igen. Mondjuk a magunkét, mert éltünk, sok mindent megéltünk jót és rosszat is, ÉRTETEK, fiatalok!! Értitek?? Igen! Mi nem menekülünk (sok okból nem), de nem akarjuk hagyni a múltunkat, jobbat szeretnénk,és azt, hogy ti sem menjetek...
Nem akarjuk veszni látni, amiért keményen megdolgoztunk!!
Ja, és ne felejtsétek, inkább tudjátok! Megöregedtünk - lehet, de hülyék nem lettünk!!
Ezen belső harcot látva azt mondom én, a "harcos", hogy így, ilyen körülmények között egy tapodtat sem fogok mozdulni, hogy köztetek lehessek a "nagy" tüntetésen, ahol kisded játékaitokat játsszátok a mi bőrünkre, a saját dicsőségetekre!! (tisztelet a kevés kivételnek).
GONDOLKOZZATOK, beszélgessetek az emberekkel, hallgassátok meg, ŐK mit akarnak,
és főként legyen vége a gyűlöletnek!!!
(emlékeztetnék, aki elfeledte, ki uszította embert ember ellen!! de óriási a mi, mindnyájunk felelőssége is, ez alól kevesen vonhatják ki magukat)
bocsánat, ha hosszúra sikerült az írás:
egy egyszerű, nagyon szomorú átlagos magyar embertől.

"Bázis demokrácia"? Káosz? Pártok nélküli demokrácia? ...avagy a naaagy civilkedősdi.


Maximálisan egyetértünk! Na nagyon civilkéim! Lehet tovább civilkedni és jóóól becsapni a zembereket . Egyre jó lesz ez a naagy civilkedő vircsaft... Piszok népszerűek lesztek. .... egy ideig.... aztán nagyon gyűlöltek...sokáig. Persze....attul függ kinél mi..... orbánék egy ideig eljátsszák nektek és nekünk hogy hűűű de haraguvás van rátok, aztán közbe a lelkük mélyén jóóól szeretnek majd titeket. mert hát ugyi ti lesztek a bizonyíték az ő naaagy demokráciájukra. Aztáááán? ..... Jön a döbbenet....aaa becsapott tömeg arcára. Persze... Tudom jól. -Az ellenzéki pártok is kalap ...azt érnek. Egyik egy kalappal, másik kettővel, harmadik pedig még féllel sem. Van amelyik egész kamionnyi híg azt ér amibe csak megfulladni lehet...tuggyátok melyikre gondolok?...azaaaaz..az a szarabbik jobbik izé. ..és mindegyik szélsőséges ennyit. A többiek legalább szilárd kupac. Egyik kisebb másik nagyobb. Na de ez a naaagy civilkedős izé?... bázis demokrácia? Osztán mi bánatos izé az? DEMOKRÁCIA vagy DIKTATÚRA? Ennyi a kérdés. ... Egyenlőre! Aztán jön a többi... Tudjátok? ...soook soook kérdés jön utána. A gazdaság az oktatás a egészségügy a szolidaritás a szegénység a korrupció a ...hűűű mennyi naaagy kérdés. Ugyi civilkéim? .... Szikla szilárd Demokrácia a demokrácia rendjével, avagy a káosz a maffia állam a nyomor ... Tessék választani! Aztán civilkedni! .... Elzavarjátok orbánt és a pártokat? ..jóó...és utána? Adtok válaszokat a kérdésekre? ... Jaaa...hogy ezen még nem gondótatok? ... Értem... De akkor mire ez a naaagy fölhajtás? hát persze.... Tuggyuk jól.........

Én
Az alábbi írásra reagálva: 

MostMi! Mi???? Nem lesz itt semmi. Ezt a következtetést pedig abból az egyszerű tényből vonom le, hogy a MostMi mozgalom oldalán december 23-án közzétett alábbi észrevételeimre az égvilágon semmiféle reakció, nemhogy válasz nem született. Ennyi értetlen ember lenne ebben az országban? Sajnos, igen. Ennyi. Sőt, Hofi után szabadon, fejenként legalább kettő.
Öreg Titán Szelleme
December 23 at 2:41pm · Edited
Valamilyen fura ok folytán a magyar(országi) emberekben valamilyen furcsa késztetés van arra, hogy valamit, ami a világ más tájain viszonylag jól működik, mégis másképp csináljanak.
.
Így vagyunk mi ezzel a "képviseleti demokrácia vagy bázisdemokrácia" kérdésfelvetéssel is. Talán nem volt már elégszer újfajta társadalmi rendszer kísérleti terepe Magyarország? Hányszor kell még ebbe az ingoványba elkalandozni, ahelyett, hogy végre egyszer NORMÁLISAN megcsinálnának egy nyugati mintájú parlamenti demokráciát?
.
Magyarán: a bázisdemokrácia kérdésének puszta felvetése is csak árthat, mivel eddig a világon még sehol ilyenfajta demokrácia nem működik, és ezáltal a magyar emberek ismét kísérleti nyulakká változnának. Értelmes ember ilyet nyilván fel sem vet. Arról nem is beszélve, hogy az egész bázisdemokrácia ügyének nincsen semmiféle jól kidolgozott államelméleti rendszere sem, vagyis mindent szinte a nulláról kellene kezdeni kitalálni és megalkotni, közben pedig az országban mi más lehetne mint káosz és exlex állapotok, éhezés, a gyengék elpusztulása. Ezt akarjátok? Mert ha nem, akkor ezt a szót, hogy bázisdemokrácia, jó időre felejtsétek is el.
.
Ha pedig nem értelmes célkitűzés a bázisdemokrácia, hanem nyugati mintájú képviseleti demokrácia a cél, akkor pedig minimum e céllal harmonizálva kellene színrelépniük az ország megreformálására vállalkozóknak. Vagyis abszolút érthetetlen, hogy miért nem eleve valamilyen párt legalább embrionális képződményét igyekeznek létrehozni, amely a reformálásra alkalmassá tehető lehetne. Miért nem látszódnak azok az emberek, akik ezt hajlandók a nyakukba venni, és végigcsinálni, világos célkitűzések mentén, és minimum a közbizalmat elnyerve.
.
Csak jelzem: pártok nélküli képviseleti demokráciát még nem látott a világ. Ha a jelen megmozdulás szervezőinek nem jön be, hogy demonstrációjukon létező pártok saját színeikben is megjelenjenek, azzal két alapvető PROBLÉMÁT generálnak:
1. Ha a pártok tagjai ugyan megjenennek, de "inkognitóban", akkor a helyzet átláthatóságát akadályozza a pártlogók hiánya, ugyanis nehezebb felmérni, hogy mégis honnan és kik támogatják a mozgalmat. Ez azért nagyon nagy baj, mert KÉSŐBB, amikor a képviseleti demokrácia szerinti politikai verseny elindul, akkor ÚGYIS pártok fognak versenybe állni, senki semmit nem nyer azzal, hogy most a jelenlegi helyzetben elkendőződik a támogatottság mibenléte, ugyanakkor ismét az átlagember becsapása jön létre, akik megörülnek a nagy "független" tömegnek, aztán, amikor a nyílt pártosodásra kerül sor, akkor megint azzal szembesülnek, hogy a régóta utált párt nyomul be arra a helyre, amelyért ő is kivonult e mozgalommal az utcára. Ez pedig nem más, mint az emberek szemérmetlen becsapása, téves reményekben való ringatása, álnokság, magyarán ezzel ugyanolyan álnok politikai magatartás jelenik meg e mozgalom keretében, mint amilyen eddig zajlott az országban.
Mi a megoldás? Mindenképpen egy helyes válasz létezik: nyíltság, átláthatóság, abban a tekintetben is, hogy ki mit és kikkel együtt támogat. A terep tiszta átláthatósága esetén pedig az érdekeltek nyilván a képviseleti súlyuk arányában juthatnak szerephez.
2. A pártok eleve elutasítása ugyanakkor azt a problémát is előidézi, hogy a jelenlegi pártok megőrzik a politikai térfoglaló szerepüket, hiszen nem jelennek meg a kihívóik. Arról nem is beszélve, hogy egy párt hatékony felépítése több évbe telik, mire országos szintű tagsággal, hálózattal és infrastruktúrával képes rendelkezni. A jelenlegi civilkedő bohóckodás a lehető legjobban szolgálja Orbán hosszútávú kormányon maradásának érdekeit, mert minél később jelenik meg a politikai térben a leendő potenciális KIHÍVÓ PÁRT, annál tovább ücsöröghet nyugodtan a babérjain.
.
Kedves Mozgalmárok! Döntsétek már el végre, hogy mi a lófaszt akartok! Mert ez így nem más, mint szarpaszírozás, bohóckodás, a szereplési vágy kiélése, stb., de hogy semmiféle cél irányába egy tapodtat sem vezet, az halálbiztos. Pártot vagy pártokat kell kérem alapítani. Bezony. Ez nem megúszható mutatvány ebben a műfajban. Nem feltétlen kell bejegyezni a pártot, mert mondhatjátok, hogy még annyiban sem akartok rendszerkonformok lenni. Ez így rendben is volna. De legalább ki kellene mondani, nyilvánossá kellene tenni, hogy ezek és ezek az emeberek egy ilyen és ilyen céllal egy ilyen és ilyen PÁRTOT megalapítottak, és szorgalmazzák a hasonló gondolkodású emberek csatlakozását. Másképp ez nem fog menni, legfeljebb egy jó kis heppeninget hoztok össze, Orbán pedig dörzsölheti ismét a markát, hogy íme a bizonyíték az ő demokráciájára.
.
Ti lesztek ez a bizonyíték, megint.
.
Ezt akarjátok?
.
Üdv, a Szellem

2014/12/08

Nem futni, Nem rohanni, de Menni.....


Nem futni, nem rohanni, de menni határozottan. Elfutni nincs okom. Menni annál több. Aki úgy gondolja, velem tarthat, de aki jön velem, készüljön rá, nem a széplelkűek klubjába megyünk, nem is a kék macikák rózsaszín szívecskés klubjába. Lehet választani... Vagy visszahúzzuk hátráltatjuk gátoljuk helyben toporgásra kényszerítjük , vagy felemeljük toljuk húzzuk egymást. Elfutni nincs okom, megfutamodni főleg nincs, abbahagyni bűn, menni annál több az ok. ............


Új telcsi, Új bank, Új csoport, Új párt...vagyis izzé...semmilyen párt...Új év , Új élet......