2014/04/27

Orbán és a Horthy kor? ...csak úgy séta közben.

Most este sétáltattuk egymást a Kutymorgóval. Aztán hirtelen beugrott valami... Elgondolkodtam a dolgon. Ez az egész fidesznyikes Horthy korszakba révedezés dolog. Mi van ha nincs is mögötte semmi elvi, hitbéli, meggyőződés béli dolog? Mi van ha CSAK egyszerű gazdasági érdek blöff, elterelés? Ugye kell nekik a hatalom, méghozzá minél korlátlanabb. Kell nekik a hűbéruras rendszer. Kell nekik a gazdagodás a szabad rablás. Csakis ez kell nekik. A Hatalom a Gazdagodás mindenáron. Mi kell ehhez egy néppel teli országba?... hát ideológia. Meg kell ideologizálni a nép előtt. Ugyebár a kommunista ideológia ehhez nem jó, bár az is "diktatúra", de a többség diktatúrája a kisebbség fölött és nem is igazán az egyesek a heverek meggazdagodásáról szól. Nehezen is lenne elfogadható. Kell egy másik... Kézen fekvő a Horthy korszak.... Miért? Mert ahhoz épp úgy sokan éreznek nosztalgiát, mint manapság a Kádár korszakhoz. Ráadásul pont megfelel az érdekeiknek. Szabad rablás, hűbéres rendszer. Maszlag a birka népnek, etetés jól lakatás a szélsőjobbnak. Ráadásul ott a "piszkos komcsik" akiket lehet okolni, lehet rájuk fogni minden bajt, lehet szembe állítani a népet vele, lehet elterelni vele.... Közben? Ők szépen gazdagodnak, lopnak, csalnak, hazudnak...Építik a hűbéres rendszerüket. Mi pedig?... mire figyelünk? ...hát szobrokra, Horthy kultuszra...mindenre csak nem a lényegre. Elvagyon terelve a figyelmünk. Mi lenne ha hagynánk ezt a szobor bizbaszt...hiszen az lebontható. Hagynánk a hülye "komcsizásaikat" hiszen több van köztük mint az egész baloldalon összesen. Mi lenne ha nem ennénk meg amit elénk raknak? ...... Csak kérdezem.... Csak úgy jutott eszembe.........

 Itt a Magyar a Magyar ellensége. Van egy közös fő ellenségünk...a saját szarházi vezetőink. Ők kihasználták, kihasználják az ősi "jó" szokásunkat... megoszthatóak vagyunk, hogy honfitársaink jelentős része szeret a zavarosba halászni, hogy túl sokan krajcárért képesek eladni a gerincüket. Mi pedig a hibásak vagyunk mert egymásnak ugrunk, az helyett hogy őket zavarnánk a Dunába. Sok honfitársunknak tényleg csak odáig terjed hogy vezér kell nekik, imádni való sztár. Képtelenek fölfogni az egyszerű tételt... Választott vezetőőőő!!!... Mi választjuk őket azaz a Politikus a MI ALKALMAZOTTUNK és nem fordítva. Az alkalmazottat pedig NEM IMÁDNI KELL, hanem megbecsülni ha jó és kirúgni ha rossz!

2014/04/23

Mi a baj a felcsúti stadionnal?

Mi a baj a felcsúti stadionnal?
Jól emlékszem 1998-as önmagamra: kifejezetten tiszteltem mindig is azokat, akik önerőből kapaszkodtak egyre feljebb, szorgalommal, kitartással, tanulással, a megismerés vágyával. Imponált az, hogy míg nekem nem kellett megküzdenem a kultúráért, mások nagy erőfeszítések árán teremtenek maguknak könyvtárat a semmiből. Azt hittem akkor, hogy az a csapat vidéki fiatal, akik a Fideszt megalapították, érdemelnek egy esélyt. Javarészt dolgos, törekvő családból származtak, és Orbánon kívül volt otthonról hozott kultúrájuk. (Orbán maga mondta egy ma is hozzáférhető interjúban, hogy háttere se nem munkás, se nem paraszti, se nem polgári; lényegében gyökértelen.) Az én családom ettől tökéletesen eltérő múlttal rendelkezik, de én otthonról azt hoztam, hogy tiszteljük a munkát és a teljesítményt, mert egyenrangúak vagyunk a méltóságunkban, emberségünkben, s nem tehetünk arról, hogy milyen családba születtünk. Másrészt felmenőim mindig kiálltak az elesettekért, hátrányos helyzetűekért, s a mások lenézésének nyoma sem volt nálunk. (A demokratikus /polgári/ politikai és társadalmi változást például nagyapám a húszas évektől szorgalmazta, és a háború után is dolgozott érte—addig a rövid ideig, amíg lehetett.) Az első Orbán-kormány indulását éppen ilyen indíttatásom miatt rokonszenvvel kísértem. Nyilván jóhiszemű és talán némiképp naiv is voltam, de fantáziám se volt, nem is lehetett arról, hogy valójában milyen grandiózus maffiavállalkozás a Fidesz, s hogy ezt már ’98 előtt hosszú ideje kezdték kiépíteni. Épelméjű ember és valamirevaló demokrata magától ilyet nem képzel el, és persze ilyen vállalkozásban nem lehet közreműködő.
Miközben a kulturális különbségből fakadó lenézésnek nyoma sincs bennem, addig nem tagadom: viszolygok a parvenüségtől, és megvetem azt, ha valaki vásári külsőségekkel próbálja elfedni, sőt feledtetni a saját múltját. Mert inkább vállalja azt, ahonnan jött, s elismerést érdemel, ha nem tagadja meg származását. Végtére is, Bárczy János is megmentette egy csatában Mátyás király kincsesládáját, s ma már lényegtelen, hogy azután a mára letűnt nagyság milyen gyarlóságok által épült: mi azért vagyunk felelősek, amit mi tettünk, nem pedig azért, amit elődeink elkövettek.
Ezért is borzalmas az orbáni jelen: ők nem erkölcsi nagyságot emelnek a semmin, hanem harácsolnak, lopnak és hazudnak, s közben fénylő bizsukba burkolóznak—közpénzen. (Még Teleki Pál is gyalog járt le a Szent Anna Templomba, nem vette igénybe a kegyelmes úrnak járó szolgálati gépkocsit.)
A felcsúti stadion nem a nemzeti érdeket építő kockakő. Nem, hanem szellentés a vacsoraasztalnál. Orrtúrás a szalonban. Kivillanó, olcsó fehér, műszálas teniszzokni a Ferragamo és Armani művek között. A duplamandzsettás, monogramos ing alól párolgó hónaljszag. Linóleumon kókadozó orchidea. Fenyőszagú illatosító és nyúlfarok a Bentley visszapillantó tükrén. Nyálas szotyihéj az előttük lévő műbőr szék háttámláján.
Mindenkinek kötelessége támogatni a kiválóságra törekvést, a jobbat akarás szándékát, az építést, a haza felemelésének dicső munkáját. Függetlenül származástól, múlttól, mindenki megérdemli a maga esélyét. De küzdenünk kell az uborkafák állítása, a közpénzekkel való visszaélés, a lázas sznobizmus, az akarnokság ellen. Magyarország ne a nyálas szotyi országa legyen! Tegyük helyére a dolgokat!
No, ezért szánalmas, nevetséges, gyomrot forgató, felháborító és – gyanítom – törvénytelen a felcsúti borzadály. Egyszer úgyis lebuknak. Mert ez a típus mindig le szokott bukni.

2014/04/15

Határon túliak szavaztak, aztán nyalnak...Következmény? .....

orbán oldalán egy komment Erdélyből....és én írtam neki:"Általam nem igen tisztelt Piroska Edit! Ön gratulált orbán viktornak az elkövetkezendő 100 évre a hatalmához. Talán ha tetszene ide jönni itt élni adózni, járulékot fizetni és elszenvedni mindazt a mocskot amit az önök szeretett orbán viktorja rakott a MI itt élő adózó járulékot fizető Állampolgárok nyakába. Szenvedje itt azt a korrupt diktatórikus hűbéruras világot amit itt nekünk kell szenvednünk. Azt a hatalmi tobzódást amit orbán és tróger bandája hűbéresei talpnyalói csalással akasztottak a nyakunkba az önök segítségével. Tudja...mikor önök a csauseszku ellen küzdöttek...mi itt élő Magyarok egyként kiálltunk önök mellett és segítettünk amiben tudtunk. Mit szóltak volna önök ha akkor mi az önök diktátorát és hűbéreseit segítjük??? ... Tudta e ön hogy a Tőlünk a Mi adónkból ellopott elcsalt milliárdokból támogatja az erdélyi haverjait csicskásait hűbéreseit orbán? ...és önöket is?...a miénkből...mindannyiunkéból...azokéból is akiket ön...megnevezni sem akart nehogy a pozitív gondolatait elrontsa velünk. Jöjjenek ide élni és elszenvedni mindent amit mi a mi szegényeink betegeink rokkantjaink a gyermekeink az iskolákban a fiataljaink...a kilátástalanságot a jövőtlenséget. Önöknek Joga van szavazni...dönteni rólunk a mi sorsunkról..De nem kötelessége itt Adózni, járulékot fizetni, elszenvedni döntésük következményeit. Nos... így álljon hozzá eztán. Mi sem döntünk az önök sorsáról...önök se döntsenek a miénkről! Ezek után ne csodálkozzanak ha a Magyar nép gyűlölettel fordul önök felé. Tudja mit ért el ezzel orbán és önök?... Gyűlöletet Magyar és Magyar között. Önöket eszközként használták egy hatalom mániás diktátor hatalmának megőrzéséhez. Önök eszköz lettek... gyűlölt eszköz ...semmi más. Mondja ezt el az ott élő összes honfitársának aztán így nézzenek tükörbe, így lelkesedjenek tovább. ...ha tudnak még.... Nem tisztelettel: Egy itt élő Magyar állampolgár aki viselni kénytelen a következményeit sok millió társával együtt a gyermekeivel együtt az önök döntésének is."

ui. 2014 04 14 10.00 - Ezt az írásomat 228-an osztották meg eddig. Köszönöm mindnyájuknak! Ha csak 50 - 50 ismerősük olvasta el, akkor 11 400-an látták. Érdemes elolvasni a megosztóknál a hozzászólásokat is. Szívem szerint mindet begyűjteném ide. Köszönöm nekik!



A Fenti képet és a válaszomat hozzá a Facebookon tettem közzé. A orbánhoz írt komment írójának privát üzenetben elküldtem.  Eddig 2014 04 15. 00.10 - ig 1361-en osztották meg. 

Ma 2014 04 15-én túl lépte a 3000-ik megosztás is és közelít a 4000-hez.  
2014 04 16-án 07.30-kor túl a 4000 megosztáson, pontosan: 4036.  Átlépte a 10 000 megosztást.

Ui. Egy erdélyi nő írt orbán viktor Facebook oldalára pár kedves sort az imádott "nemzet vezetőnek". Ezt a hozzászólást valaki lementette kép formába. Én reagáltam rá és írtam a hölgynek privát üzenetben, majd közzétettem itt a Facebookon is. Sosem hittem volna hogy ennyien megosztják. Pár...talán 20 - 30...max 100 egynehány megosztásra gondoltam... De hogy több ezres lesz... álmomban nem hittem. 2014 04 16-án 07.30-kor átlépte a 4000 megosztást. Pontosan 4036 megosztás eddig. Köszönöm! 

2014 09 26-án egy kedves üzenetet kaptam. Egy Erdélyből áttelepült kedves Hölgy írt nekem. Megkért hogy az alábbi hozzászólását a neve nélkül tegyem itt ennél a bejegyzésemnél közzé. Kérésének eleg téve a neve nélkül változtatás nélkül íme:  
"Kedves Lajos biztos gyávának tartasz csak így rejtett üzenetben reagálok a remek válaszodra amit a Piroskának adtál ..Mint erdélyi egyet értek veled és a gondolataid folytatnám azzal ,könnyű nyalni az Orbán fenekét egy toll vonással kapott állampolgárságért . l989-ben települtem át hívatalosan férjemmel a két iskoláskorúval . A legnagyobbik ott maradt ,közéleti személyiség róla nem akarok nyílatkozni . A Piroska miért most olyan nagy mellű ,miért nem akkor vállalta fel az áttelepülést mikor a saját tulajdonú házadat, jogaid elvették. Amint értesültek ,hogy el akarsz jönni gyerekeidet iskolából kitettek azon a címen ,hogy hazaárulók . Munkahelyekről elbocsátottak jogaidtól megfosztottak,majd csak egy év múlva jöhettél át többnyire "kontiner" nélkül 89-ben "csoré " fenékkel jöttünk át mert az ott maradt nagykorúra nem irathattam a saját lakást, Az államnak le kellett adjuk fillérekért mert annyira leértékelték . Egy évig nem dolgoztunk anyagi javaink fel kellett élnünk amig átjöhettünk ,itt elölről mindent a saját erőnkből mert nem volt orbáni apanázs .Tudok olyat aki itt megunva házasságát Kolozsváron merő kikapcsolódásból egy újabb egyetemet végez igen nagy magyar támogatással ..Nem kalandvágyból megy el az itteni magyar ,de rengeteg erdélyi is csak ugró deszkának használja Magyarországot .Ha olyan nagy magyarok mit keresnek a világ minden táján?"

2014/04/09

Ennyit érsz ha nem fidesznyik szavazó vagy.

A választási iroda adatai szerint eddig a választáson részt vett nagyjából 4,9 millió szavazó összesen 9 538 252 darab pártlistás és egyéni jelöltre leadott szavazatát számláltak meg. Ezekből a parlamentbe jutott négy párt és azok egyéni jelöltjei összesen 9 187 908 darabot kaptak – a maradék 350 344 szavazat a parlamentbe nem került kispártok listái és jelöltjei között oszlott meg.
Ez azt jelenti, hogy – szavazónként átlagosan két szavazattal számolva – nagyjából 170-175 ezer ember voksa veszett el, legalábbis abból a szempontból, hogy nem lett belőle mandátum. A maradék 9 187 908 szavazat mindegyike hasznosult, valamilyen mértékben hozzásegítette a szavazó által kiválasztott pártot a parlamenti képviselethez. Ez a valamilyen mérték azonban pártonként igencsak eltérő.
Mindez azt is jelenti, hogy az egyes pártok szavazóinak – és szavazatainak – „értéke” nem egyenlő; ha az érték alatt értjük, hogy milyen hatékonysággal válik az parlamenti hellyé. Egyszerűbben fogalmazva: egy-egy parlamenti mandátumhoz nem ugyanannyi szavazat kellett a Fidesznek, mint a baloldalnak, a Jobbiknak vagy az LMP-nek.
Egy teljesen arányos, tisztán pártlistás rendszerben a parlamenti küszöböt elérő pártoknak lényegében ugyanannyi szavazat érne egy-egy helyet (a kerekítésekből adódó eltérést nem számítva). Magyarországon azonban, mint az alábbi grafikonon látható, ez messze nem így van.



Látható, hogy egy átlagos fideszes szavazó sokkal többet „ér”, mint bármelyik más párté, vagyis a Fidesz-KDNP jelöltjeinek és listájának sokkal kevesebb szavazatból összejött egy-egy képviselői hely, mint ellenfeleiknek. Az eddig összeszámolt szavazatok alapján az látszik, hogy a kormánypártnak 31 833 szavazónként összejött egy-egy parlamenti hely (a grafikonon ezeknek az értékeknek a reciproka szerepel, az a szám, ami azt mutatja, hogy egy választói szavazat hányadrészét éri egy-egy mandátumnak).
Ennél mindhárom ellenzéki pártnak nagyságrendekkel több voksra volt szüksége. A baloldali pártszövetségnek 66 309 szavazónként jött össze egy parlamenti hely – tehát nekik minden mandátumhoz kétszer akkora támogatásra volt szükségük, mint a Fidesznek. A Jobbik 84 879 szavazónként jutott képviselőhöz – ez majdnem háromszorosa a Fideszének –, míg az LMP 96 424 szavazatonként kapott egy mandátumot; a legkisebb ellenzéki párt szavazói tehát csak harmadannyit értek, mint a kormányoldalé.
Mindez abból fakad, hogy a választási rendszerünk jelentős mértékben a „győztes mindent visz” elvén alapul. A 199 mandátumból 106-ot egyéniben lehet megszerezni, a Fidesz-KDNP ennek a 106 helynek a nagyjából kilencven százalékát szerezte meg az egyéni jelöltekre leadott szavazatok mindössze 44,2 százalékával. Néhány, a dolgok jelenlegi állása szerint tíz egyéni jelöltjének győzelme okozta azt, hogy a baloldalnak nem ugyanolyan rosszul hasznosultak a szavazatai, mint a Jobbiké vagy az LMP-é.
Azt persze meg kell jegyezni, hogy mivel a magyar választási rendszer sosem volt arányos, korábban sem értek ugyanannyit a szavazatok, a győztesé mindig jobban hasznosult, mint az ellenzékbe kerülőké. Mivel azonban a rendszer most kevésbé arányos, mint korábban volt, az 1990-2006 közötti választásokon kisebb eltérések voltak az átlagtól, vagyis kevésbé premizálta a rendszert a győztest és kevésbé büntette a veszteseket (2010-ben viszont, amikor a Fidesz alig több mint ötven százalékkal az egyéni helyek 98 százalékát megnyerte, még nagyobb volt az aránytalanság, mint most).

Forrás:  http://index.hu/belfold/2014/04/08/szavazat/

Elveszett álmok!

Namaste! Jobb reggeleket, szebb napokat kívánok! ...márakiknek.... a többieknek? ...a gyáváknak, lustáknak, közömböseknek, mosottagyúaknak..... Majd 2 3 4 év múlva mikorra kiraboltak kifosztottak elvették minden álmunk....nézz a gyermeked és az én szemembe!.................. TE!...Igen...TE aki eladtad a rezsi rizsáért a hazádat a mi álmunkat...menj a boltba és nézd meg az árakat és gondolj arra...mennyi volt négy éve... Menj az üzemanyag kútra tankold meg az autódat és gondolj arra...mennyi volt négy éve!.... Menny fizesd a deviza hiteledet és gondolj arra...mennyi volt négy éve! .... Menny a városodba sétálni és nézd meg hány trafik szünt meg és gondolj arra ami most van az kiknek a zsebét tömi!... Menj ki falura és kérdezd meg hány helyi gazda kapott és mennyi állami földet....aztán gondolj arra akik kaptak kiknek a zsebét tömik. ...... Menny Budapestre nézd a Kossuth teret a betonba öntött fákat és gondolj arra...ők is élni akartak csak és abból a pénzből mit ott betontengerre költöttek hány éhező gyermek lakhatott volna jól! ... Menny és nézd meg a semmit érő futbalistáknak a szurkolónak nevezett csürhének épített stadionokat...és gondolj arra... abból a soksoksok milliárdból hány kórház iskola óvoda épülhetett, újulhatott volna meg!.... Menny és nézd meg az iskolában miből mire "nemzeti nevelik" a gyermekedet...és gondolj arra... egyen birka gyermeket, vagy szabadon gondolkodó szabad gyermeket akarsz é! ....Menny és nézd az egyenruciban masírozó minusz IQ-s fasiszta hordát...és gondolj arra egykor rég mit is okoztak a hasonlók, hogy ezek a csürhék a sötét buta a náladnál sokkal butább szabhatja esetleg meg ...te a gyermeked mint viselkedhet mint élhet mit gondolhat.... Menny és kérdezd meg azt akiket már megaláztak kifosztottak elvették jogos jussukat...mit éreznek?... aztán gondolj arra...talán TE következel!....Menny és merj nagyot álmodni mert neked az kellett, neked így is jó!... aztán nézz a gyermeked szemébe!...és Nézz a Mi szemünkbe!...és nézz az egykori áldozatok utódai szemébe! ..... Jobb reggeleket kívánok!

Ezt most találtam...ahol találtam, ők is találták... a szerző "ismeretlen" ...
" Milyen ország az, milyen lakossággal, ahol egy olyan párt tud tarolni, amely nyilvánvalóan és egyértelműen, s nem is titkoltan - kicsinyes bosszúból, mert nem ő adja a polgármestert - ellehetetlenít egy várost, ahol jószerint megszűnik a közvilágítás, a tömegközlekedés, s amely napról napra küszködik emiatt a párt miatt???
Esztergom példája kiváló a mai magyar abszurdisztán-orbanisztánra!

És milyen ország az, milyen lakossággal, ahol a demokratikus jobboldal nem létezik, mert kicsinálta a legalja emberi ösztönökre (a vakhitre, a személyi kultuszra, a kaparj-kurta-neked-is-jut-ra és a gyűlöletre) építő párt?

És milyen ország az, milyen lakossággal, ahol nem számít, ha valaki bizonyítottan lop, csal, hazudik, maffiahálózatot épít, zsarol, megfélemlít és üldöz, és mégis elnyeri a szavazásra egyáltalán hajlandók többségének a bizalmát?

És milyen ország az, milyen lakossággal, ahol mindenható úristenként tekintenek egy olyan emberre, akinek sok más célja nincs a hatalommal, mint saját, családja és baráti-üzleti köreinek a gyarapodása, a foci és a hatalom magáért a hatalomért?

És milyen ország az, milyen lakossággal, ahol pár ezer ember kivételével nincs olyan, akinek a tyúkszemére ne lépett volna egy kormány, és ez sem számít az érintettek jó részének?

És milyen ország az, milyen lakossággal, amelynek annyira szelektív a memóriája, hogy a négy évvel korábban beígért "rendcsinálást" (ld. Orbán a Jobbikról és a maflásról) sem kéri számon, miként semmit nem kér számon az egyik oldaltól?

És milyen ország az, milyen lakossággal, amely hagyja elmenekülni a gyermekeit, akiknek zöme belátható időn belül nem kíván hazatérni a kilátástalanság miatt?

És milyen ország az, milyen lakossággal, amely nem csak szemet huny, de még meg is jutalmazza azt, aki egy titokban kötött paktummal iszonyatosan eladósítja az országot, az erről szóló megállapodás aláírását „elfelejti” tudatni idehaza?

És milyen ország az, milyen lakossággal, amelynek ekkora hányada a fasisztákra szavaz?

És ez csak az a pár kérdés, ami a mostani választások eredménye kapcsán az eszembe jut..."


D.day 2.0 apropóján....

Volt idő mikor Kónya és Árok szavára tízezrek mozdultunk és mentünk. Volt idő mikor a Szolidaritás nevét rettegték orbánék de még a melldöngető mszp is. Volt idő mikor a Szoli NAGY volt és mégnagyobb lehetett volna. Ez még egyáltalán az a Szoli?...Neeem... ez már csak töredéke árnyéka önmagának. Most azok hívnak minket és fikáznak mert nem akarunk menni akik tönkretették a Szolit? Ugyan! Azok hívnak akiktől megkaptuk hogy " semmi jogunk ott lenni mert csak csatlakozók vagyunk"..mi akik szívünket lelkünket pénzünket hitünket beletéve éjjel nappal szerveztük ? Kónya Árok a Székelyek és az emd-s bagázs... Ti akik tönkretettétek akikben csalódnunk kellett... Ti mertek most minket fotelforradalmároknak nevezni? Ti mertek minket leszólni mert nem megyünk? Talán nem kellett volna tönkretenni a Szolit! Talán meg kellett volna becsülnötök azt a sok ezer lelkes tagot! Talán nem kellett volna a hitét a lelkesedését elvenni sok ezer Embernek! Akkor talán lenne hozzá jogotok! E14 millás kampány rendezvényre menjek? Megyek én és még sokan... Oda akikben még nem kellett csalódnom évek óta. Hívtatok minket és mi mentünk...aztán? -Voltak szép hangzatos beszédek szép ígéretek... most is azok lesznek... aztán a "Békével menjetek haza" majd számítunk ám rátok 2014-ben... Na ez lesz most.  Még annyit... Mentünk mikor még hittünk azok-nak/ban akik hívtak... Mentünk másokért és magunkért. Csalódtunk rengetegen. Már nem hiszünk. Aki még hisz... menjen és hagyja békén azokat akik már nem hisznek. ( ha már a hitünket nem tudjátok visszaadni! ) Érezzétek jól magatokat!

"Mesterházy úr! Tényleg nekem kell szólnom?"

Tudom, hogy ezzel most nem leszek népszerű Mesterházy Attila körében.

Meghallgattam, hogy reagált a "miniszterelnök-jelölt" a súlyos választási vereségre. Úgy tett, mintha valami elháríthatatlan természeti katasztrófa okozta volna ezt az eredményt. Vagy valami tőle teljesen független balszerencse. A véletlenek hülye összejátszása. Ja, meg persze a Fidesz agresszív, csaló politizálása, a választójogi törvények átírása, médiamonopólium létrehozása.

Mintha e két utóbbi csak most derült volna ki. Mintha nem mindezek ismeretében vállalta volna az ellenzék a választásokon való részvételt.

Bizony, Mesterházy Attila nem tartotta fontosnak, hogy akár csak egyetlen önkritikus mondatot mondjon. Beszédéből az derül ki, hogy a jövőt az eddig megszokott módon tervezi: kikaptunk, de jönnek az új feladatok.

Mesterházy Attilát másoknak kell figyelmeztetni - így például nekem - arra, hogy amikor agresszív, egoista magatartással kizsarolta, hogy ő legyen az együttes baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje, azzal hatalmas felelősséget is vállalt. Valóban ő volt a legnagyobb szervezett ellenzéki erő első számú és legitim vezetője. De nem értette meg, hogy a maga által kikövetelt vállalt feladat elvégzésére alkalmatlan.

Hosszan sorolhatnám most a baklövéseit. Onnan, hogy Attila fiával játszott inkább (mert megígérte neki, hogy azt a március 15-ét vele tölti), amikor annak idején zászlót bontott az orbáni hatalom ellen felháborodott erők sokasága. A parlamenti ülés alatti ostoba wellnessezésen keresztül egész odáig, hogy most vasárnap, amikor leadta a szavazatát, nem nyilatkozott a sajtó jelenlévő képviselőinek. Nem akartam hinni a fülemnek, amikor ezt a hírekben hallottam. Kampánycsend nincs, minden politikus felhasználta a választók nap közbeni meggyőzésére azt a lehetőséget, hogy szavazása alkalmával megkérdezik. Ő nem. Neki ez derogál. Éppen magánéletet él, senki se zavarja.

Az elmúlt négy évben nem csak Orbán, hanem Mesterházy is ámokot futott. Egy értelmes ötlete nem volt, azt hitte, pont megfelelő, ha önmagát adja - ezt tette. Ez pedig ennyire volt elég. Egy igazából semmihez sem értő, nem karizmatikus pártfunkcionárius próbálta eljátszani az államférfi szerepét, de ez csak percekre sikerült. Nem is kellett kikezdenie őt a Fidesznek, néha már-már dicsérték is - ennél szégyenteljesebb bizonyítványt csak a választók állítottak ki róla, vasárnap.

Mesterházy Attila sokat dolgozhatott, nem vonom kétségbe. Nyilván nagyon érzékenyen érintette őt a választási kudarc. Vajon tényleg nem fordult meg a fejében, hogy mekkora ebben az ő személyes felelőssége?

Az MSZP valóban mindent úgy akar folytatni ezután, mint ahogy eddig tette? Azért, mert ők a legnagyobb ellenzéki erő?

Nekem kell szólnom, hogy amikor a csak vesztésre elegendő, de mégis hatalmas számú szoci voksra gondolnak, akkor azt nem tekinthetik egy megszerzett és főleg megszolgált támogatásnak? Hogy már több választási ciklus óta a szavazataik legalább fele csak annyit jelent, hogy nincs más, ez az egyetlen valódi remény, ezért megkapják az ikszet? Mit gondol Mesterházy Attila, meddig lehet még ezzel visszaélni?

Amikor erre a "hatalmas szavazótáborra" hivatkozik, semmiben nem különbözik Orbán Viktortól, aki ugyanígy kisajátítja, a maga érdekeire használja fel a számokat.

Sem szerénység, sem alázat nem fedezhető fel Mesterházy Attila magatartásában, fiatal kora ellenére pont olyan pökhendi, mint a Kádár-korszak káderei voltak, akiket örök időkre helyeztek oda, ahol vannak, bajuk sose lehetett.

Tényleg nem akar elszámolni Mesterházy Attila azzal, hogy a világtörténelem legszemetebb kormányának négyéves pusztítása alatt mit végzett, mit tett egyszemélyi felelős vezetőként a legnagyobb ellenzéki párt élén? Nem szégyellte magát, amikor a kis pártok képviselői akcióztak a parlamentben - helyettük? De nem is kezdek bele a felsorolásba.

Súlyos önértékelési zavarok lehetnek itt. Ha valami, akkor ez a választási tragédia rá kell hogy ébressze Mesterházy Attilát arra, hogy alkalmatlan arra a munkára, amit vállalt. Ha tovább erőlteti, még nagyobb kárt fog okozni Magyarországnak - már ha egyáltalán ezt a mostanit helyre lehet hozni valaha.

Forrás: http://poldi.blog.hu/2014/04/07/mesterhazy_ur_tenyleg_nekem_kell_szolnom

2014/04/07

Rólunk a Tegnapról a magyar föld lakóiról....

Úgy szoktam köszönni már jó ideje..."Namaste....Szebb napokat kívánok!"... Na most változtaunk ezen! ...Aztán lehet utálni, köpködni, megkövezni! ...bármit... Most úgy köszönök hogy,-Namaste! Szebb napokat kívánok!..már akiknek... a többi pedig ott rohadjon meg ahol van, amit választott magának!
-Gondolkodtam éjjel aztán most délelőtt is..mit mondhatnék a tegnapi nap után?...Aztán találtam egy írást valakitől...Hát ezt mondom én is amit Ő... és 100%-ig egyetértek, azonosulok vele! Íme amit Ő mondott Én is ezt mondom:
"Nagy Klári
12 órája · Budapest ·

Nézem a részeredményeket, és döbbenten figyelem, ahogyan lehull a lepel a népről, amelynek a tagja vagyok...
Vagy kiderül, hogy világraszóló, jól szervezett CSALÁS történt, vagy - sajnos - egyszer, s mindenkorra - tudomásul kell vennünk, hogy MI ILYENEK VAGYUNK!!!!
Ha így van, mától némi undorral és megvetéssel szemlélem a honfitársaimat...
Eddig nem akartam hinni, mára számomra bizonyosság: mi magyarok azokat szeretjük vezetőinkként látni, akik mások erőszakos kockára faragását ígérik.
Akik a szürke, barna világ szennyes egyformaságát hirdetik, mert NEM TUDNAK MIT KEZDENI A SZÍNEKKEL - A SOKFÉLESÉG GYÖNYÖRŰSÉGÉVEL. Ezzel szemben a vezetők élvezettel "ütik" a rájuk bízott ország lakóit, és gőggel, felsőbbrendűségük biztos tudatában - önfeledten rabolnak tovább... Amit csak akarnak...

Minden tiszteletem a BUDAPESTI VÁLASZTÓKÉ!!!! Az ország "szíve" az egyetlen, ahol piros lett jó néhány terület... Míg meg nem fojtja a narancsszínű métely...

És mélyen sajnálom azokat a vidéki NORMÁLISAN GONDOLKODÓKAT, akiknek "testközelből" jut a Fidesz...

Ennek a népnek ostor kell, urak kellenek, akik előtt lehet hajbókolni...
A szadista vezetés és a mazochista nép egymásra talált.
Mi pedig, akik NEM VAGYUNK ILYENEK, osztozunk a fura ízlésű honfitársaink - fura, választott sorsában... Aki pedig nem akarja ezt, és van rá módja, az megy innen hanyatt-homlok...
A többiek pedig görcsben álló gyomorral, hányingerrel élik majd az elkövetkező éveket... Ki tudja, mennyit még - ezeknek a tobzódását nézve, elszenvedve...
Nekem egy rossz szót ne merészeljen mondani SENKI Kertész Ákosról!!!!
Minden szava igaz volt, amivel ezt a népet jellemezte.
LESZEREPELTÜNK!!!!" .......................

-Ennyit a honfitársaimról! Aztán rólunk az orbanisztán ellenzékéről a "kormányváltók" pártjairól?...Majd jön az is. ...Nem teszik zsebre! ...Ígérem!


 Csak pár mondat még, aztán megyek higgadni ha tudok.. Kis történeti visszatekintés.... Volt a Rendszerváltás...Megcsinálta mert így akarta pár tízezer ember... Páran tettek volna ellene, de nem mertek, nem tudtak, kevesen voltak... a többség?...tűrte békésen birka módra... egyszerűen tudomásul vette. Aztán széjjel lopták csalták hazudták az ország vagyonát... Páran szóvá tették, tettek volna ellene, de féltek, kevesen voltak... a többség?...birka módra hagyta, tudomásul vette. Aztán a pártok?...hazudtak, ígértek szépeket, habostortát kolbászból kerítést, licitáltak egymásra a szép mesékben ígéretekben.... Páran szóvá tették, tettek volna ellene, de kevesen voltak, nem hittek nekik... a többség?... birka módján elhitte a meséket az álom ígéreteket. Aztán jött egy EMBER...bevallotta kimondta az igazságot... felakarta ébreszteni a népet a hamis hazug álmokból, igazságra akarta kényszeríteni a sajátjait... aztán?.. Páran melléálltak, helyeselték amit tett egyetértettek vele, de kevesen voltak.....a sajátjai elárulták az ellenfél kikiáltotta nép ellenségnek és mindent elkövettek hogy kicsinálják... a többség?...megriadt az igazságtól, álmodni akarta tovább a hazug álmot ezért gyűlölni kezdte az "ébresztőt" birka mód inkább a hazugoknak a szép álmokat ígérőknek hitt. ... Közben?...jött valaki...helyesebben már itt volt valaki aki csak erre várt.... Kihasználta a birkák tulajdonságát és jól megosztotta őket, egymásra uszította őket... "oszd meg és uralkodj" elv alapján.... Páran észlelték és szóvá tették, tettek volna ez ellen, de kevesen voltak... Aztán?... A megosztó uralkodni kezdett................Párak tettek ellene mert nem szeressék ha uralkodnak rajtuk, ha megosztják, kirabolják, megalázzák őket, ha alattvalónak, hülyének szolgalelkűnek nézik őket... a többség?...... jó nekik így mert nem kell gondolkodni, mert szolgalelkűek, mert gyávák, mert közömbösek, mert "fél ázsiaiak"...mint a vezérük mondta volt........... Ez itt NEM HAZA, csak lakhely... Azt hittem valaha...HAZÁBAN élek.a HAZÁMAT szolgálom.......tévedtem..... "Köszönöm" nektek a Fiaim nevében is magyar ország lakói!
 ....és egy másik valakitől:
 "Varga Mónika: szomorú

Mi "jár" a szívemben : Düh és keseredettség, csalódottság ..

Remélem hamar túl leszek rajta .. Muszáj !
Mindenesetre "köszönöm ", azon barátaimnak, ismerőseimnek, akik nem mentek el szavazni, akik otthon maradtak , hogy a hazug, korrupt rendszerre ,Orbán rendszerére és a jobbikra a nácikra szavaztak . Tegyenek meg egy szívességet nekem, töröljenek ki az ismerőseik közül . Én nem vagyok rájuk büszke, és nem tartoznak innentől kezdve a barátaim közé.. Lehet, egy kis idő múlva megbánom, hogy ezt így érzem, de most sokkal jobban fáj az ami történt, egy kicsit / vagy nem kicsit/ belehaltam, és ehhez ők is hozzájárultak ...
Sok "sikert " nektek, csak az a baj, hogy közösen szívunk (!) Mi is, akik " harcoltunk" a diktatúra ellen, mert szabadságot akartunk, és a félelmet akartuk megszüntetni az emberek lelkében, a hazánkban ..
Biztos megfogok bocsátani, de akkor is, az már más lesz ...
Küzdünk tovább, értetek is !" ..............................

2014/04/02

Gyáva voltál....

Gyáva voltál, Gyáva vagy. Közömbös voltál, Közömbös vagy. Lusta voltál, Lusta vagy. Gyáva, Közömbös, Lusta voltál és vagy. Nem álltál ki önmagadért sem...mert gyáva lusta közömbös voltál és vagy. Megérdemled a sorsodat! A legnagyobb baj csak az... Akik bátrak voltak és kiálltak Érted is, de kevesen voltak... Isszák szenvedik a levét a Te gyávaságodnak közömbösségednek. ..és Tudod....A Saját Gyermekeid is isszák szenvedik. Mondok valamit... Április 06-án nem kell bátornak lenned, egyszerűen CSAK el KELL menned SZAVAZNI és a szavazófülke magányában oda tenni az X-eket ahová KELL. Oda nem kell bátorság, csak a közönyödet a lustaságodat kell félretenned fél órára! Még helyrehozhatod! Tedd meg a Gyermekeidért, Önmagadért...és esetleg...azokért is akik kiálltak érted is mikor te még gyáva közömbös lusta voltál.

Andrassew Iván
"Megérdemled
Nem láttalak a Hősök terén, amikor napokig demonstráltak a rettenetes melegben azok, akiktől elvették a rokkant-járandóságukat. Vihettél volna nekik egy palack vizet.
Nem láttalak azon a tüntetésen, ahol azok tiltakoztak, akiktől elvették a nyugdíj-megtakarításukat. Ezren, ha voltunk a 300 ezerből. Nem láttalak ott, ahol azért pörlekedtünk, mert elkobozták a tűzoltók és a fegyveresek szerzett jogait. Pedig valaha tűzoltónak álmodtad magad. De aztán gyávácskának bizonyultál. Talán ez volt az első jel.
Nem tiltakoztál, amikor kitalálták, hogy náci szerzők műveivel rontják meg a gyerekeinket. Meg azzal, hogy egy gonosz hatalom erkölcstanát kell majd tanulniuk. Mert a gyerekeidet is odaveted a hatalomnak, annyira gyáva vagy.
Nem álltál ki a tanárok mellett, akiket úgy államosítottak, mint a birkákat. Otthon hümmögtél, amikor kiderült, hogy senki nem kíváncsi arra, hogy akarsz-e atomerőművet, stadionokat annyi pénzért, amennyit elképzelni se tudsz. Egy szavad se volt, amikor a barátod apját láttad zokogni, mert elvették a földjét, amiről az állatait etette, hogy ezután kevély emberek szipolyozzák róla a hasznot. Kussoltál, amikor sunyi módon vitték az Alkotmányt, és odalett köztársaságod. Magzatpózban kussoltál az ágyadban, amikor kirugdosták a barátaidat.
És mekkorát hallgattál, amikor bezárt a trafik, amelyikben már gyerekkorodban is sósborszeszes cukorkát és színészképeket vásároltál, aztán meg szálanként, hitelre a cigit! És két nap után besunnyogtál az immár “nemzeti” drogboltba!
Nem mertél elmenni gyűlésekre, mert attól tartottál, hogy lekameráznak. És még magyaráztad is: nem magadat, hanem a gyerekedet félted. Nem mertél ordítani, amikor a fiad meg az unokád fölszállt a gépre, hogy örökre elmenjen innen. Egy vécében zokogtál a repülőtéren.
Hogyan lettél ilyen ember?
Legalább néha eszedbe jutott, hogy megérdemled a sorsodat? Sőt: még négy évet ebből a hatalomból! Bár mi a negyvenig is jól elvagyunk jogfosztottan. Ez a mi hazafiságunk: jól ellenni.
Megérdemled, ha Orbán Viktor marad. Mert még szavazni is tunya és gyáva vagy. Mert ugye minek az, és különben is: hátha fölírnak.
Kár érted."
Andrassew Iván