2013/05/31

2013. 05. 31-én 21.00-kor nyitószöveg .....

Íródott Katalin Katona szervező által, 2013 Május 31-én 21.00 - itt: https://www.facebook.com/events/420535237958169/


Katalin Katona
Szép estét Mindenkinek!
Megint péntek.....és milyen PÉNTEK?!.....Normál esetben az ember viccesen csengő hangján eldalolja önfeledten az ünnepeltnek a Boldog születésnapot dalocskát, amin az ünnepelt a "borzalmas" előadás ellenére is elmosolyodik és kicsit meg is hatódik, mert milyen szép, hogy gondoltak rá születése napján.... Vagy a facen felraknak neki egy tortáról készült képet, sablon szöveggel, esetleg vicces képet,.. mert van aki attól fakad könnyekre. Fejeken ez a furcsa szülinapi varázsló sapka, szájakban az a hangot kiadó ...fujóka,... amiből papírcsík jön elő, ha megfújja az ember istenesen. Koccintás, mosoly, estére egy kis "hangulat".. és ajándékok, amik fele tök felesleges.....

Na de ez ugye nem ugyanaz, mintha mondjuk én..vagy te érnél el az 50-be. Mert, hogyan is hasonlíthatnánk magunkat egy Istenséghez, aki leszállt közénk a mennyekből,.... Mondják, hogy.... Mária egyszer megállt... -még régen- Felcsúton, és azt mondta:.. nagy ember jön még el innen közétek, és lám.....!.. De még abban sem vagyok biztos, hogy vajon ő csak isten fiacskája?,... vagy maga a Nagy Teremtő?.... Az biztos, nem gyarló földi halandó. Turulba született 50 évvel ezelőtt,... ahogy minden igaz magyar. És talán édesanyja méhében sem úszott arra, amerre a .... halak szoktak.

Szóval nem is tudom, hogy az ilyen ember hogyan köszönthető fel születése napján. Nyilván csodálatos lesz este a templomban a hálaadó ima a jó Istennek,.... hogy van nekünk ez a Bölcs Vezető. Na de ha ő maga a Jó Isten, és aki őt támadja az a Sátán csábításának enged, akkor neki köszönjük majd meg, hogy ő van nekünk?...Hogy is van ez?... Ezt az én buta ballibes agyam nehezen dolgozza fel,... nyilván mert fertőzött.... De nem kevés ez az egyetlen elmondott ima???.... Miért nem az ország összes templomában mondják el születése órájában az imát? Szerintem az is nagy hanyagság, hogy nem épült a tiszteletére egy hálaadó Bazilika, amiben ha éppen nincsen imádság hozzá, akkor labdarúgó mérkőzéseket lehetne rendezni?!....Debreceni stadion már is stortnó!... Bevezethetnék, hogy minden 50-kor megkondulnak az országban a harangok... egy éven át. Utána meg 51-nél. 60 után nem tudom mi lesz,...de azon ráérünk majd akkor tépelődni.

A főváros vezetését se igazán értem. Hiszen ezen a Nagy Napon, nem az lenne a természetes, hogy Tarlós utasítására a BKK elindít egy 50-es számot viselő trolijáratot? És valahol a városban, a Vezér szerénységét dicsérve egy 30 méteres lovas szobrot is illett volna állítani.... és akkor mindenki láthatná, hogy épülhetett volna 50 méteres is,.. ahogy az járna neki?.. de a Kedves Vezető szerény,..talán beéri kisebbel is..... Vagy annak is itt lett volna az ideje, hogy a Parlament terét a rebellis Kossuthról végre a méltó személy nevére kereszteljék át. Ezekben a "nevezésekben" nagy gyakorlatuk van.....ám.

És azt se igazán értem, hogy az állami és önkormányzati munkahelyeken, csak úgy bemennek és dolgoznak az emberek,... mintha semmi nem történne,.... mintha ez is csak egy olyan nap lenne, mint a többi. Sehol egy vállalati buli,... ahol csasztuskák és egyéb remekművek versenyében dicsérnék Nemzetünk Géniuszát a jeles alkalomból. És az általa kinevezett, a területhez ugyan nem értő, de megbízható vezérigazgató elvtársak hosszan méltathatnák a Nagy vezető érdemeit és kiválóságait, amin a dolgozók meghatódnak,... az asszonyok pityeregnek is egy kicsit,.... a férfiak szeme is párásodik és állva ütemes tapssal éltetik a haza megmentőjét.

Mélyen felháborító, hogy a média is alig-alig emlékezik meg a jeles napon arról a személyről, aki kivezette a médiát a kétkedés sötét alagútjából és világos kordonjaival kijelölte a helyes haladási irányt számukra... Levette a vállukról a gondolkodás terhét,... sehol egy teljes oldalas kép a címlapon. Sehol egy ünnepi műsor rádióban, tévében a Kedves Vezetőnek hálát adva a létezéséért.... Ha az én szívem elkeseredik ennek hiányától, akkor vajon Ő, aki értünk él és dolgozik reggeltől késő éjszakáig, hogyan élheti meg ezt a szörnyűséget?.. Ki a felelős ezért?

És hol van az Ifjúság? Az iskoláknak utcákra, terekre kellett volna vonulniuk az iskolai ünnepség után, hogy a Kedves Vezető tiszteletére fújják üde mámoros ajakkal az Összetartozás vidám és csodálatosan szép dalát, amit a Vezér direkt nekünk rendelt meg. A nagyobbak már önállóan írhattak volna verseket, ódákat, dalokat Nemzetünk Édesapjának... Az áhítat ülhetne ki arcukra a Jótevőnk nevének kimondásától is! Szegény Kerényi....igazán megrendezhette volna.....

Most itt vagyunk... tűzpiros betűvel írva fel az égbe az 50-es számot és Szeretett Vezetőnk nevét,... de ez kevés. Ez semmi.... Ennél ő jóval többet érdemel!!!... És bizony,... ha valóban azt kapná amit megérdemel, rendben is lenne az az 50.

Azért a tegnapi "fellépését" se hagyjuk ki.....Orbán Viktor tegnap kijelentette, hogy Magyarországot kivezette a napfényre!....Érzitek?....hogy tűz reánk az ő napfénye?,... arról nem beszélt,hogy a túlzott deficit eljárás alóli kikerülésnek nagyon nagy ára volt, és ezt a bérből és fizetésből élők és a legrászorultabb réteg fizette, fizeti meg.
Ezt a kis momentumot nem hallottam a beszédben,... pedig ha valakiket ünnepelni kellene az a MAGYAR NÉP!!!,.. aki megint némán tette a dolgát,... és hagyta hogy még több bőrt nyúzzanak le róla.
Nem köszönte meg az ország lakóinak áldozatvállalását,... nem azt mondta, hogy nem ezt ígértem, de Ti megmutattátok!... azt mondta: Ő vezette ki Magyarországot a napfénybe.... Ha másért nem, ezért bukjon el ez a szedett-vedett bűnszövetkezet, amit Fidesz-KDNP-nak neveznek!!!
Szégyelld magad Orbán Viktor!...

Égjenek hát a gyertyáink, mécseseink! Segítsen fényetek az összefogásban, az összetartozásban.....s, hogy 2014-ben nem "ünneplünk" 51-t !!!


...és büszke vagyok rá hogy személyesen ismerem. :D

2013/05/30

Csak hogy megmaradjon -Nyugdíjasokról egy görény-

Na nyugdíjasok, fiatalok és mindenki akinek nyugdíjas idős szülei vannak... ezt a mocsok férget nézzétek meg aztán köpjétek szembe a rohadék állatot!

http://atv.hu/videotar/20130530_nyugdijrendszer_maskepp


Még ez a büdös hájas görény! A rühes féreg! Ennek volt anyja apja? Lesz még nyugdíjas ez a tetves féreg is. Tudja ez a büdös patkány hogy járulékot fizettünk és ezért kapjuk a nyugdíjat? ...ajánlom neki hogy az utcán soha ne találkozzon velem és ne is ismerjem fel... Garantáltan bele tolom a dagadt fejét a hátsójába! Ritka egy állatja istennek! Az idősek beledöglésig dolgozzanak a fiataloknak meg minek a munka? Így gondolta ez az állat?  Vagy?... Dögöljön meg mindenki az utolsó munkanapján 65 évesen és jöhetnek a fiatalok?  ..és az is a nyugdíjasok bűne hogy több ezer milliárdot loptak csaltak hazudtak ki külföldre az adók és járulék fizetés elől? ...és nem a nyugdíjasok hanem a sok tróger újgazdag mint ez a görény is...és a sok szarházi politikus! Hogy rothadt volna a fejük a magzatvízbe!


 Csak közlöm mindenkivel aki a Nyugdíjasoktól irigyli, sajnálja a nyugdíjat, őket okolja az ország bajaiért..... A Nyugdíjas Járulékot fizetett! Azaz Biztosítási szerződést az állammal arra hogy nyugdíjas éveiben legyen tisztességes biztos megélhetése! ( Hogy akikre a járulékukat bízták, bíztuk... hogyan gazdálkodtak vele... az más kérdés. ) ...Hogy NE a gyerekei nyakán kelljen "élősködnie"! Hogy sok nyugdíjas segíti támogatja a gyerekét. Hogy te istenbarma ...neked fussa szolira dizsire bulira Welneszre... márkás napszemcsire ...Hogy te idióta tanulhass! Hogy a nyugdíjas fél életet ledolgozott keményen... Hogy azok a nyugdíjasok építettek neked egy országot hazát romokból! Hogy Te idióta most bróker lehess...Hogy amikor őket szidod okolod tőlük irigyled... a Saját szüleidet nagyszüleidet szidod okolod irigyled! Hogy Te idióta...Te is leszel majd nyugdíjas! Hogy majd téged se a gyermekeidnek kelljen eltartani...Hogy majd Te idióta..Te is segíthesd a saját gyermekeidet! ...Szóval Idióta! Amikor szidid irigyled okolod a nyugdíjast... Gondolj Anyádra Apádra Nagyszüleidre... Vagy?... Te miután már nem tud dolgozni... belöknéd a temető szociális parcellájába a saját Szüléidet? ... Esetleg... jobb esetben Te eltartod?...Tisztes megélhetést nyugalmat biztosítasz neki? ...Akkor hol is tartanál Te nagyon hülye? ....

2013/05/28

Agymosottak és a többiek!

Vannak még agymosottak rendesen. Bezzeg ha boltba mennek vásárolni, talán nem tűnik fel nekik mi mennyivel drágább mint négy éve? ...vagy akár csak egy éve? Nem tűnik fel a sok sógor koma haver csókos kolistárs mutyi?...hogy mindenhol csókosok hűbéresek ülnek? Hogy a földeket trafikokat csókosok kapják? A 10% rezsi csökkentés? ..és hányszor 10% -ot vettek el tőlünk három év alatt? Hogy az asszony verve jó meg szülni 2,3,4,5,6...gyereket és sehol karrier? Hogy annyit érsz amennyid van? Hogy a gyerekeidet családot gyereknevelést sosem látott papok tanítják erkölcsre? Hogy stadionok épülnek, Kossuth tér milliárdokból, külhoni ideoda mennek milliárdok...miközben itthon éljél meg 47 ezerből? ......Hogy senki taknyok iskola padból bársonyszékbe pottyantak osztják az észt millás fizuért? Hogy hűbéresek talpnyalók szavazógép gerinctelenek szavaznak a sorsunkról...akik azt sem tudják mire nyomnak igent vagy nemet?....és sorolhatnánk oldalakon át..... Agymosottak! Ti is sorra kerültök áááám! Három éve mikor ez a moslék banda orbán bérenc bagázs velünk kezdte... Akkor is sokan mondták áááám.."áááá..mi soha csak ti"...aztán sorra kerültek ők is. a rokkantak a családi gazdák a pedagógusok a trafikosok...és sorra mindenki a csókosok rokonok kivételével! Agymosottak! Ébresztőőőőőő!

Csak úgy adalékként ha még nem vetted volna észre... azt a 10%-nyi rezsi csökkentést 5 - szörösen fizeted meg minden másban. Pl. kenyér árában! Hogy neked proli, nyugdíjas... az a 10% 1-2 ezres a milliomos újgazdagéknak pedig 15- vagy akár 30 ezer is? Na ezen gondolkodj el mielőtt orbán talpát nyalod! Vagy aláírsz nekik bármit is... vagy mellettük birkamenetelsz!

Ha nem vagy talpnyaló, ha nem vagy csókos fideSSnyikéknél, ha van gerinced, ha mersz önállóan gondolkodni, ha nem vagy hajlandó elfogadni hogy azt KELL gondolnod amit megszabnak, ha EMBER akarsz lenni birka helyett... ha a Gyerekednek EURÓPÁT akarsz és nem balkánt északkoreát....Neked annyi! ...Te döntesz!...EMBER Szabad Gerinces akarsz lenni,..... vagy?...........

A Magyarok egy része agymosott akiknek nehéz az önálló gondolkodás, szereti ha megmondják neki miről mi legyen a véleménye, diktátor kell neki mert akkor érzi magát jól. Egy része közömbös, csak azt nem veszi észre hogy épp a közömbösségének köszönheti ha ő is sorrakerül. Egy része gyáva gerinctelen, még saját magáért a gyerekeiért is fél kiállni...gyáva szar alak. Egy része aki kiáll legalább önmagáért , azok meg azon vitáznak hogy kivel nem hajlandó összefogni.... Akkor? ....

2013/05/27

Szanyi elmondja.

Szanyi Tibinek elege lett a Kövér parlamenti diktatúrájából , így elmondja mindenkinek azt amit a parlamentben nem engedtek számára!

Tisztelt Miniszter Asszony!

Az elmúlt hetek zömmel arról szóltak, hogy önök trafik-engedélyeket osztogattak. Alapvetően jobbos, szélsőjobbos hovatartozás kellett a győzelemhez. A zsírosabb, akár napi pár milliós bevételt hozó helyeken viszont csak olyanok kaphattak aranyérmet, akik valamilyen módon a mai főfideszes helyi főtótumfaktumok retyerutyájához tartoznak.

A nyeréshez üzlethelyiség nem kellett. Eredendően csak annyi kellett, hogy az illető vállalja, hogy dohányt fog árulni, és imádja a Fideszt. Önök cserébe és utólag törvényileg megemelték a kötelező haszonkulcsot, s egyben mindenhol máshol betiltották a dohányermékek árusítását, tönkre vágva pár tízezer boltot, s ezek alkalmazottait, "hulljon a férgese" jeligére.

Ön, mint a Fidesz zsoldosa minden jel szerint készségesen kiszolgálja a további fideszes törekvéseket is, azaz immár nem csak dohányt, hanem alkoholt, szerencsejátékokat, újságokat és - hovatovább - nyalnivalókat is lehet majd kapni ezekben a boltokban. A "ki mit nyal" kategória egyelőre nyitottnak látszik, de az félő, hogy mindaz, amit ezekben a szpáhi-shopokban majd kapni lehet, például adómentes pálinkát, azt máshol betiltják. Ezek sorában bizonyosan gondolnak még a szex-kellékekre, a közkeletű lószerszámokra is, sőt, a jobbikos barátjaik kedvéért talán a péniszpumpára, avagy pucér vonaglásra alkalmas táncrudakra egyaránt.

Kérdezem, vajon kiszámolták-e, hogy mekkora pusztítást végeznek ezzel a művelettel a vidéki Magyarországon? A kiadott engedélyek vajon elegendőek lesznek-e a bukás utáni strómanos életre készülő fideszes polgármestereknek, képviselőknek? Hisznek-e abban, hogy a 2014-ben kormányra kerülő demokratikus erők majd hagyni fogják, hogy a levitézlett csapataik megmaradjanak ezeken a fosztogatós pályákon?

A múltkor, egy betiltott kérdésemmel azt is tudakoltam, vajon nem sül-e le a bőr a képükről? Azóta világossá vált a válasz: nem, mert önök eddig is arcátlanul, azaz az önök kedvenc fordulatával élve pofátlanul szórakoztak a magyar emberek megélhetésével. Bárkit nyomorba döntöttek, még a legnyomorultabbakat, a munkaképteleneket is megfosztották a járadékaiktól, csak hogy a közgépes maffiájukat degeszre tömhessék.

Azt is kérdezem hát, hogy hajlandóak-e önként sietni a történelem szemétdombjára, avagy előbb még megkísértik a "hatalom, vagy börtön" című vakmerő játékukat?

Várom válaszát!

2013/05/26

"Olyan lesz, mint a Fidesz, csak népszerűtlen" ....Az MSZP-ről....

Kínkeserves munkával szilárdította meg a hatalmát, és amikor végre elkezdhette volna élvezni, akkor az egészbe belerondított Bajnai Gordon. Ilyen utat járt be az elmúlt években Mesterházy Attila, aki eleinte azért küzdött, hogy egyáltalán meghallgassák, aztán azért harcolt, hogy ne darálja be a saját pártja, most pedig attól retteg a leginkább, hogy elárulják vagy faképnél hagyják. Az MSZP irányítását vasmarokkal vette át, de ezzel együtt be is zárta, népszerűbbé tenni pedig nem tudta a pártot. Hol tart, és milyen messze van Orbán Viktortól a legnagyobb ellenzéki párt vezetője?
Egy régóta politizáló MSZP-s képviselő néhány hete lakossági fórumot rendezett a városában. Társaival a már évtizedek óta megszokott rutinnal álltak neki a szervezésnek: a termet kibérelték, a párttagokat és szimpatizánsokat riadóztatták, a pogácsákat bekészítették, vendégként pedig meghívtak egy köztudottan MSZP-szimpatizáns közéleti személyiséget, hogy együtt sopánkodjanak az Orbán-kormány döntésein.
Nem sokkal az után, hogy egyeztette a vendéggel a rendezvényt, csörgött a telefonja. "Mesterházy Attila hívott, és üvöltött velem, hogy merészeltem meghívni azt, aki őt egy korábbi fórumon kritizálta, ráadásul kormányfő-jelöltként Bajnait is el tudja képzelni" - mesélte a képviselő, akinek tátva maradt a szája attól, hogy a pártelnök egy szimpla vidéki rendezvény miatt leteremti. "Miért nem az elnökségből hívsz valakit?" - vonta kérdőre Mesterházy. A képviselő azt mondta, hogy a történtek után úgy érezte, a korábbiakhoz képest "valami nagyon megváltozott MSZP-ben".
Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Mesterházy Attila a 2010-es kampánynyitón
Mesterházy Attila 2010 júliusában, a szocialisták számára hatalmas bukást jelentő parlamenti választás után lett az MSZP elnöke. Többek szerint azért kerülhetett az MSZP élére, mert rajta kívül egyetlen befolyásosabb szocialista sem hitt abban, hogy a választások után egyben marad a párt. Mesterházy érdemei között említik többen, hogy megakadályozta az MSZP széthullását, és Gyurcsányék kiválása ellenére is egyben tartotta a pártot. Többen viszont kritizálták, hogy mindezekért feláldozta az MSZP sokszínűségét, és egy Fideszhez hasonló, központosított, az elnök és a tőle függő elnökség kizárólagos hatalmára épülő pártot faragott az MSZP-ből, amely már alig tűri a belső vitákat és a kritikát.
Mesterházy a legkisebb rossz
"Már 2009-ben tudtam, hogy várhatóan én leszek a miniszterelnök-jelölt, és bár esély sincs a győzelemre, azért vállaltam el,  hogy utána újjáépítsem a pártot" - mondta az [origo]-nak Mesterházy Attila, aki először frakcióvezető lett, majd kormányfőjelölt, és már a 2010-es választási kampányban is tudatosan az ellenzéki évek feladataira készült. Járta a vidéki szervezeteket, a biztos vesztes választókerületekbe is ellátogatott, és a Jókai utcai pártközpontban dolgozókat is próbálta lelkesíteni.
Mesterházynak azonban gyorsan szembe kellett néznie azzal, hogy Gyurcsány Ferencnek szintén az a terve, hogy a vesztes választások után a saját csapatával újjászervezi a pártot. Gyurcsány hosszú távú ambíciója akkor tudatosult Mesterházyban, amikor 2009 őszén Gyurcsány és támogatói (közéjük tartoznak a most már a DK-ban politizáló politikusok, Vadai Ágnes és Molnár Csaba) belső kampányt indítottak ellene, hogy ne ő, hanem Kovács László legyen a kormányfőjelölt. Egy akkori pártvezető szerint a Kovács melletti kampány jele volt, hogy Gál J. Zoltán hosszan győzködte őt, hogy az MSZP-szavazók által kedvelt Kováccsal jobban meg lehetne szólítani a nyugdíjasokat, mint Mesterházyval.
Forrás: MTI/Soós Lajos
Gyurcsány Ferenccel a parlamentben 2006-ban
Lendvai Ildikó akkori pártelnök és az egyik legbefolyásosabbnak számító szocialista, Kiss Péter eközben Bajnai Gordon miniszterelnököt akarta rávenni, hogy vállalja mégis a kormányfőjelöltséget, de Bajnai nem akarta megszegni a korábbi ígéretét. A miniszterelnök-jelölt így végül Mesterházy lett az "öregek" támogatásával: a legtöbb megkérdezett szocialista visszatérően így emlegeti Lendvait, Szekerest, Kiss Pétert, illetve a szintén régebb óta politizáló Kovács Lászlót, Baja Ferencet és Puch Lászlót. Egyikük szerint azért lett végül Mesterházy a jelölt, mert akkor ő volt "a legkisebb rossz".
Mániákusan kutatja, ki árulhatja el
Mesterházynak a háttérben sokat kellett küzdenie, hogy átvehesse a párt vezetését, Gyurcsányék ugyanis eleinte Molnár Csaba volt kancelláriaminiszter mellett kampányoltak, végül azonban úgy döntöttek, hogy nem indulnak egyetlen pártvezetői posztért sem, hanem kivárják, hogy Mesterházy belebukik a párt újjáépítésébe. A gyurcsányisták például szisztematikusan "átmeneti pártelnöknek" nevezték őt belső fórumokon, így a párton belül is egyre nyilvánvalóbbá vált a Mesterházy-Gyurcsány konfliktus, amely a következő másfél évet alapvetően meghatározta.
"Gyurcsánnyal, a párt egyben tartásával és a különböző pártbeli erőközpontok közötti egyensúlyozással kellett foglalkoznom, és ez kimondhatatlanul hátráltatta az MSZP megújulását" - emlékezett vissza Mesterházy az első pártelnöki ciklusára. Mesterházy erőközpontoknak azokat a szocialistákat nevezte, akik pártbeli funkciók nélkül is nagy befolyással rendelkeztek, és "kívülről zsűrizték minden lépését". A más szocialisták által kiskirályoknak is nevezett Kiss Péterrel, Szekeres Imrével vagy Hiller Istvánnal Mesterházy 2010-ben háttéralkukkal egyezett ki, és különböző úgynevezett szakpolitikai kabineteket bízott rájuk. Mesterházynak az elnöksége kezdetén azzal is szembe kellett néznie, hogy üres a pártkassza, és a szűkös erőforrások miatt százakat kell kirúgni a Jókai utcából és a frakció körül. Egy akkori kollégája szerint párttársai éjszakába nyúlóan lobbiztak nála, hogy kit tartson meg, és kitől szabaduljon meg.
Ennél jóval nagyobb problémát jelentett azonban Gyurcsány Ferenc. Gyurcsány eleinte úgy tört borsot Mesterházy orra alá, hogy zárt ülésekről élőben szivárogtatott, például kiposztolta a Facebook-oldalán a saját véleményét a pártvezetés terveiről vagy döntéseiről. 2010 októberében pedig Gyurcsány a társaival megalakította a Demokratikus Koalíció Platformot. "Attila szinte mániákusan nézte, ki tűnik fel a platform körül, jelentették neki, ha valaki elment Gyurcsányék rendezvényére, vagy együtt látták a folyosón egy DK-ssal" - mondta egy MSZP-s, aki Mesterházy támogatójának vallja magát. "Egyszer én is elmentem puszta kíváncsiságból, miről beszélnek Feriék, olyan fejmosást kaptam Attilától, hogy életemben nem szúrtak le ennyire" - mondta.
Forrás: MTI/Kovács Attila
A párt régi politikusaival, Kiss Péterrel, Lendvai Ildikóval és Szekeres Imrével
Mesterházy egyre kevésbé bízott a körülötte lévőkben, az elnökséggel is egyre kevésbé osztotta meg a terveit. A bizalmatlanságra minden oka megvolt. Többen felidézték azt a 2011-es jelenetet, amikor Gyurcsány Ferenc a parlament folyosóján pontról pontra visszamondta Mesterházynak egy néhány nappal azelőtti, titkosnak szánt stratégiai megbeszélés részleteit. "Csak hogy lásd, milyen emberekkel vagy körülvéve, amint elhagyják a szobádat, rohannak hozzám" - mondta több szocialista szerint Gyurcsány Ferenc a pártelnöknek. Mesterházy így 2011 tavaszától szinte csak a legbizalmasabb embereivel, Harangozó Tamás elnökségi taggal, Velez Árpád mostani pártigazgatóval, illetve a kabinetfőnökével, Szakács Lászlóval beszéli meg a hosszú távú elképzeléseit.
Több szocialista szerint ez a bizalmatlanság most is jellemzi, de jelenleg már nem Gyurcsánytól, hanem Bajnai Gordontól tart, akivel - ha nem is kimondva - a miniszterelnök-jelöltségért versenyez. Több MSZP-s szerint Mesterházy "szinte mániákusan kutatja, ki milyen kapcsolatban áll Gordonnal, és adott esetben ki árulhatja el őt".
Nem álltak le vele vitatkozni
Mesterházy állandó félelme, hogy elárulhatják a háta mögött, a vele dolgozók szerint abból is fakad, hogy a legtöbb párttársa korábban folyamatosan lebecsülte a politikusi képességeit, "soha senki nem tartotta a párt nagy ígéretének, pláne rátermett vezetőnek" - mondta egy közeli kollégája. Mesterházy Attila ugyan már 29 évesen, 2003-ban az MSZP elnökségi tagja lett, és évekig államtitkár is volt, a pártban nem sok lehetősége volt az érvényesülésre. A 2004 utáni politikai pályafutását ugyanis hosszú évekre megpecsételte az, hogy a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium államtitkáraként rossz viszonyba került miniszterével, Gyurcsány Ferenccel.
Mesterházy akkori kollégái szerint Mesterházy és Gyurcsány nem egyszer szinte kiabálásig fajuló vitákat folytatott, eleinte csak a sportfinanszírozás részleteiről, később pedig belső pártügyekről, az MSZP kívánatos stratégiájáról is. Mesterházy Gyurcsánnyal szemben az elnökségi üléseken is szóvá tette, hogy egy kevésbé liberális politikát támogatna, a többség azonban sosem állt mellette. Emlékezetes, nagy vitáik ugyanakkor azért nem voltak, mert - ahogy egy akkori MSZP-s vezető fogalmazott - Gyurcsány "jelentéktelen és tehetségtelen politikusnak tartotta Attilát, ezt mindig jelezte is felé, és nem állt le vele vitatkozni".
Forrás: MTI/Mohai Balázs
Az MSZP majálisán a megújulásról is beszélt
Mesterházy óvatos maradt akkor is, amikor először igazán a hatalom közelébe került 2009-ben, miután Gyurcsány először a kormány, majd a párt éléről is távozott. "Attila igazi libikókapolitikus volt" - mondta róla egy régebb óta politizáló MSZP-s, mivel a választások után az öregekkel összefogott, hogy mindenképp megakadályozzák Gyurcsány visszatérését a párt élére, de más fórumokon Gyurcsányékkal karöltve kritizálta az akkori - főként az öregekből álló - elnökséget azért, mert nem adták vissza a mandátumukat a Fidesz kétharmados győzelme után (csak Lendvai Ildikó mondott le a pártelnökségről, illetve a most DK-s Vadai Ágnes adta vissza az elnökségi tagságát). Egy Mesterházy mellett dolgozó politikus szerint "ez nem libikókapolitika volt, hanem bámulatos hatalomtechnikai bravúr".
A DK-sok másfél éves huzavona után 2011. október 22-én, a platformjuk születésnapján jelentették be a távozásukat az MSZP-ből. Egy mostani elnökségi tag szerint Mesterházy taktikailag folyamatosan felülkerekedett Gyurcsányon (pártszavazás, Pest megyei elnöki harc, az őszödi szivárogtatók neveit tartalmazó boríték ledarálása), de "stratégiailag nehezen tudott mit kezdeni Ferivel, másfél évig képtelen volt kitenni a pártból". Mesterházy erre most azt mondta, a stratégiája arról szólt, hogy türelmesen vár. Szándékosan nem konfrontálódott nyíltan Gyurcsánnyal, és nem akarta idő előtt "kitolni az MSZP-ből", nehogy pártszakadáshoz vezessen. Végül néhány százan hagyták el Gyurcsány miatt az MSZP-t.
Következhetett az új szereposztás
"Új szereposztás kell. Arra kérlek benneteket, akik az elmúlt években megjelenítették a szocialista pártot, hogy lépjetek egy kicsit hátrébb, és a háttérből segítsétek a közösséget" - jelentette be Mesterházy Attila 2011 novemberében, a párt első Gyurcsány nélkül tartott kongresszusán. Bár például Kiss Pétert és Szekeres Imrét Mesterházy előzetesen tájékoztatta, hogy a kongresszuson a háttérbe vonulásukat fogja kérni, több érintettet hidegzuhanyként ért a nyilvános felszólítás, és főleg az utána kirobbanó vastaps. "Nem gondoltam, hogy a kongresszus nyilvános részén, a kamerák előtt aláz meg minket" - mondta az egyik évtizedek óta politizáló MSZP-s. Mesterházy ezután a szűkebb körű beszélgetéseken világossá tette, azt várja Lendvaitól, Kisstől, Szekerestől, Kovács Lászlótól, Lamperth Mónikától és például Veres Jánostól, hogy "szó nélkül nyomogassák a gombot a parlamentben, de ne interpelláljanak, és ne menjenek el a tévébe nyilatkozni, húzzák meg magukat" - mondta egy háttérbe küldött szocialista.
Forrás: MTI/Illyés Tibor
Bajnai Gordonnal az MSZP áprilisi választmányi ülése után
Ez a kongresszus Mesterházynak nem csak a régi szocialisták elküldése miatt volt fontos, ekkor szavaztak a küldöttek az új alapszabályról. Mesterházy ugyanis fő bizalmasa, Harangozó Tamás vezetésével az eddigi alapszabály háromnegyedét módosító dokumentumot terjesztett a kongresszus elé, és ez jelentősen bővítette az elnökség hatalmát. A legfontosabb változtatás egyértelműen a választási jelölésnél következett be. Míg korábban a helyi szervezetek választhatták ki saját jelöltjeiket a parlamenti választásokon, most már gyakorlatilag az elnökség dönti el, melyik választókerületben ki indulhat.
Egy akkori elnökségi tag szerint Mesterházyék úgy adták el a küldötteknek a változtatásokat, hogy a hatékonyabb működést, a gyorsabb döntést segítik, így a párt egyhangúlag jóvá is hagyta az új alapszabályt, de már akkor is többen arról beszéltek, hogy "az MSZP elindult a fideszesedés útján". "Épp azért támadjuk Orbánt, hogy betegesen mindent a kezében akar tartani, és Attila is ugyanerre készül" - mondta egy régóta politizáló szocialista. Mesterházy Attila erről azt mondta, fontos különbség a Fidesz és az MSZP között, hogy a szocialisták nem az elnök, hanem az országos és a megyei elnökség hatásköreit bővítették, "vagyis a Fidesszel ellentétben nem egy kézben, hanem egy testületnél van a döntés".
Fogalmam sem volt, kire szavazok
"Horn Gyula óta nem volt olyan erős vezetése az MSZP-nek, mint most" - jelentette ki áprilisban Török Zsolt szóvivő. Erről több Hornnal együtt dolgozó MSZP-s azt mondta, hogy Mesterházy valóban erős elnök, de "ég és föld a különbség". Egy szocialista szerint Horn például nem félt a belső kritikáktól, és nem mondott volna olyat, hogy "aki kibeszél, az mehet francba". Mesterházy ugyanis többek szerint rendszeresen így figyelmezteti az elnökségi tagokat, hogy a nyilvánosság előtt, de a pártfórumokon is tilos őt és a döntéseit kritizálni. Ehhez ugyanakkor nem kell nagy erőfeszítéseket tennie, mert több szocialista szerint a 2012-es tavaszi tisztújításon a hozzá lojális emberekkel töltötte fel az elnökséget.
A 2012. tavaszi tisztújító kongresszus napján szinte nem is maradt eldöntendő kérdés. Több megyét már akkor Mesterházy szövetségesei uraltak, több tekintélyes megyei elnököt pedig maga mellé állított. Több MSZP-s is azt mondta, hogy Mesterházy és csapata a megyei küldötteknek előre kiosztott egy ismeretlen neveket tartalmazó listát arról, hogy kiket kell megválasztani az elnökségbe. "Volt, hogy fogalmam sem volt, kire szavazok, csak annyit tudtam, hogy Mesterházy embere" - mondta egy budapesti MSZP-s, aki szerint "normális körülmények között" nem kerülhetett volna az elnökségbe olyan teljesen ismeretlen politikus, mint Demeter Márta, Bangóné Borbély Ildikó, Tóth Bertalan vagy Winkfein Csaba.
Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Mesterházy az elnökséggel a március 9-i évértékelőjén
Mesterházy számára teljes volt a siker: az elnökségbe a régi MSZP-sek közül senki nem jutott be. Az elnökségi ülések több résztvevő szerint az elmúlt egy évben gyorsan és szinte vita nélkül zajlanak, az elnökségi tagok pedig a testületi döntésekről szóló iratokat előre megkapják a pártelnök stábjától. Egy korábbi pártvezető azt mondta, korábban sose fordulhatott volna elő, hogy egy ennyire súlytalan elnökség működjön, amely csak szentesíti a pártelnök akaratát. Úgy fogalmazott, "viccelődtünk is már azon, hogy az MSZP olyan lesz, mint a Fidesz, csak éppen népszerűtlen".
Mesterházy a párt pénzügyeit is teljesen átvette, míg korábban pénztárnokként, majd pártigazgatóként Puch László felügyelte ezt a területet, ezt a feladatot a tisztújítás után Mesterházy bizalmasa, a pártigazgatóvá választott Velez Árpád kapta meg (több szocialista ugyanakkor megjegyezte, hogy mivel Velez Árpád apja, Velez Zoltán Puch László régi jó barátja, Puchnak valamennyi befolyása továbbra is maradt). Mesterházy és Velez annyira titkosan kezelik a pénzügyeket, hogy még az elnökségi tagok sem tudnak részleteket arról, pontosan mennyi pénze és milyen erőforrásai vannak a pártnak.
És akkor visszatért Bajnai
Az elnökséget, a megyéket és a választmányt is uraló Mesterházy tavaly őszig biztos lehetett abban, hogy semmi és senki nem veszélyezteti a tervét, hogy 2014-ben az ellenzék vezetőjeként ő szálljon szembe Orbán Viktorral. Mesterházy egyre tudatosabban készült is erre a szerepre, hogy ő legyen Orbán vetélytársa, tavaly év végén tanácsadónak hívta Ron Werbert, aki a 2002-es kampányban és utána néhány évig segítette a szocialistákat, és "Ron Werber most nem a pártot, hanem elsősorban Mesterházy imidzsépítését segíti" - mondta a pártvezető egyik kollégája. 2012. október 23-án azonban alaposan keresztülhúzta Mesterházy számításait a politikába visszatérő Bajnai Gordon.
Az MSZP vezetése akkor és azóta is fontosnak tartja az ellenzéki együttműködést, "Gordon azonban egyre nagyobb szálka lett Attila szemében" - mondta egy elnökségi tag. Mesterházy a belső fórumokon folyamatosan azt hangoztatja, hogy Bajnai Amerikában volt, amikor a szocialistákat kívülről "ütötték-verték", az Együtt 2014-et pedig az SZDSZ-hez hasonlítja, és szerinte az MSZP nem engedhet abból, hogy saját kormányfőjelöltet állítson. Mesterházy Attila azt mondta az [origo]-nak, hogy jó a kapcsolatuk Bajnaival, havonta legalább egyszer négyszemközt egyeztetnek, és mindketten egyetértenek az együttműködésben. Vita csak abban van közöttük, hogy Mesterházy minél előbb megkötné az együttműködési megállapodást, míg Bajnai folyamatosan időt kér (legutóbb az MSZP választmányi ülésén kért júniusig haladékot).
Mesterházynak nemcsak amiatt fontos az ellenzéki együttműködés mielőbbi megkötése, mert így nagyobb eséllyel szállhatnak szembe a Fidesszel, hanem azért is, mert helyi szinten egyre többször teszik szóvá az MSZP-sek a párt alacsony népszerűségét. Március végén például, amikor a Tárki évtizedes mélypontot mért a pártnak, Mesterházy körlevélben magyarázkodott a párttagoknak, hogy manipulációnak tartja az adatokat, és kéri a társait, hogy ne dőljenek be ezeknek. Az MSZP ugyanakkor az adatok szerint nagyjából azon a szinten áll, mint 2009-ben, amikor Gyurcsány Ferenc lemondott a kormányfői, majd a pártelnöki posztról. Mesterházy Attila a párt jelenlegi népszerűségét (az Ipsos a múlt héten 14 százalékot, a Medián májusban 13 százalékot mért az MSZP-nek) az [origo]-nak azzal magyarázta, hogy egyrészt az Együtt 2014 "megállította az MSZP növekedési potenciálját", másrészt "még idő kell ahhoz, hogy az emberek lássák, hogy az MSZP-ben nem azok politizálnak, akik a 2002 és 2010 közötti időszakot meghatározták".
Megkérdeztünk több szocialistát is, hogy az elmúlt három évben nyújtott teljesítménye alapján alkalmasnak találják-e Mesterházyt a miniszterelnökségre. Minden megkérdezett egyetértett abban, hogy ha csak az MSZP-kongresszuson múlna, a "központosított struktúra" miatt szinte egyhangúlag kormányfőjelöltté választanák Mesterházyt. Többen viszont hozzátették: nem az a kérdés, hogy az MSZP-ben alkalmasnak tartják-e, hanem hogy az ellenzéki szavazók el tudják-e fogadni Mesterházyt. Egy szocialista képviselő erről annyit mondott: "higgye el mindenki, az országot könnyebb lenne vezetni, mint ezt az MSZP-t".

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20130519-hogyan-alakitotta-at-az-mszpt-partelnokkent-mesterhazy-attila.html

Popper Péter Orbánról....

POPPER PÉTER PSZICHIÁTER ÍRTA A FIDESZRŐL ÉS ORBÁN VIKTORRÓL
******************************************************************

POPPER PÉTER: ORBÁN VIKTOR
„…..És évről évre jobban megharagudtam rájuk.
Mert kiárusították fiatalságukat, tisztaságukat, hitelességüket. Kiderült, hogy csak választásoktól választásokig terjed a látóterük, soha nem lesz belőlük a szó churchilli értelmében államférfi, csak politikai sakálok csoportja. Valaki egyszer figyelmeztetett:
- Vigyázz! Ezek bűnözők!
Nem hittem el. Ma már tudom. Hősünknek a sors megadta a ritka lehetőséget, hogy sarokkő lehetett volna a magyar történelemben. De ő pénzt akart keresni. Népvezér akart lenni. Tündökölni akart az emberek felett. Ezt is megkapta.
Látni fogjuk még, amint eldobott kőként az út szélén hever….”


Igaza van és lesz! Azok fogják eldobni, megtagadni, letagadni leginkább akik felemelték, akik ott tartják a hűbéresei, talpnyalói a hatalmának haszonélvezői a gerinctelen siserehad..

2013/05/19

fideSS-NER-Föld-Trafik-Vaniliás karika-sósav és a többi....


Valahogy így..... a nemzeti a Magyar.......

Demokratikus Koalíció
VARGA GERGŐ, A DK MISKOLCI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐJÉNEK BESZÉDE A FIDESZ-SZÉKHÁZ ELŐTT

Kedves Feleim a Nemzeti Együttműködés Rendszerében!

Nem értelek Benneteket. Folyton fanyalogtok, Nektek semmi sem jó. Nem vagytok hajlandóak tudomásul venni, hogy ha a Vezérnek jó, akkor Nektek is jó. Ti is jól érzitek magatokat. Látom rajtatok. Még volt mit felvennetek, nyilván ettetek is ma már valamit.

Most azt hallom mindenhonnan, hogy ez a cigarettás sztori nem tetszik Nektek. Meg hogy mutyifilter. Addig hisztiztek, nyavalyogtok, míg kijön innen mellőlünk, a Lendvay utcai székházból egy vaniliás karikának öltözött nemzeti érzelmű gyilkos, és helyre tesz Benneteket. Hát, kell ez nektek?

Most is idejöttök, meg fogtok engem tapsolni, pedig én csak a Kedves vezető dicsőségét zengem. Az én szívemet igenis büszkeség feszíti, a Tieteket meg a lábon kihordott infarktus. Én például igenis boldog vagyok, hogy olyan korban élhetek, amikor új igék születnek. A főnévi igeneve a trafni. Én trafok, te trafsz, ő trafik. Ő is csak akkor trafik, ha fideszes. Különben nem trafik. Úgy is mondhatnám, az erősebb kutya trafik.

Mi trafunk, ti traftok, ők trafnak. Trafnak ránk. Az ország harmada szavazott rájuk, de kétharmaduk van, tehát a száz százalék az övék. Mi bajotok van? Sima matek, ti is ezerszer kiszámoltátok. Árassza el tehát lelketeket a honleányi és honfiúi lelkesültség: itt lehetünk, mint passzív dohányosok. Övék a dohány és mi szívunk.

Mit vártatok? Akinek nincs trafikja, az annyit is ér. Meg lehet élni 47 ezer trafikból. Éljen az unortodox nemzeti dohánybolt. Fogadjunk, hogy nem tudtátok, de ez is egy ige. Dohánybolt. Bolt nincs.

Összeült a fideszes központi bizottság és eldöntötte, kinek legyen valamilye, és kinek ne legyen. Hallom mindenhonnan, hogy azt mondjátok, ez egy maffia. Pedig az a bajotok, hogy nem vagytok fideszesek. Ha azok lennének, most ti is trafhatnátok. Ehelyett azt kajabáljátok, hogy Orbáűn-maffia, meg trafikkormány? Nem tudtátok, hogy ezek ilyenek? Nem itt éltek húsz éve? Vagy meghat titeket a Navracsics Tiborc panasza? Hofi már régen megmondta, miért lopnak. Hagyománytiszteletből.

Okvetetlenkedtek, aprehendáltok, tiltakoztok, demonstráltok, tüntettek folyvást, pedig az új rendszer tele van újításokkal. Mert bemegy például a kiskorú magyar az új, fideszes, akarom mondani: nemzeti trafikba, kér egy fagylaltot, mert itt az is van kérem, erre a pult alól előugrik egy békemenetes vagy egy Fidesz-gárdista és letartóztatja a tulajt, hogy kiszolgálta a gyereket. Mert ki tudja, a hideg nyalóka mellé vett-e bagót is. Ki fogja ezt ellenőrizni? A terrorelhárítók? Hát mindenhová Orbán Viktor álljon? Mert hogy lesz itt aknamunka, az biztos. A gaz uniós imperialisták mindenhol ott vannak. A nemzetközi helyzet fokozódik. Az unió például azért nem szeret minket, mert nem érti, hogy a család tisztelete és a katolikus értékek egyenlővé váltak azzal, hogy minden héten kiderül egy fideszesről, hogy veri a nőket.

Nézem a savanyú arcotokat. Éneklitek, hogy hamvadó cigarettavég. És hogy Titeket is csak égve dobtak el. Voltatok boldog lángolók, most a szobátokban magatok vagytok és merengtek a múltak ütemén.

Pedig elég lett volna megbecsülni azt a múltat. A nyolc évet. Igen, azt a nyolc évet, amikor a trafikosnak nem kellett még fideszesnek lenni, és még jobban is éltél. Igen, Gyurcsány idején volt ez. Nézd meg a számládat, akkor fizettél-e kevesebbet, vagy most. Nézd meg, mennyi volt egy kiló kenyér, a hús, a tej, a tojás, a benzin. Akkor tudtál-e félretenni kicsit, adni zsebpénzt a gyereknek, az unokának, vagy most.

De miket beszélek? Még a végén kijön a sósavas pacák innen a székházból és jól leönt valamivel. Valami maszlaggal.

Tehát én inkább büszke vagyok. Végül is, jó ez így. Cigi és fagyi egy helyen. Egyszerre lehet nyalni és szívni. Igaz, nem mindegy, melyik a mi reszortunk.

És lesznek itt még csodák. Lehet majd a fideszes trafikban előbb-utóbb nemzeti ételt és italt is kapni. Rántott húst és pálinkát. Majd az lesz a szöveg, hogy ne a multinál vedd, hanem a magyarnál, ami azt jelenti, fideszes. Addig is dolgozz kegyelmesék birtokán, legyél cseléd, és várd meg, amíg ismét aktuális lesz a vicc. Megérkezik a Fidesz-vezérkara a földre, hogy megnézze, hol tart az aratás. Az öregember éppen kaszál. Nézi ám ezt a fideszes földesúr, izé, akarom mondani, a nemzetet képviselő országgyűlési képviselő és polgármester, és azt mondja: bátyám, ez mind nagyon szép, de ha a hátára egy gereblyét szerelne, akkor hatékonyabb lenne a munka, hiszen össze is tudná szedni, amit lekaszált. Az öreg felteszi a gereblyét és vonszolva magát, csetlik-botlik ugyan, de halad előre. Ismét megszólal a fideszes földesúr: bátyám, kétélű kasza kéne előre, mert így az egyik húzással nem kaszál le semmit. Mire az öreg: hát, a tökömre ne akasszak viharlámpát, hogy éjjel is tudjak dolgozni?

Szóval, kedves barátaim, itt, a nemzeti együttműködés rendszerében, semmi okotok az aggodalomra, a hisztire pedig végképp. Menjetek haza békével, áldjátok a Semjén Zsoltot, hogy csak védett állatra, de emberre még nem kér vadászati engedélyt. Aztán ha eljön az idő, kábé egy év múlva, menjetek el szavazni. Akarom mondani fideszül: savazni.

Különben elfolyik a dohány és a lé. Döntsétek el, meddig akartok még szívni. Nehogy aztán jövő májustól csak nyalni lehessen.



2013/05/17

Mai "Mi jár a fejembe" izék, Összefogni hááát...E14 módra meg a "nagyok".

Na este kihúzta az utolsó gyufát is nálam ez a E14 nevű formáció! Ha már az általam tisztelt Debreczeni József is valami olyasmit ír mint én pár napja... Miszerint Bajnai jó szakember de politikusnak pocsék... hát akkó abba valami van. Hogy ezzel a füves millás hülyegyerekkel kellett neki összeállni...Hááát! Na! Mi a bánatos faszomat tett le az asztalra ez az idióta füves gyerek hogy ő akarja szarni a Spanyol viaszt???... Aszondja idiótám... Az E14 nem vesz részt a DK által a trafik mutyi ellen a fideSs székháznál tartandó tüntetésen Gyurcsány miatt... Mi az hogy Gyurcsány miatt??? ... Ki a bánat ez a takony? Hogy jön ez a szarházi Gyurcsányhoz?... Tett valamit az asztalra ez a senki??? Ezek akarnak összefogni? Így? Gyurcsánynak a kisujja többet ér mint ez a senki a bandájával együtt, mint Mesterházy valaha mint a PM párfős "tömegbázisa" együtt...Ez a kis hülyegyerek azt hiszi a 5000 fős DK párt a nálukénál minima 3 -szor nagyobb tömegbázisával új elnököt választ csak mert ez a füves senki úgy gondolja? Különben is... Az a tüntetés Gyurcsányról szól hülyegyerek? Most mondom neked balfaszkám! -NEEEEEM! Az a tüntetés a fideSS maffiáról szól a Trafikosokról szól! Vágod kishülye??? ... De ha már ennek a balfasz takonynak nincs ennyi esze... Legalább Bajnainak lehetne, vagy Kónyának lehetne!!! ..vagy nekik sincs???...........Vagy együtt ötölték ki ezt így? ....egyre rosszabb!!!... Összefogás? Együtt sikerül? ...hát így kétlem! Részemről ne má bárki is azt higgye hogy csakmert tele a tököm a fideSSel és mert leakarom váltani őket... csak azért majd az E14 mellé ikszelek!!! ...egyik balfasz helyett a másik balfaszt?...Összefogás? ............Részemről az E14 ennyi volt!!!

Ti "nagyok" ott fönt lent bárhol! Három éve mondjuk akarjuk... ÖSSZEFOGNIIIII KELL!...nem lehet szabad kéne...Neeem! KELL! és ti?..három éve amit lehetett elbarmoltatok. Szerveztetek valamit aztán mi lett belőle?..zászlókon jelvényeken beszédeken ki kivel kivel nem ki mondjon ki ne mit és hogy mit és mért ne izéken vitáztatok..és még mindig. Három éve összefogtok... csak tudná-nk/m kivel? Magatokkal? Rátok bíztuk...mert bíztunk bennetek...hogy vezessetek minket...És? ... Ti széjjel barmoltátok azt is ami működött jól működött! Mer ti helyezkedtetek taktikáztatok...jájj ez a taktikázás... de tele vele a tököm!... Mire taktikáztatok?... saját magatokra. Pártot akarok én nem akarok akarok de másikat akarok nem akarok olyant de mégsem én akarom te nem akarod... Van pártom nincs pártom legyen ne legyen... Én akarok a halljakend lenni ne akarj én akarok... Taktikázás? ... Taktikázzatok ti a kis ...azzal..kinek mi van ott a lába között! Arra... De ne a mi sorsunkra!!! Vegyétek tudomásul! -Ti nélkülünk senkik vagytok és senkik lesztek!


Amikor még a vezér.....

Amikor a vezér egyetemista volt....
Érdemes elolvasni, hogy milyen indulatkitörései voltak, itt Kéri László az alanya...


"Az ott történteket Kende az alábbiak szerint írta le:
…..az ülés vége felé az elnöklő Stumpf hátraszólt az utolsó sorba:
– Kéri Laci még nem szólt hozzá!

– Mert nem is akarok! – húzta el a száját Kéri.
– Ugyan már, Laci, micsoda dolog ez, miért nem akarsz? – erősködött Stumpf.
– Mert ha én itt hozzászólok, akkor életem eddigi legnépszerűtlenebb beszédét fogom előadni!
– Mondjad csak! Rajta! Tessék! Halljuk! – kiabáltak be többen.
– Az a helyzet, hogy nekem ebben a szakkollégiumban, abban, hogy ebből egyáltalán lett valami, az életemből benne van jó három- négy év. De ebből a szakkollégiumból – ha itt laknék – én holnap kiköltöznék. Ez szörnyű, ami itt folyik, tiszta hülyék vagytok! – Dermedt csönd ülte meg a termet. Mindenki elhallgatott.
– Miért? – kérdezte Orbán.
– Hát, elnéztem itt ezt a három fiatalembert – felelt Kéri, Orbánra, Simicskára és Vargára mutatva –, és mindegyiküket kizárólag felszólító módban hallottam megszólalni. Ilyennek meg olyannak kell lenni! – szólnak –, demokratának kell lenni, műveltnek kell lenni, toleránsnak kell lenni! Nem veszitek észre, hogy ezek csak parancsolni tudnak? Agresszívak, kirekesztők és ellenségkeresők! Azért költöznék ki innen holnap, mert nekem ne írja elő senki, milyen legyek.
Ez nemigen illett bele a már- már pátoszos hangulatba, többeknek nagyon rosszul esett, s csak annyit értettek meg belőle, hogy Kéri most bántja őket. Olyan rumli lett, hogy majdnem fölbomlott az egész alakuló ülés. Többen arról suttogtak: Kéri már korábban is összeütközött az Orbán–Simicska kettőssel, s Orbán közölte vele: nem bízik meg benne, mert a hatalmat képviseli. Nos, Orbán most odapattant Kéri elé, és tizenkilenc éve minden lendületével üvöltve nekirontott: – Öreg, most boldog vagy, hogy öt perc alatt tönkre kúrtad három hónap összes munkáját, az egész megalakulást? – Ha három hónap munkája annyit ér, hogy öt perc alatt tönkre lehet tenni, akkor az olyan is! – válaszolt a szakkollégium-alapító. – De mondok én neked valamit, Viktor. Ahogy itt elnézlek titeket, rosszabbak vagytok ti a Kun Béla- féle Lenin- fiúknál. És tudod, mit? Ha egyszer hatalomra jutsz – mert látom, az Isten sem menti meg az országot attól, hogy egyszer majd te dirigálj itt –, a Stumpfot, meg engem akasztass föl elsőként, mert mi még tudjuk, te ki voltál egykoron! – azzal sarkon fordult, és faképnél hagyta nemcsak az együtt álldogáló kis csoportot, Orbánt, Stumpfot, Fodort, Kövért, Schmidt Pétert, de az egész szakkollégiumot is"


 http://csg-consulting.com/kp/books/avikt.pdf

http://patacsipilvax.hu/2011/12/28/keri-laszlo-a-latnok/

 http://www.europatarsasag.hu/hu/met-rol/publikaciok/csak-a-narancs-volt-reszlet-a-3-fejezetbol