2013/01/23

Eintézetlenség-Nem beszélünk és más....

Tanulságok... -Többnyire és általában CSAK az van elintézve rendesen amit sk. önmag-am/unk elintéz-ek/ünk! ...csak úgy Énesen! -Többnyire és általában CSAK az van lezárva rendesen amit önmag-am/unk zár-tam/unk le. Vannak dógok amikben...ban Többnyire és általában nem hallgathatunk...ne hallgassunk senkireeeee...intézzük Csakúgy Énesen!...mert akkó vagyon elintézve rendesen. ( Énesen...Nekünk önmagunknak tetsző megnyugtató módon ) Aztán... má Dédnagyapám is mögaszonta... Bölcs Embör vót a Dédnagyapám..."Attól hogy valamiről nem beszélünk, az még létezik"...avagy... Ha valamiről nem beszélünk...attól az még létez-ik/het. ... világosabban... Vannak dolgok amiket nem dobálhatunk a hátunk mögé, mert attól nem lesz nemlétező a dolog... Ott marad és vonszoljuk magunkkal. "Strucc politika"... Néhány dógot hajíthatunk a hátunk mögé.. Eeez tény.. DE!...Vannak dógok amiket nem, mert vonszoljuk és később bármikor időközben befolyásolhat-nak/ják a dolgokat. ...akár "észrevétlenül" akaratunkon kívül is. ... Mára ennyit... má megen túl sokat agyal-ok/tam... aszem... Merthogy... Gondókodom tehát Vagyok! ...és majd jön a többi is......... Aztáááán... aztán. :D

Ami jól működik arról VAGY nem beszélünk vagy beszélünk ( dicsekszünk vele ). A baj az hogy ami rosszul, akadozva működik, arról sem beszélünk. Pedig ha beszélnénk, megbeszélnénk időben és megnyugtató módon lezárnánk.... De neeem... mi nem beszélünk róla mert kényes kellemetlen időbe telik félünk tabuként kezeljük nem a mi dógunk majd megoldódik....stb. indokokat kiötölünk csak ne kelljen beszélni róla. Aztán hogy sok minden másra... emberi szerelmi társas szülő-gyermek férfi-nő főnök - beosztott kapcsolatokra hat negatívan? ... teszi tönkre? ... Hordozzuk cipeljük és sajnos néha még halmozódik is, mélyül, elmérgesedik...végül már megoldhatatlan lesz vagy naaagy károk erő energia tönkre tett életek kapcsolatok árán oldható meg. Aztán ami jól működik?... arról miért ne beszéljünk? Arról is kell beszélni mert Motivál, mert jól esik azoknak annak aki jól működteti akitől miatt jól működik.

2013/01/07

A Félelem bére.

A Félelem bére! Tavaly óta egyre többször egyre többektől hallom, látom, tapasztalom...-Félnek, Fél. Mitől? Miért? A mitőlre a válasz egyszerű...hát a hatalom gyakorlóitól! Azaz a fideSS talpnyalóktól, kiszolgálóktól, hűbéresektől...aaa hatalomtól. Miért is fél?...hát merthogy van miért.... Mert fenyegetnek, zsarolnak, hűség nyilatkozatot iratnak alá, listáznak, megfigyelnek...bosszút állnak, kirúgnak, nem adnak, elvesznek...... Tény! -Van kitől és miért félnie sokaknak... Félti saját magát az állását lakását nyugdíját miegyebét a Nejét Férjét Gyerekét... Demokrácia?...és Félni kell? ...IGEN! Sajnos igen...Félni kell...Kell????..... Régóta tudjuk... A Diktatúra a Diktátor mindig a félelemre épít! A Demokrata a Szabad alkotó gondolkodásra! A Diktatórikus vezető fenyeget, megfélemlít, zsarol és így fog be pofát, így ösztönöz hűségre, jobb teljesítményre. A Demokrata ezzel szemben... A Szabad alkotó gondolkodásra, kreativitásra, véleményre épít és így ösztönöz.
A félelemre építés? ... Egy ideig határig működik... aztán? ...A félelem leblokkol, megbénít... merthogy az alkotó fél retteg a főnöktől a büntetéstől... Ezért alkot ugyan, de folyton arra koncentrál... megkell felelnie, nem hibázhat, mit talál hibát a főnök, miért kap újra a fejére, jó lesz e úgy... próbál a főnök fejével alkotni gondolkodni.. Nem fog menni! .... Működik... Igen ám de folyton jelen kell lennie a főnöknek... Saját tapasztalatom több éves... Ahol a diktatúra a félelem a megfélemlítés volt az úr... Ha a diktátor távol volt... leblokkoltak a beosztottak, elszabadult a pokol... besúgók talpnyalók hada őrködött... A diktátornak arc és egyéniség, gondolkodás nélküli massza kell. Fárasztó ám... Állandóan jelen kell lenni, felügyelni, ellenőrizni... Besúgók, hűbéresek, talpnyalók hada kell. A félelemben tartott ember elveszíti arcát gerincét tartását emberségét egyéniségét kreativitását. Beolvad megfelelni akar. Akar? már semmit nem akar... létezni szeretne csupán...menekülni esetleg... De hováááá? ... El! Bárhová! ...ha van hová ha van hogyan...Ha van miből. Létezhet... beolvad meghunyázkodik retteg fél aztán belerokkan tönkremegy... vaaagy?....ő is diktátor lesz ott ahol teheti... másokkal a gyengébbekkel a családjával akik tőle függnek. ...az ártatlanokkal. Mi lesz a vége? ... lesz egy csomó talpnyaló gerinctelen hűbéres arcnélküli féreg, lesz egy csomó arcnélküli tartásnélküli gondolkodás nélküli robot.. birka? ..lesz egy csomó mini diktátor. Működik egy ideig.. Még hatékony is lehet egy ideig... Igen ááám, de a félelem feszültséget szül... Az Ember NEM félelemre született. Gyűlik a feszültség túl feszül...aztán Robban! Robban! Érted?... Ott ahol tud és ahogy tud! Robban de nagyot! Kitör... Mint a Vulkán..
Demokráciában? ..Az Ember Embernek érezheti magát...Önálló szuverén egyéniségnek...ééés...Így is alkot... Nem kell folyton jelen lenni mert az alkotás a gondolkodás szabadsága az egyéniség szabadsága ösztönöz! Az Én teljesítményem az Én ötletem az Én ...aztán már a Miénk... Mindünké... Az Egyéné a Miénk lesz a közösségé... a MI eredményünk. Persze... a demokráciának is vannak hátrányai... Ott gondolkodnak az Emberek... Nem lehet mindent megetetni velük... Csak az igazat viselik el... A demokráciában vannak lesznek akik úgy értelmezik.. bármit tehetnek ha épp kedvük szottyan akár semmit... Hááát...ez az.. A demokráciának is vannak játékszabályai... Pl... első és legfontosabb... Demokrácia NEM egyenlő a mindenki azt csinál amit akar vagy épp azt Nem csinál amit ( nem ) akar.  Demokráciában a Közösség vezeti kényszeríti rá a tagjait a játékszabályok betartására.. Ha semmit nem tettél nem adtál a közösség-nek/ért... nem is kapsz semmit! Ha ártasz a közösségnek...kiközösít kidob magából. A Demokráciát is tanulni kell...Élni vele és nem visszaélni... Roppant nagy előnye viszont... Ember lehetsz, Önálló szuverén egyéniség... Alkothatsz élhetsz gondolkodhatsz szabadon! EMBER lehetsz!
A Félelem bére? ... A rettegés a stressz az egyéniséged a tartásod a szuverenitásod a gerinced az önbecsülésed az Emberséged feladása! Robot leszel.. birkaaaaa! ... Massza része.. Semmi senki leszel... A Diktátor a félelemre épít.. Teszi teheti mert félsz mert gyáva vagy! ...és röhög rajtad élvezkedik elvesz... Mindenedet! A lelkedet is... TE MI AKARSZ LENNI??? EMBER vagy BIRKA MASSZA????... Én EMBER! Az EMBER Egyéniségnek és Szabadnak született! A Birka?... Terelgetik a pulik az ebek és bégetve megy a vágóhídra a nyírásra, miután többször megnyírták és nincs már mijét elvenni....egyszerűen elvágják a torkát! Te komám ki most azt mondod félsz és ezért semmit nem teszel magadért a félelem ellen... Féljél csak tovább! Én nem félek és nem akarok félni... lehet hogy én is a vágóhídra kerülök...Lehet... De legalább Egyenes gerinccel büszkén Emberként tartással! ...Érted is! Érted is?
Hozzászólások ehhez a Frászbukon:
  • Jánosné Trattner Embernek maradni ebben a világban a legnemesebb de egyben a LEHETŐ LEGSZEBB FELADATUNK IS!!!!!.....Meg kell értetni az EMBEREKKEL...NINCS MÁSIK ÚT!!!!!NAGYON NEHÉZ DE HA VALAMIT NAGYON AKARUNK....ÉS AKARJUK AZT EL IS ÉRJÜK!!!!!
  • Hermann Istvánné Edit Lajos!! Annyira igazad van!!! A gerincet elsorvasztja a bürokrácia!!!
  • Lajos István Kulcsár ...de főleg a félelem a gyávaság, na és a megalkuvás a meghunyászkodás.
  • Hermann Istvánné Edit Én nem vagyok egy gyáva fajta, ismersz, de néha már úgy érzem minden hiába, az a pár ember még kitart, és sajnos a számunk csökken , nem gyarapodik!!
  • Jánosné Trattner NEM FÉLEK!!!!!......MINDIG MINDEN HOL KI ÁLLOK ÉS A MÁSIK...VÁLLALOM AZ ARCOM NEVEM .....MIG SOKAN MÁSOK NEM és EZ MINDIG IS ...FEL HÁBORÍTOTT...MA IS..!!!!
  • Lajos István Kulcsár Ha netán egyszer úgy döntenék... Feladom a harcot a szélmalom harcot..mert mondjuk tételezzük fel... Belefásulok a sok gyáva emberbe a kilátástalanba... Akkor sem fogok félni és NEM félelemből adom fel...és Akkoris elmondhatom...Én megtettem tettem amit tehettem tudtam!
  • Hermann Istvánné Edit Ugye,hogy ugye!! Egymás mellett szoktunk állni!!!!!
  • Jánosné Trattner Lajos még NEM VAGY EGYEDÜL!!!!!!
  • Hermann Istvánné Edit Mi nem hagyunk magadra!!
  • Lajos István Kulcsár Sajnos rengetegen közömbösségből lustaságból még saját érdekeikért sem álltak állnak ki. Sokan pedig...Divat gyávák! Mondják hogy félnek mert félniük kell...Mert az manapság olyan trendi... miközben semmi más CSAK lustaság! Gerinctelen gyáva alakok!
  • Hermann Istvánné Edit Már nem viselek el ennyi negatív dolgot!!! Rosszul hat rám!!
  • Lajos István Kulcsár A legfájdalmasabb nekem az... Olyanok is gyávák kiállni saját magukért is akiknek a HIVATÁSA volt Bátornak lenni! Pl...Katona kollégáim... Gyáva gerinctelen .... alakok! Tiszteletem a kevés kivételnek!
  • Lajos István Kulcsár Azt is tudom... Vannak többen akik azt mondják... " Én vigyem a bőrömet a vásárra ezekért a gyáva alakokért?...ha velem történik valami... ezek kiállnak értem? "...és sajnos igazuk van!
  • Lajos István Kulcsár Bezzeg ha majd jobb idők jönnek... ezek a szar alakok fognak ott tülekedni az első sorban mell döngetve..."én forradalmár vótam ááám..."... Peeersze... a fotelban a kocsmában 10 sör után. Ja....vagy még ott sem. fülüket farkukat behúzva vinnyogtak a szobájuk mélyén.
  • Hermann Istvánné Edit Számtalan embert tudnék felsorolni, akiket hívtam a tüntire, és csak a kifogásokat tudták mondani, meg sopánkodni, hogy te oda elmész??? Igen elmegyek és ha kell 100-szor is elmegyek!!! De utána , nem fogadom a köszönésüket!!
  • Ildikó Urbánné Na ,olvasom ott,itt azt sem tudom hová írjak ! Még téli álmukat alusszák az ünnepek alatt jóllakott emberek.A téli szünet adta lehetőség családoknak a pihenés talán azért a csend ! Ki fél kitől ? Itt nem félni kell itt átértékelni az eddigieket és megMutass többet
  • Lajos István Kulcsár Ildikó! Én is ezt mondooom már mióta! Nem félni kell! Nem kell félni! Teszik mert tehetik mert a félelemre építenek!
  • Hermann Istvánné Edit Aki nem akarja, az úgy sem hallja meg!!!!!!!! Tapasztalat!! Ildikó jól fogalmaztál!!
  • Hermann Istvánné Edit Könnyebb, bedugni a fejüket a homokba!!! Kivárni, amíg esetleg kikekrülnek a hatalomból!
  • Lajos István Kulcsár Jaa...Könnyebb kényelmesebb megvárni míg mások kikapirgálják nekik a gesztenyét.. Ők addig is esetleg épp talpat nyalnak.
  • Hermann Istvánné Edit Aztán mindjárt tudják, hol a helyük!!
  • Ildikó Urbánné Azért kell nekünk ezeket a félelmeket eloszlatni és világosságot hozni a fejekbe ! Nem hagyni,hogy manipuláljanak ! Persze értelek Lajos ! Igazad is van de most le kell söpörni a keserűséget és mindenhol azt kell hirdetni ami a jövő ! Sajnos 22 év bőveMutass többet
  • Lajos István Kulcsár Tapasztaltam épp elégszer a Seregben... Jó nehányan a főnök körül sündörögtek puncsoltak nyaltak, közben másokat biztattak hogy szóljon már ezért azért amazért.
  • Hermann Istvánné Edit Lajos, most itt csak arra jó, hogy egymást hergeljük!!! Inkább biztassuk egymást, erősítsük magunka!!
  • Lajos István Kulcsár Ildikó! Én is értelek téged! Nem is azt mondom hogy adjuk föl... Épp ellenkezőleg! De ahhoz Sokan kellünk akik kimernek állni is ha kell.. Nem pedig gyáva szar alakokra, talpnyalókra, meghunyászkodókra. Főleg nem bérencekre! Ezt a jegyzetet is épp ezért írtam... NEM FÉLNIIIII! Tenni kell! Kiállni magunkért a gyerekeink jövőjéért a gerincünkért az Emberségünkért!
  • Ildikó Urbánné Olyan alakok Lajos voltak, vannak és lesznek ! Mert ők olyanok ! Na egy kis pihi ,nyugi ,kávé és ......nyerünk
  • Lajos István Kulcsár Azt mondom... Ha az első ősember aki odamert menni a tűzhöz és kikapirgálta belőle a sült húst... gyáva és nem mer oda menni... Még mindig nyersen tépdesnénk a marha szeletet. De odament a csávó és kikaparta és lehet megégette a kezét, de utána sokkal finomabbat evett sokkal könnyebben.
  • Lajos István Kulcsár Na! Szóval az a helzet szilifisztikája ( gőzömnincsmitjelentdejólhangzik )..Én nem akarok mártír lenni és azt is tudom.. a büdös bánatos életbe nem fogja ezt nekünk megköszönni senki.. illetve kettő... A Saját Önbecsülésem és a Gyerekeim csillogó szeme ahogy rám néznek! ...merthogy büszkék az Apjukra! Na ez mindent megér nekem! Úgy gondolom... mindannyiunk így van ezzel akik tesszük tettük a dógunkat.